H διαδρομή του 11ου αγώνα Tuvunu Trail Run συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αγώνων της ITRA!

30 Σεπ 2022

Η οργανωτική επιτροπή και σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου μας, Rodopi Runners, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πλέον η διαδρομή του 11ου αγώνα Tuvunu Trail Run συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αγώνων της ITRA.


Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να σας πούμε λίγα λόγια για την ITRA. Η International Trail Running Association (ITRA), είναι μία νέα και ανεξάρτητη ομοσπονδία αγώνων βουνού με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης αγώνων και αθλητών βουνού.
Σκοπός της είναι να αποτελεί ένα εργαλείο για την εισαγωγή κριτηρίων για τη συμμετοχή σε αγώνες και η απόδοση στον κάθε αγώνα μία βαθμολογία δυσκολίας, αλλά και αξιολόγησή τους. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι έχει προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση των αγώνων, στη δημιουργία δείκτη απόδοσης αθλητή (performance index) και στη γενική βαθμολόγηση αγώνων. Αναλυτικά και περισσότερα στοιχεία στο επίσημο site www.itra.run

Είναι μια θετική εξέλιξη για τους δρομείς που θέλουν να συγκεντρώνουν βαθμούς για τη συμμετοχή τους και σε αγώνες του εξωτερικού, αλλά και ένα κίνητρο για τον κάθε ένα δρομέα να βλέπει το όνομα του στις λίστες με τους κορυφαίους δρομείς του trail run και όχι μόνο.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ