Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Παπούτσια>The North Face Ultra Endurance, ultra πολυεργαλείο παντός εδάφους!


The North Face Ultra Endurance, ultra πολυεργαλείο παντός εδάφους!

Κάθε έκδοση νέου παπουτσιού από την The North Face σίγουρα αποτελεί μία είδηση. H σπουδαία εταιρεία outdoor εξοπλισμού και ένδυσης με την σειρά των παπουτσιών ορεινού τρεξίματος Ultra, πραγματοποιεί μία ολική επαναφορά προσφέροντας μια γκάμα που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες κάθε τύπου και προτιμήσεων δρομέα. Η αρχή έγινε με τα Ultra Cardiac, το πιο ελαφρύ και «δρομικό» μοντέλο της σειράς. Μετέπειτα η The North Face κυκλοφόρησε τα Ultra MT, το σκληροτράχηλο μοντέλο της σειράς για όλα τα τερέν και τελευταία και νεότερη προσθήκη, το «βαρύ πυροβολικό» της σειράς, το Ultra Endurance, παπούτσι που όπως λέει και το όνομά του θα φορεθεί από δρομείς που θα βάλουν στα πόδια τους … πολλά χιλιόμετρα!

Σχεδίαση

Ουδέτερο χρωματικά το γκρι-κόκκινο, πιο φαντεζί και «παιχνιδιάρικο» το μπλε-κίτρινο σχεδιαστικά εντυπωσιάζει χωρίς να προκαλεί. Παρότι γεννημένο για πολλά χιλιόμετρα εκ πρώτης όψεως από κοντά δεν δείχνει να έχει σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο. Σε αυτό συνηγορούν τόσο το σχετικά χαμηλό τους προφίλ (17mm στην φτέρνα, 9mm στα δάκτυλα) τόσο και η σχεδίαση πίσω στον αχίλλειο που αφήνει το πόδι να ανασάνει και να κινηθεί απροβλημάτιστα για πολλά χιλιόμετρα. Πιάνοντας το όμως στο χέρι και βλέποντας από κάτω την σόλα Vibram®, και τα σκληρά προστατευτικά πλαστικά που καλύπτουν σε σημεία – κλειδιά το παπούτσι, καταλαβαίνει ότι απευθύνεται στην κατηγορία από την οποία έχει πάρει το όνομά του … Ultra!


Ουδέτερο το γκρι-κόκκινο, αισθητά ομορφότερο το μπλε-κίτρινο μοντέλοΟυδέτερο το γκρι-κόκκινο, αισθητά ομορφότερο το μπλε-κίτρινο μοντέλο


Αίσθηση

Με το που θα φορέσει κάποιος το Ultra Endurance για πρώτη φορά θα αναφωνήσει: «Επιτέλους, τόσο χώρο στα δάκτυλα έψαχνα»! Παίρνει άνετα το όσκαρ άνεσης στον πολύπαθο εκείνο χώρο ο οποίος δέχεται μαζί με την φτέρνα τις περισσότερες καταπονήσεις σε αγώνες πολλών ωρών. Περπατώντας τα πρώτα μέτρα θα αισθανθείτε το ίδιο άνετα τόσο περιφερειακά όσο και στο πέλμα αφού διαθέτει μία μεσόσολα αρκετά μαλακή ενώ και το βάρος του (313 γραμμάρια) είναι σχετικά μικρό για παπούτσι αυτής της κατηγορίας. Το Ultra Endurance θα το δοκιμάσετε στο μαγαζί στο νούμερο που έχετε να συνηθίσει να φοράτε χωρίς εκπλήξεις καθώς είναι «true-to-size», δεν θα χρειαστεί δηλαδή να ανεβείτε σε μεγαλύτερο νούμερο.

 

Είναι τόσο άνετο όσο όμορφο δείχνειΕίναι τόσο άνετο όσο όμορφο δείχνει

 

Πάνω Μέρος

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος θα διακρίνουμε ένα μικρό και άκαμπτο πλαστικό πλαίσιο που η The North Face ονομάζει Ultra Protect™ CRADLE™ και έχει σαν σκοπό την στρεπτική ακαμψία και προστασία της φτέρνας σε απότομες πλάγιες κινήσεις σε τεχνικά μονοπάτια. Η χρήση του πλαισίου αυτού δίνει την δυνατότητα στην The North Face να αφήσει την φτέρνα πιο «ελεύθερη». Σε αντίθεση δηλαδή με άλλα παπούτσια αυτής της κατηγορίας δεν θα δούμε την περιοχή αυτή ντυμένη ολόκληρη με κάποιο σκληρό υλικό συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο αερισμό του παπουτσιού. Κάτω από τον αστράγαλο το ντύσιμο του παπουτσιού στο «κολλάρο» είναι «πλούσιο» και άνετο τόσο όσο χρειάζεται για να μην ερεθίζει μετά από πολλά χιλιόμετρα. Ντυμένο με την παντεταρισμένη από την The North Face τεχνολογία FlashDry™ όπως άλλωστε όλο το παπούτσι, υπόσχεται γρήγορη αποβολή της υγρασίας, χαμηλό βάρος και αντοχή στον χρόνο.

 

Το πίσω μέρος του Ultra EnduranceΤο πίσω μέρος του Ultra Endurance 

 

Προχωρώντας προς την μέση, το πλέγμα που χαρακτηρίζει όλα τα TNF παπούτσια, στο Ultra Endurance είναι ντυμένο με έναν συνδυασμό συγκολλημένου ημίσκληρου TPU υλικού από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (συνδυασμός 2 υλικών: σκληρού πλαστικού και μαλακής σιλικόνης) και δέρματος suede για αυξημένη αντοχή και υποστήριξη του μέσου του ποδιού. Αυτό το πλέγμα καταλήγει στην περιοχή των κορδονιών όπου εκεί οι τρύπες από τις οποίες περνούν για να δεθούν είναι ενισχυμένες με το ίδιο πλαστικό TPU.

 

Το δέρμα suede συνδυάζεται αρμονικά με τα πλαστικά μέρη του παπουτσιούΤο δέρμα suede συνδυάζεται αρμονικά με τα πλαστικά μέρη του παπουτσιού 

 

Αξίζει να αναφερθούμε λίγο στην ιδιαίτερη γλώσσα του Ultra Endurance. Την πρωτοσυναντήσαμε στα Ultra MT μόνο που εδώ είναι λίγο πιο ενισχυμένη με λεπτό «μαξιλαράκι» για μεγαλύτερη άνεση. Έχει ένα αεροδυναμικό σχήμα που θα αφήσει το πόδι να κινηθεί σε αρκετές διαφορετικές κλίσεις χωρίς να ενοχλήσει και θα μείνει στη θέση της αφήνοντας έξω από το πόδι μας οτιδήποτε ενοχλητικό θέλει να εισβάλλει και να μας χαλάσει τον αγώνα ή την προπόνηση. Επίσης όντας λιγότερο παχιά από τις «κοινές» γλώσσες σημαίνει λιγότερο βάρος και ταχύτερο στέγνωμα όταν βραχεί.

 

Ιδιαίτερος σχεδιασμός της λεπτής γλώσσαςΙδιαίτερος σχεδιασμός της λεπτής γλώσσας 

 

Αφήσαμε τελευταίο το πιο σημαντικό σημείο του παπουτσιού και τον σημαντικότερο λόγο για να το αγοράσει κανείς. Άνεση, άνεση, άνεση. Άπλετος χώρος για τα δάκτυλα μπροστά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γλιστρήσει το πόδι στο παπούτσι εφόσον έχουμε επιλέξει το σωστό νούμερο. Η προστασία είναι σε κορυφαία επίπεδα αφού το πολύ σκληρό TPU πλαστικό περιβάλλει τα δάκτυλα όχι μόνο μπροστά αλλά περιμετρικά από αυτά, σχεδόν 180o ! Και σαν μην έφτανε αυτό, η Vibram σόλα που φτάνει μέχρι πολύ μπροστά, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα στρώμα προστασίας και πρόσφυσης στην κορυφή του πέλματος δίνοντας μας την δυνατότητα να «σκάβουμε» στις μεγάλες ανηφορικές κλίσεις χωρίς πρόβλημα ακόμη και σε γλιστερά τερέν.

 

Προστασία και άνεση τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ultra EnduranceΠροστασία και άνεση τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ultra Endurance 

 

Μεσόσολα

Το EVA (Ethylene Vinyl Acetate) εδώ και χρόνια αποτελεί το κυριότερο υλικό βάσει του οποίου οι μεγαλύτερες outdoor εταιρείες κατασκευάζουν τα παπούτσια τους αφού τα πλεονεκτήματά του είναι αναμφισβήτητα: αδιαβροχοποίηση, αντοχή στη διάβρωση, ευκολία στην επεξεργασία, αντικραδασμικότητα, μόνωση. Αυτό που αλλάζει τις περισσότερες φορές είναι η σκληρότητά του βάσει της απορρόφησης (cushioning) που θέλει να προσδώσει ο κατασκευαστής στο παπούτσι καθώς και ο συνδυασμός της με άλλη μεσόσολα διαφορετικής σκληρότητας ή μίας «φλοίδας» σκληρού πλαστικού (rock plate) για μεγαλύτερη προστασία από χτυπήματα του πέλματος. Εδώ η The North Face έχει επιλέξει ένα EVA μονής πυκνότητας και άρα αρκετά μαλακό ώστα να έχει μεγάλη απορρόφηση κραδασμών. Χρησιμοποιώντας ωστόσο την τεχνική της συμπίεσης (compression) και όχι της έγχυσης (injection) προσπαθεί να πετύχει την χρυσή τομή ανάμεσα σε παπούτσια «αφράτα» όπως είναι αυτά που χρησιμοποιούν injected EVA και αυτά που έχουν πιο σκληρή αίσθηση και χρησιμοποιούν διπλής πυκνότητας EVA ή δύο διαφορετικής πυκνότητας μεσόσολες. Το drop 8mm που έχει επιλέξει η The North Face σε όλη την σειρά Ultra είναι και εδώ παρών και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο drop τείνει να γίνει κανόνας ακόμη και στην κατηγορία των «ultra» παπουτσιών. Στην φτέρνα η TNF δεν ενίσχυσε την μεσόσολά της αφού η πυκνότητά της και το πάχος της (17mm στην φτέρνα) θεωρήθηκε αρκετό για να απορροφήσει όλες τις ανωμαλίες του εδάφους. Μπροστά όμως που το πάχος πέφτει στα 9mm η εταιρεία ενίσχυσε το παπούτσι όπως και το MT με το δικό της «ευέλικτο» rock plate που ονομάζει ESS Snake Plate™, φτιαγμένο από μεγαλύτερης πυκνότητας EVA υλικό. Δεν υπάρχει κάποια επιπλέον υποστήριξη για δρομείς που υπερπρηνίζουν (overpronators) αλλά έτσι κι αλλιώς στα μονοπάτια που θα χρησιμοποιήσετε το παπούτσι δεν θα καταλάβετε την ανάγκη για την εξτρά αυτή προστασία. Δείτε στην εικόνα δεξιά που ακριβώς είναι τοποθετημένο το ESS Snake Plate είναι τοποθετημένο στο παπούσι. Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι ένα μονοκόμματο θερμοπλαστικό rockplate μέσα στη μεσόσολα αλλά μία κυματοειδής κατασκευή που καλύπτει το παπούτσι σε όλο το πλάτος του θυμίζοντας φίδι (εξ ‘ ου και η ονομασία του) με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ευλυγισία του παπουτσιού μπρος και πίσω αλλά και προς το πλάι όπου συστρέφεται στα δύσκολα πατήματα στο μονοπάτι.

 

Μονής πυκνότητας μαλακό EVA με 8mm drop στην μεσόσολα και ESS Snake Plate προστασία μπροστάΜονής πυκνότητας μαλακό EVA με 8mm drop στην μεσόσολα και ESS Snake Plate προστασία μπροστά

 

Σόλα

Η  Vibram® Megagrip από το 2015 οπότε και κατασκευάστηκε φαίνεται ότι προτιμάται από ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές. Όταν λοιπόν ένα μεγάλο brand όπως η The North Face εμπιστεύεται στα τελευταία μοντέλα της την Vibram® Megagrip όπως κάνει και εδώ δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε για την ποιότητά της. Άλλωστε η Vibram® αποτελεί διαχρονική αξία.

 

 

 

Καθοριστικό βέβαια ρόλο για μία επιτυχημένη σόλα παίζει εκτός από το υλικό και η σχεδίασή της. Και εδώ όπως και στην μεσόσολα, η The North Face προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή και να φτιάξει μία σόλα που θα τα καταφέρει εξίσου καλά σε όλα τα πιθανά τερέν. Επέλεξε έτσι σχετικά υψηλές τάπες των 5mm με μία πυκνή κάλυψη περιμετρικά και αραιότερη στον άξονα στο οποίον βλέπουμε διαφορετική τοξοειδή σχεδίαση στο μπρος και το πίσω μέρος για πρόσφυση τόσο στην ανηφόρα όσο και στην κατηφόρα.

 

Την Vibram® Megagrip εμπιστεύθηκε η The North Face σε όλη την σειρά UltraΤην Vibram® Megagrip εμπιστεύθηκε η The North Face σε όλη την σειρά Ultra 

 

Εντυπώσεις

Το σκληρό τερέν της Πάρνηθας ήταν το κυριότερο πεδίο δοκιμής του The North Face Ultra Endurance. Θα θέλαμε να τρέξουμε το παπούτσι και σε λασπωμένο τερέν για να διαπιστώσουμε το κατά πόσο τα καταφέρνει εξίσου καλά και εκεί. Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα ήταν μια αποκάλυψη. Τέτοια αίσθηση σε παπούτσι της εταιρείας είχαμε να βιώσουμε από τα πάλαι ποτέ ηρωικά Rucky Chucky, ίσως οι παλαιότεροι να τα θυμούνται. Φαίνεται ότι η The North Face κατάφερε να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και την προστασία. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα μπορείς να αισθανθείς ότι μπορείς να τρέξεις παντού και για πολλές ώρες και έτσι είναι πράγματι.

 

Το λογικό –έως μικρό- βάρος των 313 γραμμαρίων, ειδικά αν αναλογιστούμε για το που προορίζεται το παπούτσι, δεν θα σας δυσκολέψει να τρέξετε πιο γρήγορα και απροβλημάτιστα ακόμα και σε έναν εύκολο χωματόδρομο. Το σχετικά χαμηλό του προφίλ για παπούτσι αυτής της κατηγορίας σε συνδυασμό με το drop των 8mm θα σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε στα πόδια σας πιο γρήγορο μοντέλο. Σε αυτό συμβάλλει και το χαμηλό προφίλ του «κολάρου» του παπουτσιού που αφήνει αρκετό χώρο κάτω και γύρω από τον αστράγαλο, αφήνοντας το πόδι να κινηθεί άνετα σε οποιαδήποτε κλίση. Θυσιάζεται εδώ λίγο η προστασία του αχίλλειου.

 

Αρκετά μαλακή η αίσθηση στο πέλμα θα σας αφήσει να «διαβάσετε» με ακρίβεια το τερέν και να πατήσετε σωστά. Στις μυτερές / κοφτερές πέτρες το ESS SnakePlate κάνει καλή δουλειά προστατεύοντας το πέλμα μπροστά, στην φτέρνα όμως η απουσία του σε συνδυασμό με την μαλακή EVA μπορεί να σας κάνει να τις αισθανθείτε αν πατήσετε δυνατά. Ο χώρος για τα δάκτυλα μπροστά είναι απλά κορυφαίος και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του παπουτσιού.

 

Σε συνεχόμενο τρέξιμο πέντε ωρών, που ήταν και το μεγαλύτερης διάρκειας τρέξιμο που βάλαμε το παπούτσι, το πόδι βγήκε κυριολεκτικά αλώβητο. Η προστασία στα δάκτυλα είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει τελευταία και φαίνεται ότι όλοι κατασκευαστές επιτέλους στα “ultra” παπούτσια τους δίνουν μεγάλη σημασία στο σημείο αυτό αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των αθλητών, έστω και θυσιάζοντας λίγο βάρος στον βωμό της προστασίας και της υγείας των δακτύλων και των νυχιών μας.

 

Η πρόσφυση τόσο στις ανηφόρες και περισσότερο στις κατηφόρες που την έχουμε περισσότερο ανάγκη ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Σε σπασμένη πέτρα, σάρα, μαλακό χώμα, φύλλα, «γαρμπίλι», ρίζες, κορμούς και όλα τα όμορφα που μπορεί να συναντήσει κανείς στα βουνά μας πήρε άριστα! Σε γλιστερά βράχια η συμπεριφορά τους ήταν αρκετά καλή αλλά θα χρειαστεί να το δοκιμάσετε και εσείς για να αναγνωρίστε τις αντοχές του και να το εμπιστευτείτε στο 100%. Καμία δοκιμή, για κανένα παπούτσι δεν μπορεί να σας πείσει να πατάτε με φόρα σε γλιστερά βράχια, ρίζες και κορμούς, τα οποία αποτελούν τον νούμερο ένα εχθρό του δρομέα βουνού.

 

Ο αερισμός του Ultra Endurance είναι παραπάνω από ικανοποιητικός και δεν θα προβληματίσει στις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού ενώ στεγνώνει και γρήγορα αν βραχεί έτσι ώστε να αποφύγετε τις φουσκάλες μετά από πολλές ώρες στα πόδια σας. Κανένα παπούτσι βέβαια όσο καλό και να είναι δεν θα σας το εγγυηθεί αυτό, αφού θα χρειαστείτε σύμμαχο ένα καλό ζευγάρι κάλτσες το οποίο πρέπει να το αλλάζετε ιδανικά κάθε 7-8 ώρες.

 

Αδικεί το παπούτσι η εικόνα της μεσόσολαςΑδικεί το παπούτσι η εικόνα της μεσόσολας

 

Μοναδικό σημείο του παπουτσιού το οποίο θα πρέπει η The North Face να προσέξει στα επόμενα μοντέλα της, αποτελεί το γεγονός ότι το υλικό της μεσόσολας «ξεφτίζει» περιφερειακά λόγω της μαλακής του σύνθεσης από τα πρώτα κιόλας τρεξίματα δημιουργώντας την αίσθηση ότι καταστρέφεται χωρίς όμως να είναι πράγματι έτσι αφού δεν απειλούνται «δομικά» στοιχεία του παπουτσιού. Παρόλα αυτά η εντύπωση που δίνει στην μεσόσολα είναι ότι κοιτάς ένα «ταλαιπωρημένο» χιλιομετρικά παπούτσι χωρίς να είναι πράγματι έτσι και παρότι το υπόλοιπο, τόσο στο πάνω του μέρος όσο και στην σόλα, είναι πραγματικά «άθικτο».

 

Συμπέρασμα

Το Ultra Endurance είναι ένα παπούτσι για δύσκολες αποστολές που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τερέν. Δεν θα κουράσει και δεν θα προβληματίσει μιας και στον τομέα της προστασίας και της άνεσης παίρνει άριστα. Toν ίδιο βαθμό παίρνει και στον τομέα της πρόσφυσης ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια όπου με λίγη δοκιμή και προσοχή θα το μάθετε και θα σας μάθει. Απευθύνεται σε δρομείς όλων των κατηγοριών που θέλουν αυξημένη προστασία και άνεση για αγώνες που θα διαρκέσουν πολλές ώρες όπως είναι οι ορεινοί μαραθώνιοι και υπερμαραθώνιοι αλλά δεν θα κουράσει αν χρησιμοποιηθεί σε κάποιον πιο μικρό αγώνα αν και σίγουρα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάτι τέτοιο. Κάλλιστα λοιπόν θα μπορούσε να ανακηρυχθεί ένα παπούτσι για «όλες τις δουλειές». Αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα παπούτσια που έχει κατασκευάσει η The North Face.

 

Χαρακτηριστικά

 • Πάνω μέρος: Συνδυασμός πλέγματος ελαστικού TPU με δέρμα suede και FlashDry αεριζόμενου δικτυωτού υλικού
 • Μεσόσολα: Μονής συμπίεσης EVA με ESS Snake Plate στο μπροστά μέρος
 • Προφιλ μεσόσολας: 17mm φτέρνα / 9mm δάκτυλα
 • Drop: 8mm
 • Σόλα: Vibram® Megagrip
 • Άλλα χαρακτηριστικά: Ultra Protect™ CRADLE™ τεχνολογία στην φτέρνα
 • Βάρος: 313γρ (αντρικό Νο. 42)
 • Λιανική τιμή: 130€

 

Ευχαριστούμε την εταιρία The North Face®, για την παραχώρηση του Ultra Endurance για τις ανάγκες της δοκιμής. 

 

View this photo set on Flickr

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Συναισθήματα, Συγκίνηση και Εικόνες από το Rodopi ...

  Δημήτριος Μωραΐτης, 21/05/2018 16:30
  Εύγε Ηλία πάρα πολύ ωραίο κείμενο, να είσαι γερός να τρέχεις σε αγώνες και να διαβάζουμε τις περιγραφές σου Δημήτρης Μωραΐτης
   
 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03
  • Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει (1 Δημοσιεύσεις)
  • Tο συχνότερο ποσοστό εμφάνισης του πόνου είναι συνήθως μηχανικής αιτιολογίας. Ο όρος ραχιαλγία είναι η σύνθεση των λέξεων ράχη και άλγος. Σημαίνει πόνος στην πλάτη και είναι συνώνυμη του όρου θωρακ
  • stibens1967
  • 16/05/2018 10:11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εντυπώσεις μου από το Marato I Mitja - Pen…

Οι εντυπώσεις μου από το Marato I Mitja - Penyagolosa Trails 2018!

Στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trail Running (TWC) που διοργανώθηκε με επιτυχία στις 10-13 Μαΐου 2018 στην Ισπανία (Εθνικό Πάρκο Penyagolosa), είχα την ευκαιρία...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration