Στις 22 Νοεμβρίου ο 4ος Δρόμος του Τσίπουρου

05 Νοε 2014

Ο  Γ.Α.Σ.   Ροδοχωρίου  Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, διοργανώνει  το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, αγώνα δρόμου 14.700 μέτρων με την ονομασία  «4ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10,30.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να έρθετε είτε  μέσω εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας στρίβοντας για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, είτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Βέροιας-Σκύδρας στρίβοντας πάλι για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι. Η απόσταση είναι 110 χλμ και  ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε.

   

Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση κι ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία του χωριού.  Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. Μετά από 150 μ από την εκκίνηση, φτάνουμε στην εκκλησία του χωριού και στρίβουμε αριστερά. Περνάμε τα τελευταία σπίτια και μπαίνουμε σε δενδροφυτεμένες καλλιέργειες που δίνουν την θέση τους σε πυκνό δάσος και μονοπάτι. Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δένδρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγίες του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 4,2ο  χλμ και στο 9,5ο χλμ περνάμε δύο ρέματα με τρεχούμενο νερό, (μπορείτε να πιείτε) εύκολης βατότητας. Στο 11,5ο  χλμ μπαίνουμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο για 350 μέτρα και στη συνέχεια περνάμε εμπρός από την μονή του  Αϊ Γιώργη και τρέχουμε σε μονοπάτι πλακόστρωτο. Παίρνουμε το δρόμο για το χωρίο και πριν μπούμε μέσα κάνουμε δεξιά και με μία κυκλική διαδρομή ανεβαίνουμε ψηλά αγναντεύοντας την Ημαθιώτικη πεδιάδα εως την Θεσσαλονίκη. Κατηφορίζοντας προς το τέρμα περνάμε από παλιό νεκροταφείο προυπάρχοντος οικισμού και από την  Δρυ της Ελπίδος, δένδρο αιωνόβιο και τεράστιο, σύμβολο του τόπου, με τρεχούμενο νερό στη ρίζα του  και μετά από 400 μετρα τερματίζουμε στην πλατεία.

Η διαδρομή θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ, περίπου στη μέση της διαδρομής. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες.  Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας,με θετικη ανάβαση 450 μέτρα περίπου λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για τον καθένα  Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος.Παροχές της διοργάνωσης: Μετά τον αγώνα οι συμμετέχοντες, τερματίζοντες και μη, θα περάσουμε από  το τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο Argatia Winery,   του Παναγιώτη Γεωργιάδη, χορηγού της διοργάνωσης, όπου θα ενημερωθούμε  για τη διαδικασία της οινοποίησης και της παραγωγής κρασιού . Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση μετά τον αγώνα, με πλούσιο γεύμα με τοπικές ποντιακές λιχουδιές, προϊόντα κλασικής ψησταριάς με κρασί κόκκινο και τσίπουρο. Θα υπάρχει μουσική με D.J.  για χορούς παραδοσιακούς κυκλωτικούς αλλά και λαϊκούς.  Η γιορτή θα συνεχιστεί σε παρακείμενο τσιπουροκάζανο όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε  τις διαδικασίες απόσταξης.  

Θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σ’ όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, μαντήλι τύπου μπάφ και τσίπουρο ! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι  πρώτοι του αγώνα σε άνδρες και γυναίκες. Για επιπλέον κατηγορίες θα ενημερωθείτε σύντομα .Τυχόν επιπλέον βραβεύσεις θα ανακοινωθούν μετά τον τερματισμό. Οι απονομές θα γίνουν κατά την διάρκεια του γεύματος. Επειδή η διοργάνωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 70 άτομα θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δεν γίνονται εγγραφές της τελευταίας στιγμής!


Συμμετοχή: Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που συμπλήρωσαν το 18ο  έτος της ηλικίας τους καθώς και κάτω των 18 εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα γι αυτό. (Οι κάτω των 18 δεν οφείλουν συνδρομή). Οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι είναι ικανοί γι αυτό, απαλλάσσοντας την διοργάνωση από κάθε ευθύνη. Το κόστος για δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 13 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί έως την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στο λογ/μο  (ΙΒΑΝ ΑΛΦΑ Bank  GR68 0140 8310 8310 0200 2010 429 στο όνομα: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑΟΥΣΗΣ) .


ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3 (ΤΡΙΩΝ) ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ!

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται  στην διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    υπ’ όψιν Τσαγκερά  Γιώργου , ως τεχνικού υπεύθυνου του αγώνα και θα περιλαμβάνουν απαραίτητα:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ---ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ---ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Τ.Κ.---ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ---ΣΥΛΛΟΓΟΣ η ΧΟΡΗΓΟΣΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω SITE    http://rodochoritis.blogspot.com/καιhttp://komninoi.blogspot.gr στο  facebook  “ ΔΡΟΜΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ» καθώς  http://www.argatia.gr/

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: 6977344611 & 2332051080

 

Σ.Σ. Τυχόν  συνοδοί  μπορούν να συμμετάσχουν στο γεύμα γλέντι με μία μικρή οικονομική επιβάρυνση των 5 ευρώ  η δέκα για να πάρουν και την αναμνηστική μπλούζα


Ιστορικό του αγώνα: Το 1990 για πρώτη φορά έκανα απόσταξη κρασιού-στεμφύλων μόνος μου. Μέχρι τότε  πήγαινα  σαν  παρατηρητής. Τα τελευταία 23 χρόνια ανελλιπώς  αποστάζω , πάντα  παρέα με φίλους, που πλέον  το περιμένουν σαν ένα σημαντικό γεγονός της χρονιάς για συνεύρεση και  γλέντι σε πραγματικά μοναδικές βραδιές έως πρωίας! Πριν  μερικά χρόνια μπήκε η ιδέα  από κάποιον να προσθέσουμε κι έναν αγώνα μια και όλοι γίναμε και δρομείς. Έτσι  το 2011 για πρώτη φορά  κάναμε τον αγώνα μεταξύ φίλων και νικητής για την ιστορία ήταν ο Γιάννης ο Κουρκουρίκης  και τελευταίος ,σκούπα ο Σπύρος ο Κουπίδης!  Πρώτοι στο τροχάδην ,αλλά  πρώτοι και στο κέφι και στο χορό! Η δημοσιοποίηση έγινε λόγω  παραπόνων από φίλους που θελαν να συμμετάσχουν αλλά  δεν καλέστηκαν .  Τα παραπάνω  γράφονται για να κατανοήσουμε το πνεύμα του αγώνα!

 

Τυχόν επιπλέον έσοδα, αν υπάρξουν χορηγοί θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Για την διοργάνωση         Ο Πρόεδρος του συλλόγου                  Ο Τεχνικός Υπεύθυνος

                                              ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                          ΤΣΑΓΚΕΡΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Anniversary, 10th @mozart100_run : Like an excellent red wine that improves as the years go by - read the postrace… https://t.co/0YPt6Ffr9A
@OlympusMarathon | H χαρτογραφική εταιρία ROUTE διαθέτει χάρτες σε όλους τους συμμετέχοντες: https://t.co/6xyScOpYk7 https://t.co/sh5djWC8r6
"Scarpa Infinity & Spin 2.0 by Panaras", νέο review στο @Advendure_Net : https://t.co/F1LWy4i3Jf #scarpa… https://t.co/TqJQn4oTEJ
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Στην εξαιρετική 15η θέση και 2ος στην κατηγορία του ο Κώστας Παραδεισόπουλος στο Marathon du Mont Blanc!

Zach Miller: Kατάθεση ψυχής, σε μια μεγάλη επιστροφή ενός κορυφαίου αθλητή!

Οι Adam Peterman & Ruth Croft μεγάλοι νικητές στο Western States Endurance Run 2022!

Ο Hannes Namberger με ρεκόρ και η γνώριμη στη χώρα μας Mimmi Kotka νικητές στο LUT 2022!

Miguel Angel-Heras Hernandez και Μαρία Μαλάι οι νικητές στον Olympus Marathon 2022! Ο Ιταλός Rota Donatello νικητής στο Olympus Ultra!

Επετειακό, 10ο mozart100 by UTMB®: Σαν ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί που βελτιώνεται καθώς περνούν τα χρόνια!

La Sportiva Lavaredo Ultra Trail by UTMB: Iσπανική επικράτηση και στο Cortina Trail!

O Ισπανός Antonio Martinez Perez και η Ιταλίδα Alice Gaggi νικητές στο  Cortina Skyrace 2022!

Scarpa Infinity & Spin 2.0 by Panaras!

Στις 18 Ιουνίου το 10o Mozart100 by UTMB και με ελληνικές συμμετοχές!

Denali 2022 – Proof of Dreams!

Zegama Aizkorri 2022 – Kilian Jornet: Veni, Vidi, Vici !