Αρχική>Αποστολές>ΘΑΛΑΣΣΕΣ>Sea Kayaking around Crete: Το ταξίδι έφτασε στη Σπιναλόγκα (update 18/01/2018)!


Sea Kayaking around Crete: Το ταξίδι έφτασε στη Σπιναλόγκα (update 18/01/2018)!

Ένα ταξίδι διαφορετικό ξεκινάει την Πρωτοχρονιά του 2018! Η αγάπη για το καγιάκ, τη θάλασσα και την περιπέτεια αποτελούν τη μαγική συνταγή για ένα εγχείρημα όπως ο γύρος της Κρήτης. Ο Μανώλης Λουδάρος, πρώην αθλητής της κωπηλασίας, ορειβάτης, αναρριχητής και νυν sea kayak guide, δοκιμάζει για άλλη μια φορά τον εαυτό του σε ένα απαιτητικό ταξίδι. Ο τρόπος διεξαγωγής του ταξιδιού είναι ο πιο απλός. Ταξιδεύει µόνος του, χωρίς καµία υποστήριξη, βγαίνει στη στεριά για να ξεκουραστεί, κοιµάται σε αντίσκηνο, µαγειρεύει µόνος του µε εξοπλισµό και προµήθειες που έχει µέσα στο σκάφος του. 


(update: 18/01/2018): Το ταξίδι βρίσκεται περίπου στη μέση. Ο Μανώλης μετά τη διάσχιση από τα Αντικύθηρα στη Γραμβούσα, πέρασε και διανυκτέρευσε στα Χανιά, στο Μαράθι, στο Ηράκλειο, συναντήθηκε με το Ενυδρείο Ηρακλείου Cretaquarium, συνέχισε για Ρέθυμνο, έμεινε στα Μάλια και τη 16η μέρα έφτασε στη Σπιναλόγκα όπου μοιράστηκε στιγμές με φίλους που τον συνόδευσαν σε κομμάτι της διαδρομής. Τώρα βρίσκεται στο Μόχλο, όπου λόγω των θυελλωδών ανέμων θα παραμείνει για τουλάχιστον 2 ημέρες μέχρι να μπορέσει να προχωρήσει για τη Σητεία.

 

Gallery φωτογραφιών από την προσπάθεια:

View this photo set on Flickr

 

Photo copyright: Μανώλης Αρμουτάκης


(update: 07/01/2018): Το πιο μεγάλο και εκτεθειμένο crossing του ταξιδιού, από τα Αντικύθηρα στη Γραμβούσα πραγματοποιήθηκε προχθές με επιτυχία. Ο Μανώλης διήνυσε 50 περίπου χιλιόμετρα σε λιγότερο από 10 ώρες.

Τα λόγια του Μανώλη:

Πως να περιγράψει κανείς το συναίσθημα του να φτάνεις με τις ίδιες σου τις δυνάμεις από την Πελοπόννησο στην Κρήτη. Μεγάλη μέρα σε διάρκεια η χθεσινή...ξεκινώντας από το λιμάνι των Aντικυθήρων, κατευθύνθηκα νότια προς το φάρο και από εκεί ξεκίνησα το μεγάλο crossing για τη Γραμβούσα. Είχα κόντρα άνεμο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής με το μεγάλο σουέλ από τις προηγούμενες μέρες σε αντίθετη κατεύθυνση με τον αέρα. Παρόλα αυτά η ταχύτητά μου δεν επηρεάστηκε, φτάνοντας στην Άγρια Γραμβούσα σε λιγότερο από οκτώ ώρες. Συνέχισα για τη Γραμβούσα και από εκεί στο Μπάλο όπου είχα σκοπό να διανυκτερεύσω, μόνο που ο φύλακας της λιμνοθάλασσας είχε αντίθετη άποψη και με εμφανή αγένεια με έδιωξε, χωρίς να μου αφήνει περιθώρια επιλογής αφού είχε νυχτώσει, αναγκάζοντάς με να γυρίσω πίσω στη Γραμβούσα, όπου και διανυκτέρευσα. Η σημερινή θα είναι μια χαλαρή μέρα, με λιγότερα χιλιόμετρα, απολαμβάνοντας την ακτογραμμή της Κρήτης”.

 Video: Μανώλης Αρμουτάκης - Κινηματογραφιστής

https://www.facebook.com/aroundcrete2018/videos/1979560562298698/

 

Gallery φωτογραφιών από την προσπάθεια:

View this photo set on Flickr

 

(update: 02/01/2018): O Μανώλης Λουδάρος ξεκίνησε το ταξίδι του ανήμερα την Πρωτοχρονιά - για το project "Around Crete" - και πέρασε από την Ελαφόνησο στα Κύθηρα. Όπως διηγείται ο ίδιος:


"Ευχαριστώ όλους για τα ενθαρρυντικά μηνύματα και την ανταπόκριση στο εγχείρημά μου. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχισμένες στιγμές σε όλους! Για το 2018 υπάρχουν ήδη πολλά σχέδια, με το ταξίδι αυτό να αποτελεί το πρώτο. Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και ξεκίνησα κανονικά βάσει προγράμματος λίγες ώρες μετά τον ερχομό του νέου έτους.


Διανύοντας 30χλμ πέρασα από την Ελαφόνησο στα Κύθηρα φθάνοντας στο Διακόφτι, το λιμάνι των Κυθήρων.  Η πρωινή άπνοια βοήθησε στο να φθάσω γρήγορα στο φάρο των Κυθήρων και χωρίς να συναντήσω κανένα από τα πολλά και μεγάλα καράβια που χρησιμοποιούν το πέρασμα.


Η συνέχεια της ημέρας ήταν πολύ διαφορετική με τον αέρα να δυναμώνει βίαια, και με αποκορύφωμα τα τελευταία 30 λεπτά όπου δυσκόλεψε πολύ την πρόσβαση στο λιμάνι.


Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες δεν είναι καλή οπότε θα περιμένω την 5/1 όπου πιθανόν να καλυτερεύσει. Την τελευταία πενταετία είχα εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να επισκεφτώ τα Κύθηρα, έτσι είναι ευκαιρία να δω όσο περισσότερα μπορώ πριν το πέρασμα στα Αντικύθηρα"


Τις λεπτομέρειες για το project μπορείτε να τις διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί, ενώ ενημερώσεις για την πορεία του θα γίνονται συνέχεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μέσα από αυτό το άρθρο!

 

 

******************************************************************

Πληροφορίες για το project Around Crete:

Αθλητής: Μανώλης Λουδάρος

Ημερομηνία εκκίνησης: 1.1.2018

Αφετηρία: Ελαφόνησος Πελοποννήσου

Περάσματα: Κήθυρα, Αντικήθυρα, Άγρια Γραμβούσα - Περίπλους Κρήτης

Τερματισμός: Γραμβούσα Κρήτης

Διάρκεια ταξιδιού: 23-30 μέρες (εκτιμώμενος χρόνος με ευνοικές καιρικές συνθήκες)

Απόσταση που θα διανυθεί: περίπου 800km - 500miles

Τρόπος διεξαγωγής: Ένα άτομο - με καγιάκ - χωρίς συνοδεία ή οποιαδήποτε εξωτερική υποστήριξη

Σκοπός:

-  Προβολή και ανάδειξη του θαλάσσιου kayak και των δυνατοτήτων του

-  Ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής

-  Ανάδειξη της ακτογραμμής της Κρήτης

-  Δημιουργία μιας ταινίας - ντοκιμαντέρ με στόχο την προβολή όλων των παραπάνω και προβολής της σε φεστιβάλ κινηματογράφου adventure film

 

Παρακολούθηση ταξιδιού

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του ταξιδιού και στίγματος μέσα από την εφαρμογή “Me on map”, μέσω των social media και από δημοσιεύσεις στο Advendure.

 


Ο Μανώλης μας είπε για το ταξίδι της Κρήτης..

“Η αγάπη μου για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια με ωθούσε πάντα στην αναζήτηση των προσωπικών μου ορίων. Η πρώτη μου επαφή με το καγιάκ υπήρξε καθοριστική και οι δυνατές εμπειρίες που ακολούθησαν άλλαξαν τον τρόπο ζωής μου για πάντα.

Την 1.1.2018 με αφετηρία την Ελαφόνησο, θα ξεκινήσω αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι, προσπαθώντας μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων να προσεγγίσω την Κρήτη και να συνεχίσω με τον περίπλου αυτής. Τερματισμός του ταξιδιού θα αποτελέσει η Άγρια Γραμβούσα, έχοντας διασχίσει περίπου 800χλμ (500μίλια). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δε θα υπάρχει καμία εξωτερική υποστήριξη, ενώ υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Ο γύρος της Κρήτης αποτελεί ένα νέο στόχο από μια σειρά εγχειρημάτων στην προσπάθεια μου να κωπηλατήσω χειμώνα γύρω από τις μεγαλύτερες επιφάνειες ξηράς της Ελλάδας.

Η επιλογή της ημερομηνίας είναι συμβολική, γιατί αποτελεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα και προσθέτει λόγω συνθηκών, το μέγιστο βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι...είναι εφικτό;

Ελπίζω να ταξιδέψετε μαζί μου..”

 

 

Προηγούμενα ταξίδια


Γύρος Εύβοιας

Οκτώβριος 2015 • Διάρκεια: 17 ημερες

 

 

 

 

Γύρος  Πελοποννήσου

Ιανουάριος 2017 • Διάρκεια: 35 ημέρες

 

 


Το εγχείρηµα στηρίζουν:

Μανώλης Αρμουτάκης – Κινηματογραφιστής

Επιστημονική υποστήριξη:

Dr.  Σταµάτης Μουρτάκος – Αθλητικός Διατροφολόγος, Εργοφυσιολόγος

Στάθης Βασιλείου – Κλινικός και Αθλητικός Διατροφολόγος

Δηµήτρης Βελλιανίτης - Προπονητής μυιϊκής ενδυνάμωσης και απόδοσης

Πέτρος Λαζόπουλος - Προπονητής kayak και SUP

Facebook: Around Crete

Xορηγός Επικοινωνίας:

  

 www.advendure.com

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • GORE-TEX® SHAKEDRY™: Η Επανάσταση στις αδιάβροχες ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 24/01/2018 09:05
  Θα εννοείς την Outdry Extreme. Επί της αρχής κατασκευής της μεμβράνης δεν έχεις άδικο. Υπάρχει όμως το μεγάλο αλλά! Αφενός η Outdry η οποία κυκλοφορεί χρόνια δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε jacket, θα την βρεις σε γάντια, σακίδια και παπούτσια. Η Columbi ...

  Ολόκληρο...

   
 • La Sportiva, η συλλογή παπουτσιών του 2017

  Τάκης Τσογκαράκης, 23/01/2018 10:05
  Ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα για τον ΟΜ το Akasha, είναι πιο "ευέλικτο" και χαμηλό και στο μόνο που υστερεί σε σχέση με το Akyra είναι στο κράτημα σε πλάγιες κλίσεις. Για δες πάντως και τα Bushido ... ;)
   
 • La Sportiva Akasha, Αιθέρια αίσθηση για πολλά χιλ ...

  λιγνος δημητρης, 23/01/2018 10:00
  καλησπερα!θα ηθελα τη βοηθεια σας.ειμαι 87 κιλα και 1,83.συνηθιζω να πηγαινω γρηγορες πεζοποριες σε βουνο και θελω να αρχισω να τρεχω.ψαχνω ενα παπουτσι με καλη αποσβεση γιατι οτι εχω ειναι σκληρα και με χτυπανε στη μεση και γονατα.εχει μεγαλη γκαμα ...

  Ολόκληρο...

   
 • Φακός κεφαλής Nitecore NU30: Αξιόπιστη και προσιτ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 15/01/2018 08:59
  Καλημέρα! Τον φακό τον έχω φορέσει στο Ultra Trail Pelion και τον χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά αφού προπονούμαι νωρίς το πρωί, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα ;)
   
 • Αυξημένη επικινδυνότητα χιονοστιβάδας - Εκπαιδευτ ...

  Μάνος Κυριακάκης, 12/01/2018 15:57
  καλα ολα αυτα ρε παιδια αλλα θα πρεπει να ειναι και εστω και λιγο προσιτα ! 300 ευρω το διήμερο χωρις να περιλαμβανει : Κόστος διαμονής και διατροφής Κόστος μετακίνησης Ενοικίαση εξοπλισμού Κάρτα λίφτ όπου και αν χρειαστεί ... τα σχολια δικα σας ...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • SALOMON AGILE 500 BELT SET ΜΑΥΡΟ 20€ (1 Δημοσιεύσεις)
  • AGILE 500 BELT SET ΜΑΥΡΟ χρησιμοποιημένο χωρίς το φλασκί 20€ https://www.salomon.com/int/product/agile-500-belt-set.html Παπαδόπουλος Γίαννης 6987159930 jpapadop7@gmail.com
  • jpapadop
  • 24/01/2018 09:01
  • Garmin 920XT + HRM (1 Δημοσιεύσεις)
  • Σαν καινούργιο, αγορά 03/17. Με την ζώνη, φορτιστή και δώρο το bikemount. Το ρόλοι και τη ζώνη τα καθάρισα μετά κάθε προπόνηση με γλυκό νερό + η ζώνη κάθε μηνά στο πλυντήριο. 250 € 6972621720 (
  • loudo
  • 20/01/2018 14:09
  • La Sportiva Akyra σαν καινούργια (1 Δημοσιεύσεις)
  • Φορεμένο μόνο σε δυο προπονήσεις άριστη κατάσταση όπως θα δείτε και από τις φώτο. Νουμερο 45 uk 10,5 Τιμή 70 ευρώ Πλ giatrosg@gmail.com 6973032626 Γιώργος φώτο εδώ https://ibb.co K4Pob http
  • giatrosg@gmail.com
  • 20/01/2018 12:28
  • Χειμερινή Ανάβαση στον Τυμφρηστό (Βελούχι) (1 Δημοσιεύσεις)
  • Ο Τυμφρηστός ή Βελούχι είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας. Έχει υψόμετρο 2.315 μέτρα και καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα των νομών Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Περικλείεται στα βόρεια από τα Άγραφα, και στα
  • JohnLux
  • 18/01/2018 10:51

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τον Vibram® Hong Kong 100 ξεκινά το Ultra-…

Με τον Vibram® Hong Kong 100 ξεκινά το Ultra-Trail® World Tour!

Ήρθε η ώρα της έναρξης της σπουδαιότερης διεθνούς σειράς αγώνων ultra trail στον κόσμο, του Ultra Trail World Tour 2018! Που αλλού θα μπορούσε να γίνει αυτό από το μέρος ...

Advendure © 2001-2013

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration