Για τις 10 Αυγούστου μεταφέρεται η διεξαγωγή του Rodopi Challenge 50 Miles

17 Απρ 2019

Το Συναίσθημα του ULTRA κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στη Ροδόπη. Και δεν είναι άλλο από αυτό της «ΧαρμοΛύπης». Χαρά γιατί ανταμώσαμε υγιείς περί τους 400 λάτρεις του βουνού και των υπεραποστάσεων (Αθλητές, Υποστηρικτές, Θεατές) και Λύπη γιατί τελικά δεν κορυφώσαμε την εμπειρία μας (ο καθένας απ τη πλευρά του) αφού το δρώμενο (αγώνας) δεν έγινε.

 

Κι αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί στο 20 χιλιόμετρο (περίπου) στο αυτοσχέδιο ξύλινο γεφυράκι,  το νερό απ τους φουσκωμένους χείμαρρους ξεπερνούσε το επίπεδο της, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων. Το ανέβασμα της στάθμης άρχισε να γίνεται ορατό απ’ το απόγευμα της Παρασκευής, παρακολουθήθηκε από κοντά και στις 1 τα ξημερώματα, πάρθηκε η απόφαση να τεθεί σε λειτουργία το εναλλακτικού πλάνο (plan B) που ήταν η βράχυνση του αγώνα στα 40 χιλιόμετρα, αναγκάζοντας τους αθλητές να κάνουν τη διαδρομή Δασικό Χωριό – Αγία Βαρβάρα και επιστροφή στο Δασικό Χωριό.

Με την απόφαση αυτή, οι ομάδες των Υποστηρικτών, ξέστησαν τους σταθμούς της Ζαρκαδιάς και της Πρασινάδας και μέσα στη νύχτα κινήθηκαν προς το σημείο όπου υπήρχε η πίστη ότι θα μπορούσαν να περάσουν λίγοι έμπειροι Εθελοντές απέναντι και να στήσουν ανάλογο σταθμός υποστήριξης. Αυτό θα γινόταν με το φως της ημέρας. Δυστυχώς στις 07.30 του Σαββάτου, το νερό ήταν σε τέτοιο σημείο που ούτε οι έμπειροι Υποστηρικτές κατάφεραν να περάσουν απέναντι με τις προμήθειες. Έτσι και το Plan B αποδείχτηκε αδύναμο να καλύψει τις προσδοκίες για έστω ένα μικρότερο αγώνα και να μας οδηγήσει σε εξεύρεση άλλου εναλλακτικού σχεδίου από δω κι εμπρός.

Οι δράσεις μας (ROUT 100 miles, ROC 50 miles) ανήκουν στην κατηγορία AdvEnduRunning. Δηλαδή αναφέρονται σ΄ αυτούς (αθλητές, εθελοντές, θεατές) που αρέσκονται να κινούνται μεταξύ των ορίων της Αντοχής/Δύναμης και Περιπέτειας. Όχι στους Αγώνες Περιπέτειας. Και επειδή τα επίπεδα Advnendurunning είναι διαφορετικά μεταξύ των δύο δράσεων, υπάρχει διαφοροποίηση και στα κριτήρια συμμετοχής και στον αριθμό που γίνονται αποδεκτοί (300 αθλητές έναντι 150 αντίστοιχα) σε επίπεδο που μπορεί να καλύψει το βάθος της οργάνωσης της ROUT Family.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο όρος ULTRA, αναφέρεται στη διαχείριση των Συναισθημάτων μέσα σε μια επίπονη προσπάθεια, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν οι αθλητές είναι αρκετές ώρες μέσα στον αγώνα και βρίσκονται υπό καθεστώς πίεσης (σωματικής, περιβάλλοντος, συναισθηματικής, διανοητικής). Στην εν λόγω περίπτωση, η διαχείριση των Συναισθημάτων (λύπη, απογοήτευση και γιατί όχι θυμός) έπρεπε να ξεκινήσει πριν καν την εκκίνηση. Ευτυχώς πάνω από 150 Αθλητές, μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτά τα συναισθήματα και να χαρούν το βουνό και το δάσος με ένα πιο χαλαρό τρόπο. Δεν έλειψαν όμως και οι Αθλητές που η προσπάθεια που είχαν κάνει (προπονήσεις, έξοδα μεταφοράς και διαμονής, καθώς και στόχοι επιδόσεων) δεν τους επέτρεψε να το δουν από αυτή την πλευρά και επέστρεψαν στις εστίες τους άπραγοι.

Και τώρα τί;

Από τη δική μας πλευρά, ως Οικοδεσπότες Ultra (αλλά και αθλητές που αγαπάμε τα ultras) δεν μπορούμε να μείνουμε στο γεγονός της μη διεξαγωγής του αγώνα. Από το απόγευμα του Σαββάτου επικοινωνήσαμε με όλους τους Υποστηρικτές-Εθελοντές και όλοι τους έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση των Αθλητών με θυσία χρόνου απ τις εργασίες τους, τις καλοκαιρινές διακοπές και των προπονήσεων τους.

Για να τιμηθεί η προσπάθεια των Αθλητών που επέλεξαν για φέτος της δράση μας, ομόφωνα αποφασίστηκε απ τη ROUT Family ο αγώνας να ξαναγίνει και η ημερομηνία του θα είναι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 χωρίς οικονομική συνεισφορά για τους αθλητές. Έχοντας συναίσθηση ότι αρκετοί απ τους αθλητές δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος (κόστος μεταφοράς, εργασιακών υποχρεώσεων, διακοπών ή συμμετοχή σε άλλους προγραμματισμένους αγώνες), το οικονομικό σκέλος των 50 ΕΥΡΩ έχουν επιλογή να το κρατήσουν για τον αγώνα του 2020. Τέλος σε περίπτωση που η συναισθηματική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ξαναέρθουν στη Ροδόπη και στο συγκεκριμένο αγώνα, θα μπορούν να το μεταφέρουν σε κάποιον φίλο τους συναθλητή ( με την προϋπόθεση να πληροί το κριτήριο συμμετοχής και να αποσταλεί σχετικό e-mail στο info@rout.gr )

Στα διαδικαστικά τώρα, οι αθλητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα χρειαστεί να κάνουν ένα ακόμα μικρό κόπο ακολουθώντας ξανά τη διαδικασία εγγραφή τους μέσω της ιστοσελίδας μας ( παρακάμπτοντας το σκέλος της ολοκλήρωσης της οικονομικής εισφοράς).

Οι «εγγραφές» θα ανοίξουν τη Δευτέρα 22/4/2019 και θα μείνουν ανοιχτές έως την Τετάρτη 10/7/2019.

Τέλος βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της The North Face για τον τρόπο παράδοσης του αναμνηστικών T-shirts και θα ειδοποιηθούν οι αθλητές μόλις έχουμε νέα τους.

Εκ μέρους της ROUT Family -  οι Κηδεμόνες της,

Ηλίας Σπυριδόπουλος & Χρήστος Δ. Κατσάνος

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!

Η βιασύνη είναι κακός οδηγός!