
ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
info@advendure.com
Tον Μάιο του 2028 μεταφέρεται ο αγώνας της σειράς UTMB® World Series στη χώρα μας, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2027. Η εξέλιξη αυτή μας έγινε γνωστή μετά από επικοινωνία μας με τον Διευθυντή του αγώνα Νίκο Κωστόπουλο.
Όπως μας εξήγησε, η απόφαση συνδέεται με τον ιδιαίτερα απαιτητικό σχεδιασμό και την προετοιμασία μιας διοργάνωσης αυτού του μεγέθους και των προδιαγραφών ενός αγώνα by UTMB®.
Πρόκειται για μια διαδικασία που περιλαμβάνει πολύ μεγάλο όγκο εργασίας, όπως η διαδικασία αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων της Πολιτείας, η εξασφάλιση φιλοξενίας αθλητών και κοινού, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό, την προετοιμασία των διαδρομών και τη συντήρηση, καθαρισμό και σήμανση των μονοπατιών, μέχρι την οργάνωση των σταθμών υποστήριξης και ασφάλειας.
Με βάση αυτό το πλαίσιο, εκτιμήθηκε ότι ο διαθέσιμος χρόνος μέχρι τον Μάιο του 2027 δεν επαρκεί ώστε να ολοκληρωθεί όλη αυτή η προετοιμασία στο επιθυμητό επίπεδο και στα πρότυπα πάντα του UTMB®. Ο Νίκος μας ανέφερε χαρακτηριστικά “όλοι μας επιθυμούμε ο αγώνας να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος και μια διοργάνωση αντάξια της ομορφιάς και της μοναδικότητας της χώρας μας”.
Το νέο ραντεβού, λοιπόν, μεταφέρεται για τον Μάιο του 2028 και όλοι μας φιλοδοξούμε το project, να αποτελέσει ένα σημαντικό διεθνές γεγονός για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο!
Δημήτρης Τρουπής
Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure. Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail. Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.
Συνέντευξη στην ET1:
https://www.youtube.com/watch?v=3iyn3QmFlyE
Podcast "Γιατί Τρέχουμε" - s2 #09"
https://www.youtube.com/watch?v=2LTrKZ8PyWc
www.advendure.com