Ο Remi Bonnet έσπασε το ρεκόρ του Matt Carpenter (1993) στο Pikes Peak Ascent!

"Never say never" λένε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σήμερα αυτή η φράση επαληθεύτηκε σε έναν αγώνα από τους ιστορικότερους στον πλανήτη, το Pikes Peak Ascent! Το Pikes Peak Marathon & Ascent ξεκίνησε το 1956 και είναι ιδιαίτερα γνωστό μιας και σε αυτόν τον αγώνα έγινε ένα από τα άπιαστα (μέχρι φέτος) ρεκόρ στον πλανήτη.

Στο Pikes Peak Ascent λοιπόν, στον ημιμαραθώνιο που ανεβάζει τους αθλητές από το Manitou Springs του Colorado στα 4.302 μέτρα της κορυφής Pikes Peak, ο θρύλος Matt Carpenter είχε πετύχει το 1993 χρόνο 2.01.06, ρεκόρ που έστεκε αγέρωχο μέχρι σήμερα. Με μια όμως καταπληκτική εμφάνιση που μάλιστα είχε και χιόνι πάνω από τα 2.000 μέτρα στη διαδρομή, ο Remi Bonnet - με ατού τη φοβερή ικανότητα του στην ανηφόρα - κατάφερε να το σπάσει με χρόνο 2.00.20! Πολλά από τα κορυφαία αστέρια του ορεινού τρεξίματος προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο καταπληκτικός Ελβετός τα κατάφερε!

Να πούμε βέβαια, ότι ο Carpenter το 1993 έκανε το ρεκόρ ανάβασης τρέχοντας τον Μαραθώνιο, που περιλάμβανε και τον ημιμαραθώνιο της κατάβασης, ενώ τώρα το ρεκόρ έγινε στον ξεχωριστό αγώνα ανάβασης. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια ιστορική ημέρα, αφού ένα από τα λίγα "στοιχειωμένα" ρεκόρ που απέμειναν έσπασε, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Θα κεράσει άραγε ο Matt Carpenter ένα παγωτό τον Remi Bonnet στο παγωτατζίδικο που έχει στο Manitou Springs; Θα δούμε ίσως κάτι παρόμοιο αύριο και στο μαραθώνιο; Φυσικά το ρεκόρ και εκεί είναι του Carpenter στον ίδιο αγώνα του 1993 με χρόνο 3.16.39.

Στον αγώνα έτρεξε και ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, ο οποίος τερμάτισε στην 60η θέση με χρόνο 2.48.16! Μπράβο στον Έλληνα αθλητή για την προσπάθεια και καλή επιτυχία αύριο!