Καλοφύρης και Καλογήρου νικητές στον VFUT-2012 (αποτελέσματα)

Ο Νίκος Καλοφύρης, νικητής στο VFUT 2012 Ο Νίκος Καλοφύρης, νικητής στο VFUT 2012

Ο Νίκος Καλοφύρης και η Μάρα Καλογήρου μεγάλοι νικητές στον 6ο Virgin Forest Ultra Trail. Ο έλληνας πρωταθλητής από το Μέτσοβο πέρασε πρώτος το νήμα σε 13:58:36, χρόνος αρκετά πιο αργός από τον δικό του περσινό 10:47, γεγονός που καταδεικνύει και την δυσκολία του αγώνα. Γεγονός που δυσκόλεψε και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού το ποσοστό εγκαταλείψεων ήταν μεγάλο, 150 από τους 255 εκκινήσαντες πέρασαν έγκυρα την γραμμή του τερματισμού. Δεύτερος ήταν ο Σλάβομιρ Μάτρας, αρκετα πιο πίσω με 15:06:09 και τρίτος ο Φολτόπουλος με 15:12:57.

Στις γυναίκες η Μάρα Καλογήρου έκανε την δική της επίθεση προς το τέλος του αγώνα και πήρε τεράστια νίκη με 19:17:57, αφήνοντας πίσω την Αμαλία Ματθαίου η οποία τερμάτισε τελικά δεύτερη με 20:00:52. Τρίτη η Ναταλία Παπουνίδου με 20:26:17

Αναλυτικα τα αποτελέσματα των αγώνων του VFUT 2012:

 

View this photo set on Flickr

Η εξέλιξη του αγώνα

Κυριακή (09:00) > Με πολλά προβλήματα για άλλη μια χρονιά η μετάδοση των αποτελεσμάτων των οποίων ο πίνακας που έχει δημοσιεύσει η διοργάνωση δεν έχει ακόμη τους τερματισμούς! Τερματισμοί οι οποίοι θα συνεχιστούν και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Επειδή λοιπόν η μόνη πηγή πληροφορόρησης είναι ο συγκεκριμένος πίνακας, λάθος ταξινομημένος, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για την πρώτη τριάδα των γυναικών η οποία αποτελείται από την Μάρα Καλογήρου 1η, εμφανίζεται με 25 λεπτά διαφορά 5χλμ πριν το τέλος από την  Αμαλία Ματθαίου 2η και Ναταλία Παπουνίδου 3η. Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για την τελική πρώτη τριάδα των γυναικών...

Σάββατο (21:38) > Τερμάτισαν ο δεύτερος και τρίτος αθλητές του αγώνα! Λίγο μετά τις 9 το βράδυ έφτασε στο Παρανέστι ο Σλάβεκ Μάτρας τερματίζοντας δεύτερος, με επίδοση 15:06:06. Ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ο Μωυσής Φωλτόπουλος στην 3η θέση, με 15:12:15. Και οι δύο αθλητές ήταν από την αρχή του αγώνα κοντά στην κεφαλή της κούρσας, ειδικά ο Φωλτόπουλος. Ο Μάτρας ανέβηκε σταδιακά από το τέλος της 6άδας, κρατώντας σταθερό ρυθμό. Λίγο πιο πίσω ακολουθεί ο Χρήστος Μαυρίκιος, που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στον τερματισμό. Επιβεβαιώθηκε στον πίνακα η εγκατάλειψη του Σιδερίδη. Στις γυναίκες προηγείται η Αμαλία Ματθαίου, που στην Πέυκη (Κ-95) ήταν περίπου 20 λεπτά μπροστά από τη 2η Μάρα Καλογήρου, ενώ η Ναταλία Παπουνίδου, τρίτη γυναίκα, απέχει άλλα 35 λεπτά τουλάχιστον από την Καλογήρου.

Σάββατο (20:42) > ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ VFUT-2012 O ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΦΥΡΗΣ: Και τυπικά νικητής ο Νίκος Καλοφύρης, ο οποίος τερμάτισε στο Παρανέστι πρώτος, με επίδοση 13:58:13. Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του VFUT Μαζί με μερικές φωτογραφίες του νικητή στη γραμμή του τερματισμού

Σάββατο (20:36) > Εμπλοκή στην ενημέρωση από την πλευρά της διοργάνωσης στο θέμα των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων, τα οποία αποτελούν αυτή τη στιγμή και τη μοναδική πηγή ενημέρωσης του Advendure αλλά και των περισσότερων φίλων του αγώνα, που προσπαθούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξή του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κενό, μεγαλύτερο από μία ώρα, κατά το οποίο δεν δημοσιεύτηκε ούτε ένας ενδιάμεσος χρόνος! Μηδέ εξαιρουμένου και του Νίκου Καλοφύρη, ο οποίος προφανώς και έχει τερματίσει εδώ και αρκετή ώρα. Στο μεταξύ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Νίκος Σιδερίδης εγκατέλειψε τον αγώνα, καθώς το τελευταίο του πέρασμα είναι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από το Φαρασινό. 

Σάββατο (19:34) > Ενώ συνεχίζει η αβεβαιότητα για την υπόλοιπη κούρσα, τουλάχιστον στον πίνακα ενδιάμεσων επιδόσεων, ο Νίκος Καλοφύρης προελαύνει προς τον τερματισμό! Ο περσινός νικητής του VFUT –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα τριπλασιάσει τις νίκες του στη διοργάνωση (2008, 2011 & 2012), καθώς του απομένουν ακόμα λιγότερα από 5 χιλιόμετρα για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Στις 7:21 το απόγευμα πέρασε από τη Διασταύρωση Άνω Θόλου (Κ-123) σε επίδοση 13:21. Με πρόχειρες εκτιμήσεις, η τελική επίδοση του Μετσοβίτη πρωταθλητή θα βρίσκεται κάτω από τις 14 ώρες, θέτοντας και τα μελλοντικά στάνταρτ για τις επιδόσεις των επόμενων διοργανώσεων –εφόσον η διαδρομή παραμείνει η ίδια.  

Σάββατο (19:22) ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ > Με τα μέχρι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν πάνω από 20 εγκαταλείψεις (ή και αποκλεισμοί) στον αγώνα. Η πρόχειρη λίστα περιλαμβάνει αυτή την ώρα τους εξής αθλητές: Αδαμόπουλος, Βασιλειάδης, Βενετικίδη, Βέργας, Ελάιας, Ζάνας, Ηλιόπουλος, Μ. Καγιόπουλος , Καρατσιβής, Καρυπίδης, Κατσαρός, Κλίκης, Κρομμύδας, Κυριαζής, Μπατσούλης, Μπούσμπουρας, Ξυλά, Ορτακτσίδης, Πατσιατζής, Πεχλιβάνης, Ρεπσένκο, Ρυζιώτης, Σιδηρόπουλος Π., Σκορδάς, Σπαΐας, Σπαχής, Στημονιάρης, Στρογγύλης, Τζιλιασκόπουλος, Τζουμάκας, Τσαβδαρίδης, Τσατσαγιάννης, Τσιμπόγος, Φουντάς, Χαλβαδάκης, Χούχος, Χριστοφορίδης

Σάββατο (18:57) > Κ-111 (Σίλλη) Σημαντικές εξελίξεις στο κυνήγι της νίκης στον VFUT! Με την τελευταία ανανέωση αποτελεσμάτων φανερώθηκαν αρκετές αλλαγές στην κορυφή. Η πιο σημαντική είδηση είναι σίγουρα η πρωτοπορία του Νίκου Καλοφύρη, που πέρασε από τη Σίλλη (Κ-111) προπορευόμενος, με 12:20. Από το προηγούμενο πέρασμα, όπου εμφανίζονται κάποιοι χρόνοι, η διαφορά του από τους υπόλοιπους έχει εξακοντιστεί στη μία ώρα! Συγκεκριμένα στη Ζαρκαδιά (Κ-101) ο Καλοφύρης είχε περάσει σε 10:48 ενώ ο Χρήστος Μαυρίκιος ακολουθούσε με 1:03 διαφορά (11:51). Πολύ κοντά του ερχόταν ο Σλάβεκ Μάτρας (11:54) και ο Μωυσής Φολτόπουλος (11:56). Έκπληξη προς το παρόν αποτελεί η απουσία του Νίκου Σιδερίδη από την πρώτη 4άδα, καθώς ο Καβαλιώτης δρομέας ήταν δεύτερος στο Φαρασινό (Κ-84). Ένδειξη εγκατάλειψης παρουσιάζει και το όνομα της Ρεπσένκο που προηγούνταν μέχρι πριν λίγο ανάμεσα στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια πρόχειρη πληροφόρηση, η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και υπήρξαν ελλείψεις υγρών στον κεντρικό σταθμό Χαράδρα-14. 

Σάββατο (15:35) > Κ-84 (Φαρασινό) Κενό ενημέρωσης στη σελίδα των ενδιάμεσων χρόνων, προκαλεί ερωτηματικά για το πώς διαμορφώνεται η κούρσα τις μεταμεσημβρινές ώρες κι ενώ έχουν περάσει πάνω από 9 ώρες αγώνα. Το μόνο νεότερο που είναι γνωστό αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο Νίκος Καλοφύρης φαίνεται να είναι ο μόνος αθλητής που πέρασε από το Φαρασινό, σε 8:51, μια επίδοση πολύ δυνατή, αφού η μέση ωριαία ταχύτητά του ξεπερνά τα 10km/h. Το άνοιγμα από τον Νίκο Σιδερίδη μεγάλωσε  στα τελευταία 23 χιλιόμετρα κατά 17 λεπτά και έφτασε στα 21 σύνολο (9:12 για τον Σιδερίδη το πέρασμα από Φαρασινό. Από τους υπόλοιπους που ακολουθούν, Φολτόπουλος, Μαυρίκιος και Κουρκουρίκης, δείχνουν να κρατάνε τις αποστάσεις από τους πρώτους, αν και στο Σταθμό Αχλαδόρεμα, μάλλον καταγράφονται λάθος επιδόσεις. Στις γυναίκες η Ρεπσένκο διευρύνει ελάχιστα τη διαφορά της από τη Ματθαίου. Ανεπιβεβαίωτα, Βενετικίδης και Τζουμάκας πρέπει να εγκατέλειψαν τον αγώνα –μένει να επαληθευτεί από τον πίνακα  

Σάββατο (11:18)  > Κ-29 (Ζαρκαδιά). Μικρές αλλαγές στην κεφαλή της κούρσας στο κομβικό σημείο της Ζαρκαδιάς, σχεδόν μετά από τα πρώτα 30 χιλιόμετρα του αγώνα. Καλοφύρης, Μαυρίκιος και Φολτόπουλος, πέρασαν πρώτοι σε 2:53, ενώ ο Σιδερίδης υποχώρησε ελαφρά (2:55). Ο Κουρκουρίκης στην 5η θέση (3:01) και την 6άδα συμπληρώνει ο Κακουλίδης (3:07).  Στις γυναίκες, η Ρεπσένκο άνοιξε τη διαφορά της από τη Ματθαίου κατά 6 λεπτά από το προηγούμενο σημείο (3:35 έναντι 3:42) ενώ η Καλογήρου βρίσκεται πλέον μόλις 2 λεπτά πιο πίσω (3:44). 

Σάββατο (10:35) > Κανονικά ξεκίνησε ο αγώνας στο Παρανέστι, με περίπου 250 αθλητές στην εκκίνηση. Με βάση τα αποτελέσματα που καταχωρούνται στη σελίδα της διοργάνωσης, τα οποία όμως φορτώνονται με καθυστέρηση αρκετής ώρας (πάνω από 3 ώρες για τους πρώτους), υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην κεφαλή της κούρσας, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Έτσι, στο Κ-18 (Σίλλη) πέρασαν μαζί Καλοφύρης, Μαυρίκιος, Φολτόπουλος και Σιδερίδης (1:53), ενώ από κοντά ακολουθεί ο Κουρκουρίκης (1:55) και λίγο πιο πίσω ο Κακουλίδης (1:59). Στην 7η θέση εμφανίζεται ο Matras (2:05), στην 8η ο Κωστόπουλος μαζί με τον Τζουμάκα (2:06) και στη 10η ο Ρουμάνος Milea (2:07). Πρώτη γυναίκα η  Λόρα Ρεπσένκο (2:18), στην 27η θέση της κατάταξης  και μόλις 3 λεπτά πιο πίσω η Ματθαίου (2:21)

 

VIRGIN FOREST ULTRA TRAIL 2012

Έφτασε η ώρα για την 6η διεξαγωγή του Virgin Forest Ultra Trail, του πρώτου αγώνα ultra trail στην Ελλάδα που διεξάγεται συνεχώς από το 2007. Πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα δώσουν και φέτος στο παρών στο πανέμορφο Παρανέστι για να λάβουν μέρος σε έναν από τους τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης. Προφανώς βέβαια τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στον μεγάλο και ανανεωμένο για φέτος Virgin Forest Ultra Trail των 128 χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα και συγκεκριμένα την Πλατεία Παρανεστίου, στις 6 το πρωί του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα VFUT 2012.Αγώνας που φέτος αλλάζει σημαντικά καθώς μεγάλωσε και από τα 110 χιλιόμετρα που ήταν τις προηγούμενες χρονιές ανέβηκε σημαντικά στα 128 χιλιόμετρα με την θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 5.300 μέτρα περίπου. Από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας διαδρομής του VFUT είναι η αφαίρεση απ αυτήν του Μεγάλου Ρέματος, μιας περιοχής που συνέδεσε εμβληματικά το όνομά της με τον αγώνα. Ο τερματισμός θα είναι όπως και τις προηγούμενες χρονιές στο Παρανέστι με το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού να φτάνει τις 30 ώρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 το πρωί!

Πολλά και γνωστά ονόματα του ορεινού τρεξίματος θα λάβουν για άλλη μια φορά μέρος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Βενετικίδης (νικητής του ιστορικού 1ου αγώνα το 2007), Καλοφύρης (νικητής το 2011 και το 2008), Κουρκουρίκης, Κωστόπουλος, Σιδερίδης, Τζουμάκας, Κακουλίδης, Φολτόπουλος, Φώτογλου, Μάτρας και πολλοί άλλοι. Στις γυναίκες και εκεί το πεδίο είναι αρκετά μεγάλο: οι Παπουνίδου, Καρπούζα, Μαλιμπόρσκα, Ματθαίου αλλά και η πολύ ανεβασμένη φέτος Ρεπσένκο, νικήτρια του περσινού ROUT και του φετινού Olympus Mythical Trail, θα δώσουν την δική τους μάχη για την πρωτιά. Συνολικά, στον κατάλογο του VFUT υπάρχουν τα ονόματα 295 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα διεξάγονται και μικρότεροι σε μήκος αγώνες. Το Paranesti Path έχει αποκτήσει και αυτό το δικό του κοινό, πάνω από 200 συμμετέχοντες θα τρέξουν στην επίσης ανανεωμένη διαδρομή των 35.040 χιλιομέτρων και 1.040 μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς, η οποία θα έχει σαν σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Παρανέστι. Οι υπόλοιποι αγώνες που συμπληρώνουν το γεμάτο πραγματικά Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι είναι οι Νέστος Trail (N.T.), Άλκιμοι Παίδες (A.P.) και Special VFT.

Ο καιρός, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις θα είναι ήπιος, σε επίπεδα πρωτόγνωρα -δυστυχώς! Αναμένεται λοιπόν ένα γεμάτο και ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι!

Φωτό © : paranestivft.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ