Αρχική>Αγώνες>SKY>Ρεκόρ του Karl Egloff στο Elbrus!


Ρεκόρ του Karl Egloff στο Elbrus!

© Elbrus Sky Marathon 2017 © Elbrus Sky Marathon 2017

Σε μεγάλη φόρμα λίγες μέρες πριν την συμμετοχή του στον Metsovo Ursa Trail φαίνεται ότι είναι ο Karl Egloff τον οποίον γνωρίσαμε μέσω της συνέντευξης που μας είχε δώσει νωρίτερα φέτος. Όχι μόνο πήρε τη νίκη στον υψηλότερο αγώνα skyrunning στον κόσμο, στον Red Fox Elbrus Race SkyMarathon, αλλά συνέχισε κατεβαίνοντας μέχρι το σημείο εκκίνησης για να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης / κατάβασης στο Elbrus με 4 ώρες, 20 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα!

Ο αγώνας Red Fox Elbrus Race SkyMarathon κινείται εξ’ ολοκλήρου σε μεγάλα υψόμετρα αφού ξεκινάει από το σημείο εκκίνησης στο Azau Glade σε υψόμετρο 2.350μ και σε 14 μόλις χιλιόμετρα κερδίζει 3.300 μέτρα θετικής υψομετρικής με υψηλότερο σημείο την κορυφή του βουνού στα 5.642 μέτρα σε μία εξαντλητική ανηφορική προσπάθεια. Εκτός από την αντικειμενική δυσκολία μίας τέτοιας προσπάθειας, οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν και ακραίες καιρικές συνθήκες αφού η μέση θερμοκρασία κατά την διάρκεια του αγώνα κυμάνθηκε αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς!

 

 

O Karl Egloff κατάφερε και έφτασε στην κορυφή του Elbrus σε 3:26:14 λεπτά πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ανάβασης κερδίζοντας βέβαια και τον αγώνα. Από εκεί, είχε ζητήσει την άδεια των διοργανωτών να συνεχίσει μέχρι το σημείο εκκίνησης του αγώνα στο Azau Glade ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε 4:20:45, καταφέρνοντας έτσι το 3ο ρεκόρ μετά το Kilimanjaro και το Aconcagua συνεχίζοντας την προσπάθεια για το ρεκόρ στις 7 Κορφές του Κόσμου (Seven Summits)! Το προηγούμενο ρεκόρ στο Elbrus ανήκε στον Ρώσο Vitaly Shkel, 4 ώρες και 28 λεπτά.

 

Photo: Irina KurmanaevaPhoto: Irina Kurmanaeva

 

To Red Fox Elbrus Race Russia αποτελεί ένα μεγάλο φεστιβάλ ορεινών αθλημάτων που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά. Διαρκεί οκτώ ημέρες και περιλαμβάνει αθλήματα όπως ορειβατικό σκι, αγώνα κάθετου χιλιομέτρου (Vertical Kilometer), αγώνα με χιονορακέτες και βέβαια αγώνες ορεινού τρεξίματος διάφορων αποστάσεων. Φέτος στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος πάνω από 500 αθλητές από 20 χώρες του κόσμου.

 

 


Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε τον Karl Egloff σε πιο … γήινα υψόμετρα, τερέν και θερμοκρασίες στο Metsovo Ursa Trail!

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Manu Vilaseca και ο Gerard Morales στα χνάρ…

Η Manu Vilaseca και ο Gerard Morales στα χνάρια της ... Αρκούδας

Μια φορά κι έναν καιρό, βαθιά, μέσα στα καταπράσινα δάση του Μετσόβου, υπήρχε ένα ξύλινο σπίτι. Οι τοίχοι του ήταν φτιαγμένοι από χοντρούς κορμούς δέντρων και διακοσμημέν...

Advendure © 2001-2013

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration