Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου του Μινωικού Μονοπατιού Μύθων 2015

03 Μαρ 2015

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος Μινωικό Μονοπάτι Μύθων. Φέτος ο μικρός- μόνο σε εισαγωγικά - αγώνας των 12,5 χλμ που προστέθηκε έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους  και νεοεισερχόμενοι στο χώρο του ορεινού τρεξίματος , αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Ομιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης

 

Ο σύμμαχος καιρός χωρίς να λείπει όπως και μια ψευτοκαταιγίδα που προσπάθησε για λίγο ενδιάμεσα να μας δυσκολέψει, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, βοήθησαν στο καλό αυτό αποτέλεσμα.

 

Στους δύο ορεινούς απαιτητικούς αγώνες τον μεγάλο των 26,3 χλμ και ±1350 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και τον μικρό των 12,5 χλμ και ±650 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς , έτρεξαν και απόλαυσαν για άλλη μια φορά σε πανέμορφες διαδρομές , στα δάση και φαράγγια στο Ζωνάρι, Μεταξοχώρι, Σελάκανο, Μινό, Αγ. Μαρίνα πλήθος συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από κάθε γωνιά της Κρήτης.

 

 

Μαζί μας ήταν και μας τίμησε με την παρουσία του ο διεθνούς εμβέλειας αθλητής της The North Face από το Μέτσοβο Νίκος Καλοφύρης.

 

Αισιόδοξο μήνυμα στο χώρο του ορεινού τρεξίματος αποτελεί το γεγονός πολλών νέων συμμετεχόντων αλλά και νεοεισερχόμενων αθλητών σε τέτοιου είδους αγώνες.

 

Η  φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων  με τα διάφορα εδέσματα και φαγητά δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη που τον τελευταίο καιρό έγιναν κυριολεκτικά «θυσία» αφήνοντας πίσω οικογένειες και επαγγελματικές υποχρεώσεις .

 

Οι εθελοντές μας , Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας, Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης ήταν πάλι δίπλα μας προσφέροντας τα μέγιστα για την υποστήριξη και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα και στον αγώνα των 26,3 χλμ στην γενική κατάταξη ανδρών, πρώτος αναδείχθηκε ο ακούραστος Μανόλης Σηφάκης της AfordakosTeam με χρόνο 2 ώρες 24 λεπτά 48 δευτ. ,δεύτερος ο Παύλος Μαυρογιαννης με 2 ώρες 25 λεπτά 52 δευτ και τρίτος ο Νίκος Καλοφύρης της TheNorthFaceμε χρόνο 2 ώρες 29 λεπτά 51 δευτ.  Στις γυναίκες πρώτη  ήταν η Dring –DoulgerakiJoannaμε χρόνο  3 ώρες 28 λεπτά 43 δευτ. ,δεύτερη η Σταπουντζή Μαργαρίτα  με 3 ώρες 44 λεπτά 41 δευτ και τρίτη η BetaFloraμε χρόνο 3 ώρες 57 λεπτά 12 δευτ.

 

Στον αγώνα των 12,5 χλμ πρώτος έκοψε το νήμα ο Μιχελακάκης Αριστείδης του Ο.Φ.Η.  με με χρόνο 1 ώρα 12 λεπτά 58 δευτ. ,δεύτερος ο Περράκης Γιώργος από την Παλαιόχωρα με 1 ώρα 17 λεπτά και τρίτος ο Αφορδακός Βαλάντης του Σ.Δ.Υ. Ηρακλείου  με χρόνο 1 ώρα 19 λεπτά.   Στις γυναίκες πρώτη  ήταν η Μαρίνα Αχλάτη του Λυβικού με χρόνο 1 ώρα 32 λεπτά 49 δευτ. ,δεύτερη η TopaKatarzyna  με 1 ώρα 35 λεπτά 39 δευτ και τρίτη η FedersenHelenaμε χρόνο 1 ώρα 36 λεπτά 50 δευτ.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία εδώ

Νίκος Φερετζάκης

Τεχνικός Υπεύθυνος Οργάνωσης

Μέλος Ο.Υ.Κ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ