Πεζοπορία: Όλυμπος – Δίον Κορομηλιά - Πετρόστρουγκα - Μπάρμπα - Κορομηλιά!

24 Νοε 2021

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Όλυμπο, στη  κυκλική διαδρομή :  Καταφύγιο  Κορομηλιάς ( 1.020μ.) – Πετρόστρουγκα  (1.925μ.)  -  Μπάρμπα ( 1.445μ.)  – Κορομηλιά ( 1.020μ.),  την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

 Εναλλακτικά θα πραγματοποιηθεί και  μια δεύτερη, ευκολότερη  διαδρομή : Καταφύγιο Κορομηλιάς ( 1.020μ.)  - Πατάτα ( 1.150μ.)   προς Σέλωμα(1.130μ.)

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης: από τα πολυκατάστημα Μασούτης – περιοχή νέα εφορία Κατερίνης - με ώρα αναχώρησης 8.00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.

Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς για το χωρίο Δίον και στην συνέχεια για το ξωκλήσι Αγ. Κων/νος και Ελένη – ασφαλτόδρομος - στις παρυφές του Ολύμπου. Από εκεί θα ακολουθήσουμε το χαλικόδρομο , μήκους 8 χλμ ( ο οποίος  κατά τόπους έχει μικροπροβλήματα, τα οποία ξεπερνιούνται  χαμηλώνοντας ταχύτητα…) 

1)Καταφύγιο  Κορομηλιάς - Πετρόστρουγκα -  Μπάρμπα

Συνολικό Μήκος Διαδρομής :5 +8 =13
Ώρες Πεζοπορίας : 3 ω ( ανάβαση ) + 2-3ω ( κατάβαση ), Συνολικά : 5-6
Υψομετρική Διαφορά :680 μ.

Βαθμός Δυσκολίας: 2  ( κλίμακα 1-5)

Αρχηγοί ανάβασης :Σπανός Γιώργος, Πάρης Εμμανουήλ και Πανίδου Αθηνά. Πληροφορίες :  6973 804 843.

2) Καταφύγιο Κορομηλιάς( 1.020μ.)  - Πατάτα( 1.150μ.)   προς Σέλωμα(1.130μ.),  εύκολη διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά, σε ρυθμό Τσακιρίδη Φίλιππου… Βαθμός Δυσκολίας: 1  ( κλίμακα 1-5)

Εξοπλισμός : Σακίδιο , Μποτάκια πεζοπορίας ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, αδιάβροχο, δύο μπλουζάκια, μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο, παγούρι 1 λίτρου ,φακό, σφυρίχτρα, μπατόν, σκουφάκι.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Φαγητό, καφέ ή τσίπουρο στο καταφύγιο της Κορομηλιάς. Για την είσοδο εντος του χώρου του   καταφυγίου απαραίτητο   η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.  

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή:
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ ( ημερήσια συμμετοχή).

Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 20  ευρώ,( 5 + 15 )  και αφορά 5 ευρώ για το  υπόλοιπο του 2021 και 15 ευρώ  ολόκληρο το 2022.  (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Β). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Γ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Ε). Σε κάθε ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Το Καταφύγιο Κορομηλιάς
Το καταφύγιο Κορομηλιάς (1.020μ.) βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου κοντά στο ρέμα του Ορλιά και τον γνωστό καταρράκτη του Κόκκινου Βράχου, μέσα σε ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών (δασικές διαδρομές, πρόσβαση στο Οροπέδιο των Μουσών και τις κορυφές).
Λειτουργεί όλο το χρόνο (καθημερινά το καλοκαίρι, σ/κ τον χειμώνα και κατόπιν συνεννόησης εντός της εβδομάδας). Ο ξενώνας αποτελείται από 18 κρεβάτια και στο εστιατόριο προσφέρονται όλα τα γεύματα (μεικτή, vegan διατροφή). Διαθέτει σήμα Ε.Ο.Τ. και διαχειριστής του είναι ο Γιαννικός Κ. Βαγγέλης (πιστοποιημένος συνοδός βουνού). Η πρόσβαση οδικώς γίνεται από το χωριό Δίον. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6942243349, 6981448978 και [email protected] 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ