Αρχική>Άρθρα>Πρόσωπα>Συνεντεύξεις>Chianti Trail Ultra: Ultra Trail στην μαγευτική Τοσκάνη!


Chianti Trail Ultra: Ultra Trail στην μαγευτική Τοσκάνη!

Τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη είχε γίνει κοινός τόπος η ολοένα αυξανόμενη δυσκολία των αγώνων βουνού. Περισσότερα χιλιόμετρα, μεγαλύτερες υψομετρικές, τεχνικά τερέν και ακραίες θερμοκρασίες καλούσαν τους επίδοξους ultra trailers να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση για δύο, τρεις ή ακόμη και περισσότερες μέρες στο βουνό. Τελευταία αυτό φαίνεται να αλλάζει. Αγώνες οι οποίοι δεν διαφημίζουν την δυσκολία τους αλλά την ομορφιά των διαδρομών και των τοπίων τους, την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική υποδομή τους, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ωραία αγωνιστική εμπειρία με μία εξίσου - αν όχι ομορφότερη - ταξιδιωτική και πολιτιστική. Μία ευκαιρία για μία γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους της περιοχής, μία αφορμή για μία ταξιδιωτική εξόρμηση πέρα από τα τετριμμένα. Ένας από αυτούς τους αγώνες που κάνει το ντεμπούτο του το 2018 είναι και ο Chianti Trail Ultra! Με επίκεντρο την Radda in Chianti, μία μεσαιωνική πόλη στο κέντρο της υπέροχης Τοσκάνης, ο Chianti Ultra είναι ένας αγώνας 73 χιλιομέτρων ο οποίος διασχίζει περιοχές απαράμιλλου φυσικούς κάλλους όπως οι Chianti Fiorentino και Chianti Senese δίνοντας την ευκαιρία για απολαυστικό τρέξιμο ανάμεσα σε αμπελώνες και λιόδεντρα αλλά και στα βουνίσια μονοπάτια του όρους San Michele. Όντας χορηγοί επικοινωνίας του νεότευκτου αυτού αγώνα, επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Matteo Matteuzzi για να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες!

[Advendure]: Θα μπορούσες να συστηθείς στην Ελληνική trail running κοινότητα; Ποια είναι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση του Chianti Ultra Trail;


[M. Matteuzzi]: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να συστηθούμε στο ελληνικό κοινό αλλά και στην παγκόσμια trail running κοινότητα. Η ομάδα μας ονομάζεται Chianti Live και επί της ουσίας είμαστε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο οργανώνει γεγονότα την χαμηλή τουριστική περίοδο έτσι ώστε να φέρει κόσμο στην περιοχή μας όποτε χρειάζεται.

 

 

[Advendure]: Ποια ήταν η αρχική έμπνευση και το κίνητρο για την διοργάνωση του Chianti Ultra Trail; Πως ξεκίνησαν όλα;

[M. Matteuzzi]: Ο βασικός στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις ομορφιές της περιοχής μας σε περιόδους εκτός των καλοκαιρινών διακοπώ. «Γεννηθήκαμε» σαν ένα τουριστικό πρακτορείο και διοργανωτές ταξιδιωτικών εμπειριών και κάπως έτσι δημιουργήσαμε και το πρώτο γεγονός, το “Il Classico“(www.ilclassico.info), μία διοργάνωση μοτοσυκλετιστικού τουρισμού και άλλο ένα για e-bikes τα οποία είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Παράλληλα είχαμε στο μυαλό μας και ένα αντίστοιχο «Il Classico Running». Σε αυτή την περίπτωση όμως αποφασίσαμε να δώσουμε μία διαφορετική ταυτότητα στην διοργάνωση τρεξίματος που είχαμε στο μυαλό μας μιας και το Chianti Trail Ultra, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες, είναι ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Δουλεύουμε έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε γεγονότα διαφορετικής φύσεως αλλά πάντα με γνώμονα την προώθηση της περιοχής μας μιας και θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον κόσμο την πραγματική της ταυτότητα.

Η περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε αφορά τις επαρχίες Radda, Gaiole και Castellina οι οποίες και οι τρεις αυτές μαζί οριακά απαριθμούν 10.000 κατοίκους. Από την άλλη μεριά, το Chianti θεωρείται ότι συσχετίζεται με το σύνολο της Τοσκάνης, με αποτέλεσμα όσοι έχουν επισκεφθεί την Τοσκάνη να νομίζουν ότι έχουν δει και το Chianti, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα στην περιοχή μας, η τουριστική δραστηριότητα ήταν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου εκμεταλλεύσιμος από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού δημιουργώντας μια στρεβλή εικόνα της περιοχής και ζημιώνοντας την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών μας οι οποίες είναι μακράν ανώτερες.

 

 

[Advendure]: Σε αντίθεση με άλλες διοργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να αποτελέσουν πρόκληση μέσω της δυσκολίας ή της μεγάλης τους απόστασης, εσείς επιλέξατε να δημιουργήσετε έναν "εύκολο" αγώνα. Ποιό ήταν το σκεπτικό αυτής της απόφασης;

[M. Matteuzzi]: Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι είμαστε τρελοί που δημιουργήσαμε έναν αγώνα τόσο δύσκολο  Είναι καθαρά θέμα οπτικής. Η περιοχή εδώ είναι αυτή που είναι, δεν υπάρχουν μεγάλα βουνά και δεν σκεφθήκαμε καθόλου την δυσκολία της διαδρομής. Θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε εναλλακτικές να τον κάνουμε πιο δύσκολη αλλά επιλέξαμε όλοι αυτοί που θα έρθουν να τρέξουν στο Chianti να συνδυάσουν το πάθος τους για τρέξιμο με την ομορφιά της περιοχής και να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά της.

Βέβαια η διαδρομή δεν θα σας αφήσει αδιάφορους καθώς έχει απ’ όλα: ομαλούς λόφους, φάρμες, αμπελώνες, πυκνά δάση, δύσκολες κλίσεις κατά τόπους, τεχνικά μονοπάτια!

 


[Advendure]:Το μενού των αγώνων προσφέρει όπως βλέπουμε αρκετές επιλογές μιας εκτός του κύριου αγωνιστικού γεγονότος των 73 χιλιομέτρων, η διοργάνωση προσφέρει μικρότερες διαδρομές, των 37 και των 15 χιλιομέτρων. Γιατί επιλέξατε να προσθέσετε και άλλους μικρότερους αγώνες στο «μπουκέτο»;

[M. Matteuzzi]: Η κοινότητα των δρομέων βουνού είναι πια πολυπληθής και διαφορετικών γούστων. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ τρέχουν ως επί τω πλείστον στον δρόμο θέλουν να ανακαλύψουν την μαγεία του βουνίσιου τρεξίματος. Έτσι λοιπόν θέλαμε να τους χωρέσουμε όλους! Πιστεύουμε πολύ στο ορεινό τρέξιμο. Η φύση εδώ είναι τόσο όμορφη και δεν θέλαμε η μεγάλη απόσταση να αποτελέσει τροχοπέδη για κάποιον που θα ήθελε να έρθει να τρέξει στο Chianti.

 


[Advendure]: Κάθε διοργάνωση τρεξίματος, ειδικά στο ντεμπούτο της, χρειάζεται την στήριξη των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, των εθελοντών και των χορηγών που πιστεύουν στις αξίες και τις ηθικές αρχές της. Πόσο σημαντική για εσάς είναι η στήριξή τους;

[M. Matteuzzi]: Πολύ σημαντικό θέμα! Οι εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση, άλλοι οργανισμοί και βέβαια το Chianti Classico Consortium, όλοι συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διοργανώσουμε αυτό το γεγονός. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή στην οποία η αθλητική κουλτούρα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη και αυτή η διοργάνωση είναι ένα κίνητρο για να παθιαστεί ο κόσμος και να μπει ο σπόρος αυτού του είδους αθλητισμού.

 

 

[Advendure]: Η Τοσκάνη είναι μια περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γνωστή για τα τοπία και τις παραδόσεις της και βέβαια … για τα κρασιά της! Μπορείς να μας δώσεις μερικές επιπλέον πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή;

[M. Matteuzzi]: Η Ιστορία μας γυρνάει αρκετά πίσω. Τα αρχαιότερα ευρήματα πολιτισμού εδώ, χρονολογούνται από το 2.000 πΧ οπότε και η περιοχή κατοικούταν από μία μικρή Ετρουσκική κοινότητα. Με το πέρασμα των ετών η Radda έγινε το ιστορικό κέντρο του Chianti, το μοναδικό χωριό στο οποίο ακόμη διατηρείται το παλάτι του διοικητή (podestà). Ήταν λοιπόν το διοικητικό κέντρο της περιοχής αλλά και η γενέτειρα του περίφημου κρασιού Chianti Classico το οποίο ήταν ανέκαθεν σήμα κατατεθέν της περιοχής και της ιστορίας της. Το κρασί μας, μας έχει κάνει γνωστούς σε όλον τον κόσμο και η δημιουργία του χρονολογείται τουλάχιστον 300 χρόνια πίσω.

Η περιοχή του Chianti πάντα ήταν το μήλο της Έριδος μεταξύ της Siena και της Φλωρεντίας και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι για αυτό και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγο την Ιστορία του Μαύρου Κόκορα που αποτελεί και το κεντρικό λογότυπο – σύμβολο του κρασιού μας.

Σε μία από τις πολλές διεκδικήσεις της περιοχής μεταξύ Σιένα και Φλωρεντίας, αποφασίστηκε να χωριστούν τα σύνορα με μία μάχη μεταξύ ιπποτών. Με το πρώτο λάλημα του κόκορα την αυγή, ένας ιππότης από την Σιένα και ένας από την Φλωρεντία θα έπρεπε να φύγουν από την πόλη τους και τα σύνορα θα οριοθετούνταν στον τόπο συνάντησής τους! Οι κάτοικοι της Σιένα επέλεξαν έναν λευκό κόκορα και τον τάισαν καλά έτσι ώστε με τον ερχομό της νέας μέρας να λαλούσε δυνατά και αποφασιστικά. Οι Φλωρεντίνοι όμως είχαν μια άλλη ιδέα. Επέλεξαν έναν μαύρο κόκορα και τον άφησαν νηστικό και θεωρώντας έτσι ότι θα αρχίσει από την πείνα να κράζει νωρίτερα. Είχαν δίκιο! Το νηστικό πτηνό από την πείνα ξύπνησε νωρίτερα και έδωσε το σύνθημα! Ο Φλωρεντίνος ιππέας έφτασε μέχρι 12 χιλιόμετρα έξω από την Σιένα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Chianti να περάσει στην κυριαρχία τους, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα.

 


[Advendure]: Υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για τους δρομείς και τους συνοδούς τους; Τι άλλα αξιοθέατα θα μας πρότεινες να επισκεφτούμε στην περιοχή;

[M. Matteuzzi]: Για την Κυριακή 25 Μαρτίου έχουμε οργανώσει δραστηριότητες αφιερωμένες στο κρασί μας! Επιλέξαμε βέβαια να ονομάσουμε αυτή την δράση … ULTRA WINE μιας και δρομείς όλων των αποστάσεων και ικανοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να … αναμετρηθούν σε ένα διαφορετικό πεδίο!

Έδρα των δραστηριοτήτων μια πανέμορφη τοποθεσία του CASA CHIANTI CLASSICO, στην Radda in Chianti, ένα αρχαίο Φραγκισκανικό μοναστήρι πλήρως αναπαλαιωμένο το οποίο σήμερα είναι η έδρα του Chianti Classico Wine Consortium.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δραστηριότητες:

- Μια ξενάγηση στο Μουσείου Οίνου στην οποία θα μπορείτε να μάθετε για την διαδικασία παραγωγής αλλά και να ανακαλύψετε όλα τα χαρακτηριστικά, τις μυρωδιές και τις γεύσεις του κρασιού μας και να μάθετε περισσότερα για την Ιστορία της περιοχής. Μία μοναδική εμπειρία!
- Επιπροσθέτως, και αυτό είναι μία από τις εκπλήξεις μας, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να συνδυάσει την ξενάγηση αυτή με ένα μικρό 30λεπτο σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα είναι μια θαυμάσια εμπειρία.

 

 

[Advendure]: Μπορείς να μας αναφέρεις εν συντομία λίγα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κεντρικού αγώνα των 73 χιλιομέτρων; Μπορούμε να καταλάβουμε από το υψομετρικό προφίλ ότι το μεγαλύτερο υψόμετρο δεν ξεπερνάει τα 900 μέτρα και ότι η θετική υψομετρική φτάνει τα 2.500 μέτρα. Μια αρκετά τρεξιματική διαδρομή θα έλεγε κανείς. Πόσο αλήθεια είναι αυτό; Πόσους σταθμούς υποστήριξης θα συναντήσει ο αθλητής στην διαδρομή;

[M. Matteuzzi]: Σε γενικές γραμμές το τερέν είναι πολύ ομαλό στα πρώτα 35 χιλιόμετρα τα οποία στην ουσία αποτελούν και το κύριο μέρος του μεσαίου μας αγώνα. Από εκεί, το τερέν γίνεται πιο τεχνικό με πιο μεγάλες κλίσεις. Στο τελευταίο του μέρος θα σας αποζημιώσει. Η διαδρομή διασχίζει ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό και μετά κατεβαίνει κάτω στην κοιλάδα με τους αμπελώνες και τις φάρμες πριν η διαδρομή σας γυρίσει πίσω στην παλιά πόλη μέσω ενός μεσαιωνικού περάσματος κάτω από το χωριό! Πραγματικά εκπληκτικό!

Το τερέν γενικά είναι ομαλό εκτός από κομμάτι της διαδρομής που μπαίνει στο δάσος όπου τα μονοπάτια στενεύουν, και θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από μερικά δροσιστικά ρυάκια!

Οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι έξι, ενώ υπάρχουν συνολικά 15 σταθμοί ελέγχου καλά κατανεμημένοι στην διαδρομή.

 

 

[Advendure]: Σχεδιάζετε στο μέλλον είτε να αυξήσετε την απόσταση του αγώνα είτε να προσθέσετε έναν νεότερο και μεγαλύτερο έτσι ώστε να συμπεριληφθεί σε κάποια διεθνή σειρά αγώνων;

bΠράγματι! Αυτός είναι ο κεντρικός μας στόχος. Η ιδέα είναι να αυξηθεί ή να προστεθεί μία νέα διαδρομή 100 χιλιομέτρων τουλάχιστον. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και ο Μάρτιος είναι καλός μήνας μιας και το καλεντάρι τον μήνα αυτό δεν έχει ακόμη γεμίσει.

Η συμφωνία μας με την Sport HG για την διοργάνωση του 2018 είναι πολύ σημαντική για εμάς. Το να έχουμε έναν χορηγό ο οποίος είναι ήδη χορηγός πολύ μεγάλων διεθνών αγώνων παγκοσμίως είναι για εμάς ήδη ένα μεγάλο κατόρθωμα.

Θέλουμε να εξελίξουμε τον αγώνα και όπως είπαμε να προσθέσουμε μεγαλύτερες αποστάσεις σε επόμενες εκδόσεις ελπίζοντας να αποτελέσουμε μέρος του Ultra Trail World Tour.

 

 

[Advendure]: Θεωρείς ότι ο δυνατός ανταγωνισμός από κορυφαίους δρομείς δίνει περισσότερη λάμψη στον αγώνα; Θεωρείς ως παράγοντα επιτυχίας την συμμετοχή ελίτ δρομέων; Έχετε στα πλάνα σας να καλέσετε κάποιον;

[M. Matteuzzi]: Σίγουρα είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα και θέλουμε να φέρουμε σπουδαίους δρομείς στους αγώνες μας. Το κάθε πράγμα στον καιρό του όμως μιας και θεωρούμε ότι ο αγώνας μας θα πρέπει πρώτα να δείξει ποιος είναι!

 

 

[Advendure]: Σαν συμπέρασμα, ποιόν θεωρείς τον βασικότερο παράγοντα που θα ωθήσει κάποιον να συμμετάσχει σε έναν αγώνα; Γιατί κάποιος να επιλέξει τον Chianti Ultra Trail;

[M. Matteuzzi]: Καταρχάς, το Chianti είναι μία περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς. Τα τοπία που θα αντικρίσει κανείς είναι για καρτ ποστάλ, οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου. Το ίδιο και οι εγκαταστάσεις αλλά και η θέρμη με την οποία θα σας υποδεχθεί ο ντόπιος πληθυσμός. Εμείς οι Τοσκανέζοι είμαστε πολύ φιλόξενοι!

Από αθλητικής σκοπιάς, οι 3 διαφορετικές διαδρομές θα σας αποζημιώσουν και μπορείτε να επιλέξετε όποια επιθυμείτε αναλόγως τις ικανότητες ή επιθυμίες σας.

Το Κυριακάτικο event είναι … όλα τα λεφτά! Μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε από τους ειδικούς για την ιστορία του τόπου αλλά και του παγκοσμίως αναγνωρισμένου κρασιού μας σε μια εκπληκτική τοποθεσία.

Όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν ένα χειροποίητο μετάλλιο από τα δρύινα βαρέλια του Chianti Classico, το race pack περιλαμβάνει ένα τεχνικό t-shirt της Sport HG και πολλά πολλά άλλα…

Τέλος, όσοι συμμετάσχουν στο Ultra Wine, θα λάβουν ένα γνήσιο ποτήρι κρασιού του Chianti Classico Consortium με εγχάρακτο το σύμβολο του Μαύρου Κόκορα!

 


[Advendure]: Σε ευχαριστούμε για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα κουβέντα!


Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες του Chianti Ultra Trail στην ιστοσελίδα του αγώνα

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Συναισθήματα, Συγκίνηση και Εικόνες από το Rodopi ...

  Δημήτριος Μωραΐτης, 21/05/2018 16:30
  Εύγε Ηλία πάρα πολύ ωραίο κείμενο, να είσαι γερός να τρέχεις σε αγώνες και να διαβάζουμε τις περιγραφές σου Δημήτρης Μωραΐτης
   
 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03
  • Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει (1 Δημοσιεύσεις)
  • Tο συχνότερο ποσοστό εμφάνισης του πόνου είναι συνήθως μηχανικής αιτιολογίας. Ο όρος ραχιαλγία είναι η σύνθεση των λέξεων ράχη και άλγος. Σημαίνει πόνος στην πλάτη και είναι συνώνυμη του όρου θωρακ
  • stibens1967
  • 16/05/2018 10:11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Olympus Marathon - "Κόψη των Αετών"…

Olympus Marathon - "Κόψη των Αετών": Εκεί όπου τολμούν οι αετοί!

Κοιτώντας ψηλά το βλέμμα χάνεται στις ψηλές κορυφές του βουνού των Θεών. Μακριά το μάτι ατενίζει το γαλάζιο του Αιγαίου και τις ατελείωτες παραλίες της Κατερίνης. Χαμηλά ...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration