Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Διάφορα>Compressport Free Belt Pro: Μια ζώνη μέσης που δίνει λύσεις!


Compressport Free Belt Pro: Μια ζώνη μέσης που δίνει λύσεις!

Για όσους από εμάς συμμετέχουμε σε πολύωρους αγώνες ultra-trail ή ακόμη και σε ορεινούς μαραθώνιους, τo θέμα της αποθήκευσης υλικών (gel, μπάρες, φλασκιά με υγρά κτλ…) αλλά και της τοποθέτησης των μπατόν (pole sticks) ορεινού τρεξίματος όταν δεν τα χρησιμοποιούμε μέσα στον αγώνα, είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Συνήθως, αυτό που βλέπουμε σε αγώνες είναι παραγεμισμένα σακίδια και λύσεις για τα μπατόν που είτε φορτώνουν ακόμη περισσότερο την πλάτη μας, δεν έχουν σταθερότητα και μας ταλαιπωρούν, είτε είναι ιδιοκατασκευές που τις χαίρεται – και πολύ καλά κάνει -  αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης τους. Όταν λοιπόν μάθαμε ότι η Compressport έχει βγάλει στην αγορά μια ζώνη, την  Compressport Free Belt Pro, που υπόσχεται λύση σε αυτά τα ζητήματα, “τρέξαμε” να την δοκιμάσουμε και να σας την παρουσιάσουμε.

Η παραλαβή της ζώνης “έκατσε κουτί” με την συμμετοχή μου σε έναν αγώνα που είχε όλα τα στοιχεία που θα δοκίμαζαν την ζώνη όσο καλύτερα γίνεται, τον Ηράκλειο Άθλο 2018. Η δομή της διαδρομής του συγκεκριμένου αγώνα με το έντονο ανάγλυφο, κάνει χρήσιμα τα μπατόν στις παρατεταμένες ανηφόρες του πρώτου μισού, και έπειτα την αποθήκευση τους στη ζώνη για περίπου 9-10 χιλιόμετρα γρήγορου και κυρίως κατηφορικού τρεξίματος μέχρι τον τερματισμό και μάλιστα σε κακοτράχαλο έδαφος.

 

Η Free Belt Pro δεν είναι μια τυπική ζώνη, αφού ουσιαστικά αποτελείται από δυο στρώματα ελαστικού και σκληρού υφάσματος ύψους 15 εκατοστών (είναι πιο πλατιά από την απλή Compressport Free Belt που δεν παίρνει μπατόν), έτσι διαμορφωμένα ώστε στο εσωτερικό να αποθηκεύονται υλικά σε οποιοδήποτε σημείο της ζώνης, μπροστά, πίσω ή στο πλάι. Παρότι λοιπόν στο πάνω μέρος της η ζώνη είναι έτσι ραμμένη ώστε να διαμορφώνονται τρείς διαφορετικοί αποθηκευτικοί χώροι, ουσιαστικά μπορεί κάποιος να τοποθετήσει υλικά σε κάθε σημείο της γύρω από τη μέση, αφού το εσωτερικό είναι ενιαίο. Επιπλέον, ο τρόπος που την φορά ο αθλητής θυμίζει περισσότερο ρούχο συμπίεσης, παρά μια απλή ζώνη.

 

 Η Free Belt Pro μπροστά και από πλάγια - χωράει άνετα τα υλικά της φωτογραφίας!Η Free Belt Pro μπροστά και από πλάγια - χωράει άνετα τα υλικά της φωτογραφίας!

 

Φυσικά την γεμίζουμε με υλικά αφού την φορέσουμε και την προσαρμόσουμε στο σώμα μας – προσοχή, όχι στην κοιλιά μιας και είναι σφικτή –  στο ύψος της λεκάνης. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που θα την φορέσουμε θα μας φανεί σφικτή και λίγο περίεργη, αλλά μετά από λίγα λεπτά φεύγει εντελώς αυτή η αίσθηση και μένουν τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που διαθέτει. Να τονίσουμε εδώ ότι έρχεται σε τρία μεγέθη (XS-S, M-L, XL-XXL) και θέλει προσοχή στην επιλογή μας, αφού όπως είναι φυσικό δεν διαθέτει κάποιο μηχανισμό σφιξίματος ή χαλαρώματος. Αν είμαστε οριακά μεταξύ δυο μεγεθών επιλέγουμε το μεγαλύτερο, όπως άλλωστε και σε όλο τον ρουχισμό της Compressport.

 

Το ύφασμα (χωρίς ραφές) από το οποίο είναι φτιαγμένη η ζώνη, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό στο μπροστά μέρος πολύ λεπτό, εξασφαλίζοντας εξαιρετικό εξαερισμό, εκτός από τρείς λεπτές, στενές και πιο πυκνής ύφανσης λωρίδες που το διατρέχουν και οι οποίες εξασφαλίζουν την μεγάλη ελαστικότητα αλλά και την αντοχή του υφάσματος. Πραγματικά η εμπειρία μου από τη χρήση της μέχρι στιγμής και κυρίως στον Ηράκλειο Άθλο δίνει εξαιρετικό βαθμό στο θέμα εξαερισμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο Ελληνικό ζεστό Καλοκαίρι. Το πίσω μέρος είναι φτιαγμένο από πιο ανθεκτικό, ελαστικό και παχύ ύφασμα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει ταλάντωση, αφού εκεί θα τοποθετηθούν και τα μπατόν.

 

Το ύφασμα στο μπροστά μέρος της ζώνης (αριστερή φώτο) είναι εξαιρετικά λεπτό για άριστη διαπνοή, ενώ πίσω (δεξιά φώτο) πιο πυκνό για αποφυγή ταλάντωσης από τα μπατόν και άλλα υλικά που ίσως τοποθετήσουμε!Το ύφασμα στο μπροστά μέρος της ζώνης (αριστερή φώτο) είναι εξαιρετικά λεπτό για άριστη διαπνοή, ενώ πίσω (δεξιά φώτο) πιο πυκνό για αποφυγή ταλάντωσης από τα μπατόν και άλλα υλικά που ίσως τοποθετήσουμε!

 

Στο μπροστά μέρος και από την επάνω λωρίδα, ξεκινούν δυο σκληρά κορδόνια που απέχουν 15,5 cm μεταξύ τους και έχουν φορετά κλιπ εξαιρετικής ποιότητας ώστε να τοποθετούμε το νούμερο μας (bib). Η κατασκευή τους επιτρέπει να τοποθετηθεί bib κάθε μεγέθους και όπως διαπίστωσα στον Ηράκλειο Άθλο το σύστημα δουλεύει πολύ καλά, ιδιαίτερα αν τοποθετήσουμε το νούμερο όσο ψηλότερα γίνεται στα κορδόνια. Άπαξ και το τοποθετήσουμε το ξεχνάμε, ενώ στα bib που υπάρχει ανάποδα το υψομετρικό προφίλ, μας διευκολύνει αφάνταστα στο να του ρίχνουμε μια ματιά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας. Τα κλιπ επιτρέπουν το πολύ γρήγορο μπάσιμο και βγάλσιμο του bib.

 

Εξαιρετικής ποιότητας τα κορδόνια με κλιπ για τον αριθμό (bib) και με μήκος που να καλύπτει κάθε μέγεθος!Εξαιρετικής ποιότητας τα κορδόνια με κλιπ για τον αριθμό (bib) και με μήκος που να καλύπτει κάθε μέγεθος!

 

Στο πίσω μέρος – αριστερά και δεξιά – υπάρχουν δυο ελαστικές θηλιές για την οριζόντια τοποθέτηση των μπατόν. Να επισημάνουμε ότι μιλάμε για μπατόν ορεινού τρεξίματος (τρίσπαστα, Ζ-Pole), και όχι πεζοπορικά. Εσωτερικά οι θηλιές έχουν στρώση σιλικόνης, ώστε να γαντζώνουν το υλικό και να μην γλιστράνε. Οι δυο θηλιές απέχουν μεταξύ τους περίπου 22 cm και είναι ορατές όπως διαπίστωσα καθώς σκύβουμε πίσω για να τοποθετήσουμε τα μπατόν, γεγονός που διευκολύνει την διαδικασία, η οποία είναι έτσι και αλλιώς εύκολη και πρακτική. Δεν υπάρχει καμία ταλάντωση, δεν “πονάει” κάπου η μέση μετά από πολύωρη χρήση και γενικά είναι σαν να μην τα έχεις βάλει στη μέση σου, ιδιαίτερα αν και πολύ ελαφριά από carbon. Επίσης δεν δείχνουν καμία φθορά και ξεχείλωμα από την μέχρι τώρα χρήση τους, κάτι που το περιμέναμε μια και η Compressport διαθέτει παραδοσιακά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής στα προϊόντα της.

 

Σιλικόνη στο εσωτερικό των θηλιών συγκράτησης των μπατόν, ώστε να μην γλιστράνε!Σιλικόνη στο εσωτερικό των θηλιών συγκράτησης των μπατόν, ώστε να μην γλιστράνε!

 

Στο πίσω μέρος δεξιά στη ζώνη υπάρχει μια οπή για καλώδιο mp3, τηλεφώνου κτλ, το οποίο εξυπηρετεί καλά αν ακούμε μουσική στις προπονήσεις ή τους αγώνες μας. Από πρακτικής απόψεως πάντως, ίσως θα ήταν καλύτερα να βρίσκεται μπροστά η στο πλαϊνό τμήμα μιας και πίσω υπάρχουν και τα μπατόν.  

 

Οπή για καλώδιο τηλεφώνου, mp3 κτλ στο πίσω δεξιά μέρος της ζώνης!Οπή για καλώδιο τηλεφώνου, mp3 κτλ στο πίσω δεξιά μέρος της ζώνης!

 

Η Free Belt Pro έχει μεγάλη χωρητικότητα. Στον Ηράκλειο Άθλο κουβαλούσα 5 gel, ένα φλασκί των 250ml, ηλεκτρολύτες, μαγνήσια, τα μπατόν και το mp3 μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Μεταφέρει άνετα και φλασκί των 500ml, ενώ σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ vest μας καλύπτει με εξαιρετικό τρόπο σε πολύωρους ultra-trail αγώνες, μοιράζοντας πολύ καλά το βάρος σε όλο το σώμα. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως την “νιώθει” κάποιος πάνω του σε τέτοιους μεγάλης διάρκειας αγώνες, όμως αυτή την απάντηση θα την έχουμε και θα την δημοσιεύσουμε μετά την χρησιμοποίηση της στο The North Face Lavaredo Ultra Trail στις 22 & 2 Ιουνίου, στην Ιταλία και τους Δολομίτες.

 

Παρότι με την πρώτη ματιά φαίνεται (και την νιώθεις) ενιαία, ουσιαστικά αποτελείται από τρία τμήματα, γεγονός που βοηθάει στην τοποθέτηση και την μη μετακίνηση των υλικών που θα τοποθετήσουμε!Παρότι με την πρώτη ματιά φαίνεται (και την νιώθεις) ενιαία, ουσιαστικά αποτελείται από τρία τμήματα, γεγονός που βοηθάει στην τοποθέτηση και την μη μετακίνηση των υλικών που θα τοποθετήσουμε!

 

Η Compressport Free Belt Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της σε ορεινούς μαραθωνίους και προπονήσεις, είτε σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ vest ή σακίδιο σε αγώνες ultra-trail. Λύνει σημαντικά θέματα μεταφοράς υλικών και μπατόν για ορεινό τρέξιμο με τον πλέον άνετο και χρηστικό τρόπο. Προσαρμόζει τέλεια στο σώμα μας, δεν ταλαντώνεται, έχει πολύ καλό εξαερισμό και δίνει άνεση στην ελεύθερη τοποθέτηση υλικών σε αυτήν.

 

Η Compressport Free Belt Pro έχει τιμή λιανικής 39 και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της είναι η εταιρία NewLife - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρηση της ζώνης για τις ανάγκες της δοκιμής μας. Μπορείτε να την βρείτε και σε εξειδικευμένα αθλητικά καταστήματα.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Western States Endurance Run 2018!

  Μάνος Κυριακάκης, 11/07/2018 18:11
  Μπραβο ρε Χαρη ! ωραιος, μας ταξιδεψες και μας εκανες να ζηλεψουμε ! Ευχαριστουμε.
   
 • Επικές στιγμές και ρεκόρ στον 7ο Faethon Olympus ...

  Χρήστος Κατσιρόπουλος, 11/07/2018 09:40
  Πολύ όμορφος αγώνας σε μία πλευρά του Ολύμπου διαφορετική από τις υπόλοιπες. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση, και του χρόνου! Ακούστηκε από δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα ότι η διαδρομή του FOM ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες χρονιές, υποθέτω λόγω κ ...

  Ολόκληρο...

   
 • Που πήγε η μαγεία;

  Χαρα Λειβαδιτη, 06/07/2018 12:25
  Ευχομαι να ξαναγυρίσεις στον ολυμπο χωρις αγχος και χρονους να τρεχουν την επομενη φορα και να απολαυσεις κάθε εικονα και αρωμα του βουνου ! και φωτογραφιες !πολλες φωτογραφιες ! Συγχαρητηρια για τον αθλο σου #Χαρα Λειβαδιτη
   
 • Salewa Olympus Mythical Trail: Πλησιάζει η ώρα το ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 02/07/2018 07:54
  Γειά σου ρε Δημήτρη! Ο Μύθικαλ του 2012, ο 1ος που διοργανώθηκε και βέβαια θα μου μείνει αξέχαστος. Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτές οι στιγμές, αυτές οι εμπειρίες!
   
 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Francois D’ Haene: Συνέντευξη με ένα φίλο του…

Francois D’ Haene: Συνέντευξη με ένα φίλο του "μικρού πρίγκηπα"!

Στην επιστροφή μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να προσγειώσω το αεροπλάνο μου στην έρημο Σαχάρα. Μη με ρωτήσετε πώς βρέθηκα εδώ, ο προορισμός μου μετά το Western St...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration