Solo Energy Bars: Η Ελληνική Απάντηση στα Ενεργειακά Προϊόντα! Κύριο

By 19 Ιουλ 2013

Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για τροφοδοσία στους αγώνες αντοχής. Η σωστή τροφοδοσία σε έναν αγώνα ή σε μία προπόνηση μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ της απογοήτευσης και του θριάμβου. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική αγορά έχει κατακλυστεί από μία σειρά από προϊόντα αθλητικής διατροφής που υπόσχονται θαύματα, και είναι σχεδόν αποκλειστικά εισαγωγής. Τα ενεργειακά αυτά προϊόντα χρησιμοποιούνται για την σωστή αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας κατά την άσκηση ή για την αποκατάσταση μετά από μία επίπονη προσπάθεια.

 

Πολύ λίγα όμως από αυτά βασίζουν αποκλειστικά την σύσταση τους σε φυσικά συστατικά. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Ζαφείρη Καγιόπουλο, γνωστό αθλητή από την Σάμο, να πειραματιστεί με την κατασκευή ενεργειακών μπαρών για αποκλειστικά προσωπική χρήση σε μεγάλες προπονήσεις, αλλά και σαν ένα σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο όμως θα είναι βασισμένο σε Ελληνικά και απολύτως φυσικά συστατικά. Οι πειραματισμοί έφεραν και την σκέψη για την δημιουργία ενός προϊόντος διαθέσιμο σε όλους. Το πρώτο τεστ έγινε τον Απρίλη του 2012 σε αγώνα βουνού και τα μηνύματα ήταν θετικά. Οι Solo Energy Power Bars ήταν γεγονός!

 

Δοκιμάσαμε τις Solo Energy Bars (Τάκης Τσογκαράκης) στον πρόσφατο Olympus Marathon όντας στο πακέτο αθλητή που παραλάβαμε από την διοργάνωση. Αν και το θέμα της γεύσης είναι κάτι πολύ υποκειμενικό, εντούτοις δεν νομίζουμε ότι μπορεί κάποιος να αντισταθεί στον συνδυασμό του αρώματος της κανέλλας με τα υπόλοιπα φυσικά συστατικά της μπάρας όπως η βρώμη, το μέλι, το ελαιόλαδο που έδινε μία υφή σιροπιαστή, το φυστικοβούτυρο και άλλα. Παρόλη την ζέστη των ημερών, ανοίγοντας την συσκευασία δεν υπήρξαν τα ανεπιθύμητα κολλήματα στο περιτύλιγμα. Δαγκώνοντας την μπάρα ένοιωθες ότι τρως … πραγματικό φαγητό! Μεγάλη υπόθεση σε πολύωρες προσπάθειες, αγώνες ή προπονήσεις, τομείς που θεωρούμε ότι η μπάρα θα αποδώσει τα μέγιστα. Κατά την διάρκεια του αγώνα, στα Πριόνια που υπήρχαν διαθέσιμες Solo Energy Bars πραγματικά "ανέστησαν κόσμο". Το βάρος τους θεωρούμε ότι είναι λίγο αυξημένο άρα περιορίζεται ίσως λίγο ο αριθμός που μπορεί κάποιος να κουβαλάει μαζί του, αυτό όμως δικαιολογείται απόλυτα από την χρήση φυσικών, μη επεξεργασμένων προϊόντων τα οποία διατηρούν το βάρος τους.

 

Δοθείσης της ευκαιρίας της επίσημης παρουσίασης των Solo Energy Power Bars στον Olympus Marathon,και με βάση την αρχή μας ως Advendure να υποστηρίζουμε Ελληνικές προσπάθειες και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους οικονομικά για νέες Επιχειρήσεις, συζητήσαμε με τον Ζαφείρη Καγιόπουλο ώστε να λυθούν κάποιες απορίες αλλά και να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τις νέες αυτές μπάρες στο Ελληνικό κοινό ορεινού τρεξίματος και υπεραποστάσεων.

 

[Advendure]: Σε έναν χώρο που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και η αγορά κατακλύζεται τελευταία από ενεργειακά προϊόντα όλων των μεγάλων κατασκευαστών του εξωτερικού, έρχεται μια Ελληνική εταιρία που έχει μάλιστα έδρα μακριά από την Αθήνα, να προτείνει κάτι ξεχωριστό και να προσπαθήσει να σταθεί στον ανταγωνισμό με αξιώσεις. Ζαφείρη, μίλησε μας λίγο για την προσπάθεια σας, και για το πώς προέκυψε η ιδέα για ένα τέτοιο προϊόν.

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Η ιδέα μας ξεκίνησε από την ανάγκη μου να χρησιμοποιώ στις μεγάλες μου προπονήσεις ένα προϊόν λίγο διαφορετικό από κάτι συνηθισμένο που βρίσκεις στο εμπόριο...όπως γνωρίζετε ασχολούμαι με αγώνες ορεινού τρεξίματος και μεγάλων αποστάσεων....Με την βοήθεια της συζύγου μου Ευγενίας, αρχίσαμε με μια απλή συνταγή για μπάρες δημητριακών! Το αποτέλεσμα ήταν μέτριο μιας και οι περισσότερες συνταγές διατροφικά είναι σχεδόν ακατάλληλες για Ο Ζαφείρης Καγιόπουλος και η Solo Energy Team!ανθρώπους και αθλητές που τρέφονται υγιεινά....ζάχαρη, πολλά λιπαρά και χημικά αμφιβόλου ποιότητας...όπως οι περισσότερες μπάρες του εμπορίου! Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση που έφερε την γνώση για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα....Πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια, που στο τέλος μας αντάμειψε με το αποτέλεσμα που γνωρίζετε.

 

[Advendure]: Πως ακριβώς προέκυψε το όνομα “Solo Energy”;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Το όνομα των “Solo Energy”, μου ήρθε πάνω σε έναν ορεινό αγώνα που έτρεχα στο Παρνασσό, όπου είχαμε πρωτοπαρουσιάσει τις μπάρες σαν δοκιμή και γνωριμία με το κοινό....χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει στην σύνθεση που έχουν σήμερα. Το solo δηλώνει ότι οι μπάρες δίνουν  "μόνο" ενέργεια, και είναι απαραίτητες όταν ο αθλητής βρίσκεται  "μόνος" και έχει ανάγκη από την ενέργεια της μπάρας για να ανταπεξέλθει στον αγώνα!!!

 

[Advendure]: Πως υποδέχθηκε ο κόσμος τις Solo Energy Bars. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις των αθλητών που τις δοκίμασαν; Υπήρξαν κάποιες παρατηρήσεις;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Η πρώτη γνωριμία στον αγώνα που πρωτοανάφερα ήταν πολύ ενθαρρυντική για εμάς, όπου άρεσε σε όλους, Αυτό μας έδωσε και το μήνυμα ότι το προϊόν πρέπει  να φτάσει ψηλά και να γίνει αρεστό και όσο γίνεται ποιοτικά καλύτερο. Το πρώτο μας βήμα ήταν η απουσία συντηρητικών και χημικών ουσιών .... το πετύχαμε. Δεύτερο βήμα η διάρκεια ζωής γύρω στους 6 μήνες, που δηλώνει την φρεσκότητα και αγνότητα του προϊόντος ... το πετύχαμε. Το τελικό αποτέλεσμα το έχετε στα χέρια σας!!! Βέβαια δεν είναι τόσο απλά τα στάδια αλλά θα σας κουράσω να σας τα αναλύσω ένα προς ένα!!!! Μία πραγματικά πολύ δύσκολη προσπάθεια που κράτησε σχεδόν λίγο πάνω από 1,5 χρόνο!!!!!

 

[Advendure]: Οι ενεργειακές σας μπάρες βασίζουν την σύσταση τους σε καθαρά φυσικά συστατικά. Φανταζόμαστε ότι αυτό έχει να κάνει με μια γενικότερη στάση σας όσο αφορά την διατροφή, θα θέλαμε λοιπόν να μας πεις μερικά πράγματα για αυτήν την επιλογή.

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Η τάση των αθλητών να επιλέγουν ποιοτικές τροφές για τις ανάγκες τους έχει μεταφερθεί και στους περισσότερους καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν κάτι υγιεινό και διατροφικά ποιοτικό μέσα στην ημέρα, είτε σαν πρωινό ,σνακ ή ακόμη και ένα ελαφρύ γεύμα-βραδινό, μια και η αξία των Solo Energy ,καλύπτει μια τέτοια ανάγκη!!!

 

Το περίπτερο Solo Energy στον 10o Olympus Marathon![Advendure]:  Πως βλέπετε την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από τον κόσμο; Θα επιδιώξετε να γνωρίσουν το προϊόν και στο Εξωτερικό;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε και με άλλες γεύσεις!! Σίγουρα υπάρχει και δυσπιστία για ένα καθαρά Ελληνικό προϊόν, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι "πείθονται" εύκολα μόλις την δοκιμάσουν!!!! Έτσι και αλλιώς,  η  Solo Energy έχει όλα τα διατροφικά στοιχεία που έχουν οι καλύτερες εταιρείες του εξωτερικού, είναι Ελληνικό προϊόν και αυτό μας κάνει περήφανους. Έχει υπέροχη γεύση που δεν δημιουργεί πρόβλημα και τον πιο απαιτητικό άνθρωπο. Είναι προϊόν που προτείνεται εκτός από τους αθλητές και τους καθημερινούς ποιοτικά "ψαγμένους" ανθρώπους, στα μικρά παιδιά και σε εγκύους, όπου οι περισσότερες αυτού του είδους μπάρες δεν επιτρέπονται!!!! Αρα γιατί να μην την μάθουν και στο εξωτερικό, που είναι και αυτό στα σχέδια μας; Πάντως, προτεραιότητα μας είναι να τη μάθουμε πρώτα στην χώρα μας!!

 

[Advendure]:  Που μπορεί να βρει κάποιος τις Solo Energy Bars; Διατίθενται και μέσω διαδικτύου; Σκοπεύετε να επεκτείνετε αν υπάρξει ανάγκη το δίκτυο διανομής;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Αυτή τη στιγμή τις Solo Energy μπορεί να τις βρούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε επιλεγμένα καταστήματα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας http://www.soloenergy.gr/, η  που ενημερώνεται αμέσως μόλις υπάρξει νέο σημείο πώλησης. Σε λίγο θα διανέμονται και από το on -line κατάστημα που βρίσκεται υπό κατασκευή. Στη Σάμο φυσικά, από όπου προέρχονται, βρίσκονται σε πολλά περισσότερα μέρη!!!

 

[Advendure]:  Μία τέτοια επένδυση στις μέρες και μάλιστα με έδρα μακριά από κάποια μεγάλη αστική περιοχή είναι αν μη τι άλλο αξιέπαινη. Μίλησέ μας λίγο για την γραμμή παραγωγής των Solo Energy Bars. Τι δυνατότητες υπάρχουν μέχρι στιγμής και πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε μία ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Σίγουρα η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ένα παράγοντας που μας δημιουργεί μικροπροβλήματα, αλλά με την όρεξη και την αγάπη μας για αυτό που έχουμε πετύχει δεν μας απασχολεί καθόλου!!! Είμαστε σε θέση να καλύψουμε  οποιαδήποτε ζήτηση υπάρξει και στην ανάγκη να επεκταθούμε στην παραγωγή μας!!! Η Σάμος όπου διαμένουμε είναι η αφετηρία μας για οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε ,όπου δεν είναι καθόλου δύσκολο να επεκταθούμε.

 

[Advendure]:  Οι Solo Energy Bars αφορούν μόνο αθλητές, ή αποτελούν ένα ολοκληρωμένο προϊόν διατροφής που καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινής διατροφής όλων;

[Ζαφείρης Καγιόπουλος]: Όπως σας ανέφερα και πιο πάνω οι Solo Energy είναι ένα - διατροφικά και ποιοτικά - προϊόν που ανταποκρίνεται σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες της ηλικίες. Προϊόν που μπορεί να μπει στην καθημερινή μας διατροφή, αρκεί να το γνωρίσουμε και να το δοκιμάσουμε!! Η εγγύηση της ποιότητας του είναι εξασφαλισμένη και προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση  της υγιεινής και καθαρότητας του!

 

Ο πίνακας διατροφικών πληροφοριών των Solo Energy Bars!

 

Πληροφορίες για τις Solo Energy θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και το facebook και όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε  χορηγοί σε διάφορους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα με αποκορύφωμα τον 10th Olympus Marathon που έγινε τον Ιούνιο όπου η μπάρα δοκιμάστηκε από πάρα πολύ κόσμο....και κάπως έτσι θα συνεχίσουμε!!!!

 

Επιμέλεια άρθρου – ερωτήσεις συνέντευξης: Δημήτρης Τρουπής – Τάκης Τσογκαράκης

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ