Skyrunner Greece Series: Στην Καρδαμύλη ξεκίνησε το ελληνικό πρωτάθλημα Skyrunning

28 Μαρ 2018

Με τον «συνήθη ύποπτο», Δημήτρη Θεοδωρακάκο, να κόβει πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού στη διαδρομή των 37 χιλιομέτρων και τον 18χρονο Νίκο Πονηρέα, να κλέβει τις εντυπώσεις σε εκείνη των 20 χιλιομέτρων, παίρνοντας τη πρωτιά με σχεδόν τέσσερα λεπτά διαφορά από τον δεύτερο, Γιώργο Διαλεκτό, έπεσε η αυλαία του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα του Skyrunner Series 2018, του Taygetos Challenge by Salomon. Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου η πανέμορφη Καρδαμύλη και η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μάνης, υποδέχτηκαν τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , που έσπευσαν να περάσουν ένα «γεμάτο» αγωνιστικά διήμερο σε ένα από πιο όμορφα κι απαιτητικά βουνά της χώρας μας, τον Ταΰγετο.

 

Η αρχή έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου με τη διεξαγωγή του Vertical Speed, ενός αγώνα κάθετης ανάβασης μήκους 650 μέτρων και 150 μέτρων κάθετης υψομετρικής. Παρά τη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά την εκκίνηση, ο Νίκος Πονηρέας, έδωσε μια πρώτη γεύση της αγωνιστικής του κατάστασης, τερματίζοντας πρώτος σε 4 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο (00:04:14) και τρίτο τον Γιώργο Διαλεκτό (00:04:18). Πρώτη γυναίκα ήταν η Γλυκερία Τζιατζιά (00:04:43), ακολουθούμενη από τη Δήμητρα Μπίκα (00:05:09) και Μαρία Μάλαϊ (00:05:12). 

 

Το «κυρίως μενού» του αγώνα, δόθηκε τη Κυριακή στη κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης, όπου συγκεντρώθηκαν οι αθλητές και των τριών αποστάσεων, των 20, των 37 και των 5 χιλιομέτρων. Με τον καιρό να είναι σύμμαχός τους, αφού η ελαφριά συννεφιά και η απουσία βροχής αποδείχτηκε ευεργετική, κάτι που όμως δεν ίσχυσε και στη περίπτωση του αγωνιστικού τερέν, το οποίο ήταν βαρύ, άμεση συνέπεια της βροχής που είχε πέσει μια μέρα πριν, οι λάτρεις του αθλήματος, χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τη προσπάθειά τους.

 

 

Στη Marathon διαδρομή (μήκους 37 χιλιομέτρων με 2320 μέτρα θετικής υψομετρικής), η οποία είναι αυτή που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Skyrunner Series 2018, και μετρά στη τελική βαθμολογία της χρονιάς για τη ανάδειξη του πρωταθλητή, πρώτος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 03:44:27. Δεύτερος τερμάτισε ο Κύπριος Δημήτρης Δημητρίου (03:59:30), με μικρή διαφορά από τον τρίτο Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο (04:01:35). Στις γυναίκες, η απουσία της Γλυκερίας Τζιατζιά, η οποία ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό και δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή της στη μεγάλη διαδρομή του αγώνα, επέτρεψε στη Μαρία Μάλαϊ να παίξει χωρίς αντίπαλο και να κόψει πρώτη το νήμα στη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 04:47:36. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Τζίνα Γκαλέτι (04:55:50) και στη τρίτη η Νίκη Ζιώγα (05:28:34).

 

Στη Experience διαδρομή (μήκους 20 χιλιομέτρων με 1120 μέτρα θετικής υψομετρικής), η πρώτη θέση στη κατηγορία των ανδρών ήταν μια μονομαχία μεταξύ του Γιώργου Διαλεκτού και του 18χρονου Νίκου Πονηρέα. Ο τελευταίος, αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του και δε διστάζει να κοιτάξει στα μάτια πολύ πιο έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές. Με ένα ξέσπασμα στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα, ο Πονηρέας, κατάφερε να τερματίσει στη πρώτη θέση με χρόνο 01:33:04, αφήνοντας στη δεύτερη τον Γιώργο Διαλεκτό (01:37:36) και στη τρίτη τον Χρήστο Παπαδογεώργο (01:39:30).

 

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς έχει οριστεί για τις 28 και 29 Απριλίου στις πλαγιές του Παρνασσού, εκεί όπου θα διεξαχθεί το δημοφιλές στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος «Μονοπάτι Παρνασσού».

 

Photos: Ιουλία Δούνη

Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018 το ενεργειακό ποτό VIBE της ΔΕΛΤΑ https://www.facebook.com/vibebylife/

 

Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018 η εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού La Sportiva https://www.facebook.com/LaSportiva/

 

Υποστηρικτής του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018, η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Sustenium https://www.facebook.com/sustenium.gr/

Χορηγοί Επικοινωνίας

-          COSMOTE TV

-          Zougla.gr

-          Coremag.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Stay Liked: https://www.facebook.com/skyrunninghellas

Enjoy More Sky: www.skyrunner.gr

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ