2nd Flampouro Race: Προκήρυξη Αγώνα!

18 Μαρ 2017

Ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» και η Τοπική Κοινότητα Φλαμπούρου μαζί με την Ομάδα Δρομέων «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ - ΣΕΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» διοργανώνουν αγώνες ορεινού τρεξίματος 13 και 5 χμ. στο Φλάμπουρο - Φλώρινας. Επιπλέον φέτος θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 1000 μέτρων για τα μικρά παιδιά.

Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων: Σάββατο 27 Μαΐου 2017

 

2. Στοιχεία Αγώνων :

α) Αγώνας 13 χιλιομέτρων:

Ώρα εκκίνησης: 17:00

Περιγραφή της διαδρομής : Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση βόρεια  προς την εκκλησία της Ανάληψης .Αρχικά, οι αθλητές θα διανύσουν 2χλμ. ομαλής επίπεδης χωμάτινης διαδρομής και ακολουθούν περίπου 1,5 χλμ. θετικής υψομετρικής .Ακολουθώντας τον δρόμο προς το Νυμφαίο, παράλληλα με το ιδιόκτητο δάσος «Ραδόσι» για 4 χλμ. περίπου επίπεδης και ήπιας υψομετρικής διαδρομής, οι αγωνιζόμενοι  οδηγούνται μέσα από τα καταπράσινα δάση στην θέση –«Αγροφυλάκους»- και τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού όπου θα υπάρχει παράλληλα και σταθμός ελέγχου. Τέλος, η διαδρομή κατηφορίζει προς την τοποθεσία   του Αγ. Γεωργίου, όπου θα βρίσκεται ο 2ος σταθμός ανεφοδιασμού, με κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.


β) Αγώνας 5 χιλιομέτρων:

Ώρα εκκίνησης: 17:05

Περιγραφή της διαδρομής : Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση νότια  προς το Νυμφαίο. Αρχικά, η διαδρομή είναι ασφάλτινη και ακολουθεί ομαλός χωματόδρομος  με ελαφριά ανηφορική κλίση διανύοντας 2,5 km μέσα στο καταπράσινο ανοιξιάτικο δάσος στους πρόποδες του Βαρνούντα, καταλήγοντας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, όπου θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου. Η επιστροφή από την ίδια διαδρομή έχει κατάληξη και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.


γ) Αγώνας 1000 μέτρων (παιδικός): Αφετηρία του παιδικού αγώνα θα είναι επίσης η κεντρική πλατεία του χωριού και τερματισμός στο ίδιο σημείο. Ακολουθεί μια κυκλική πορεία εντός του χωριού και καταλήγει στον τερματισμό .


3. Δικαίωμα συμμετοχής :


- Για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα των 13 χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του την ημέρα του αγώνα . Ανήλικοι (άνω όμως των 14 ετών) , μπορούν να συμμετέχουν προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους .
- Στον δρόμο των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες αλλά και παιδιά με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους
- Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά μέχρι 12 ετών (Δημοτικού), προσκομίζοντας επίσης υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους .


4. Διακρίσεις – Έπαθλα :


- Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών και των τριών δρόμων.
- Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 

5. Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Αντίτιμο συμμετοχής

- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή  19 /5/2017.
- Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με online εγγραφή στην φόρμα που εμφανίζεται στο παρακάτω link : http://bit.ly/2nxJThh ή αυτοπροσώπως στο Γυμναστήριο «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και στο Λογιστικό Γραφείο του ΣΕΡΙΔΗ ΠΕΤΡΟΥ που βρίσκεται επί της οδού Ιωάννου Άρτη 21 τις απογευματινές ώρες (18:00 – 20:00).
- Το αντίτιμο συμμετοχής των αγώνων είναι πέντε (5) ευρώ, πλην του παιδικού αγώνα που είναι δωρεάν.

 

6. Τρόποι πληρωμής :

- Με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς στον παρακάτω Λογαριασμό :
GR96 0171 2430 0062 4313 7759 600 (6243-137759-600)
Κύριος Δικαιούχος: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
- Κατά την αυτοπρόσωπη εγγραφή .

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο μέχρι πέντε (5) ημέρες μετά την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας. Υπάρχει δυνατότητα ομαδικής πληρωμής, αρκεί στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται αναλυτικά τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων.

 

7. Υγειονομική κάλυψη :

- Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
- Οι διοργανωτές δεν έχουν καμιά ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
- Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη και υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
- Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη, αλλά και εθελοντές – εξειδικευμένοι διασώστες, θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δρόμο, εφόσον χρειαστεί.
- Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

 

8. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση – Χιλιομετρικές ενδείξεις - Παροχές

- Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων , καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους και το  chip χρονομέτρησης, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα τους παρασχεθούν κατά την παραλαβή αυτών από την Γραμματεία.
- Σε κάθε χιλιόμετρο των αγώνων θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.
- Στον παιδικό αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση.
- Στον τερματισμό θα προσφερθεί πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, σούπες και χυμούς.



9. Γραμματεία – Επικοινωνία

- Οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού από τις 12.00 έως την 16.00 ώρα.
- Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν διαμέσου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) ή της επίσημης σελίδας του αγώνα στο facebook.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ