Hydra’s Trail Event 2023 …και το όνειρο συνεχίζεται!!!

10 Ιαν 2023

Το 2022 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ύδρα, Μαραθώνιος βουνού, το Hydras Trail Marathon, με μήκος 38,5 χλμ και 2.000μ. θετικής υψομετρικής. Καθώς στο νησί δεν υπάρχουν ασφάλτινοι δρόμοι, οι αθλητές απόλαυσαν μια αυθεντική εμπειρία τόσο σε τεχνικά μονοπάτια, όσο και σε καλντερίμια. Ήταν πραγματικά ένας συναρπαστικός αγώνας, που έδωσε την ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν νέες, εντυπωσιακές παραλίες και άγνωστα μέρη από τα οποία δεν διέρχονταν οι διαδρομές τα προηγούμενα χρόνια, με την συμμετοχή πολλών καλών αθλητών και μία εξαιρετική κούρσα για τον νικητή Κωσταντίνο Παραδεισόπουλο, ο οποίος κατέγραψε το πρώτο ρεκόρ της διαδρομής, με χρόνο 3:37:20!

Εξίσου ενδιαφέρον παρουσίασε και η μικρότερη διαδρομή, ο Ημιμαραθώνιος Rock Race, η οποία πλέον διέρχεται και αυτή από την ιστορική Μονή του Προφήτη Ηλία, όπου  φυλακίστηκε, κατά την μετεπαναστατική περίοδο, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Σίγουρα με 17,5χλμ μήκος και με 980μ θετικής υψομετρικής αποτελεί και αυτή μια «σοβαρή» αγωνιστική πρόκληση.

Οι παραπάνω Κυριακάτικοι αγώνες πλαισιώνονται από τους αγώνες του Σαββάτου, που δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους δρομείς, έμπειρους ή μη, να γνωρίσουν την γραφικότητα του αστικού ιστού της Ύδρας, όπως το Mountain Relay Race 5k, ο οποίος αποτελεί έναν ομαδικό αγώνα σκυταλοδρομίας, με κυκλική διαδρομή, μήκους 5χλμ. Η κάθε ομάδα αποτελείται από δύο αθλητές, οι οποίοι τρέχουν την ίδια διαδρομή, μια φορά ο καθένας και ο χρόνος τους για την τελική κατάταξη είναι αθροιστικός. Έτσι δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και με την βορειοανατολική πλευρά του νησιού από ένα άλλο, νέο μονοπάτι.

Φυσικά για τους αρχάριους δρομείς, το απόγευμα του Σαββάτου, διεξάγεται το πασίγνωστο πλέον Run&Fun 5 km, μέσα στον πανέμορφο και γραφικό αστικό ιστό!

Tέλος για τους αγαπημένους, μικρούς μας αθλητές, διεξάγονται οι τρεις κλασσικές πλέον διαδρομές Juniors Mini Race των 500, 1.100 και 1.700 μέτρων, το Σάββατο το απόγευμα.

Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της διαδικασίας εγγραφών στο www.hydrastrail.gr και θα διαρκέσει μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

8 & 9 Απριλίου “Hydras Trail Event 2023” στο αγαπημένο σας νησί!!!

 

Οργανωτική Επιτροπή

Hydra’s Trail Event

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ