Carstensz Pyramid – Νέα Γουινέα: Η Β. Αρχοντίδου και η Χ. Φλαμπούρη μας μιλάνε για τον 5ο στόχο τους στα πλαίσια του “A Woman can Be”!

Από 10 Ιουλ 2018

Kilimanjaro, Aconcagua, Elbrus, και Mc Kinley … τέσσερις σταθμοί που έγιναν πραγματικότητα για την Βανέσα Αρχοντίδου και τη Χριστίνα Φλαμπούρη, στα πλαίσια του project A Woman can Be. Οι δυο Ελληνίδες ξεκινάνε στις αρχές Αυγούστου για τον πέμπτο και πιο εξωτικό από τους σταθμούς του 7 summits που επιχειρούν, ο οποίος βρίσκεται περίπου 13.000 Km από την χώρα μας, στην Νέα Γουινέα, στην γη των Παπούα. Στόχος τους η Carstensz Pyramid (Puncak Jaya), η ψηλότερη νησιωτική κορυφή στον πλανήτη που στέκεται στα 4.884 μέτρα υψόμετρο. Μια κορυφή που δεν είναι η ψηλότερη από τις 7 κορυφές του project, αλλά είναι η πιο τεχνική και περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους (ζούγκλα, περιοχή με έντονη πολιτική αστάθεια και συγκρούσεις) που την κάνουν δύσκολη και της δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα περιπέτειας. Η Βανέσα και η Χριστίνα με την σημερινή αποκλειστική τους συνέντευξη στο Advendure που στηρίζει συνολικά την προσπάθεια τους σαν Χορηγός Επικοινωνίας μας μιλάνε για την προετοιμασία τους, μας αναλύουν τον στόχο τους, μας επισημαίνουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, μας παρουσιάζουν την φιλοσοφία τους καθώς το project κορυφώνεται, καθώς και τις τελευταίες σκέψεις τους πριν αναχωρήσουν για την μακρινή Ινδονησία. Τέλος, δίνουμε βήμα και στους χορηγούς τους, ώστε να μάθουμε ποιες είναι οι δικές τους σκέψεις για την υποστήριξη μιας τέτοιας δύσκολης προσπάθειας.

 

[Advendure]: Είμαστε πλέον λίγες ημέρες πριν από τον πέμπτο σας στόχο στα πλαίσια του “A Woman Can Be”, την Carstensz Pyramid (Puncak Jaya – 4.884m). Στις αρχές του Αυγούστου ξεκινάτε από τη χώρα μας για την Ινδονησία. Δώστε μας μια εικόνα των υπολογισμών και του προγράμματος που έχετε κάνει μέχρι την επιστροφή σας και φυσικά όπως όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας σας.

[Βανέσα – Χριστίνα]: Ξεκινάμε από Αθήνα για Μπαλί και από εκεί για την Τιμίκα στη Δυτική Παπούα. Συνεπώς ταξιδεύουμε 2 μέρες σχεδόν για να φτάσουμε στον προορισμό μας, μια μικρή πόλη που αποτελεί την αφετηρία των αποστολών για το Carstensz Pyramid. Για το βουνό έχουμε υπολογίσει  να υπάρχει χρόνος αναμονής σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Και μετά την ανάβαση αρχίζει ένα άλλο ταξίδι, ένα ταξίδι περιπέτειας και πολιτισμού αφού θέλουμε να περιηγηθούμε σε αυτό το απόμακρο μέρος του πλανήτη, να δούμε τις φυλές των ιθαγενών, να δούμε τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού και τα ηφαίστεια της Ινδονησίας.

 


[Advendure]: Νέα Γουινέα, περιοχή των Παπούα, η ψηλότερη νησιωτική κορυφή στον κόσμο και το ψηλότερο σημείο μεταξύ των Ιμαλάϊων και των Άνδεων … πόσο εξωτικά ακούγονται όλα αυτά. Τι είναι αυτό που σας συναρπάζει περισσότερο στην προσμονή αυτού του ταξιδιού;

[Βανέσα]: Ναι ακούγονται πολύ εξωτικά και γι αυτό κι εμείς περιμένουμε πως και πως την ολοκλήρωση της αποστολής για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε από την πίεση και να απολαύσουμε το ταξίδι (γέλιο). Γιατί όπως και να το κάνουμε γι εμάς δεν είναι ταξίδι αναψυχής. Είναι ένα βήμα προς έναν απώτερο στόχο, την κατάκτηση των 7 Summits,  έτσι η προσμονή είναι γλυκόπικρη γιατί συνδυάζεται με περίσσιο άγχος. O προγραμματισμός και η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού σε έναν προορισμό που δεν είναι τουριστικός και που τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή είναι ο βασικότερος παράγοντας άγχους. Μέχρι και την τελευταία στιγμή η επικοινωνία μας με το γραφείο του οδηγού βουνού είναι αμφιλεγόμενη καθώς προειδοποιεί για τις μεγάλες πιθανότητες ακύρωσης της ανάβασης λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η Δυτική Παπούα ανήκει στην Ινδονησία και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μεγάλες εντάσεις μεταξύ των εθνοαπελευθερωτικού στρατού της Παπούα και των αρχών της Ινδονησίας.

[Χριστίνα]: Νομίζω ότι με συναρπάζει περισσότερο η τοποθεσία της συγκεκριμένης κορφής. Είναι 13.000 km μακριά από την χώρα μας και ο πολιτισμός τους είναι τελείως διαφορετικός από ότι έχουμε συνηθίσει. To 7 Summits project είναι τόσο μαγικό στα μάτια μου γιατί συνδυάζει την ορειβασία μαζί με ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Αυτή την φορά δεν ανυπομονώ μόνο για την κορυφή ώστε να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας και στα 7 summits, αλλά και για όλο το ταξίδι περιπέτειας και πολιτισμού που ακολουθεί μετά την ανάβαση.

 

[Advendure]: Τα 4.884 μέτρα του Carstensz Pyramid σίγουρα δεν είναι η μεγαλύτερη υψομετρικά ανάβαση της συνολικής σας προσπάθειας για τις 7 ψηλότερες κορυφές των 7 ηπείρων, αλλά θεωρείται ίσως η πιο τεχνική από όλες. Δώστε μας κάποιες λεπτομέρειες για τις τεχνικές δυσκολίες που περιμένετε να συναντήσετε στην ψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας.

[Βανέσα – Χριστίνα]: Πρόκειται για μια ανάβαση σε σκληρό ασβεστολιθικό πέτρωμα. Δεν αναμένουμε μεγάλο βαθμό αναρριχητικής δυσκολίας, αλλά σε συνδυασμό με την υγρασία και τη βροχή που είναι στην ημερήσια διάταξη (γέλιο) και το γεγονός ότι θα βρισκόμαστε πάνω από τα 4.000 μέτρα (με ότι αυτό συνεπάγεται σε ανάγκες εγκλιματισμού) κάνει την προσπάθεια αρκετά απαιτητική. Ξέρουμε ότι σε πολλά σημεία υπάρχουν σταθερά σχοινιά, μια τυρολέζικη τραβέρσα (πέρασμα φτιαγμένο με σχοινιά) σε μεγάλο ύψος και σημεία που είναι εκτεθειμένα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -5 έως 15 βαθμούς κελσίου αλλά τα απογεύματα συνήθως βρέχει συνεπώς ο εξοπλισμός μας πρέπει να είναι άριστος.

 


[Advendure]: Απ’ όσο γνωρίζουμε, ακόμη και η προσέγγιση του base camp της Carstensz Pyramid είναι μια “περιπέτεια” από μόνη της. Ίσως να είναι και η πιο απαιτητική προσέγγιση σε σχέση με τις υπόλοιπες κορυφές, με πολυήμερη διάσχιση ζούγκλας και πολλές αλλαγές μέσων μέχρι να φτάσετε στην διάσχιση. Πως έχετε προετοιμαστεί όλο αυτό το διάστημα για μια τέτοια πρόκληση; Είστε έτοιμες σωματικά και ψυχολογικά;

[Βανέσα- Χριστίνα]: Ναι οι συνθήκες στη ζούγκλα είναι απρόβλεπτες αυτό μας έχουν πει όλοι. Επίσης λίγα χιλιόμετρα μακριά από το βουνό, υπάρχει και το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο (Grasberg) που θεωρείται ιδιωτικός χώρος και έτσι η κατάσταση για όσους θέλουν να διασχίσουν νόμιμα την περιοχή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Συνεπώς η μόνη «σίγουρη» λύση για να φτάσει κανείς απρόσκοπτα στο base camp είναι με ελικόπτερο. Σκοπεύουμε λοιπόν να πάμε στο base camp με ελικόπτερο και να ξεκινήσουμε από εκεί την πορεία της ανάβασης. Στο γυρισμό θα θέλαμε να δούμε τις φυλές και τη ζούγκλα αλλά ο οδηγός μας λέει ότι θα το δούμε εκείνη την ώρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

[Βανέσα]: Πάντως για την συγκεκριμένη ανάβαση έχουμε κάνει τη standard προπόνηση που κάνουμε σε όλα τα βουνά. Αερόβια προετοιμασία, τρέξιμο, μυϊκή ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, περπάτημα στο βουνό με βάρος στα σακίδια. Βέβαια η περίοδος αυτή είναι αρκετά βεβαρυμμένη με υποχρεώσεις στον τομέα της δουλειάς και έτσι ψυχολογικά εγώ σίγουρα έχω μια επιπλέον στεναχώρια ότι δεν έδωσα το 100% στην προπόνηση μου.

[Χριστίνα]: Σωματικά έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνδυασμό με την απαιτητική μας καθημερινότητα. Νομίζω ότι το ψυχολογικό κομμάτι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό… Σε κάθε αποστολή ξεκινάμε από Ελλάδα με 2-3 ακόμα ορειβάτες που τυχαίνει να έχουμε κοινό στόχο για εκείνη την περίοδο. Αυτή την φορά θα πάμε μόνες μας και για οδηγό στο βουνό θα έχουμε υποστήριξη από ένα μικρό τοπικό γραφείο. Επομένως το γεγονός ότι 2 γυναίκες μόνες (χαχα) στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς υποστήριξη από “Ευρωπαϊκού τύπου” γραφεία μας προκαλεί επιπλέον άγχος που πρέπει να διαχειριστούμε.

 


[Advendure]: Τα βουνά είναι σιωπηλά αλλά κρύβουν εκπλήξεις και είναι απρόβλεπτα. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος “φόβος” που έχετε μέσα σας πριν πατήσετε στην Νέα Γουινέα; Αντίστοιχα τι είναι αυτό που περιμένετε με μεγαλύτερη λαχτάρα από αυτή την αποστολή;

[Βανέσα – Χριστίνα]: Σε αυτή την αποστολή «φόβος» μας είναι να σταθούμε αντάξιες των προσδοκιών. Στις προηγούμενες αποστολές φεύγαμε έχοντας στο νου μας τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειες μας και το βουνό πρόκληση που είχαμε μπροστά μας. Τώρα το μυαλό μας βαραίνει και μια ακόμη ευθύνη: να σταθούμε αντάξιες των ανθρώπων που μας πίστεψαν και δούλεψαν εθελοντικά για να προβάλουν, να διαδώσουν και να στηρίξουν το στόχο μας και να σταθούμε αντάξιες των ανθρώπων και φορέων που είδαν στο πρόσωπο μας το όραμα και την έμπνευση για να στηρίξουν ποικιλοτρόπως (και οικονομικά ακόμη) το όνειρο 2 Ελληνίδων να κατακτήσουν τις 7 υψηλότερες κορυφές των Ηπείρων του κόσμου και μέσα από το όνειρο αυτό να ενδυναμώσουν τις γυναίκες και να προβάλλουν την Ελλάδα.

Συνεπώς αυτό που περιμένουμε με τη μεγαλύτερη λαχτάρα είναι η επίτευξη αυτού του στόχου και η κατάκτηση της 5ης μας κορυφής!

 

[Advendure]: Τα κοστολόγια για τέτοιου είδους αποστολές και για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται γενικώς η χώρα μας είναι ίσως και το μεγαλύτερο εμπόδιο. Θα θέλαμε να μας δώσετε μια εικόνα του κόστους της αποστολής και αν τελικά είχατε την βοήθεια που αναμένατε από χορηγίες ώστε να καλυφθούν. Θα θέλατε να αναφέρετε τις εταιρείες ή/και τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να φτάσετε και σε αυτό το ταξίδι;

[Βανέσα- Χριστίνα]: Ναι η χρηματοδότηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο πραγματικά. Τα μεγάλα διεθνή γραφεία οδηγών βουνού κοστολογούν το ταξίδι χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια στα 26.000$ κατ’ άτομο.* Εμείς σε αυτή την αποστολή επιλέξαμε ένα μικρό τοπικό γραφείο για να περιορίσουμε το κόστος αλλά με τη γνώση ότι οι παροχές θα είναι οι ελάχιστες δυνατές άρα θα πρέπει να βασιστούμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και εξοπλισμό. Σίγουρα η βοήθεια της The North Face Ελλάδας και της AlpamayoPro συνέβαλαν ιδιαίτερα στο θέμα του καλύτερου δυνατού εξοπλισμού και τις ευχαριστούμε γι αυτό. Ωστόσο η αποστολή μας θα ήταν ανέφικτη χωρίς τον μεγάλο μας υποστηρικτή, την Samsung Electronics Hellas με το QuickDrive, αλλά και την οικονομική υποστήριξη της Gerolymatos International και της Herbalife.

* τιμή Alpine Ascents (www.alpineascents.com) για Carstensz Pyramid expedition

 


[Advendure]: Στη γλώσσα της Ινδονησίας Puncak σημαίνει κορυφή και Jaya σημαίνει νίκη. Σίγουρα θα είναι νίκη το πάτημα σας στα 4.884 μέτρα της κορυφής, αλλά το ταξίδι για την “Ιθάκη”; Η διαδρομή μέχρι να φτάσετε στην προσπάθεια είναι εξίσου σημαντική; Πόσο σας αλλάζει σαν ανθρώπους και πόσο βαθύ αποτύπωμα αφήνει;

[Βανέσα]: Μάθαμε πολλά τον τελευταίο χρόνο και όχι τόσο σε ορειβατικό επίπεδο. Η δράση μας από ατομική άλλαξε μορφή και έγινε «υπερ-ατομική» βγήκε δηλαδή από τα πλαίσια της επίτευξης ενός προσωπικού στόχου. Είδαμε πως η προσπάθεια να φτάσουμε στην κορυφή μπορεί να έχει συμβολική σημασία και να εμπνεύσει όχι μόνο εμάς αλλά και ανθρώπους γύρω μας να αναζητήσουν τη δική τους προσωπική «νίκη». Με τη Χριστίνα ήρθαμε ακόμα πιο κοντά γιατί τεσταρηστήκαμε σε πολλά επίπεδα και καταλάβαμε τις δυναμικές μιας ευρύτερης ομάδας και της επίδρασης που έχουν αυτές οι δυναμικές στην προσωπικότητα της κάθε μιας. Δε μου αρέσει να μιλάω με γρίφους αλλά είναι δύσκολο να εξηγήσω όλα τα διαφορετικά μέτωπα και προκλήσεις που χρειάστηκε να διαχειριστούμε αυτή τη χρονιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη μας «νίκη» είναι αυτή απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

[Χριστίνα]: Η αλήθεια είναι ότι το ταξίδι μας προς τα 7 summits, μας έχει μάθει πολλά και τα περισσότερα έχουν σημασία και εκτός ορειβασίας. Αυτό το “ταξίδι” μας έκανε να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να χαρούμε, να ξεπεράσουμε τα όρια μας, να απογοητευτούμε, να πονέσουμε, να φοβηθούμε, να ανασυγκροτηθούμε, , να εμπνεύσουμε, να εμπνευστούμε, να μοιραστούμε κ πολλά πολλά άλλα… Μας έχει κάνει πιο δυνατές προσωπικότητες και πλέον εκτιμούμε πράγματα που παλιά δεν μπορούσαμε καν να διακρίνουμε. Σίγουρα είμαι διαφορετική πριν το όνειρο των 7 Summits μπει στο μυαλό μου… Είναι ένα “ταξίδι” που απολαμβάνω το κάθε λεπτό και σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλο στο μυαλό μου και στην καρδία μου…   

 


[Advendure]: Η εμπειρία σας μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός και κάνετε κορυφές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις καθημερινές υποχρεώσεις σας στην εργασία και τις οικογένειες σας, κάτι που άλλωστε είναι και το σημείο που βασίζετε το “A Woman Can Be” σαν μήνυμα. Τελικά όσο προχωράει το project το μήνυμα ενισχύεται ή γίνεται πιο θολό;

[Βανέσα- Χριστίνα]: Το μήνυμα ενισχύεται και διευρύνεται και γίνεται και λίγο πιο άμεσο. Νομίζω ότι εξελίσσεται σε “You Can Be…” γιατί πραγματικά πιστεύω ότι παρότι εμείς το διατυπώσαμε ως γυναίκες, η ουσία είναι ότι όλοι μας ανεξαρτήτως φύλου έχουμε υποχρεώσεις, καθήκοντα, δουλειά και όνειρα. Δυστυχώς τα όνειρα είναι τα πρώτα που θυσιάζονται στο βωμό της καθημερινότητας και των «πρέπει». Εμείς κάναμε το όνειρο μας «πρέπει» και στην αρχή οφείλω να πω ότι ταλαιπωρηθήκαμε γιατί προς στιγμήν χάθηκε η απόλαυση, όμως ευτυχώς έχουμε η μια την άλλη και καταφέρνουμε να ισορροπούμε (γέλιο).

 


[Advendure]: Μια αποστολή αυτής της μορφής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη εταιριών που συμβάλλουν χορηγικά με κάθε τρόπο. Η ερώτηση λοιπόν που το Advendure θα ήθελε να απαντηθεί από τους χορηγούς είναι: Τι είναι αυτό που τους τράβηξε περισσότερο στο να ενισχύσουν την προσπάθεια της Χριστίνας και της Βανέσας αφού η προσπάθεια τους δεν αποτελεί κάτι δημοφιλές στο ευρύ κοινό όπως κάποια αθλήματα και σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο. Για την εταιρεία τους τι σημαίνει η ενίσχυση μιας τέτοιας προσπάθειας και ποιο μήνυμα θέλουν να περάσουν;


Μεγάλος Υποστηρικτής:

[Samsung Electronics Hellas]: Στη Samsung δεν είδαμε ποτέ την προσπάθεια της Χριστίνας και της Βανέσας απλώς ως μια αθλητική επιτυχία, γι΄ αυτό εξάλλου δεν μας απασχόλησε καθόλου η δημοφιλία του αθλήματος. Αυτό που εκτιμήσαμε είναι ο στόχος των δυο γυναικών να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, εμπνέοντας όλους μας. Η φιλοσοφία της Samsung επικεντρώνεται στο να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων μέσα από την καινοτόμο τεχνολογία της. Η χρήση της τεχνολογίας αυτής, βοηθάει τις γυναίκες που καθημερινά αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους πολλούς ρόλους τους, να κερδίζουν το χρόνο που θα τους επιτρέψει να κάνουν τους μικρούς ή μεγάλους στόχους τους πραγματικότητα. Η Βανέσα και η Χριστίνα, που ανεβαίνουν τις ψηλότερες κορυφές των ηπείρων, αποτελούν έμπνευση για όλους όσους καθημερινά ανεβαίνουν τις δικές τους κορυφές.

 

Υποστηρικτές:

[Herbalife Nutrition]: Όταν η Χριστίνα και η Βανέσα μας προσέγγισαν, εντυπωσιαστήκαμε από την τόλμη και το πάθος τους να αφοσιωθούν σε κάτι τόσο δύσκολο. Η δημοφιλία του αθλήματος δεν είναι το μείζον ή καθοριστικό μας κριτήριο, απεναντίας, αυτό που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το κίνητρο, η αφοσίωση και η δύναμη που απαιτεί αυτή η προσπάθεια, γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε να τις στηρίξουμε. Η Herbalife Nutrition είναι μία εταιρεία απευθείας πωλήσεων με Ανεξάρτητους Συνεργάτες σε περισσότερες από 90 χώρες, οι οποίοι υποστηρίζουν τους ανθρώπους στη δική τους προσωπική προσπάθεια μέσα από την  προώθηση  προϊόντων διατροφής, με στόχο ένα πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής.

[Gerolymatos International]: Οι σοβαρές προσπάθειες χρειάζονται επιβράβευση και θα στεκόμαστε σαν εταιρεία πάντα αρωγοί σε μία πρωτοβουλία που εμπεριέχει τόσο έντονο το στοιχείο της υψηλής στόχευσης. Ο αλπινισμός είναι ένα άθλημα ριψοκίνδυνο, επίπονο που χρειάζεται προγραμματισμό, δέσμευση και εννοείται υψηλή αφοσίωση στο στόχο. Kαι φυσικά το φυσικό ρινικό αποσυμφορητικό Sinomarin® είναι ένας απαραίτητος και χρήσιμος συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια! Άλλωστε ορειβασία και καλή αναπνοή πάνε μαζί!

 


[Advendure]: Κάποιες τελευταίες σκέψεις που θα θέλατε να μοιραστείτε με το αναγνωστικό κοινό του Advendure, λίγες ημέρες πριν πετάξετε για την Ινδονησία και τον επόμενο σταθμό του A Woman Can Be;

[Βανέσα]: Πολλά μου έρχονται στο μυαλό αλλά νομίζω ότι οι τραγουδοποιοί τα έχουν εκφράσει καλύτερα …άρα τώρα που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε το μόνο που έχω να πω από το βήμα του A Woman Can be είναι: Cherchez la Femme (γέλιο).

[Χριστίνα]: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας έχουν στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα στον κόσμο που στέλνει  θετική ενέργεια μέσω του λογαριασμού του “A woman can be” στο Facebook & στο Instagram. Τα μηνύματα αυτά μας δίνουν τρομερή δύναμη!

 

[Advendure]: Βανέσα και Χριστίνα, καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας και αναμένουμε την ιστορία από την ανάβαση στο μακρινό Puncak Jaya, όταν με το καλό επιστρέψετε στην πατρίδα μας!

 

Δημήτρης Τρουπής

Article main photo copyright: worldin1001view.com

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

RT @ultratrailwtour: We are a little bit over half the year now and a lot already happened 💥 Here's an update on the 2019 general ranking o…
@AltraRunning Altra Olympus 3.0: Δοκιμή και παρουσίαση, από τον Θεοχάρη Λεζπουρίδη και το @Advendure_Net :… https://t.co/eD8Wgy2JWv
"@Sportiva Kaptiva - Ταχύτητα και πρόσφυση στο maximum", αναλυτικό review του @Advendure_Net :… https://t.co/ytJSQ7nrzG
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η εμπειρία μου από τον Salewa Olympus Mythical Trail 2019!

Altra Olympus 3.0: Δοκιμή και παρουσίαση!

Ελπίδες & Όνειρα για την ελληνική αποστολή στο Youth Skyrunning World Championships!

Νεκρή αθλήτρια από κεραυνό στο Sudtirol Ultra Skyrace 2019!

La Sportiva Kaptiva - Ταχύτητα και πρόσφυση στο maximum

Zagori Mountain Running 2019 - Πάρτε σβάρα τα βουνά!

Dynafit – Advendure στον Grossglockner Ultra Trail 2019!

Skyrace Comapedrosa 2019, με συμμετοχή του Δημήτρη Σελέτη και του Σάκη Δασκαλόπουλου!

Merrell Choprock: Ένα υβριδικό πεζοπορικό παπούτσι!