Αρχική>Άρθρα>Πρόσωπα>Συνεντεύξεις>Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Run Cup Challenge 2017, τη νέα σειρά αγώνων στα Βουνά της Στερεάς!


Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Run Cup Challenge 2017, τη νέα σειρά αγώνων στα Βουνά της Στερεάς! Προτεινόμενο

Τα πανέμορφα βουνά της Στερεάς Ελλάδας απέκτησαν το δικό τους πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος, με μια σειρά αγώνων που πρόσφατα παρουσιάσαμε μέσα από το Advendure, το Run Cup Challenge 2017. H Οίτη, το Καρπενήσι, το Καλλίδρομο και ο Ελικώνας θα φιλοξενήσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μπουκέτο 3 διαφορετικών διαδρομών (Fun, Semi και Long) ενώ οι νικητές της σειράς των αγώνων Semi και Long θα κερδίσουν πολύ σημαντικά χρηματικά βραβεία και έπαθλα. Η DYNAFIT είναι βασικός χορηγός του Run Cup Challenge, ενώ βασικός χορηγός επικοινωνίας είναι το Advendure. Ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών, με την σημερινή του αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure δίνει σημαντικές πληροφορίες τόσο για το Πρωτάθλημα συνολικά, όσο και για τον πρώτο αγώνα της σειράς, το ITI TRAIL RUN, που θα πραγματοποιηθεί στην Οίτη με έδρα την Παύλιανη, στις 11 Ιουνίου 2017.

[Advendure]: Δημήτρη, μίλησε μας λίγο για την φιλοσοφία του Run Cup Challenge, την επιλογή των συγκεκριμένων βουνών και της περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας για το πρωτάθλημα.

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Το Run Cup Challenge ξεκίνησε με σκοπό την  προβολή του αθλήματος του ορεινού τρεξίματος καθώς και η ανάδειξη των περιοχών που λαμβάνουν χώρα οι αγώνες. Τα βουνά που επιλέχτηκαν είναι η Οίτη, η Καλιακούδα, ο Καλλίδρομος και ο Ελικώνας. Τέσσερα πανέμορφα βουνά της Κεντρικής Ελλάδος που το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι προσβάσιμα και χιλιομετρικά σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.

 

 


[Advendure]: Μετά το Skyrunning πρωτάθλημα και το Cyclades Trail Cup, έρχεται το Run Cup Challenge να συνεχίσει αυτή τη νέα τάση στο ελληνικό Ορεινό τρέξιμο, που είναι οι σειρές αγώνων με τη μορφή Πρωταθλήματος. Γιατί κάνατε αυτή την επιλογή και πόσο πιστεύεις ότι θα βοηθήσει την δημοφιλία και την οργάνωση των αγώνων;

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Η επιλογή να θεσμοθετηθεί το Run Cup Challenge ήταν να γίνει μία σειρά αγώνων που θα έχει ως χαρακτηριστικό τον ανταγωνισμό των αθλητών από τον πρώτο έως και τον τελευταίο αγώνα. Έτσι οι αγώνες ορεινού τρεξίματος αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επίσης οι διοργανώσεις σε μορφή πρωταθλήματος μπορούν να προσελκύσουν σημαντικούς χορηγούς έτσι ώστε και το επίπεδο την διοργανώσεων να γίνει καλύτερο.

 

 

[Advendure]: Οι νικητές της σειράς θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά και άλλα έπαθλα, με βάση την προκήρυξη του Run Cup Challenge. Είναι μια κίνηση για να “τραβήξει” πολύ δυνατούς αθλητές ή την βλέπετε και σαν μια επιβράβευση των προσπαθειών των αθλητών σε τέσσερεις δυνατούς αγώνες; Ο αριθμός και το ύψος των επάθλων της σειράς είναι πάντως κάτι σημαντικό για την χώρα μας! Μίλησε μας λίγο για την βαθμολογία και τον τρόπο επιλογής των νικητών.

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Η θεσμοθέτηση των χρηματικών επάθλων αλλά και των επάθλων από την εταιρεία DYNAFIT - χορηγός του πρωταθλήματος - έγινε ώστε το πρωτάθλημα να είναι πιο συναρπαστικό αλλά και να  επιβραβεύει την προσπαθειών των αθλητών. Το σύστημα βαθμολογίας είναι κλιμακωτό και βαθμούς λαμβάνουν οι 15 πρώτοι της Γενικής Κατάταξης στην κατηγορία Long Ανδρών και Γυναικών και στην κατηγορία Semi Ανδρών και Γυναικών.  Σύντομα στην ιστοσελίδα και στην ενότητα βαθμολογία θα αναρτηθούν και οι κανόνες σε περίπτωση ισοβαθμίας.

 


[Advendure]: Για την οργάνωση μιας τέτοιας σειράς αγώνων Ορεινού Τρεξίματος χρειάζεται μια ομάδα που εκτός από το όραμα, να έχει και σημαντική πείρα. Δώσε μας κάποια στοιχεία για την ομάδα που στελεχώνει το Run Cup Challenge. Ποιος είναι ο Τεχνικός Διευθυντής και οι άνθρωποι οι οποίοι που βοηθούν τόσο στη χάραξη των μονοπατιών όσο και οργανωτικά.

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή διοργάνωση ενός αγώνα είναι η εμπειρία των στελεχών αλλά και η υλικοτεχνική επάρκεια. Τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών είμαι εγώ προσωπικά, με την πολύτιμη υποστήριξη της έμπειρης ομάδας ορεινού τρεξίματος της DYNAFIT. Υπεύθυνος χρονομέτρησης είναι ο Χρήστος Βλαχάκης.

 

[Advendure]: Βλέπουμε ότι η DYNAFIT συμμετέχει ενεργά στην δωροθέτηση με σημαντικά δώρα. Είναι ο βασικός χορηγός του Πρωταθλήματος; Υπάρχουν άλλοι χορηγοί ή άνθρωποι που θα ήθελες να αναφέρεις και βοηθούν σημαντικά στην υλοποίηση του project; Να επισημάνουμε εδώ ότι το web-site του Πρωταθλήματος είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει!

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Η DYNAFIT είναι βασικός χορηγός του Run Cup Challenge, όπως και βασικός χορηγός επικοινωνίας είναι το Advendure. Κάνουμε προσπάθειες για την εξεύρεση και άλλων χορηγών σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία. To web-site επιμελείται ο Τάσος Βούλγαρης της εταιρείας Inverse.

 


[Advendure]: Το πρωτάθλημα ξεκινάει από την πανέμορφη Οίτη στις 11 Ιουνίου με το ITI TRAIL RUN και τρείς διαφορετικές διαδρομές. Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τον αγώνα, όσο αφορά το φυσικό περιβάλλον και την επιλογή των μονοπατιών. Από ποια σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περνάει η διαδρομή;

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Ο πρώτος αγώνας του Run Cup Challenge ξεκινάει με το ITI TRAIL RUN με βάση του αγώνα να είναι η Παύλιανη. Υπάρχουν τρείς χιλιομετρικές διαδρομές έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όσον το δυνατό περισσότεροι αθλητές ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση και εμπειρία. Όλες οι διαδρομές διέρχονται μέσα από το πανέμορφο ελατόδασος και τα μονοπάτια της Οίτης. Οι διαδρομές χρησιμοποιούν το περίφημο μονοπάτι “παρκάκι” με το πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει.  Είναι μία καλή επιλογή για συνοδούς και παιδιά πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.   

 


[Advendure]: Ποιές τεχνικές δυσκολίες θα συναντήσουν οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ITI TRAIL RUN; Τι πρέπει να προσέξουν, ιδιαίτερα στην μεγάλη διαδρομή των 28 Km; Πότε θα ενσωματωθούν όλες οι τεχνικές πληροφορίες (υψομετρικές, σταθμοί κτλ..) στο web-site της διοργάνωσης;

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Οι διαδρομές είναι μέτριας τεχνικής δυσκολίας. Το πιο τεχνικό κομμάτι του αγώνα είναι το κατηφορικό μονοπάτι μήκους περίπου 1,5 χλμ μετά το 6ο χλμ της διαδρομής της Semi και Long διαδρομής. Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί στο web-site και το τεχνικό φυλλάδιο του αγώνα με όλες τις λεπτομέρειες.

 


[Advendure]: Οι εγγραφές για τον πρώτο αγώνα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από το εξαιρετικό web-site της διοργάνωσης. Βλέπετε ενδιαφέρον από την κοινότητα του Ορεινού Τρεξίματος; Ποιο είναι το αποτέλεσμα που θα σας ευχαριστήσει και θα δείξει ότι το Run Cup Challenge ήρθε για να μείνει σαν κάτι σημαντικό για το άθλημα;

[Δ. Γεωργακόπουλος]: Για έναν καινούργιο αγώνα πάντα υπάρχει η διστακτικότητα συμμετοχής λόγω του ότι δεν έχει κάποιος ένα δεδομένο του αγώνα από πριν. Σιγά σιγά όμως όλο και περισσότεροι ενημερώνονται σχετικά με τον αγώνα και έχουν αρχίσει να γίνονται συμμετοχές. Η οργανωτική επιτροπή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών – συνοδών δρομολογεί λεωφορείο-α από την Αθήνα για την Παύλιανη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, με  κόστος μεταφοράς ανά άτομο (αθλητές)  5 €, και για τους συνοδούς ανά άτομο 8 € , έτσι ώστε να υπάρχει και μία οικονομική  λύση για την μετάβαση. Για εμάς ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών , παράλληλα με την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα αλλά και την θετική κριτική των αθλητών για τη διοργάνωση, θα είναι για εμάς το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερη διάθεση.

 

[Advendure]: Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Καλή επιτυχία στο Run Cup Challenge και ευχόμαστε οι αθλητές να απολαύσουν τις διαδρομές του Πρωταθλήματος!


Διαβάστε περισσότερα για το Run Cup Challenge


Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Ελληνική αποστολή στο Youth Skyrunning World Cham ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 18/04/2018 12:19
  Πολύ καλή πρωτοβουλία τόσο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Skyrunning όσο και του Tihio Race που χρηματοδοτεί την αποστολή! Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που φέρνουν νέα ταλέντα στο ορεινό τρέξιμο! Εντούτοις, η επιλογή του αγώνα πρόκρισης μάλλον δεν είναι η ...

  Ολόκληρο...

   
 • Nitecore NU25: Πανάλαφρος και λιλιπούτειος!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 17/04/2018 09:01
  Ευχαριστώ πολύ!
   
 • Παράταση εγγραφών για το Taygetos Challenge by Sa ...

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 13/03/2018 07:27
  Περίεργη η ανακοίνωση... Αφού στην ιστοσελίδα αναφέρεται σαν τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 19 Mαρτίου 2018, πώς παρατάθηκε μέχρι και την 16 Μαρτίου 2018; :o http://www.taygetoschallenge.com/routes/entry-rules.html
   
 • Suunto Spartan Ultra: Ultra ποιότητα, σχεδίαση κα ...

  Πέτρος, 09/03/2018 09:06
  Στις ειδοποιήσεις δεν εμφανίζει ελληνικούς χαρακτήρες οπότε εκτός και αν όλη η λίστα επαφών σου είναι σε Greeklish (όπως το μήνυμα του αντικειμενικού reviewer :P ) δεν εμφανίζει ΤΙΠΟΤΑ! πραγματικά επίτευγμα για το 2018..!!
   
 • Ορεινό Τρέξιμο 2017, Ετήσιος Απολογισμός Advendure

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ, 01/03/2018 08:07
  Αν και λόγω ηλικίας (>50) και γενικότερου αθλητικού προσανατολισμού , η πορεία των σκέψεών μου πλησιάζει περισσότερο αυτή του κ.Τρουπή παρά αυτή του κ.Λεζπουρίδη, αντιμετωπίζοντα ς το ορεινό τρέξιμο ως ένα χόμπυ, μια διαφυγή από μια λιγότερο ή περισ ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xειμερινή αναρρίχηση στην Τύμφη, 15 Χρόνια Μο…

Xειμερινή αναρρίχηση στην Τύμφη, 15 Χρόνια Μοναξιάς

Ιανουάριος 2003  μεσάνυχτα και κάτι, ο Πάνος Αθανασιάδης παλεύει στο σκοτάδι με τα ασταθή χιόνια. Τις τελευταίες ώρες η νύχτα μας έχει τυλίξει στην παγωμένη της αγκάλη. Β...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration