Ecco Indoor Trail 2013: Πίστα για αμετανόητους trailrunners!

Ecco Indoor Trail 2013: Πίστα για αμετανόητους trailrunners! © Lars Schneider

Αρκετοί μπορεί να θυμάστε πέρυσι την αναφορά που είχαμε κάνει στο πρώτο Indoor Trail γεγονός που έλαβε χώρα στο Dortmund της Γερμανίας με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία. Φέτος λοιπόν το εγχείρημα επαναλήφθηκε το Σαββατοκύριακο 22-24 Φλεβάρη με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 2.000 ενήλικες αθλητές και 1.000 παιδιά χάρηκαν με την ψυχή τους το κλειστό στάδιο Westfalenhallen που είχε διαμορφωθεί σαν μια μεγάλη πίστα trail!

Οι υπεύθυνοι του αγώνα χρησιμοποίησαν τόνους χώματος, τσιμέντου, άμμου, τεχνητού χιονιού, μεγάλων βράχων και αρκετούς κορμούς δέντρων για να σχηματίσουν ένα μονοπάτι 1.300 μέτρων ικανό να δυσκολέψει τον οποιονδήποτε! Τεχνητά εμπόδια όπως αμμόλοφοι, λάσπη, μπάζα, πυκνοσχηματισμένο "δάσος" καθώς και το 3 μέτρων Mount Jeverest (!!!) ήταν εκεί για να δυσκολέψουν τις προσπάθειες των αθλητών που προσπαθούσαν μάταια να ανοίξουν ταχύτητα! Ότι του έλειπε σε υψομετρική διαφορά το κέρδιζε σε τεχνικές δυσκολίες!

 

Μαζί με τα κυρίως γεγονότα όπως ήταν οι αγώνες του ενός, των τεσσάρων ή των οκτώ γύρων, υπήρχαν αμέτρητα fun events όπου πάνω από 1.000 παιδιά, μαθητές σχολείων χάρηκαν μαζί με τους γονείς τους trail διαδρομές με απόλυτη ασφάλεια!

 

Οι υπεύθυνοι συνδιοργανωτές Heinrich Albrecht από την εταιρεία PLAN B (διοργανώντρια εταιρεία πολλών αγώνων μεταξύ των οποίων οι Transalpine Run, Zugspitz Ultra Trail, Salomon 4 Trails κ.α) και η Stephanie Fahnemann από το RUNNER’S WORLD συμφώνησαν: "Θεωρούμε ότι το ECCO INDOOR TRAIL 2013 ήταν πολύ επιτυχημένο. Ο μεγαλύτερος αριθμών συμμετοχών σε σχέση με πέρυσι δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες με την διαδρομή και τα φορμάτ των αγώνων που σχεδιάσαμε με αναμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το τρίτο ECCO INDOOR TRAIL 2014"

 

Ομολογουμένως μια πολύ καλή ιδέα η οποία όπως φάνηκε -τουλάχιστον στην Γερμανία με βαρύτατες καιρικές συνθήκες- είχε επιτυχία και απήχηση αφού στην καρδιά του χειμώνα έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να χαρεί το trail running!

 

Απολαύστε τα βίντεο από την φετινή διοργάνωση!


 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ