Psiloritis Race 2016: Όλες οι λεπτομέρειες των αγώνων!

25 Απρ 2016

Λιγότερο από 40 ημέρες απομένουν μέχρι τους 7ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race. Αρκετοί αθλητές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στον διεθνή αυτό αθλητικό θεσμό που έχει καθιερωθεί επάξια στη συνείδηση του κοινού που αγαπά και φέρει μια αισιόδοξη και υγιή στάση στη ζωή.

Το αποδεικνύουν εξάλλου με τη συμμετοχή τους και την αποδοχή τους στη διοργάνωση με κάθε δυνατό τρόπο. Με την εθελοντική προσφορά, με την χορηγική υποστήριξη, με το ενδιαφέρον για ενημέρωση από την ιστοσελίδα psiloritisrace.com και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βέβαια με τις τέσσερις ξεχωριστές αθλητικές δράσεις που αγκαλιάζονται κάθε χρόνο από όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους:

- για τον ορεινό αγώνα των 35 χλμ,
- τον αγώνα δρόμου των 8,5χλμ,
- για το δυναμικό βάδην 8,5 χλμ,
- και τον παιδικό αγώνα 2 χλμ.

Η καταληκτική ημερομηνία για να συμπληρώσεις τη δική σου αίτηση συμμετοχής πλησιάζει! Η ηλεκτρονική φόρμα είναι εύκολα διαθέσιμη:

http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php

και τώρα μπορείς να δηλώσεις τη συμμετοχή σου, γιατί η προθεσμία λήγει στις 25 Απριλίου.

Και αν ενδιαφέρεσαι για εθελοντική προσφορά πάτα εδώ. Η εμπειρία είναι μοναδική για πολλούς λόγους. Βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε το ευ αγωνίζεσθε, την ευγενή άμιλλα, τα πανανθρώπινα αθλητικά ιδεώδη και τον πρώτο πολιτισμό στην Ευρώπη. Μόνος ένας τόπος σαν αυτόν σου δίνει το προνόμιο να αισθανθείς ότι είσαι μέρος αυτών των άυλων ανώτερων αγαθών σε ένα περιβάλλον γεμάτο ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας που το φυσικό κάλλος σε γεμίζει ανάσες δύναμης και ανανέωσης, όπως το τραχύ ορεινό περιβάλλον που σφύζει από ζωντάνια και ενέργεια.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μέσα από τους 7ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race και ανάλογα με τα θέλω τους, τη θάλασσα και το βουνό από τη βόρεια μέχρι τη νότια ακτή της Κρήτης σε μια έκταση από το γραφικό Ρέθυμνο, μέχρι το παραδοσιακό Αμάρι, τα ορεινά Ανώγεια και τη μινωική Φαιστό. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση και ο αθλητισμός αναβλύζουν μέσα από την καρδιά της αρχέγονης κρητικής φιλοξενίας στον πιο αυθεντική της μορφή.


Η άρτια διοργάνωση όπως πάντα έχει προβλέψει τα πάντα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΟΥ 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016

11:00-13:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
17:30-19:00 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
19:00-20:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
20:00-20:30 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ
20:30-21:30 PASTA PARTY
21:00-22:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 89) ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016

05:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
07:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8.5χμ)
07:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χμ ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ(ANΩΓΕΙΑ)
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 χμ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ (ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ)
09:30 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
09:45 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
10:30 AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:30 TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
14:00 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ
14:00 ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
16:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων

Οι εγγραφές για τον 7ο Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race ξεκινoύν την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 και θα ολοκληρωθούν 10 Μαΐου 2016 Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, θα δεχτεί φέτος 250 αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τις οργανωτικές δυνατότητες. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαιου 2016 στις 7.30 π.μ από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας με τερματισμό το χωριό Κουρούτες. Οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων . Από αυτά τα 16,5 χλμ είναι σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι έξι (6) ώρες και τριάντα (30) λεπτά. Συνολικά σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δέκα (10) σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές και θα δοθούν αναμνηστικά.

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ
Οι εγγραφές για τον Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η διαδρομή ξεκινά από το γραφικό χωριό και γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, τα Πλατάνια με τερματισμό το χωριό Κουρούτες. Διασχίζει αιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες και φτάνει στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμαρίου και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κουρητών, τον Φουρφουρά. Εκεί υπάρχει και ο πρώτος σταθμός. Συνεχίζοντας την διαδρομή έχοντας πάντα από αριστερά τον επιβλητικό και χιλιοτραγουδισμένο Γερο-Ψηλορείτη και δεξιά μας τον Αμαριώτικο Κάμπο φτάνουμε στο τοπωνύμιο Ανεμόμυλος όπου βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός. Εκεί η θέα μας αποζημιώνει ατενίζοντας μπροστά μας το Λιβυκό Πέλαγος και τα ιστορικά χωριά της Αμπαδιάς και αφήνοντας πίσω μας τα υπόλοιπα χωριά-αετοφωλιές, του Αμαρίου σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Ψηλορείτη, του Κέντρους και της Σαμίτου. Κατηφορίζοντας για τις Κουρούτες αντικρίζουμε απέναντι μας τις πλαγιές του αγέρωχου Ψηλορείτη, τους γενναίους αθλητές που ως αλλοτινοί Κουρήτες δρασκέλισαν το μυθικό βουνό παίρνοντας το δρόμο για την Κουρητία. Σε λίγο μπροστά μας βρίσκεται το ιστορικό χωριό των Κουρουτών που μας υποδέχεται με τί άλλο; Με μια μαντινάδα...

Ώρα εκκίνησης 09:00

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8.500μ.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΗΤΩΝ

Οι εγγραφές για τον Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαιου 2016. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η διαδρομή ξεκινά από το γραφικό χωριό και γενέτειρα της πρώτης φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού-Παρρέν, τα Πλατάνια με τερματισμό το χωριό Κουρούτες.Διασχίζει αιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες και φτάνει στην ιστορική έδρα του Δήμου Αμαρίου και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κουρητών, τον Φουρφουρά. Εκεί υπάρχει και ο πρώτος σταθμός. Συνεχίζοντας την διαδρομή έχοντας πάντα από αριστερά τον επιβλητικό και χιλιοτραγουδισμένο Γερο-Ψηλορείτη και δεξιά μας τον Αμαριώτικο Κάμπο φτάνουμε στο τοπωνύμιο Ανεμόμυλος όπου βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός. Εκεί η θέα μας αποζημιώνει ατενίζοντας μπροστά μας το Λιβυκό Πέλαγος και τα ιστορικά χωριά της Αμπαδιάς και αφήνοντας πίσω μας τα υπόλοιπα χωριά-αετοφωλιές, του Αμαρίου σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Ψηλορείτη, του Κέντρους και της Σαμίτου. Κατηφορίζοντας για τις Κουρούτες αντικρίζουμε απέναντι μας τις πλαγιές του αγέρωχου Ψηλορείτη, τους γενναίους αθλητές που ως αλλοτινοί Κουρήτες δρασκέλισαν το μυθικό βουνό παίρνοντας το δρόμο για την Κουρητία.Σε λίγο μπροστά μας βρίσκεται το ιστορικό χωριό των Κουρουτών που μας υποδέχεται με τί άλλο; Με μια μαντινάδα...

Ώρα εκκίνησης 09:00

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.psiloritisrace.com Οι λεπτομέρειες συμμετοχής στο Δρόμο Κουρητών 8,5χλμ είναι οι ίδιες τόσο για το τρέξιμο όσο για το δυναμικό βάδην.

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟY ΑΓΩΝΑ 2.000μ.
ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

Οι εγγραφές για τον Δρόμο των Κουρητών έχουν ξεκινήσει. Ο αγώνας που όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαιου 2016. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής γίνετε μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη διεύθυνση http://www.psiloritisrace.com/el/application-form.php. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν για τους όρους και το κόστος συμμετοχής. Ο αγώνας διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας απευθύνεται στους μικρούς αγωνιστές, μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου. Η διαδρομή των 2.000μ. έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Αμπαδιάς, ανάμεσα στα ιστορικά Αμαριώτικα χωριά του Φουρφουρά και των Κουρουτών.
Η αφετηρία βρίσκεται στην θέση «Καλωτάς» όπου υπάρχει και η ομώνυμη πηγή με τερματισμό το χωριό Κουρούτες. Η διαδρομή είναι ελαφρώς κατηφορική και η θέα εκπληκτική. Κατά την διάρκεια της διαδρομής απολαμβάνουμε την πανέμορφη πρασινοφορεμένη φύση, ντυμένη με το ανοιξιάτικο ευωδιαστό φόρεμα της ενώ στο βάθος του ορίζοντα ξεδιπλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους. Πάντοτε από την αριστερή πλευρά μας ορθώνεται ο επιβλητικός Ψηλορείτης όπου διακρίνονται και οι ψηλότερες κορυφές του με ελάχιστα τα απομεινάρια του χειμερινού χιονισμένου πέπλου του. Σε λίγο μπροστά μας συναντούμε το αμπαδιώτικο χωρίο Κουρούτες, που η σημερινή ονομασία του έχει της ρίζες της στο αρχαίο όνομα Κουρήτες.

Ώρα εκκίνησης 09:15

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στη διεύθυνση www.psiloritisrace.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ