Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου του Poikilo Rocky Mountain 2019

08 Απρ 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7  Απριλίου στην Πετρούπολη,  για έβδομη χρονιά, ο αγαπημένος  ορεινός αγώνας της Αττικής. Ένας αγώνας που έχει γίνει θεσμός με την συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών  και εκατοντάδων αθλητών. Περισσότεροι από 500 αθλητές  στάθηκαν στην εκκίνηση των τριών διαδρομών: 22,5km, 8km, 4km και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τρέχοντας στα υπέροχα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους με θέα όλη την Αττική.

 

Στην μεγάλη διαδρομή των 22,5 χιλιομέτρων ο Χρήστος Γουβαΐλης   τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 2:02:01, δεύτερος τερμάτισε ο Σταμάτης Χατζηστάυρου με χρόνο 2:07:04 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γεράσιμος Μητρόπουλος  με χρόνο 2:11:28.

Στις γυναίκες η Μαρία  Ψάλτη πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 2:44:07  αφήνοντας την Λεμονιά Δουβίνοφ 2η με χρόνο 3:03:10 και  τρίτη τερμάτισε η Dragana Cejovic  με χρόνο 3:03:50.

 

 

Στην  διαδρομή των 8 χιλιομέτρων πρώτος έκοψε το νήμα ο Σπύρος Σπυρόπουλος  με χρόνο 0:47:31, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Πατεράκης με χρόνο 0:48:56  ενώ 3ος ήταν ο Μιχάλης  Φωτόπουλος με χρόνο 0:49:09.

Στις γυναίκες η πρωτιά ανήκει στην Δέσποινα Τσουκνάκη  με χρόνο 0:56:50. Δεύτερη τερμάτισε η Παναγιώτα Λαζαρίδου  με χρόνο 1:02:59 και τρίτη η Ελπίδα  Σπύρου  με χρόνο 1:03:42.

Στη μικρή διαδρομή των 4 χιλιομέτρων  οι νικητές στους άνδρες ήταν ο Σωτήρης Κούσης  και στις γυναίκες η Αθανασία Ματζιώρη. 

Το βραβείο της πολυπληθέστερης ομάδας απονεμήθηκε στην ALX Training Team  που συμμετείχε και στις 3 διαδρομές με 72 αθλητές.

To Poikilo Rocky Mountain  2019 κέρδισε την καρδιά κάθε απαιτητικού δρομέα αλλά και των θεατών  καθώς για μια ακόμη χρονιά οι χορηγοί και υποστηρικτές είχαν δημιουργήσει κλίμα εξαιρετικής αθλητικής γιορτής, προσφέροντας όχι μόνο πάθος και θετική ενέργεια αλλά και πλούσια δώρα.

Η εκκίνηση και των τριών διαδρομών δόθηκε από την  πλατεία Πανοράματος στην Πετρούπολη και ήταν χαραγμένες έτσι ώστε και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους.

Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης ήταν  η εταιρία E.CO. LIFT που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανελκυστήρων.

Η προσπάθεια των δρομέων στη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ο τερματισμός τους επιβραβεύθηκε με την θρεπτική αξία και την υπέροχη γεύση των μπανανών Orsero.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ ήταν ο  χορηγός ενυδάτωσης της διοργάνωσης και βρισκόταν σε  κάθε σημείο της διαδρομής για να δροσίσει και να τονώσει όλους τους συμμετέχοντες.

Η Arla φρόντισε για την αποκατάσταση των αθλητών παρέχοντας τους προϊόντα από την σειρά Arla PROTEIN.

Τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ» φρόντισαν για μία ακόμη φορά τον γλυκαιμικό δείκτη τον αθλητών με σπιτικές μπάρες δημητριακών και φρέσκο παγωτό.

Δρομείς και συνοδοί  απόλαυσαν τη μοναδική γεύση των ποικιλιών Cafe espresso  Molinari.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρέθηκε  για ακόμη μια χρονιά το Εργοστάσιο Κατασκευής Οικιακών Ειδών Plasmet ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ.

Η ασφάλεια δρομέων, συνοδών και επισκεπτών είναι πάντα το κύριο μέλημα της διοργάνωσης και αυτό  εξασφαλίστηκε με την παρουσία 70 εθελοντών διασωστών από δύο ομάδες ( Ε.Ε.Σ και Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α) και120 εθελοντών του συλλόγου.

Δείτε στο http://www.pdsodysseas.gr/results-poikilo-rocky-mountain-2019 αναλυτικά τα προσωρινά αποτελέσματα.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

From all over the world to the Mountain of Gods | The guest elite top women in @OlympusMarathon @Skyrunning_com… https://t.co/GxvWM5O0dO
Η εμπειρία του fred olsen tenerife blue trail 2019 στα Κανάρια νησιά: https://t.co/VuUZRRfW5F https://t.co/uySUCECav9
Μια γνωριμία με τα POLO CENTER: https://t.co/1FA7Tx2Fa2 https://t.co/tS8cxUMmkH
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Olympus Marathon 2019, Από όλον τον κόσμο στο Βουνό των Θεών | Μέρος 1ο, Γυναίκες

Η εμπειρία του Fred Olsen Tenerife Blue Trail στα Κανάρια νησιά!

Μια γνωριμία με τα POLO CENTER!

Capell και McRae νικητές στο Mozart 100 με πολλές Ελληνικές συμμετοχές!

Μποτάκια πεζοπορίας SCARPA - SALEWA

Έρευνα: "Σύγκριση συχνότητας εμφάνισης μυοσκελετικών τραυματισμών σε δρομείς Υπερμαραθωνίων δρόμων ασφάλτου και βουνού και πιθανά αίτια πρόκλησής τους"

Απίστευτος Kilian παντός εδάφους!

O Jonathan Albon και η Blandine L’Hirondel παγκόσμιοι πρωταθλητές IAU-ITRA στην Πορτογαλία!

Σπουδαία ονόματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail ITRA - IAU στη Πορτογαλία!