Τρέξτε στην Οίτη με τον Λ. Πρατίλα και την Outdoor Games

19 Σεπ 2019

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου τα Outdoor Games και η δρομική μας ομάδα Outdoor Games Running Team υπό την καθοδήγηση του γνωστού σε όλους μας από τις διοργανώσεις αγώνων βουνού Λουκά Πρατίλα, εξευρευνούμε τρέχοντας έναν σπουδαίο Εθνικό Δρυμό, το υπέροχο ελατοδάσος του όρους της Οίτης στην Φθιώτιδα. Ο Λουκάς έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία, γνώσεις και διακρίσεις σε αγώνες τρεξίματος βουνού, θα σας μεταφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για το «Trail Running», όπως τις τεχνικές περασμάτων από διαφορετικά τερέν, τις τεχνικές στις ανηφόρες και τις κατηφόρες, τη διαχείρηση δυνάμεων, τις αναπνοές κ.α., ενώ θα γνωρίσετε τρέχοντας ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό βουνό όπως είναι ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης.

 

Μετά το τέλος της προπόνησης-τρεξίματος, θα συγκεντρωθούμε στην Παύλιανη για χαλάρωση-φαγητό και κυρίως κουβέντα για όσα μάθαμε στην δραστηριότητα μας.

Αποστάσεις τρεξίματος:

Υπάρχει η δυνάτοτητα για κάθε δρομέα να επιλέξει ανάμεσα από δυο αποστάσεις τρεξίματος.

Απόσταση Α9 χλμ.
Συνολική υψομετρική: 350μ.
Διάρκεια δραστηριότητας: 2.5 – 3 ώρες (ανάλογα το ρυθμό και τις στάσεις)

Απόσταση Β16 χλμ.
Συνολική υψομετρική: 840μ.
Διάρκεια δραστηριότητας: 3 – 3.5+ ώρες (ανάλογα το ρυθμό και τις στάσεις)

Λεπτομέρειες διαδρομής τρεξίματος:

Η διαδρομή μας αρχικά θα είναι ήπια σαν ζέσταμα. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που από την Παύλιανη οδηγεί στο «Θρόνο». Αφού απολαύσουμε τη θέα από εκεί θα κατηφορίσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού (χωματόδρομος). Θα τρέξουμε σε ήπιους δασικούς δρόμους και μικρά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν στη θέση Οροπέδιο Βρύζες με υπέροχη θέα της Γκιώνας. Όσοι έχουν κουραστεί μπορούν σε αυτό το σημείο να σταματήσουν όπου θα τους παραλάβει και το λεωφορείο. Συνολικά μέχρι εδώ θα έχουμε κάνει 9χλμ.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε για 2χλμ. σε έντονα ανηφορική κλίση (ποδηλατικό μονοπάτι DH). Φτάνουμε στην κορυφή Πυργάκι 1560μ. με εντυπωσιακή θέα όλων των βουνών της Ρούμελης. Αφού απολαύσουμε τη θέα κατηφορίζουμε από μονοπάτι προς το «διάσημο» πάρκο αναψυχής της Παύλιανης. Το τμήμα αυτό είναι και το πιο εντυπωσιακό καθώς έχεις πολλά γεφυράκια αλλά και παιχνιδιάρικες κατασκευές.

Η διαδρομή είναι βατή, μέτριας δυσκολίας και απευθύνεται σε δρομείς βουνού με προηγούμενη εμπειρία σε αποστάσεις άνω των 7 χλμ. (ιδίως για την μεγάλη διαδρομή), οι οποίοι έχουν καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό όπως αναφέρεται παρακάτω αναλυτικά.

Κόστος συμμετοχής : 25€
Ανάλυση κόστους=  20,16€ + 4,84€ (ΦΠΑ 24%)

Σημείωση: Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έρθει στο σημείο συνάντησης στο χωριό Παύλιανη με δικό του όχημα και να λάβει μέρος στην προπόνηση-τρέξιμο μας χωρίς να ακολουθήσει το ημερήσιο πρόγραμμα της εκδρομής.
Το κόστος σε αυτή την περίπτωση διαμορφώνεται στα:  12€ 

Παροχές διοργάνωσης:

  • Μεταφορά με σύγχρονο και ασφαλές λεωφορείο
  • Κόστος διοδίων, έξοδα οδηγού + λεωφορείου
  • Προετοιμασία, σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από τα «Outdoor Games»
  • Έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού προπονητέςμε γνώσεις πρώτων βοηθειών.
  • Συνολικά έως2 άτομα συνοδοί ανάλογα τις συμμετοχές
  • Μπουκάλινερό 500ml
  • Φωτογραφικό υλικό 

Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:

  • Συμπλήρωση της φόρμας «ΕΓΓΡΑΦΗ»στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα μας
  • Κατόπιν θα λάβετε απαντητικό e-mailμε τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του ποσού συμμετοχής

Πιθανές απορίες-ερωτήσεις στο [email protected] ή στο 6977461676

Ελάτε μαζί μας για να απολαύσουμε μοναδικά τοπία, ελάτε να τρέξουμε μονοπάτια παρθένα που δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανέναν αγώνα έως τώρα. Ελάτε να κάνουμε το Κυριακάτικο Long Run παρέα, να μοιραστούμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά  του Trail Running,  να κάτσουμε στο τέλος όλοι μαζί να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε για την μεγάλη μας αγάπη, το τρέξιμο στο βουνό…

Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα τα ελληνικά βουνά μας τρέχοντας!!!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ