
ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
info@advendure.com
Προφανώς όλοι αναγνωρίζουμε την αξία ενός καλού και ποιοτικού αδιάβροχου jacket για το βουνό. Είναι αυτό που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και ο καιρός δείξει τα δόντια του, ειδικά τις μέρες του χειμώνα που έρχεται. Με την ελπίδα λοιπόν οι μέρες της καραντίνας να τελειώσουν το συντομότερο δυνατόν για να βρεθούμε όλοι στα βουνά που αγαπάμε βρήκαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα αδιάβροχα jacket της SALEWA τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών αναγκών και … βαλαντίων!
Ένα αδιάβροχο jacket το οποίο σε προκαλεί να το φορέσεις και να συρθείς πάνω στον βράχο και στον σκληρό πάγο. Δεν είναι ένα μπουφάν που φοριέται «καθημερινά» αλλά ένα πραγματικό εργαλείο για σοβαρή τεχνική χρήση στις δυσκολότερες συνθήκες. Το τριών στρώσεων (3-layer), 2 way stretch ύφασμα με επένδυση Goretex Pro θα βοηθήσει τον σοβαρό ορειβάτη / αναρριχητή να εκτελέσει όλες τις τεχνικές κινήσεις που απαιτούνται στο σκληρό ορεινό πεδίο ενώ ταυτόχρονα θα τον προστατέψει από την βροχή και τον δυνατό αέρα. Προφανώς περιλαμβάνονται όλα τα «καλούδια» που θα περιμέναμε από ένα σοβαρό μπουφάν. Κουκούλα με λάστιχο ικανή να χωρέσει κράνος, αδιάβροχα φερμουάρ, Velcro στα μανίκια, άνοιγμα με φερμουάρ κάτω από τις μασχάλες για αερισμό, ψηλό και προστατευτικό κολάρο και πολλά πολλά άλλα που συνθέτουν ένα κορυφαίο αδιάβροχο jacket!
Χαρακτηριστικά
Ένα πολύ value-for-money αδιάβροχο jacket το οποίο όντας πολύ αξιόπιστο θα «βγάλει τα λεφτά» του όσο ίσως κανένα άλλο! Εξοπλισμένο με την ευέλικτη 2-layer GORE-TEX PACLITE® μεμβράνη και σε μια υλοποίηση η οποία περιλαμβάνει ότι θα περίμενε κάποιος από ένα βουνίσιο αδιάβροχο, θα αποτελέσει τον μόνιμο «κάτοικο» του σακιδίου σας: Κουκούλα με λάστιχο σύσφιξης, Velcro στα μανίκια, αδιάβροχα φερμουάρ, αθλητική εφαρμογή είναι λίγα μόνο από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του. Λόγω του μικρού – για τέτοιο jacket - βάρους του που φτάνει τα 315 γραμμάρια αλλά και όγκου του θα μπορούσε ακόμη και να φορεθεί σε κάποιον ultra αγώνα βουνού σε δύσκολες συνθήκες!
Χαρακτηριστικά
Ένα jacket το οποίο το είχαμε δοκιμάσει και παρουσιάσει παλιότερα και το οποίο ανήκει στην χαμηλή κατηγορία τιμής, όχι όμως και ποιότητας ή χαρακτηριστικών! Η SALEWA το παρουσιάζει στην σειρά “Alpine Trekking” και σίγουρα για αυτό είναι ιδανικό! Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι η σχέση ποιότητας τιμής αφού με τα 100 ευρώ που κοστίζει παίρνετε ένα τζάκετ για πολλές χρήσεις, τόσο για ελαφριές πεζοπορίες και trekking στο βουνό ή για τις βροχερές φθινοπωρινές βόλτες στην πόλη. Υλικό χρησιμοποιεί το POWERTEX το οποίο είναι το αδιάβροχο και διαπνέον υλικό της SALEWA. Διαθέτει 2 εξωτερικές τσέπες, Velcro στα μανίκια, ελαστικό κορδόνι σύσφιξης στη μέση, πολύ καλή εφαρμογή της κουκούλας ενώ και το φερμουάρ του φτάνει μέχρι πολύ ψηλά στο πηγούνι για προστασία από τον δυνατό αέρα ενώ ενσωματώνει και εσωτερική αντιανεμική προστασία. Το βάρος του φτάνει στα 294 γραμμάρια.
Χαρακτηριστικά
Παρουσίαση «μπόνους» για σήμερα, ένα πραγματικό “convertible” jacket το οποίο κυριολεκτικά μεταμορφώνεται! Το Μ Pelmo το οποίο δανείστηκε το όνομά του από το εμβληματικό Monte Pelmo των Δολομιτών είναι ένα μπουφάν δύο, ή καλύτερα τρία σε ένα! Αδιάβροχο, φλις ή και τα δύο μαζί για την μέγιστη προστασία από την βροχή και το κρύο! Το αδιάβροχο jacket με την μεμβράνη Powertex της SALEWA είναι ένα πολύ καλό ρούχο από μόνο του. Αν το συνδυάσετε μάλιστα με το Polarlite ελαστικό και εφαρμοστό fleece που «κρύβεται» στο εσωτερικό του, έχετε στα χέρια σας ένα ιδανικό εργαλείο για όλες τις χρήσεις.
Ένα μπουφάν το οποίο μπορεί να σας συνοδεύσει τόσο στα πρώτα σας βήματα στο βουνό όσο και στις χειμωνιάτικες βόλτες σας στην εκδρομή ή στην πόλη!
Χαρακτηριστικά
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων SALEWA στην Ελλάδα η εταιρεία POLO. Δείτε περισσότερα outdoor προϊόντα στον πλήρη κατάλογο https://www.polo.gr/outdoor/
Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...
www.advendure.com