"12ος Χορτιάτης Trail Run" - Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου!

03 Απρ 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο "12ος Χορτιάτης Trail Run" με δύο αγώνες 12 και 23 χλμ σε ανανεωμένη διαδρομή και με διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των δρομέων με τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, από την καταπάτηση δασικής έκτασης (πάρκο κεραιών), την λαθροθηρία, την λαθροϋλοτομία, την κίνηση μηχανών enduro στα μονοπάτια κλπ...
 
 
Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν συνολικά 352 δρομείς στους δύο αγώνες. Στον αγώνα των 23 χλμ, νικητές αναδείχτηκαν ο Γιάννης Κουρκουρίκης και η Μαρία Παπαποστόλου. Στους άνδρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο Χρήστος Ζηλιασκούδης, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Πέτρος Αυτζόγλου. Στις γυναίκες, δεύτερη τερμάτισε η Εύχαρις Μοσχοβούδη και τρίτη η Ευαγγελία Χαρμπή.
 
Στον αγώνα των 12 χλμ, νικητές αναδείχτηκαν ο Θωμάς Πλακίδης και η Βάσω Παπαδοπούλου. Στους άνδρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο Νίκος Κούκης, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αντώνης Σταυρακούδης. Στις γυναίκες, δεύτερη τερμάτισε η Μαριαλένα Μπαρούτη και τρίτη η Γεωργία Στεφάνου. Η συμμετοχή 6 μελών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ο τερματισμός τους στον αγώνα είχε έντονο συμβολισμό.
 
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Melissa Κίκιζας για τα ζυμαρικά, Dole για τις μπανάνες, Reconnature για τις μπάρες, Exelixis Lazoulas για τα νερά και τους χυμούς, ΑΒ για την προσφορά τροφίμων, την εταιρεία Χούτος Catering για την παρασκευή μακαρονάδας, το Performance Store που υποστήριξε την διοργάνωση, πρόσφερε δώρα και φρόντισε για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, το Out Store και τον Φ.Ο.Σ.Σταυρού για τα δώρα και την Interamerican για την υποστήριξη με ασθενοφόρο.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης θα ήθελε τέλος να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη για την υποστήριξη με όχημα και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και τους δεκάδες εθελοντές, που συνεργάστηκαν αρμονικά και αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς, και όσους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οργανωτική της επιτυχία.
 
Και φυσικά, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, τις ομάδες και τους Συλλόγους Δρομέων, καθώς και τους διοργανωτές αγώνων από πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας που στήριξαν με την παρουσία τους την διοργάνωση αναδεικνύοντας τους αγώνες ορεινού τρεξίματος "Χορτιάτης Trail Run" ως την πιο δημοφιλή διοργάνωση της περιοχής μας.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ