Ultra Tour Monte Rosa 170K: Η νέα πρόκληση!

Ένας νέος και πολυαναμενόμενος υπερμαραθώνιος βουνού προστίθεται στο ήδη γεμάτο αγωνιστικό καλεντάρι του είδους στην Ευρώπη! Αυτός βέβαια δεν είναι άλλος από την τελική έκδοση του Ultra Tour Monte Rosa ή πιο γνωστού ως UTMR ο οποίος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη του 2017 υπό την τεχνική καθοδήγηση της θρυλικής Lizzy Hawker. Η τελική έκδοση του αγώνα ο οποίο θα περικυκλώνει το εντυπωσιακό Monte Rosa στα Ιταλοελβετικά σύνορα, θα φτάνει τα 170 χλμ και 11.200 μέτρα θετικής υψομετρικής και υπόσχεται το λιγότερο … πολλές συγκινήσεις σε όσους τολμήσουν!

Άλλος ένας ultra? «Αυτός είναι ο αγώνας που θα ήθελα να τρέξω» λέει η Lizzy Hawker η οποία αν και έχει αποσυρθεί από την ενεργή αγωνιστική δράση, τα κατορθώματά της είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστά. «Στα χρόνια του UTMB (σσ. πέντε φορές νικήτρια…) εδώ ήταν το μέρος στο οποίο έκανα προπόνηση. Λατρεύω αυτή την διαδρομή. Είναι μαγευτική και σκληρή. Τουλάχιστον 20% δυσκολότερη από του UTMB» αναφέρει χαρακτηριστικά η Hawker.

 

«Η νέα, πλήρης διαδρομή του UTMR αναμένεται να ‘κάψει’ πολλούς ανυποψίαστους οι οποίοι θα νομίσουν ότι έχουν να κάνουν με άλλο ένα long run στα βουνά», αναφέρει ο Βρετανός Fergus Edwards ο οποίος έτρεξε δοκιμαστικά όλη την διαδρομή μέσα σε τέσσερις μέρες το καλοκαίρι που μας πέρασε. «Δεν είναι ένας αγώνας στον οποίο θα έρθεις χαλαρός να περπατήσεις τις ανηφόρες, να τρέξεις χαλαρά τις κατηφόρες για να είσαι απλά μέσα στα όρια. Δύο βασικοί λόγοι: πρώτον, οι ανηφόρες και οι κατηφόρες έχουν μεγάλη κλίση, μεγαλύτερη και από τους πιο δύσκολους ultra αγώνες βουνού. Δεύτερον, το τερέν είναι αρκετά τεχνικό με αρκετά δύσκολα βράχινα περάσματα και εκτεθειμένες κόψεις που κόβουν την ανάσα.»

 

 

«Η μεγάλη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων είναι πράγματι πολύ σκληρή» παραδέχεται η Hawker η οποία σε σόλο προσπάθεια τον Ιούλιο του 2016 την ολοκλήρωσε σε 37 ώρες και 10 λεπτά. «Πιστεύω ότι οι χρόνοι των νικητών θα κινηθούν στις 26-30 ώρες για τους άντρες και στις 30-32 ώρες για τις γυναίκες αν και εφόσον ο καιρός είναι ιδανικός. Θα χρειαστεί τεράστια εμπειρία αλλά και αποφασιστικότητα από όλους»

 

Ο αγώνας των 170 χιλιομέτρων είναι μία από τις επιλογές που έχουν στην διάθεσή τους οι δρομείς ως μέρος του μπουκέτου των αγώνων του Ultra Tour Monte Rosa. Η άλλη επιλογή που είναι διαθέσιμη είναι η «μικρή» διαδρομή των 116 χιλιομέτρων και 8.300μ υψομετρικής ενώ και οι δύο διαδρομές είναι διαθέσιμες σαν πολυήμεροι ετάπ αγώνες των τεσσάρων και τριών ημερών αντίστοιχα.

 

Ο γνωστός σε όλους μας αθλητής της The North Face, Sébastien Chaigneau, 2ος στον 3ήμερο ετάπ αγώνα του 2016 ανέφερε «Η επιλογή του πολυήμερου αγώνα ήταν για μένα ιδανική μερικές εβδομάδες πριν τον Ultra Trail Mt. Fuji. Είμαι πεπεισμένος πια ότι αυτού του είδους οι αγώνες είναι ιδανικοί ως αγώνες προετοιμασίας για πιο μεγάλους στόχους. Και βέβαια μην ξεχνάμε και το δέλεαρ του να βλέπεις όλη την διαδρομή μέρα!»

 

Η Ruth Croft της Scott, 2η γυναίκα στον ίδιο αγώνα το 2016 μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά ότι «η δυσκολία της διαδρομής η ίδια ήταν μία πρόκληση, αυτό όμως που ήταν η πραγματική ανταμοιβή μας ήταν η ομορφιά της. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο και σε σχέση με άλλους αγώνες ήταν η φιλοξενία και η οικειότητα των ανθρώπων του UTMR αλλά και η ευκαιρία να γνωρίσω νέους φίλους»

 

Για όσους ενδιαφέρονται, οι εγγραφές έχουν μόλις ανοίξει και οι θέσεις για τον μεγάλο ultra αγώνα των 170 χιλιομέτρων είναι μόλις 100 για αυτό όσοι πιστοί … προλάβετε!

 


Απόσταση

Διαδρομή

Ultra

Stage

116 km
D+ 8,300m

Cervinia, Italy to Grächen, Switzerland

Starts 8th Sept

3 stages

Starts 7th Sept

170 km

D+ 11,200m

Grächen to Grächen

Starts 9th Sept

[100 places only]

4 stages

Starts 6th Sept



Περισσότερες λεπτομέρειες:

Email: [email protected]

Website: www.ultratourmonterosa.com

Facebook: www.facebook.com/UltraTourMonteRosa

Twitter: www.twitter.com/ultraMonteRosa

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου διοργάνωσης 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ