Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Παπούτσια>The North Face Ultra MT: Δοκιμή και Παρουσίαση


The North Face Ultra MT: Δοκιμή και Παρουσίαση

Η The North Face εδώ και λίγα χρόνια έχει αλλάξει προσέγγιση στη σειρά παπουτσιών της που απευθύνονται στο ορεινό τρέξιμο. Απομακρύνθηκε από την trekking προσέγγιση της με πιο ψηλά, βαριά και ογκώδη παπούτσια και σχεδίασε σε λευκό χαρτί όλη τη σειρά που επίσης μεγάλωσε και αριθμεί πλέον 3 βασικά μοντέλα τα οποία όλα έχουν ως κοινό στην ονομασία τους το επίθετο Ultra, τις σόλες της κορυφαίας Vibram, τα 8mm drop που αποτελούν τη χρυσή τομή μεταξύ των πιο natural χαμηλών κάτω των 6mm και «ψηλοτάκουνων» άνω των 10mm και τις βραβευμένες τεχνολογίες Cradle, EES Snake Plate και Flashdry.

Η σειρά Ultra για ορεινό τρέξιμο αποτελείται από τα κάτωθι παπούτσια:


Ultra Cardiac: πιο ελαφρύ και δρομικό παπούτσι βουνού με πολλές ήδη βραβεύσεις στο εξωτερικό αλλά και με επιτυχίες στην Ελλάδα με μεγαλύτερη τη 2η θέση στα πόδια του Νίκου Καλοφύρη στο ROUT 2015 τον περασμένο Οκτώβρη

 

Ultra Endurance: το νεότερο μέλος της οικογενείας με τη μεγαλύτερη προστασία (cushion) που φτάνει στα 26mm ύψος, φαρδύτερο από όλα τα υπόλοιπα παπούτσια της σειράς και μαρτυρά την αποστολή του να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις, εξ’ ου και το όνομα.

 

Ultra MT: που παρουσιάζονται παρακάτω ως τα πιο σκληροτράχηλα «όπλα» της εταιρείας με ειδικές αποστολές σε όλα τα εδάφη.


Τα φαινόμενα απατούν

Déjà vu, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις τα είδα ήταν:  κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το σχέδιο. Τα φαινόμενα απατούν όμως καμιά φορά και ενώ περίμενα ένα παπούτσι μαλακό σφιχτό στην καμάρα όπου ασφυκτιούν τα πλατιά μου πέλματα με αποκλειστική χρήση σε μαλακά εδάφη γεμάτα λάσπες έκανα λάθος.

 

Τα Ultra MT είναι αρκετά άνετα και όσοι αρέσκονται σε παπούτσια λίγο πιο φαρδιά μπροστά θα τα εκτιμήσουν, ειδικά στις πιο μεγάλες προπονήσεις ή σε πολύωρους αγώνες που τα πόδια μας αρχίζουν να θυμίζουν…χόμπιτ! Σίγουρα δεν είναι τα φαρδύτερα της αγοράς, όμως ο χώρος για τα δάχτυλα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβληματίσει ούτε τους πλατύποδες σαν εμένα.


ΣΟΛΑ

Η Vibram Megagrip κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της, γαντζώνει. και γαντζώνει παντού! Σε λάσπες (προφανώς με 5mm τακάκι), σε χιόνι, πάγο (ναι πέτυχα και λίγο πάγο στην Πάρνηθα) και προς μεγάλη μου έκπληξη και σε πετρώδη εδάφη. Και εξηγούμαι: συνήθως τα παπούτσια με σόλα φτιαγμένη να «κόβει» τη λάσπη και γενικώς πιο φιλική στα μαλακά εδάφη δεν αντιμετωπίζουν τόσο καλά τα σκληρά και κακοτράχαλα γεμάτα πέτρες μονοπάτια. Η Vibram τα καταφέρνει και εδώ μια χαρά, απλώς το χαμηλό προφίλ (17 mm φτέρνα- 9mm μπροστινό) του Ultra MT  σίγουρα δίνει ένα πιο σκληρό πάτημα σε αυτά τα εδάφη, χωρίς όμως να προβληματίζει.

 


ΜΕΣΟΣΟΛΑ

Η μεσοσόλα αποτελείται από EVA (Ethylene Vinyl Acetate) που εδώ και αρκετά χρόνια προτιμείται από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές παπουτσιών για τις ιδιότητές του (Αδιάβροχο, αντοχή στη διάβρωση, ευκολία στην επεξεργασία, αντικραδασμικότητα, μόνωση) και έχει αντικαταστήσει πλέον την κλασική λαστιχένια γόμμα του παρελθόντος.

 

 

Επίσης η The North Face έχει προσθέσει στο Ultra MT δύο ξεχωριστά κομμάτια μεσοσόλας και το ESS Snakeplate στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού για καλύτερη κατανομή των δυνάμεων σύγκρουσης στα χτυπήματα κυρίως με τις πέτρες στα μονοπάτια.

 

 

Το Snakeplate ουσιαστικά είναι η εκδοχή της The North Face για την προστασία του πέλματος από τις πέτρες και τα χτυπήματα που έρχονται από το κάτω μέρος και η καινοτομία του είναι ότι αντί να προστεθεί ένα μονοκόμματο θερμοπλαστικό rockplate στη μεσοσόλα, η κατασκευή του είναι κυμματιστή και καλύπτει το παπούτσι σε όλο το πλάτος του θυμίζοντας φίδι (εξ ‘ ου και το όνομά του) με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ευλιγισία του παπουτσιού μπρος και πίσω αλλά και προς το πλάι όπου συστρέφεται στην αλλαγή του εδάφους.  


Το Snakeplate και η σόλα Vibram Megagrip αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Ultra MT (κλικ για μεγέθυνση)Το Snakeplate και η σόλα Vibram Megagrip αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Ultra MT (κλικ για μεγέθυνση)


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το πάνω μέρος του παπουτσιού είναι φτιαγμένο για πολύ σκληρή χρήση με bodymapping κατασκευή διαφορετικών στρωμάτων με ενισχυμένη υποστήριξη στο πλαινό τμήμα του παπουτσιού ενισχυμένη προστασία στο μπροστινό τμήμα και διαπνοή με το Ultra Air Mesh πάνω από το coup de pied μέχρι τώρα δεν άφησε τίποτα να με πονέσει όσο και αν είναι η αλήθεια εγώ προσπάθησα.

 

Η διαπνοή είναι άψογη και το Flashdry lining επίσης δε συγκρατεί τη υγρασία αφού όσες βουτιές έκανα μου τις συγχώρησε στεγνώνοντας μετά από λίγη ώρα.

 

 

Το FlashDry™ ουσιαστικά αποτελεί μια σειρά από υφάσματα που κατασκευάζονται από τη The North Face και συνδυάζονται με στόχο την ταχύτερη απομάκρυνση της υγρασίας από το δέρμα και το στέγνωμα προκειμένου να μένουμε στεγνότεροι και να μπορούμε έτσι να αποδίδουμε καλύτερα νοιώθοντας πιο άνετα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε μια ποικιλία από καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα. Παράλληλα κρατάει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα και με παροιμιώδη αντοχή στο χρόνο.

 

Η γλώσσα είναι λεπτή με μια μικρή ενίσχυση στο μέσο της και καλύπτει το εσωτερικό του παπουτσιού θυμίζοντας κάλτσα στο επάνω μέρος, εμποδίζοντας πετραδάκια να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του παπουτσιού και το κυριότερο δε μετακινείται δεξιά και αριστερά που γενικότερα το βρίσκω σε άλλα παπούτσια πολύ ενοχλητικό μολονότι είναι σχετικά κοντή.

 

 

Τα κορδόνια. Τα κορδόνια είναι σκληρά και ενώ κρατούν πολύ καλά τα παπούτσια και συμβάλλουν στην πολύ καλή εφαρμογή του παπουτσιού απλά δε μπορούν να μείνουν δεμένα και σε αναγκάζουν σε συχνές στάσεις για να τα ξαναδέσεις. Το πρόβλημα λύνεται με διπλό κόμπο και αν και στην αρχή σκέφτηκα να τα αντικαταστήσω η πραγματικά πολύ καλή εφαρμογή τους με απέτρεψε από το να το κάνω. Σίγουρα όμως αφαιρούν πόντους από την συνολικά πολύ καλή εικόνα του παπουτσιού.


ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟ

Όταν διάβαζα στο site της The North Face τα χαρακτηριστικά του παπουτσιού μου έκανε εντύπωση η φράση «Ideal for races like the Ultra-Trail Du Mont Blanc» καθώς το παπούτσι εξ όψεως δε σου δίνει την εντύπωση ότι κατασκευάστηκε για αγώνες 100 μιλίων ούτε για τα κακοτράχαλα μονοπάτια του Mont Blanc και μάλιστα τη θεώρησα μάλλον υπερβολική. Όσο όμως πέρναγε ο καιρός και οι προπονήσεις μεγάλωναν συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για παπούτσι απροβλημάτιστο σε όποιο τερέν και αν κινούμουν (εκτός ασφάλτου που προφανώς και είναι έξω από τα νερά του) και που ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια που έτσι κι αλλιώς δεν είναι το φόρτε μου, μου έδινε την αυτοπεποίθηση να πιέζω και μάλιστα ακόμα και σε αρκετά κακοτράχαλα και στενά μονοπάτια γεμάτα πέτρες αφού η κατασκευή του περιμετρικά με ειδικές ενισχύσεις συγχωρεί πολλές συγκρούσεις με αυτές.

 

Στην ανηφόρα προφανώς και η σόλα με την επιθετική κατασκευή της, το drop 8mm και το χαμηλό του βάρος (λίγο κάτω από τα 300 γραμμάρια) είναι σύμμαχοι της προσπάθειας.

 

Το μέγεθός του είναι στο νούμερο 12 US που φοράω συνήθως ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά όχι τόσο ώστε να πάω σε μικρότερο νούμερο, απλώς είναι κάπως άνετο μπροστά χωρίς όμως να προβληματίζει.

 

Μόνο ερώτημα αποτελεί η ανθεκτικότητα του παπουτσιού καθώς με περίπου 250 χλμ όλα στα μονοπάτια της Πάρνηθας έχει αρχίσει να δείχνει κάποιες μικρές φθορές αλλά η αλήθεια είναι ότι το παπούτσι το έχω ταλαιπωρήσει αρκετά. Νομίζω ότι θα φτάσει άνετα το όριο των 500 χλμ και μιας και είναι παπούτσι για μονοπάτια και άρα κακομεταχείριση, τα χιλιόμετρα δεν είναι λίγα. Θα πρέπει όμως να επανέλθουμε αναφορικά με αυτό ειδικά μετά και από τον Απρίλιο που θα φορεθεί και σε αγώνες όπως η Ύδρα και ο Όρλιακας και θα πλησιάζει τα παραπάνω χιλιόμετρα.

 

 

Τέλος, το Ultra MT κυκλοφορεί και σε «χειμωνιάτικη» έκδοση GTX για πιο δύσκολες καταστάσεις.


Άντζυ Τερζή

Τα Ultra MT τα δοκίμασα σε μια ποικιλία από τερέν, τρέχοντας πάνω από 300 χλμ. Σε χωμάτινα μαλακά μονοπάτια στο όρος Βαρνούντα, σε λασπώδη με μεγάλες κλίσεις στην Κέρκυρα, σε πετρώδες και σκληρό τερέν στην Άνδρο, σε πετρώδες αναρριχητικό τερέν και σε σάρες στο Δίστομο στο όρος Κίρφη, και τέλος στα γνωστά σε πολλούς σκληρά μονοπάτια του Υμηττού (και σε βροχή) και της Πάρνηθας. Η αίσθησή τους αρχικά ήταν πως πρόκειται για ένα παπούτσι που τα αντέχει όλα!

 

Το ελαφρύ τους βάρος (218γρ το γυναικείο) εκπλήσσει, καθώς βοηθάει  να βελτιώσει κανείς την ταχύτητά του στο ορεινό τρέξιμο. Αρχικά όταν τα πρωτοφόρεσα μου φάνηκαν κάπως σκληρά και δύσκαμπτα, αλλά καθώς προστίθονταν τα χιλιόμετρα μαλάκωσε η αίσθηση και ήταν πιο αρμονικά με το πόδι μου, ακολουθώντας τη φυσική κίνηση του ποδιού μου κατά το τρέξιμο.

 

Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η πρόσφυση (traction) της σόλας, η οποία λόγω του Megagrip outsole δουλεύει πολύ αποτελεσματικά σε όλα τα τερέν που τα δοκίμασα. Αυτό το στοιχείο τα κατατάσσει στα ιδανικά για ultra-trail αγώνες που έχουν συνήθως ποικιλόμορφο τερέν. Δεν γλιστρούσαν ούτε στις λάσπες ή υγρά μονοπάτια, ούτε όμως και στις βρεγμένες πέτρες και βράχια (και ομολογώ πως ανέβηκα και κατέβηκα αρκετά!) και στο σαθρό έδαφος. Η σκληρότητα όμως που έχουν τα κάνουν σκληρά για χρήση σε άσφαλτο, οπότε δεν τα συνιστώ για αγώνες μικτού τερέν.

 

 

Έχουν περίσσεια άνεσης μπροστά στα δάχτυλα, διαπνέον υλικό στο επάνω μέρος, και  επίσης ενισχυμένη περιμετρική κάλυψη με σκληρό πλαστικό που προστατεύει τα δάχτυλα από τα χτυπήματα σε πέτρες και κλαδιά.

 

Όσων αφορά την απορροφητικότητα των κραδασμών, νομίζω πως η μεσόσολα έχει αρκετά καλό cushioning λόγω των δύο στρώσεων που έχει, ίσως όμως να μη ενδείκνυται μονάχα για αγώνες που είναι σε  αποκλειστικά πέτρινα τερέν. Έχουν όμως καλή πλευρική στήριξη που αποδεικνύεται στην σταθερότητα που προσφέρουν σε απότομες κατηφορικές κλίσεις.

 

Η γλώσσα είναι λεπτή και ενσωματωμένη στο παπούτσι, και επιπλέον έχει ένα διχτάκι mesh που εμποδίζει  την είσοδο χαλικιών στο εσωτερικό. Μειονέκτημά της είναι ότι μαζεύεται μέσα στο παπούτσι περνώντας πάνω από τα κορδόνια που δυστυχώς λύνονται εύκολα και χρειάζονται διπλό κόμπο.

 

Τα 9 mm μπροστά δίνουν μια αίσθηση πως το πόδι βρίσκεται κοντά στο έδαφος και ξέρεις που και τι πατάς, ενώ τα 17 mm πίσω χαρίζουν ένα άνετο πεδίο πρόσκρουσης της πτέρνας στο έδαφος.

 

Συμπερασματικά μπορώ να πω πως τα Ultra MT είναι ένα παπούτσι που προσφέρεται για αγώνες μεγάλων αποστάσεων όπου ο αθλητής θα συναντήσει και πέτρα και λάσπες στα μονοπάτια και τους δασικούς δρόμους. Εκτός του ότι αντέχει στα χιλιόμετρα και χαρίζει ασφαλείς ώρες στα μονοπάτια, μπορούν να αξιοποιηθούν και για γρήγορες προπονήσεις σε μικρότερες αποστάσεις λόγω του μικρού τους βάρους και της καλής αίσθησης που δίνουν με το έδαφος. Τέλος, επειδή σε εμάς τις γυναίκες αρέσουν και τα έντονα χρώματα στα μονοπάτια, ο συνδυασμός του έντονου φούξια με το γκρι… απλά υπέρκομψα!

 

Νίκος Καλοφύρης

Τα χαρακτηριστικά του ultra ΜΤ υποστηρίζουν το γρήγορο τρέξιμο σε βρεγμένο και λασπωμένο κυρίως τερέν.

 

Η σχετικά στενή εφαρμογή βοηθά το γρήγορο τρέξιμο καθώς το πέλμα είναι σταθερό και δεν έχουμε καταπονήσεις. Επίσης η compact κατασκευή και  η ενίσχυση στο μπροστινό μέρος προστατεύουν από εξωτερικά χτυπήματα.

 

Σε λασπωμένο έδαφος το ultra ΜΤ  δείχνει τον χαρακτήρα του, καθώς έχει εξαιρετικό κράτημα με το πέλμα να αδειάζει εύκολα από λάσπη. Σε βρεγμένο βράχο η σόλα vibram δεν θα μας προβληματίσει με το κράτημα της. Επίσης σε κοφτερά βράχια έχει πολύ μεγάλη αντοχή.

 

Γενικά βοηθά το γρήγορο τρέξιμο σε δύσκολα εδάφη. Θα το εκτιμήσουν αθλητές με σχετικά στενό πέλμα καθώς έχει στενή γραμμή.

 

Δημήτρης Τρουπής

Τα ultra MT τα χρησιμοποίησα σε μια μεγάλη ποικιλία εδαφών και ποιότητας μονοπατιού, από τις χωμάτινες διαδρομές του Βαρνούντα και της Κέρκυρας μέχρι τα πλακόστρωτα καλντερίμια της Άνδρου και τα κακοτράχαλα πετρώδη μονοπάτια του Διστόμου. Συνολικά για τις ανάγκες του άρθρου διένυσα περίπου 500 χιλιόμετρα με αυτά στα πόδια μου.

 

Μου άρεσε ιδιαίτερα η εμφάνιση τους καθώς και τα χρώματα στα οποία βγαίνουν, ιδιαίτερα η πορτοκαλί/μαύρη απόχρωση. Είναι ιδιαίτερα άνετα από την πρώτη στιγμή που τα φοράει κάποιος και δένουν σαν γάντι στο πόδι μιας σε αυτό βοηθάει ο χώρος που έχουν στην περιοχή των δακτύλων, η πολύ λεπτή γλώσσα που είναι ενσωματωμένη στο παπούτσι, και ο τρόπος που σφίγγουν τα κορδόνια περιμετρικά αγκαλιάζοντας το πόδι.

 

Διακρίνονται για την εξαιρετική τους πρόσφυση η οποία τα κάνει ιδανικά για τρέξιμο σε λασπωμένα μονοπάτια ή ακόμη και σε σαθρά χωμάτινα. Η απόσταση που έχουν μεταξύ τους τα επιθέματα στην σόλα βοηθάει να απομακρύνεται γρήγορα η λάσπη και να μην “κολλάει” στο παπούτσι. Αν μάλιστα τα επιθέματα ήταν τοποθετημένα σε διάφορες κατευθύνσεις και όχι ομοιόμορφα θα είχαν νομίζω αγγίξει το άριστα όσο αφορά την πρόσφυση στο έδαφος. Σε κάθε περίπτωση είναι στην κορυφή της κατηγορίας όσο αφορά αυτό το χαρακτηριστικό. Η “υπογραφή” Vibram είναι εγγύηση, με μόνο σημείο προσοχής την σκληρότητα που έχουν, η οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό προφίλ τα κάνει ακατάλληλα για μεγάλη χρήση σε άσφαλτο. Πάντως, με το πέρασμα του χρόνου τα ένιωσα να μαλακώνουν αρκετά, γεγονός που λειτουργεί θετικά συνολικά. Τέλος, όσο αφορά την σόλα, “βεντουζώνουν” εξαιρετικά σε βρεγμένη πέτρα, άσφαλτο ή πλάκες καλντεριμιών, κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα σε παπούτσια ορεινού τρεξίματος. Υποθέτω ότι το μείγμα κατασκευής των επιθεμάτων προσδίδει αυτό το ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό.

 

  

 

Διαθέτουν καλή απορρόφηση κραδασμών, στον μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά σίγουρα είναι ιδανικότερα για χωμάτινα τερέν και όχι τόσο για πολύωρους αγώνες που γίνονται σε σκληρό έδαφος. Σε μικρούς αγώνες trail δεν θα μας προβληματίσει, αλλά αν πάμε σε μεγάλους σε διάρκεια αγώνες σε σκληρά εδάφη θα νιώσουμε το έδαφος. Δεν θα μας προβληματίσουν σε μεγάλους αγώνες σε χωμάτινο μονοπάτι.

 

Το ultra MT είναι πολύ γρήγορο παπούτσι και τα 8 mm drop δίνουν την αίσθηση ότι είναι λιγότερα, λόγω και του χαμηλού τους προφίλ. Ιδανικά για ταχύτητα σε μικρούς σε μήκος αγώνες.

 

Εξαιρετική προστασία περιμετρικά από χτυπήματα σε πέτρες και κλαδιά, από τις κορυφαίες που έχω δει μέχρι στιγμής. Κορυφαία επίσης η διαπνοή τους, ιδιαίτερα από την μέση και πίσω. Η τρυπούλες της πολύ λεπτής γλώσσας βοηθάνε σημαντικά σε αυτό το χαρακτηριστικό.

 

Η γλώσσα καθώς περνάνε τα χιλιόμετρα σε ένα τρέξιμο τραβιέται προς τα μέσα και επειδή είναι ιδιαίτερα κοντή, μπορεί να βρεθούν τα κορδόνια να ακουμπούν πάνω στην κάλτσα. Από την άλλη, είναι από τις πιο λεπτές γλώσσες που έχω δει και το ότι είναι στηριγμένη πλάγια κατά μήκος στο εσωτερικό βοηθάει να μην πηγαίνει καθόλου αριστερά-δεξιά, προσδίδοντας ιδιαίτερη σταθερότητα. Το έξτρα mesh (δικτυωτό υλικό) που έχει η μισή γλώσσα συν το γεγονός ότι είναι πολύ λεπτή και εφαρμόζει στο πόδι βοηθάει να μην μπαίνουν υλικά μέσα. Το ότι είναι "κοντή" είναι καλό γιατί δεν ερεθίζει το πόδι μπροστά στον αστράγαλο σε ανηφόρες.

 

Παρατηρώντας αρχικά τα κορδόνια βλέπει κάποιος ότι είναι σκληρά και ανομοιόμορφα κατά μήκος με μικρά ανεπαίσθητα αυλάκια. Παραδόξως, όμως λύνονται σχετικά εύκολα, κάτι το οποίο βέβαια ξεπερνιέται με διπλό κόμπο που τα κρατάει στην θέση τους σφιχτά για όση ώρα τρέχουμε. Η σχεδίαση τους πάντως δένει πολύ καλά το πόδι και βοηθάει στο να “κάθεται” σαν γάντι το παπούτσι.

 

Η ανθεκτικότητα τους είναι πολύ καλή, με μικροφθορές να έχουν παρουσιαστεί σε κάποιες πλάγιες ραφές μετά από περίπου 400 χιλιόμετρα αλλά πολύ σκληρή χρήση. Γνώμη μου ότι θα μας συνοδέψουν άνετα στις εξορμήσεις μας για περίπου 500-600 χιλιόμετρα, με πολύ σκληρή χρήση σε κακοτράχαλα μονοπάτια. Αν τρέχουμε κυρίως σε μαλακά και χωμάτινα τερέν μπορούν άνετα να κινηθούν αρκετά πιο ψηλά χιλιομετρικά.


Υπερ

 • Προστασία των ποδιών σε χτυπήματα
 • Σόλα
 • Άνεση
 • Εμφάνιση
 • Χαμηλό βάρος

Κατά

 • Κορδόνια
 • Σχετικά κοντή γλώσσα

 

Χαρακτηριστικά

 • Drop: 8mm
 • Προφίλ: 9mm / 17mm (μπροστά / πίσω)
 • Βάρος: 274γρ (Βασισμένο σε US: 8)
 • Πάνω μέρος : ripstop mesh + FlashDry επένδυση
 • Μεσόσολα: EVA + Snakeplate
 • Σόλα: Vibram Megagrip
 • Pronation: Ουδέτερο (neutral)
 • Τιμή λιανικής: 130 ευρώ (140 η έκδοση με goretex)

 

Ευχαριστούμε την The North Face για την παραχώρηση των Ultra MT για τις ανάγκες της δοκιμής.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

   
 • Αργύρης Παπαθανασόπουλος, Τρέχοντας στον Βόρειο Π ...

  Κωνσταντίνος Χατζηθωμάογλου, 30/04/2018 09:14
  Αργύρη καταπληκτική η ιστορία σου ! Πολλά συγχαρητήρια για τον άθλο σου και ακόμα περισσότερα για το μήνυμα που πέρασες στο τέλος του άρθρου ! Κώστας

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03
  • Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει (1 Δημοσιεύσεις)
  • Tο συχνότερο ποσοστό εμφάνισης του πόνου είναι συνήθως μηχανικής αιτιολογίας. Ο όρος ραχιαλγία είναι η σύνθεση των λέξεων ράχη και άλγος. Σημαίνει πόνος στην πλάτη και είναι συνώνυμη του όρου θωρακ
  • stibens1967
  • 16/05/2018 10:11
  • Σακίδιο Trail Running Kalenji 10 L. - Παρουσίαση (2 Δημοσιεύσεις)
  • Καλησπέρα, Απέκτησα το συγκεκριμένο γιλέκο εδώ και λιγες μέρες και σε 2 long run που το χρησιμοποίησα έμεινα με πολύ καλές εντυπώσεις. H Kalenji είναι μάρκα της Γαλλικής εταιρίας Decathlon https:
  • flaming arrow
  • 14/05/2018 21:05

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο έλληνες στην 3η ψηλότερη κορφή του κόσμου…

Δύο έλληνες στην 3η ψηλότερη κορφή του κόσμου Kangchenjunga (8.586μ)

Ο Αντώνης Συκάρης ο οποίος πέρυσι τέτοιες μέρες είχε πατήσει το πόδι του στην Στέγη του Κόσμου και ο Φώτης Θεοχάρης τον οποίο έχετε γνωρίσει από τα άρθρα του στο Advend...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration