Μεγάλες αλλαγές στο Ultra-Trail® World Tour 2017 - To Advendure Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας! Κύριο

Από 26 Νοε 2016

Το 2016 ήταν αναμφίβολα μία πετυχημένη χρονιά για την σπουδαιότερη διεθνή σειρά ultra trail αγώνων στον κόσμο, το Ultra-Τrail® World (UTWT) αφού συνολικά 14.000 αθλητές από 82 χώρες έλαβαν μέρος σε όλους τους αγώνες με πιο σημαντικό στοιχείο την προβολή των αγώνων αυτών στα εξειδικευμένα -και όχι μόνο- μέσα ενημέρωσης. Μετά λοιπόν από τρία χρόνια εξέλιξης και πειραματισμών φαίνεται ότι έφτασε η χρονιά ορόσημο για την δημοφιλή σειρά. Πολλές οι αλλαγές φέτος με προσθήκη νέων αγώνων, περισσότερες κατηγορίες και διαφορετικά φορμάτ οι οποίες έρχονται να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον τόσο σε δρομείς κορυφαίου επιπέδου όσο και σε δρομείς «της διπλανής πόρτας» μέσω της γνωριμίας τους με μια πληθώρα αγώνων σε όλες τις ηπείρους!

Καταρχάς η σπουδαιότερη αλλαγή έχει να κάνει με την κατηγοριοποίηση των αγώνων σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: Series Bonus, Series, Pro και Challenger. Όπως θα παρατηρήσετε έχουν προστεθεί νέοι αγώνες εκτός από αυτούς που πέρυσι φιγουράριζαν στο καλεντάρι με την μορφή «Future Races» σε χώρες όπως η Ισπανία, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική φτάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των αγώνων σε 23!

 

Series Bonus

  • 7-17 Απριλίου – Marathon des Sables Μαρόκο
  • 1η Σεπτεμβρίου  – UTMB (170k) – Γαλλία / Ιταλία / Ελβετία

 

Series

 

Pro

 

Challenger 

 

Δείτε και εδώ στο όμορφο γραφικό συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων (κλικ για μεγέθυνση)

 

 

Ο διαχωρισμός των αγώνων αυτών του Ultra Trail World Tour έχει να κάνει με τους πόντους τους οποίους συγκεντρώνει ο κάθε αθλητής που συμμετέχει σε κάποιον από αυτούς. Για παράδειγμα ο νικητής ενός από τους δύο αγώνες της κατηγορίας Series Bonus θα λάβει 1.300 πόντους ενώ ο νικητής ενός αγώνα της σειράς Challenger θα λάβει 400 πόντους. Πιο συγκεκριμένα βαθμολόγηση της κατάταξης θα γίνεται βάσει του παρακάτω ενδεικτικού πίνακα (λεπτομέρειες και ολόκληρο τον πίνακα μπορείτε να δείτε εδώ).

 

 

 

Εδώ τώρα έρχεται και η άλλη μεγάλη αλλαγή της σειράς που έρχεται να προσδώσει νέο ενδιαφέρον. Δημιουργούνται 2 νέες λίστες κατάταξης, μία ετήσια (Ultra-Trail® World Tour Annual Ranking) στην οποία θα πρέπει ο αθλητής να έχει κατάταξη σε δύο αγώνες της σειράς στην ίδια χρονιά και μία τριετής (Ultra-Trail® World Tour World Ranking) στην οποία για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει αγωνιστεί σε πέντε αγώνες της σειράς μέσα σε μία τριετία.

 

Για το 2017 η σειρά σκοπεύει να υποστηρίξει μέχρι και 64 «elite» δρομείς βάσει της βαθμολόγησης ITRA που έχουν ενώ για πρώτη φορά μέριμνα υποστήριξης θα δοθεί σε νέους δρομείς κάτω των 25 ετών που θα θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποιους αγώνες της σειράς!

 

Επίσης μετά τον ολοένα αυξανόμενο θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα κρούσματα ντόπινγκ σε αγώνες βουνού το UTWT σε συνεργασία με την ομοσπονδία Athletes for Transparency (AFT) αλλά και την International Trail Running Association (ITRA) θα προβεί στις παρακάτω κινήσεις:

  • Την δέσμευση όλων των αγώνων – μελών της σειράς, να συλλέξουν ιατρικές πληροφορίες όλων των δρομέων που συμμετέχουν σε αυτούς.
  • Έλεγχος για χρήση παράνομων ουσιών (anti-doping control) σε τυχαία επιλεγμένους δρομείς σε τυχαία επιλεγμένους αγώνες που έχουν καταλάβει  κάποιες από τις πρώτες θέσεις.

 

Αρκετές οι αλλαγές λοιπόν όπως τις διαβάζουμε από τα δελτία τύπου του Ultra Trail World Tour ενώ με διαβάζοντας την λίστα των αγώνων σίγουρα έρχονται στο μυαλό και μερικοί αγώνες οι οποίοι ίσως με προϋποθέσεις να μπορούσαν στο μέλλον να διεκδικήσουν κι αυτοί μία θέση στο καλεντάρι της σπουδαίας αυτής σειράς φέρνοντας περισσότερα φώτα δημοσιότητας αλλά και πρεστίζ μέσω της συμμετοχής κορυφαίων δρομέων του χώρου.

 

Το … καλό όμως σας το αφήσαμε για το τέλος! Το Advendure, έχει την χαρά και την τιμή να αποτελεί, δίπλα σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, Επίσημο Χορηγό Επικοινωνίας (Official Media Sponsor) του Ultra Trail World Tour 2017 φέρνοντας στο ελληνικό κοινό και επικοινωνώντας πρώτοι τα νέα και τις ειδήσεις από όλους τους κορυφαίους αγώνες της σειράς και θα έχει το προνόμιο να καλύψει δημοσιογραφικά και ειδησεογραφικά κάποιον από αυτούς τους σπουδαίους αγώνες!

 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

RT @ultratrailwtour: In 5 days starts @mozart100_run, 10th race of the 2019 #UTWT circuit 🔥 🏃‍♂ 109 km 5000 M+ 📍 Salzburg, Austria 📅 June…
Run the @CappadociaUltra @ultratrailwtour with Advendure! A great runner / travel package for one of the most majes… https://t.co/WQfwnRhlSE
Ampezzo: Η νέα πρόταση της @thenorthface για σταθερότητα, αντικραδασμικότητα και πρόσφυση στα μονοπάτια:… https://t.co/fQVvMZHMl4
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μποτάκια πεζοπορίας SCARPA - SALEWA

Έρευνα: "Σύγκριση συχνότητας εμφάνισης μυοσκελετικών τραυματισμών σε δρομείς Υπερμαραθωνίων δρόμων ασφάλτου και βουνού και πιθανά αίτια πρόκλησής τους"

Απίστευτος Kilian παντός εδάφους!

O Jonathan Albon και η Blandine L’Hirondel παγκόσμιοι πρωταθλητές IAU-ITRA στην Πορτογαλία!

Σπουδαία ονόματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail ITRA - IAU στη Πορτογαλία!

Τρέξτε στο Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2019 με το Advendure!

Dynafit Ultra Pro: Ultra προστασία και σταθερότητα για πολλά χιλιόμετρα

Ampezzo: Η νέα πρόταση της The North Face για σταθερότητα, αντικραδασμικότητα και πρόσφυση στα μονοπάτια!

Ο Θρύλος του Kilian συνεχίζεται στο Zegama!