Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Φυλή, ένας νέος θεσμός!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο φεστιβάλ αναρρίχησης στην Αττική, που διοργάνωσε ο δραστήριος ορειβατικός σύλλογος ΕΠΟΣ Φυλής, στα βράχια γύρω από τη Χασιά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Για ένα διήμερο εκατοντάδες αναρριχητές αλλά και απλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αναρριχήσεις βράχου και drytooling, να παρακολουθήσουν κορυφαίους αθλητές, να εκπαιδευτούν σε ειδικά σεμινάρια από έμπειρους εκπαιδευτές ή απλά να  περιηγηθούν απολαμβάνοντας το θέαμα και την φυσική ομορφιά του χώρου των εκδηλώσεων.

Στα υπέρ της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή στις δραστηριότητες πολλών οικογενειών με τα μικρά παιδιά τους να διασκεδάζουν στα μονοπάτια ή στις ειδικά διαμορφωμένες αναρριχήσεις. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε αναρριχητικός μαραθώνιος με πλούσια δώρα, όμως τη παράσταση έκλεψε ο αγώνας δυσκολίας σε project στη σπηλιά του Ρίζου.

 

Από τον αγώνα δυσκολίας

 

 

Μια ευχάριστη έκπληξη την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ήταν βέβαια η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη. Παλιός ορειβάτης ο ίδιος, εμφανίστηκε στο χώρο των εκδηλώσεων μαζί με την οικογένεια του όπου με αξιοθαύμαστη διακριτικότητα πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα σκαρφαλώνοντας και παρακολουθώντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός κατεβαίνοντας χαλαρά έχοντας ήδη στείλει τη 2η διαδρομή της ημέρας Η νέα γενιά δοκιμάζεις τις δυνάμεις της

 

Η Ομοσπονδία Ορειβασίας και ο δήμος Φυλής στήριξαν με ενθουσιασμό το εγχείρημα, που όπως φαίνεται θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό, που θα συνέβαλλε  στη προβολή  της περιοχής και  της δραστηριότητας. Τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε καταρχήν στους διοργανωτές και στους περίπου 50 εθελοντές που στελέχωσαν το φεστιβάλ.

 

Κοσμοσυρροή στα βράχια Ο κεντρικός χώρος εκδηλώσεων

 

Σημαντική ήταν και η στήριξη των εταιρειών   AlpamayoPro, Δημητριάδης,  Activepoint, ExtremePro, The Wall Sport Climbing Center, PlusOut , Alamein,  Vibram,  Polo, CDC, TERRAmarre,  RockWay, UP radio,  καθώς και των δημιουργών του Athens Climbing Guidebook και Climb Greece, που ανταποκρίθηκαν με ζέση στις χορηγίες. 

 

Party Party... τι να κάνουμε στους αναρριχητές αρέσουν τα πάρτυ!

 

Μια γιορτή αναρρίχησης για όλους!

 

Φωτό ©: N. Nέζης, Γ. Καρνάκης, Γ. Βουτυρόπουλος, ΕΠΟΣ Φυλής

Γιώργος Βουτυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1969 και σκαρφαλώνει στα βουνά από τα 16 του. Έχει καταφέρει σημαντικές αναρριχήσεις σε διαδρομές βράχου,  πάγου και μικτού πεδίου στα βουνά της Ελλάδας, στις Άλπεις, Δολομίτες, Γερμανία, Βρετανία, Νορβηγία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές σε βουνά μεγάλου υψομέτρου, στο Περού-Άνδεις,  Αφρική-Κένυα, στο Νεπάλ, Θιβέτ, Πακιστάν, Ινδία, Κιργιστάν.  Είναι ομοσπονδιακός εκπαιδευτής ορειβασίας και οδηγός βουνού από το 1993,  συν-συγγραφέας των εγχειριδίων ορειβασίας, η Τέχνη του Βουνού (2010, 2011) και Ορεινή Πεζοπορία (2012). 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ