Ολοκληρώθηκε το Trail Time Trial στον Υμηττό, με τον τελικό της διοργάνωσης!

09 Μάι 2021

Με τον τελικό αγώνα του Σαββάτου 8 Μαΐου, ολοκληρώθηκε η σειρά αγώνων του Trail Time Trial στον Υμηττό. Στον τελικό συμμετείχαν 14 δρομείς που είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μεταξύ των 47 δρομέων που συμμετείχαν στους 4 προκριματικούς αγώνες που έγιναν τις περασμένες 2 εβδομάδες.

 

 

Στις τρεις πρώτες θέσεις των ανδρών τερμάτισαν οι:

  • Δημήτρης Ελευθερίου με απόσταση 30,5χλμ / 2.400μ ανάβασης και χρόνο 3ω39λ20δ,
  • Κώστας Τζίκας με ίδια απόσταση και 3ω49λ20δ
  • και ο Νίκος Πετρόπουλος με 4ω2λ1δ.

Ο Δημήτρης επέδειξε την καλύτερη τακτική στον αγώνα και με σταθερά περάσματα κατάφερε να επωφεληθεί της κούρασης του Γιώργου Διαλεκτού που προηγούνταν μέχρι των 4ο γύρο.

Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις, με απόσταση 24,4χλμ / αθροιστική ανάβαση 1.920μ, πήραν οι:

  • 1η Νατάσα Σπανού με χρόνο 3ω34λ27δ
  • 2η Ελεάνα Γλύκα 4ω9λ11δ
  • 3η Δέσποινα Τσουκνάκη 4ω13λ15δ

 

Όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν στην σχετική ενότητα του web site αλλά και με πλήρη ανάλυση όλων των καταγραφών στην σελίδα: http://bit.ly/tttrail2021Fin

Υπήρξε live video από δύο σημεία εντός της διαδρομής με συνδυασμό στοιχείων από τις επιδόσεις των διερχόμενων δρομέων. Μία νέα τεχνολογία της εταιρίας Chronolog. Το video: https://www.youtube.com/watch?v=qwcZBz9TLQ0

Η διαδρομή ήταν όπως αποδείχθηκε επίπονη και απαιτούσε καλή μελέτη και στρατηγική από τους συμμετέχοντες καθώς οι συνεχόμενες τεχνικές ανηφορο-κατηφόρες δεν συγχωρούν λάθη! Οι άνδρες με τις 10 διαδοχικές "κορυφές" με κλήσεις 23%-33% και οι γυναίκες με 8 αντίστοιχα "δόντια" ταλαιπώρησαν τα πόδια και δοκιμάστηκε η υπομονή τους!

Ήταν οι πρώτοι και οι μόνοι αγώνες που έχουν γίνει μέσα στο 2021, με απόλυτο σεβασμό σε όλα τα υγειονομικά μέτρα, καθώς οι συμμετέχοντες δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 14 με ατομικές εκκινήσεις μέσα σε 15 λεπτά χρονικό διάστημα! Η εκκίνηση/τερματισμός και η διαδρομή ήταν σε καθαρά ορεινό περιβάλλον χωρίς πρόσβαση σε θεατές ή αυτοκίνητο. Η απόσταση ήταν τέτοια που ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες τραυματισμών για τους συμμετέχοντες ενώ δεν απασχολήθηκαν ποτέ περισσότεροι από 3 συντελεστές για να γίνει ο κάθε αγώνας. Δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση συνεύρεση άνω των 4 ανθρώπων και μάλιστα σε ανοιχτό πεδίο.

Οι αγώνες αυτοί ήρθαν για να μείνουν, τόσο στον Υμηττό, όσο και σε άλλα βουνά με αντίστοιχη μορφή. Περισσότερα από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν τα πρωινά τους για το τρέξιμο στο βουνό!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ