WAA Ultrabag 20L, παρουσίαση και δοκιμή Κύριο

Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει κατακλυστεί από κάθε λογής σακίδια για τρέξιμο βουνού η αγώνες περιπέτειας. Από πολύ minimal που χωρούν μόνο την ελάχιστη ποσότητα υγρού και κάποιον βασικό εξοπλισμό έως αρκετά «βαριά» σακίδια για αγώνες υπεραπόστασης γρήγορης κίνησης στο βουνό (aka fastpacking). Το WAA Ultrabag 20L δεν είναι τίποτα από αυτά ή μάλλον είναι όλα αυτά μαζί! Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του, το σχήμα του αλλά και το γεγονός ότι όντας το πιο modular σακίδιο έχουμε που έχουμε δει έχει μεγάλο εύρος χρήσεων, το κατατάσσουν σαν ένα από τα καλύτερα και πιο πολυχρηστικά σακίδια αυτή την στιγμή στην αγορά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι δύο από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο, το The North Face® Ultra Trail du Mont-Blanc® και το Marathon des Sables® το έχουν επιλέξει σαν το «επίσημο σακίδιό» τους και το πωλούν με τα χρώματα και τα λογότυπα τους.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όπως λέει και το όνομά του (Ultrabag 20L) στοχεύει στην αγορά των μεγάλων αγώνων υπεραπόστασης βουνού, των αγώνων περιπέτειας αλλά και των πολυήμερων multistage αγώνων που απαιτούν μία αρκετά μεγάλη αυτονομία από τον αθλητή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μικρότερους αγώνες αφού τα modular χαρακτηριστικά του του δίνουν ένα μεγάλο εύρος «ευελιξίας» ως προς τις πιθανές χρήσεις του.

 

Το Ultrabag με τα χρώματα του UTMB και του MdS...

 

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ή όπως λένε οι Κινέζοι, μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, θα προχωρήσουμε σε μία παρουσίαση λίγο … διαφορετική από τις προηγούμενες, περισσότερο … φωτογραφική. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δείξεις τα περισσότερα χαρακτηριστικά του, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να ανατρέξουμε στο βιβλιαράκι οδηγιών του (!!!!) για να καταλάβουμε την χρήση τους! Πάμε λοιπόν…


Εμπρός μέρος (πλήρης φόρτος)

Παρακάτω βλέπετε το μπροστινό μέρος του σακιδίου φορτωμένο με όλα τα «καλούδια» που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Αμέσως καταλαβαίνουμε ότι με αυτόν τον συνδυασμό δεν πάμε για αγώνα 3 ωρών! Μεταξύ άλλων με μία πρώτη ματιά βλέπουμε τις 4 αποσπώμενες θήκες για παγούρια μέχρι 750 ml, δύο εκ των οποίων περιλαμβάνονται στο πακέτο αγοράς, το μεγάλο αποσπώμενο τσαντάκι χωρητικότητας 4L που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξεχωριστά, τους ελαστικούς ιμάντες που διαθέτει το τσαντάκι για κουβάλημα εξτρά μπουκαλιού μέχρι 1,5ml αλλά και την σφυρίχτρα που είναι ενσωματωμένη στον ιμάντα πρόσδεσης στήθους.
 

 Τα δύο πάνω παγούρια δεν συμπεριλαμβάνονται και χρησιμοποιούνται μόνο για τις ανάγκες της παρουσίασης

 

Εμπρός μέρος

Βγάζοντας τον βαρύ φόρτο για … λιγότερο extreme καταστάσεις, αποκαλύπτονται άλλα δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του σακιδίου. Οι δύο αποσπώμενες ευρύχωρες πλαϊνές τσέπες που είναι περασμένες στους φαρδιούς και άνετους πλαϊνούς ιμάντες πρόσδεσης μέσης καθώς και την αποσπώμενη και αδιάβροχη θήκη για κινητό ή mp3. Την λέξη «αποσπώμενο» μπορεί να κουραστείτε να την βλέπετε αλλά πραγματικά σχεδόν τα πάντα πάνω στο σακίδιο αποσπώνται δίνοντάς μας έτσι ένα μεγάλο εύρος χρήσεων.
 



Πίσω μέρος

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σακιδίου που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα της αγοράς δεν είναι άλλο από το σχήμα του. Το γεγονός ότι είναι «τετράγωνο» του δίνει μεγάλη χωρητικότητα αφού ο χρήστης/αθλητής μπορεί να εκμεταλλευθεί κάθε γωνιά του πολύ ευρύχωρου εσωτερικού του. Πολύ μεγάλο ατού αυτού του σχήματος η καλύτερη κατανομή του βάρους σε μεγαλύτερο εύρος της πλάτης, κάτι που κάνει το πολύωρο κουβάλημα εξαιρετικά πιο ξεκούραστο από τα συνηθισμένο σχήμα «καβουκιού χελώνας» που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μεγάλα αντίστοιχα σακίδια. Για την καλύτερη κατανομή του βάρους βοηθούν επίσης και κάποια χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του σακιδίου που θα δούμε παρακάτω. Διαθέτει δύο εξωτερικές ελαστικές θήκες που μπορούν να φιλοξενήσουν τζελ, μπάρες ή οτιδήποτε άλλο στο οποίο θέλουμε γρήγορη πρόσβαση και δεν μας ενδιαφέρει να είναι προστατευμένο από κάποια ενδεχόμενη κακοκαιρία. Ξεχωρίζει η πίσω θήκη που βρίσκεται ακριβώς στην μέση η οποία είναι αρχικά σχεδιασμένη για να φιλοξενεί την φωτοβολίδα έκτακτης ανάγκης που παίρνουν όλοι οι αθλητές του Marathon des Sables (!!!). Μπορεί να χωρέσει ένα ζευγάρι μικρών μπατόν. Κάτι ξεχωριστό που προσδίδει το χαρακτηριστικό του σακιδίου περιπέτειας και αυτονομίας είναι οι ιμάντες πρόσδεσης υπνόσακου, υποστρώματος ή κάποιου άλλου εξοπλισμού στο κάτω μέρος του σακιδίου.

 


Αναλύοντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του…

Αν δεν έχετε μικρά μπατόν, μην πτοείστε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεθούν πάνω στο σακίδιο:
 

Μπορείτε να δέσετε άνετα οποιαδήποτε μπατόν στους ιμάντες που διαθέτει σακίδιο οριζόντια…

…ή κάθετα στους ιμάντες που βρίσκονται κάτω από το σακίδιο.


Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για την σωστή ρύθμιση της σωστής κατανομής του βάρους του σακιδίου, χαρακτηριστικό που έχει δανειστεί από τα σοβαρά σακίδια ορειβασίας είναι οι ιμάντες σύσφιξης που βρίσκονται στο πάνω μέρος του. Βοηθούν στο να φέρουμε το σακίδιο τόσο κοντά όσο χρειάζεται για να μην καταπονούμε την μέση μας.
 



Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο πάνω μέρος θα δούμε μία θήκη με φερμουάρ η οποία κρύβει μία … μικρή έκπληξη! Ένα αδιάβροχο θυέλλης/αντιανεμικό που μπορεί να μας σώσει από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μπορούμε βέβαια στην θήκη αυτή να βάλουμε το δικό μας αντιανεμικό.

 


 

Το αντιανεμικό έχει την μορφή poncho, δένεται από πίσω με Velcro και μπορεί να φορεθεί και πάνω από τον εξοπλισμό για να καλύτερη προστασία του


Στο κάτω μέρος του σακιδίου υπάρχει ένα άλλο φερμουάρ που κρύβει και αυτό άλλη μία έκπληξη! Ένα αδιάβροχο κάλυμμα για το σακίδιο για να είστε σίγουροι ότι ο εξοπλισμός σας μέσα σε αυτό δεν θα βραχεί σε μία ενδεχόμενη καταιγίδα.
 



Πλάτη

Το πολύ μαλακό και αφρώδες υλικό στα πλαϊνά της πλάτης του σακιδίου δεν θα καταπονήσει την δική σας πλάτη ακόμη και μετά από πολλές ώρες και αφήνει ένα ευρύχωρο πέρασμα αέρα που σίγουρα θα καθυστερήσει την εμφάνιση της εφίδρωσης ή θα την διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα.

 

Πλαϊνό μέρος

Ξεχωρίζει το κορδόνι σύφιξης όγκου που βρίσκεται και στα δύο πλαϊνά του σακιδίου μεταμορφώνοντάς το πραγματικά από ένα μεγάλο και βαρύ σακίδιο, σε σακίδιο fast and light για την ανάλογη περίσταση. Διακρίνουμε και εδώ την αδιάβροχη θήκη για το mp3 ή το κινητό καθώς επίσης και μία από τις δύο αποσπώμενες πλαϊνές τσέπες που διαθέτει το σακίδιο στον στάνταρ εξοπλισμό.  

 


Μπορούμε να δούμε την θήκη του mp3/κινητού αλλά και το πλαϊνό τσαντάκι με λεπτομέρεια στις παρακάτω εικόνες

Αδιάβροχη θήκη mp3/κινητού 

 

Το ένα από τα δύο πλαϊνά αποσπώμενα τσαντάκια που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό.


Το αποσπώμενο τσαντάκι

Αποτελεί ένα ξεχωριστό και πλήρως εργονομικό τσαντάκι με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα για μία μεγάλη βουνίσια προπόνηση ή για έναν ορεινό μαραθώνιο αφού η χωρητικότητα στο εσωτερικό του φτάνει τα 4 λίτρα ενώ τα δύο παγούρια είναι συνολικής χωρητικότητας 1,5 λίτρου. Διαθέτει εξωτερική τσέπη για γρήγορη πρόσβαση σε τζελ ή ενεργειακές μπάρες και ελαστικό ιμάντα πρόσδεσης κάποιου αντιανεμικού.
 
Πλήρες τσαντάκι μέσης...

Nepalese strap…

Αν μέχρι τώρα αυτά που έχετε δει δεν σας έχουν εντυπωσιάσει ή νομίζετε πως τα έχετε δει και σε άλλα σακίδια, το παρακάτω χαρακτηριστικό του δεν υπάρχει περίπτωση να το έχετε συναντήσει κάπου αλλού. Ανοίγοντας την συσκευασία του σακιδίου, είδαμε έναν ιμάντα του οποίου την χρήση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μέχρι που ανατρέξαμε στο βιβλιαράκι οδηγιών του. Nepalese strap το ονομάζει η WAA όπως βλέπετε εφαρμόζει στο κεφάλι του αθλητή όπως σίγουρα θα έχετε δει κάνουν οι Νεπαλέζοι βαστάζοι προκειμένου να αποφορτίσουν την πλάτη τους από το υπέρογκο βάρος!

Nepalese strap...

...για όποιον δεν κατάλαβε γιατί ονομάστηκε έτσι το συγκεκριμένο αξεσουάρ! 

Τα παγούρια

Τα δύο παγούρια που περιλαμβάνονται στο σακίδιο έρχονται με 2 διαφορετικές επιλογές κουμπώματος: με κανονικό καπάκι και με πιπίλα με αρκετά μακρύ σωληνάριο, τόσο μακρύ ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν θέλετε να έχετε τα παγούρια χαμηλά, στο τσαντάκι μέσης. Μπορείτε βέβαια να τα κόψετε στο επιθυμητό μήκος όπως έχω κάνει στην φωτογραφία αλλά προσοχή … αν το κόψετε σε λάθος μήκος προφανώς δεν υπάρχει επιστροφή!

Πολλές επιλογές ακόμη και στην χρήση των παγουριών!


 
Εσωτερικό μέρος

Αν μέχρι στιγμής μείνατε ασυγκίνητοι από το εξωτερικά χαρακτηριστικά του σακιδίου, δύσκολα δεν θα εντυπωσιαστείτε από το εσωτερικό του. Κυριότερο χαρακτηριστικό του το ιδιαίτερο μεγάλο άνοιγμα του ποιοτικού φερμουάρ του, άνοιγμα που φτάνει τις 270ο (μοίρες). Αν δεν καταλάβατε τι σημαίνει αυτό ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα όπου φαίνεται το σακίδιο ανοιχτό … διάπλατα!

Το σακίδιο ανοίγει διάπλατα για καλύτερη πρόσβαση στο εσωτερικό του! 

Μετά από 20 και 30 ώρες αγώνα ποιος δεν έχει ταλαιπωρηθεί στον σταθμό τροφοδοσίας ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει κάτι μέσα στο σακίδιο το οποίο έχει γίνει προφανώς άνω κάτω; Όχι με το WAA Ultrabag! Ανοίγοντας το σακίδιο με αυτό τον τρόπο έχετε καλύτερη πρόσβαση στο εσωτερικό του και στον εξοπλισμό σας χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε άσκοπα τον χρόνο σας. Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του… μαζί με το ανεξάρτητο δικτυωτό σακουλάκι που κλιπάρει μέσα στο σακίδιο. Η WAA προτείνει σε αυτό να μπαίνουν κάποια μικρά και βαριά αντικείμενα όπως πχ μπαταρίες, φακός, φαρμακείο έτσι ώστε το βάρος να βρίσκεται καλύτερα όσο το δυνατό πιο ψηλά στην πλάτη και όχι στην μέση μας δημιουργώντας μας έτσι ανεπιθύμητες ενοχλήσεις ή πόνους. Αν δεν φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνεται ξεκάθαρα εδώ όπου έχουμε αδειάσει το σακίδιο αφήνοντας μόνο το εσωτερικό δικτυωτό τσαντάκι. Ξεχωρίζει η μεγάλη δικτυωτή και ελαστική τσέπη που βρίσκεται στο εσωτερικό. Διαθέτει επίσης και υποδοχή για υδροδοχείο μέχρι 2,5 λίτρα το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία. Μπορείτε εσείς αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα παλαιότερο δικό σας.
 
Ξεχωρίζει εδώ τόσο το εσωτερικό δικτυωτό αποσπώμενο τσαντάκι, όσο και η μεγάλη δικτυωτή και ελαστική τσέπη που βρίσκεται στο εσωτερικό.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δικτυωτό τσαντάκι έξω από τα σακίδιο. Φανταστείτε πόσες χρήσεις και τι ευελιξία δίνει αυτό το χαρακτηριστικό τόσο για την καλύτερη ταξινόμηση του εξοπλισμού μέσα στο σακίδιο όσο και για την κατανομή του βάρους μέσα σε αυτό.
 

Απίστευτες δυνατότητες ταξινόμησης και πρόσβασης στον εξοπλισμό προσφέρει το αποσπώμενο δικτυωτό τσαντάκι

Συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά του:

  • Άνοιγμα 270 μοιρών που μας επιτρέπει να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στο εσωτερικό του σακιδίου
  • Συνολική χωρητικότητα του σακιδίου 20 λίτρα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 4 λίτρα χρησιμοποιώντας τα πλαϊνά κορδόνια συμπίεσης
  • Nepalese strap…χωρίς περαιτέρω σχόλια, το είδατε παραπάνω
  • Αδιάβροχο και ανακλαστικό κάλυμα σακιδίου που περιέχεται σε εξωτερική θήκη στο κάτω μέρος του
  • Αδιάβροχο/αντιανεμικό poncho ανάγκης που περιέχεται σε εξωτερική θήκη στο πάνω μέρος του
  • Πολλαπλές θέσεις για παγούρια πλήρως αποσπώμενες και ρυθμιζόμενες καθ ‘ ύψος
  • Εξωτερική θήκη για φωτοβολίδα ή μπατόν
  • Εξωτερικοί αποσπώμενοι ιμάντες για πρόσδεση υπνόσακου, υποστρώματος ή μπατόν στο κάτω μέρος του σακιδίου
  • Φαρδείς εργονομικοί ιμάντες και πλήρως αεριζόμενη πλάτη σακιδίου
  • Πολύ ελαφριά υλικά κατασκευής κρατούν το συνολικό βάρος σε λογικά για το μέγεθός του επίπεδα.
  • Ξεχωριστή εσωτερική δικτυωτή τσάντα που κλιπάρει στο εσωτερικό πάνω μέρος του σακιδίου, επιτρέπει καλύτερη κατανομή του βάρους αλλά και πολλές επιλογές σωστής ταξινόμησης του εξοπλισμού.
  • Αποσπώμενο, πλήρως λειτουργικό και αυτόνομο τσαντάκι μέσης χωρητικότητας 4 λίτρων
  • Δύο παγούρια των 750ml το καθένα τα οποία διαθέτουν και κανονικό καπάκι αλλά και «πιπίλες» οι οποίες μπορούν να κοπούν έτσι ώστε να ταιριάζουν στις δικές σας προτιμήσεις.
  • Αποσπώμενο αφρώδες υλικό που εφαρμόζει στην πλάτη του σακιδίου και προσφέρει καλύτερο εξαερισμό στην δική μας πλάτη.
  • Ανθεκτικό υλικό κατασκευής με αντοχή στα σκισίματα (rip-stop)
  • Δύο αποσπώμενες πλαϊνές τσέπες χωρητικότητας 500ml η κάθε μία.
  • Σχεδιασμένο να αντέχει στις κακουχίες αλλά και για … πλήρες πλύσιμο στο πλυντήριο, έτοιμο για την επόμενή σας περιπέτεια
  • Συνολική χωρητικότητα υγρών που φτάνει τα 8,5 λίτρα! Συνολικά μπορεί να δεχθεί 6 παγούρια των 0,75l, ένα μπουκάλι 1,5l στους ιμάντες που διαθέτει το αποσπώμενο τσαντάκι μέσης και 2,5l στον ασκό/υδροδοχείο το οποίο μπαίνει στην αντίστοιχη θήκη που διαθέτει το WAA Ultrabag.
  • Διαστάσεις (εκ.): 45Υ x 37Π x 12Β


Αν όλα αυτά σας μπέρδεψαν, παρακάτω είναι η λίστα με ότι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται στο WAA Ultrabag 20L μαζί με το βάρος τους.

  • Σακίδιο: 590γρ
  • Εσωτερικό δικτυωτό τσαντάκι: 75γρ
  • Δύο εξωτερικές πλαϊνές τσέπες 0,5l: 2 x 40γρ
  • Αντιανεμικό/αδιάβροχο poncho: 90γρ
  • Αδιάβροχο κάλυμμα σακιδίου: 40γρ
  • Θήκη mp3/κινητού: 25γρ
  • Θήκες παγουριών: 4 x 40γρ
  • Παγούρια: 2 x 95 γρ
  • Nepalese strap: 20γρ
  • Αποσπώμενο τσαντάκι μέσης: 110γρ
  • Συνολικό βάρος : 1380γρ



Στην πράξη…

… δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσετε όλα τα χαρακτηριστικά του εκτός αν σκέπτεστε σοβαρά το … Marathon des Sables. Έτσι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν πήγαμε στην έρημο για να αξιολογήσουμε πλήρως τα χαρακτηριστικά του, αρκούσαν όμως μερικές πολύωρες προπονήσεις στο βουνό για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες και την ποιότητα κατασκευής του.

Θα αρχίσουμε με αυτά που δεν μας άρεσαν. Με γεμάτα τα παγούρια δυστυχώς όπως και σε όλα τα σακίδια που έχουν μεγάλα παγούρια μπροστά, σε γρήγορο τρέξιμο δεν αποφύγαμε το ενοχλητικό κούνημά τους. Θα προτιμούσαμε επίσης λίγο μεγαλύτερη την διάμετρο των θηκών των παγουριών αφού το βάλε-βγάλε δεν ήταν τόσο άνετο σε κίνηση. Αν χρησιμοποιήσετε τα παγούρια με την «πιπίλα» δεν θα χρειαστεί να τα βγάζετε συνέχεια για να πιείτε παρόλα αυτά. Τα παράπονα σταματούν εδώ.

Η πολύ καλή κατανομή του βάρους του εξοπλισμού που κουβαλούσαμε δεν μας κούρασε καθόλου ακόμη και μετά από αρκετές ώρες στο βουνό. Οι φαρδιοί και πλήρως ρυθμιζόμενοι ιμάντες κρατούσαν όλο το σακίδιο σφιχτά στην θέση του με οποιαδήποτε ταχύτητα και αν κινούμασταν. Οι πλαϊνές τσέπες ήταν αρκετά ευρύχωρες για να χωρέσουν οτιδήποτε θα χρειαστείτε σε μια πολύωρη προπόνηση η αγώνα αφού χωρούσαν αρκετή τροφή, ηλεκτρολύτες ή οτιδήποτε άλλο στο οποίο θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση χωρίς να βγάλετε το σακίδιο. Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμη και σε γρήγορο τρέξιμο έμεναν στην θέση τους χάρις στους φαρδιούς ιμάντες που δένουν στην μέση. Ο εξαερισμός της πλάτης είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αφού το αφρώδες υλικό από το οποίο αποτελείται αλλά και το σχήμα της που επιτρέπει τον αέρα να περνάει βοηθάει όσο γίνεται στην ελάχιστη δυνατή εφίδρωση. Βέβαια όποιος σας πει ότι δεν έχει ιδρώσει με ένα σακίδιο στην πλάτη έχει σίγουρα πει ψέματα. Τα φερμουάρ του είναι πολύ ποιοτικά και διαθέτουν όλα μεγάλα κορδονάκια έτσι ώστε να μπορείτε να τα βρείτε και να τα ανοίγετε εύκολα. Το ευρύχωρο εσωτερικό του, το σχήμα του, το δικτυωτό εσωτερικό τσαντάκι αλλά και το γεγονός ότι το φερμουάρ του ανοίγει περιμετρικά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοηθάει στο να βάλεις ότι πραγματικά θέλεις και το σημαντικότερο … να το βρεις στην θέση του!

Συμπερασματικά πρόκειται για ένα σακίδιο σαφώς προσανατολισμένο σε μεγάλους, πολύωρους αγώνες, που απαιτούν από τον αθλητή να κινείται στο βουνό ή σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε καθεστώς αυτονομίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό προϋποθέσεις και σε μικρότερης χρονικής διάρκειας αγώνες. Κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μονοήμερες ορειβατικές εξορμήσεις, σε μία διάσχιση fastpacking σαν αυτή που προσπάθησαν οι φίλοι στους Γίγαντες της Κεντρικής Ελλάδας, για ορειβατικό σκι ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση θα μπορούσατε να φανταστείτε στο βουνό.

Κοστίζει 189 ευρώ, τιμή που σαφώς βρίσκεται στο άνω άκρο των τιμών της αγοράς σακιδίων .. εκ πρώτης όψεως. Αν πραγματικά αναλογιστείτε με αυτά τα χρήματα τι έχετε αγοράσει και πόσα θα δίνατε για να παίρνατε ένα σακίδιο αντίστοιχης χρήσης με όλα τα περιφερειακά που διαθέτει, σίγουρα θα ξοδεύατε παραπάνω χρήματα. Το WAA Ultrabag, κατασκευασμένο στην Γαλλία, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και μεγάλη αντοχή στον χρόνο και στις κακουχίες σίγουρα θα σας συνοδεύει στις βουνίσιες περιπέτειές σας για πολλά χρόνια. Εμείς ξέρουμε ποιο θα είναι το σακίδιό μας στον επόμενο ultra αγώνα…

Το WAA Ultrabag 20L μπορείτε να το προμηθευτείτε αποκλειστικά από το κατάστημα Pulse100 το οποίο και ευχαριστούμε που μας το παραχώρησε για τις ανάγκες της δοκιμής. Το κατάστημα διαθέτει εναλλακτικά και το WAA Ultrabag 10L με τα χρώματα του The North Face® Ultra Trail du Mont-Blanc® (βλέπε φωτό πάνω) στην τιμή των 89 ευρώ. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σακίδιο με μικρότερη χωρητικότητα (10 λίτρα) χωρίς τα αξεσουάρ που αναφέραμε πιο πάνω. Στο Pulse 100 μπορείτε να βρείτε την πλήρη γκάμα των αξεσουάρ για να το «στήσετε» εσείς όσο σύμφωνα με τις ανάγκες και επιθυμίες σας.

 

Το επίσημο site της εταιρείας βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.waa-ultra.com

 



Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ