Ορεινοί Αγώνες Νυμφαίας

Ημερομηνία
16.11.2025

Περιγραφή

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Ροδόπης, Rodopi Runners, προκηρύσσει τους Ορεινούς Αγώνες Νυμφαίας 2025 που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Φέτος οι αγώνες μας ανανεώνονται και εμπλουτίζονται με μία πιο μικρή διαδρομή των 8χλμ, εισαγωγική στο ορεινό τρέξιμο.

Αναλυτικότερα οι αγώνες:

40ΚΜ
Ο πιο ιστορικός αγώνας μας, η εξέλιξη του Αγώνα Οχυρού Νυμφαίας και ο 14ος σε σειρά, αφού δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι σε αυτήν την απόσταση παραμένει στα 40χλμ. Αγώνας για πιο έμπειρους δρομείς που απαιτεί την ολοκλήρωση τουλάχιστον ενός ορεινού αγώνα ημιμαραθώνιας απόστασης τα τελευταία δύο έτη.
Ο αγώνας έχει συνολική απόσταση 40,4χλμ. με θετική υψομετρική 2.050 μέτρων και με σημείο εκκίνησης-τερματισμού το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας.

17km
Ο ορεινός αγώνας Νυμφαίας, γνωστός από τα προηγούμενα χρόνια και ως "Το Κανόνι", φέτος μεγαλώνει και φτάνει τα 17 χλμ σε απόσταση με 760μ θετική υψομετρική διαφορά. Εκκίνηση την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025, στις 10:00π.μ, από το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας και τερματισμός στο ίδιο σημείο.

7KM
Για πρώτη φορά φέτος οι Rodopi Runners διοργανώνουν στα πλαίσια των Ορεινών Αγώνων Νυμφαίας έναν μικρό, εισαγωγικό στο ορεινό τρέξιμο, αγώνα απόστασης 7χλμ και θετικής υψομετρικής 350μ. Η διαδρομή κυκλική με αφετηρία και τερματισμό το Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας. Ο αγώνας θα λάβει εκκίνηση στις 16 Νοεμβρίου 2025, στις 10:30π.μ. Κινείται σχεδόν αποκλειστικά σε μονοπάτια και αποτελεί μια αυθεντική trail εμπειρία για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο βουνό!