Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου του Metsovo Ursa Trail 2019

23 Μάι 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για έβδομη χρονιά στο Μέτσοβο το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Μαϊου 2019 οι αγώνες «Ursa Trail 40km-21km-11km». Στους τρεις αγώνες έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 1200 αθλητές κάνοντας ρε­ κόρ συμμετοχής από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στον πρώτο αγώνα το 2013 έτρεξαν 199 αθλητές.

 

 

Σπουδαίοι αθλητές του ορεινού τρεξίματος μας τίμησαν με την παρουσία τους και αγωνίστηκαν σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

Στα 40χλμ. στην κατηγορία Ανδρών οι τρεις πρώτες θέσεις είχαν ελληνικά χρώματα. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 3:50':54'', στη δεύτερη θέση ο Φώτης Ζησιμόπουλος με 3:59':04" και τρίτος ο Βαγγέλης Νούλας με χρόνο 4:02':35".

Στην κατηγορία Γυναικών  η  Δήμητρα Τσαλοκώστα  κέρδισε  τον αγώνα  με χρόνο 5:07':54,  2η η Αντριάννα Βασιλάτου με 5:11':12" και 3η η Ελένη Χαζηράκη με χρόνο 5:19' :18".

Για πρώτη φορά καθιερώσαμε και ομαδικές βραβεύσεις με πρώτη την ομάδα KASSIMIS TRAINING, δεύτερη την ομάδα της TECNICA και τρίτη την ομάδα της URSA ΤΕΑΜ.

Στον αγώνα των 21χλμ. πρώτος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 1:39':37'', 2°ς ο Γιώργος Διαλεκτός με 1:44':03" και 3°ς ο Θανάσης Παγουνάδης με 1:45':51".

Στις  γυναίκες  1η    η  Βηθλεέμ  Σαπίου  με  επίδοση  2:09':56' ',  2η  η  Σουλτάνα  Τόκα   με  χρόνο 2:19':30" και 3η η Ανδριανή Δόμβρου με 2:29':45".

Στον αγώνα των 11χλμ. στην κατηγορία των Ανδρών 1ος ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 1:00':12' ', 2°ς ο Νικόλαος Ρέπας με χρόνο 1:02':32" και 3°ς ο Ηλίας Κάραλης με χρόνο 1:05':17".

Στις γυναίκες 1η    η Ειρήνη  Κουτσιμάνη  με 1:21'15' Ί 2η η Αριστέα  Κόρδα με 1:24' :52"  και 3η

η Αφροδίτη Κατσώρα με 1:25'57".

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου που βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή του παιδικού αγώνα αλλά και σε σταθμούς τροφοδοσίας.

Επίσης τους κατοίκους της περιοχής που με την παρουσία τους εμψύχωσαν τους αθλητές στο δύσκολο έργο τους.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Θεσμικούς χορηγούς, τον Δήμο Μετσόβου, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Ίδρυμα Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα που είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Επίσης τους Μεγάλους Χορηγούς: Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ που για άλλη μια φορά ανέλαβε την δεξίωση προς τιμή των αθλητών τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σάββατου καθώς και την ανανέωση της ιστοσελίδας  μας.  Την  εταιρεία  αθλητικού  εξοπλισμού DYNAFIT που χορήγησε τα σακίδια και τα buff του αγώνα.

Τους Χρυσούς Χορηγούς: τον Εξωραϊστικό Σύλλογο που για άλλη μια χρονιά καλύπτει οικονομικές ανάγκες του αγώνα και το κατάστημα Fifth Element που έκανε την χρονομέτρηση και βοήθησε με πολλούς τρόπους στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα με τεχνικό εξοπλισμό και υλικά αλλά και το .στήσ ιμο του σταθμού στο 11° χλμ.

Σημαντική βοήθεια είχαμε από τους Χορηγούς:

Η εταιρεία Nomad-Honey προσέφερε τα ενεργειακά τζελάκια μελιού σε κάθε συμμετέχοντα αθλητή των 4Οχλμ. καθώς επίσης  μέλι και τζελάκια  στους  κεντρικούς  σταθμούς  τροφοδοσίας ενισχύοντας την προσπάθεια των αθλητών.

Ο παραδοσιακός φούρνος Τσίμπα πρόσφερε κέικ για τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ψωμάκια με σύνθεση ειδικά μελετημένη για τους αθλητές στον σταθμό τερματισμού.

Η εταιρεία Merrell ενίσχυσε οικονομικά  τον αγώνα  και πρόσφερε  παπούτσια  στους  αθλητές με κλήρωση.

Επίσης μεγάλη βοήθεια είχαμε από τους Υποστηρικτές του αγώνα το Ίδρυμα Τοσίτσα και την Τσουτσοπλίδης Μέτσοβο ΑΕ με τα τυριά που πρόσφεραν και οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τα απολαύσουν στον σταθμό τερματισμού.

Το Ζαχαροπλαστείο Αφοί Τσουλιάη που με τα σοκολατένια αρκουδάκια και χελωνάκια γλύκανε τους αθλητές.

Οι αθλητές γευτήκανε στους σταθμούς του αγώνα χειροποίητο παστέλι με μέλι που έφτιαξε ο συντοπίτης μας μελισσοκόμος Κυριάκος Τσουρέκας.

Τα Cafe Sergio και Κρήνη κάλυψαν υλικά των σταθμών.

Οι Μεταφορές Αφοί Δέλφα συνέβαλαν στην μεταφορά υλικών του αγώνα και κάλυψαν υλικά τροφοδοσίας.

Το εστιατόριο Τζάκι βοήθησε στη σίτιση προσκεκλημένων αθλητών.

Το Cafe Μετσοβόραμα ενίσχυσε τον σταθμό τερματισμού προσφέροντας τσάι και καφέ σε όλους τους αθλητές αλλά και συνοδούς. Επίσης την αρκούδα-μασκότ που συνόδευε τους αθλητές στον τερματισμό.

Το super market ΑΒ FOOD ΜΑRΚΕΤ-Π. & 0. ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΟΕ που κάλυψε υλικά τροφοδοσίας. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ για την ενυδάτωση των αθλητών  σε όλους  τους  σταθμούς του αγώνα.

Την  Κ22 GLOBAL TRADERS ΜΟΝ.ΙΚΕ    που   χορήγησε  τα  κρουασάν   για   τον   παιδικό αγώνα.

Την EPIRUS FOOD SUPPLY ΕΕ  που  χορήγησε  υλικά τροφοδοσίας  για τους  παιδικούς  αγώνες και τους σταθμούς τροφοδοσίας.

Την ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ eggpro με τα ροφήματα πρωτεΐνης για αποκατάσταση των αθλητών στον τερματισμό.

Τη ΦΑΡΜΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ που προσέφερε ενεργειακές μπάρες για τους αθλητές με βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας και προϊόντα περιποίησης στους νικητές των αγώνων.

Στην παροχή υπηρεσιών  αποκατάστασης  των  αθλητών  μετά τον  αγώνα  συνέβαλε  και  φέτος η Ostracon και η Physio Activ.

Την εταιρεία Μy Athlete που έδωσε δώρο σε 10 αθλητές εργομετρικά τεστ.

Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών και συνοδών.

Δώρα με κλήρωση πρόσφερε η εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού Tecnica και η εταιρεία ΜΠΟΥΜΠΑΣ GROUSE GREEK.

Την Vivid Graphics για τα δημιουργικά, αφίσες, πανό κλπ.

Τον χορηγό επικοινωνίας Advendure που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει στην προώθηση  του αγώνα.

Τον Κώστα Σταμούλη που ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια ενημερώνει τους παρευρισκόμενους για την εξέλιξη του αγώνα.

Τον Σάκη Δασκαλόπουλο που έχει αναλάβει τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις κι έχει φέρει στον αγώνα μας ξένους αθλητές υψηλού επιπέδου.

Τον Γιάννη Τσιπούρη και τον Κώστα Πλαχούρα για την γραμματειακή και τεχνική τους υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον Κωνσταντίνο Θωμά για το στήσιμο της νέας σελίδας: www.ursatrail.gr

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go-MRP και οι φωτογραφίες  θα  διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον Ultra Ursa Trail 100km το Σάββατο 31 Αυγούστου

2019 και την επόμενη χρονιά με τον Ursa Trail 40km-21km-11km στις 30-31 Μαΐου 2020.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Όλοι Τρέχουν ... ένα άρθρο αφιερωμένο στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος: https://t.co/P7MkrcZpLi https://t.co/xR52Js1xBA
"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!