ADVENDURE - ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ: Εθελοντική εργασία καθαρισμού & σηματοδότησης του παλιού μονοπατιού, Ντραμάλα - Τέσσερα Πριόνια!

ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ: Εθελοντική εργασία καθαρισμού & σηματοδότησης του παλιού μονοπατιού, Ντραμάλα - Τέσσερα Πριόνια!

11 Νοε 2021

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή14 Νοεμβρίου, σε  εργασιες   καθαρισμού  & σηματοδότησης  του παλιού μονοπατιού, Ντραμάλα ( 780μ.)  - Τέσσερα Πριόνια( 520μ.), προκειμένου να δοθεί στους πεζοπόρους, μια νέα, σχετικά εύκολη , κυκλική διαδρομή, στη καρδιά του Βορειοανατολικού Ολύμπου. Πρόκειται για το παλιό μονοπάτι, που συνδέει το μονοπάτι που ανηφορίζει από τους Αγίους Απόστολους για το καταφύγιο Κρεβάτια και εκείνου του μονοπατιού που οδηγεί από τους Αγίους Αποστόλους στου Παπά Αλώνι.

 

Για την παραπάνω δράση ο σύλλογος θα διαθέσει :

Τσάπες,

τσουγκράνες

και κλαδευτήρια ( όσοι έχετε δικά σας μπορείτε να τα φέρεται)

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:
Τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με ώρα αναχώρησης 9,00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Η εκδήλωση αναμένεται να τελειώσει στις 02.00 μμ.

Για να προσεγγίσουμε την αφετηρία του παλιού μονοπατιού , θα ακολουθήσουμε με Ι.Χ. το δασικό δρόμο που οδηγεί στα Κρεβάτια ( καλής βατότητας ) και κάπου στη μέση διαδρομής,  θα πεζοπορήσουμε για 20 λ. ακολουθώντας  το μονοπάτι που ανηφορίζει για Κρεβάτια.

Εξοπλισμός:
Ορειβατικά μποτάκια, παντελόνι πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, ,νερό 1λίτρο, κολατσιό, καπέλο , σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο.

Αρχηγοί εκδήλωσης Το ΔΣ

Πληροφορίες: 6973 804 843

Λίγα λόγια για το παλιό μονοπάτι
Χρόνια τώρα, ακούγαμε από τους κτηνοτρόφους , Νάτσιος, Βελώνης, Τζιάφας, της περιοχής Βροντούς, για την ύπαρξη ενός μονοπατιού που ικανοποιούσε τις ανάγκες ‘’ποτίσματος των ζωών τους’’ , ένα μονοπάτι που τους έδινε την δυνατότητα, απλά και εύκολα να κατεβάσουν τα ζώα, κυρίως γίδια, στο ρέμα, προκειμένου αυτά να πιούν νερό.

Φέτος , μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος, και μετά από πολλές επισκέψεις , χάρη στην εμπειρία κυρίως του Βασίλη Καρτσαμπά και Χαραλαμπίδη Αλκιβιάδη, συνεπικουρούμενοι και από άλλα μέλη του ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου, κατόρθωσαν να εντοπίσουν, σημαδέψουν , καθαρίσουν ( σε πρώτο στάδιο ) το χαμένο μονοπάτι.

Περιγραφή
Ανεβαίνοντας το μονοπάτι για το καταφύγιο κρεβάτια, με αφετηρία τους Αγίους Αποστόλους Βροντούς και μετά από περπάτημα, περίπου, μιας ώρας , συναντάμε δύο πέτρινα παγκάκια, Από το δεύτερο παγκάκι ( θέση Άνω Ντραμάλα, 780μ. ), ξεκινάει το χαμένο μονοπάτι μας, από το παγκάκι, στρίβουμε αριστερά, αγνοώντας το κεντρικό μονοπάτι που οδηγεί στα Κρεβάτια.

Εμείς κινούμαστε αριστερά σε όμορφο δάσος οξιάς, και σε 15 λεπτά, βρισκόμαστε στη θέση Μελίσσι, στη συνέχεια κινούμαστε σε δάσος χαμηλής βλάστησης μέχρι να βγούμε, σε ξέφωτο, με θέα, χαμηλά το ρέμα της Αγίας Τριάδας ( ρέμα Παπά) και ψηλά, τις ορθοπλαγιές της Σκούρτας και του Προφήτη Ηλία.

Μέχρι εδώ, πεζοπορήσαμε για 30 λ. τώρα , αρχίζουμε, σταδιακά να χάνουμε ύψος , περνώντας, κάτω, χαμηλά, από τα οροπέδιο Κρεβάτια, το οποίο το αφήνουμε στα δεξιά μας, πλησιάζοντας το ρέμα, μέσα σε παλιό δάσος οξιάς και πυξαριού, για να καταλήξουμε στο ποτάμι.

Από εδώ θα χρειαστεί να περάσουμε απέναντι στη ανήλια πλευρά του ρέματος, στη θέση Τέσσερα Πριόνια, εκεί θα συναντήσουμε το μονοπάτι που έρχεται από τους Άγιους Αποστόλους με προορισμό του Παπά Αλώνι.

Χαρακτηριστικά του παλιού μονοπατιού
Το μήκος του κρυφού μονοπατιού, από τα παγκάκι ( Θέση Άνω Ντραμάλα) ( 780μ) μέχρι το ρέμα , τη θέση Τέσσερα Πριόνια ( 600μ ) είναι περίπου 2.3 χλμ, με μόλις 200μ. υψομετρική διαφοράς. Χρονικά θα χρειαστούμε να περπατήσουμε, περίπου 1ώρα και 15λεπτα.

Το μονοπάτι αυτό δίνει την δυνατότητα στο πεζοπόρο να πραγματοποιήσει μια όμορφη κυκλική διαδρομή, σε όμορφο δάσος με πολλές εναλλαγές, χαμηλά πριν από τα Κρεβάτια, κινούμενο αρχικά από την προσήλια, για να τελειώσει από την ανήλια πλευρά του ρέματος Παπά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@SCARPAspa Golden Gate ATR - Ένα πραγματικά "All Terrain" παπούτσι: Αναλυτικό review από το @Advendure_Net :… https://t.co/ZhYWgC1GTd
Norcha 2021 - A unique Adventure Race in Portugal: Interview with Mr Pedro Pinto, General Director of the race:… https://t.co/pI3aN2oWtv
Αόρατες παρουσίες και παιχνίδια του μυαλού .. ένα άρθρο για τις ψευδαισθήσεις και τα παιχνίδια του μυαλού στις υπερ… https://t.co/3Gg9eCb56m
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Χωρίζουν οι δρόμοι του Kilian Jornet και της Salomon!

SCARPA Golden Gate ATR - Ένα πραγματικά "All Terrain" παπούτσι!

HARTA SERIES 2022, το Ελληνικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, οι λεπτομέρειες

Ο Άνθρωπος της Υπερβατικής Συμπεριφοράς

H The North Face έδωσε το παρών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής COP26 για την κλιματική αλλαγή!

Το πακέτο του Chianti Ultra Trail 2022 για το Advendure!!

Από την θάλασσα στην κορυφή των Λευκών Ορέων - Sfakia Sky Marathon!

To La Sportiva® Lavaredo Ultra Trail® συμμετέχει στο UTMB® World Series 2022!

Σακίδια GREGORY, ποιοτικά ορειβατικά / πεζοπορικά σακίδια!

Η Hoka One One βασικός χορηγός του UTMB®!

Τι προσμέναμε και τι μας έλειψε από το Rout Classic 100 miles 2021!

To ROUT Classic 100 miles δεν έγινε φέτος... ή μήπως έγινε;