SELF-RACES, εναλλακτικά κριτήρια συμμετοχής στον φετινό Mythical!

20 Απρ 2021

Μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε τους πρώτους μήνες του 2021 αλλά και ολόκληρο το 2020 από την πανδημία, με σημαντική απουσία αγώνων ορεινού τρεξίματος, ο κατάλογος των κριτηρίων για συμμετοχή στον φετινό Mythical συρρικνώθηκε σημαντικά. Αρκετοί αθλητές που σκόπευαν να αγωνιστούν μέχρι και τον Ιούνιο προκειμένου να συμπληρώσουν τους απαιτούμενους 400 πόντους, όριο συμμετοχής για τον Mythical, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα μη έχοντας επιλογές. Προκειμένου να βοηθήσει αυτούς τους αθλητές να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, η διοργάνωση του Mythical αποφάσισε να υλοποιήσει μια πρωτοβουλία, τους “self-races”.

 

 

Τι είναι οι “self-races”; Έτσι θα αποκαλούνται οι ατομικές αγωνιστικές προσπάθειες, οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν τα στοιχειώδη εχέγγυα αξιοπιστίας (αποδεικτικά στοιχεία από αναρτήσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες προσπαθειών). Πιο κάτω οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι οποίες έχουν ως εξής:

 1. Η διαδικασία των self-races θα ισχύσει μόνο για τον Mythical του 2021. Ας σημειωθεί εδώ ότι για τους ίδιους (υγειονομικούς λόγους) το όριο πόντων είναι φέτος μειωμένο στους 400 πόντους, αντί για τους 500 που ισχύει κανονικά.
 2. Η ακρίβεια των στοιχείων αποδεικνύεται από τα δεδομένα της πλατφόρμας (Strava, Connect, Suunto κλπ) στο όνομα του ενδιαφερόμενου.
 3. Μπορεί να γίνει δεκτό ένα μόνο “self-race”.
 4. Πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μετά την 23η Απριλίου 2021.
 5. Αποδεκτό “self-race” είναι αυτό που έχει μέγεθος μεταξύ 40 και 120 πόντων. O υπολογισμός γίνεται με τη γνωστή άθροιση μήκους & υψομετρικής (παράδειγμα: 30χλμ & 2000μ+ = 30+20(00) = 50 πόντοι)
 6. Η βαθμολογία της επίδοσης πρέπει να ξεπερνά τους 400 βαθμούς (HARTA). Η διοργάνωση αξιολογεί τις επιδόσεις!
 7. Για τους self-races δεν υφίσταται πριμοδότηση λόγω επίδοσης.
 8. Με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού εγγραφών (250), η διαδικασία παύει να ισχύει.
 9. Τα self-races δεν έχουν καμία ισχύ για το 2022 ή για άλλον αγώνα που διοργανώνει η Olympus Trails.

Διαδικαστικά, ακολουθούνται τα εξής βήματα:

 1. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το link της προσπάθειας (self-race) που θέλει να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο, προς έγκριση
 2. Το self-race εξετάζεται άμεσα από τη διοργάνωση του Mythical. Εάν απορριφθεί, ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται και μπορεί να πραγματοποιήσει εκ νέου άλλη προσπάθεια. Εφόσον εγκριθεί, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον οι εγγραφές παραμένουν σε ισχύ, κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει τις όποιες διεξαγωγές αγώνων στην περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και να χρησιμοποιήσει έναν πραγματικό αγώνα ως κριτήριο συμμετοχής! Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, στις εγγραφές του Mythical οι επιδόσεις των αθλητών στους αγώνες-κριτήρια πριμοδοτούνται με βάση την επίδοσή τους, κάτι που σαφώς δεν συμβαίνει στα Self-Races της έκτακτης διαδικασίας.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, επικοινωνείτε με την Olympus Trails στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Από τη διοργάνωση

Λιτόχωρο, 19.04.2021

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα:… https://t.co/b9UerT7TxE
MIZUNO Wave Daichi 6: Άνεση και απορρόφηση κραδασμών στο maximum, διαβάστε το αναλυτικό review του @Advendure_Net :… https://t.co/iiOAKo1C03
Tihio Race Ultra Edition: Παρνασσός, Γκιώνα και Βαρδούσια σε μια συναρπαστική εμπειρία αγώνων ultra-trail! Μια αποκ… https://t.co/qs7fq6IqYb
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

"Two Dots And A Shoe Print'', μια ''ιδιαίτερη'' ομάδα outdoor δραστηριοτήτων με στόχους και όραμα!

MIZUNO Wave Daichi 6: Άνεση και απορρόφηση κραδασμών στο maximum!

Tihio Race Ultra Edition: Παρνασσός, Γκιώνα και Βαρδούσια σε μια συναρπαστική εμπειρία αγώνων ultra-trail!

Τεκτονικές αλλαγές στο διεθνές ultra-trail με τη σύμπραξη UTMB® και Ironman και το UTMB® World Series από το 2022!

Αδιάβροχος Σάκος Nitecore WDB20 20L – DRY BAG!

Pau Capell: Breaking 20 και η ανάπτυξη της τεχνολογίας VECTIV™ στα νέα μοντέλα της The North Face!

Μια συζήτηση με τον Φώτη Ζησιμόπουλο και τον Δημήτρη Σελέτη!

Σακίδια ημερήσιας πεζοπορίας / ορειβασίας POLO

Annapurna I (8.091μ.): Η πρώτη, ελληνική ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του πιο επικίνδυνου βουνού της Γης!

Συσκευή Θερμικής Απεικόνισης Pulsar AXION XQ38!

The North Face Vectiv™: H νέα τεχνολογία για δρομείς βουνού ... και όχι μόνο!

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021!