Samaria Run 2017: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου - Αποτελέσματα

22 Μάι 2017

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη ε-πιτυχία την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 τον 8oAγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ - SAMARIARUN, Ο αγώνας αυτός είναι μία διαφορετική προσέγγιση του φαραγγιού της Σαμαριάς, στα Λευκά Όρη. H διαδρομή που έτρεξαν οι συμμετέχοντες στον αγώνα ήταν η ακόλουθη: Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου έγινε ο τερματισμός.

   Οι συμμετέχοντες έτρεξαν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 08:30 π.μ. και η απόσταση ήταν 17,6 χιλιό-μετρα. Στην φετινή διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 170 άτομα, από τα οποία στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν τα 161. Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς απρόοπτα. Την γραμμή του τερματισμού, στο χρονικό όριο των πέντε ωρών που ορίζει ο κανονισμός, πέρασαν 152 αθλητές, μεταξύ αυτών πολλοί από το νομό Χανίων, αρκετοί από την υπόλοιπη Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, και για άλλη μία χρονιά συμμετείχαν αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό.

 

  Στην γενική κατηγορία του αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Παγουνάδης της ομάδας Adidas Hellas από την Αθήνα, με χρόνο 1:47:54, το οποίο είναι και νέο ρεκόρ χρόνου για τον αγώνα, στην δεύτερη θέση ήταν ο Φώτιος Ματσίγκος του Συλλόγου Arkalos TRT, με χρόνο 1:53:37 και στην τρίτη θέση ήταν ο Χανιώτης Αντώνιος Κωστάκης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 1:56:53. Το προηγούμενο ρεκόρ χρόνου του αγώνα ήταν 1:50:35 και το είχε κάνει το 2013 ο Εμμανουήλ Σηφάκης από το Ηράκλειο.

 

   Στην κατηγορία των ανδρών από 18 έως 39 χρονών, τις πρώτες θέσεις μοιράστηκαν οι ίδιοι αθλητές που μοιράστηκαν τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης του αγώνα, δηλαδή οι Αθανάσιος Παγουνάδης της Adidas Hellas, με χρόνο 1:47:54, στην δεύτερη θέση ήταν ο Φώτιος Ματσίγκος του Arkalos TRT, με χρόνο 1:53:37 και στην τρίτη θέση ήταν ο Αντώνιος Κωστάκης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 1:56:53.

 

   Στην κατηγορία των ανδρών από 40 έως 49 χρονών, πρώτος τερμάτισε ο Ελευθέριος Βιτσιλάκης του Συλλόγου Παλαιόχωρα TRT, με χρόνο 2:08:05, δεύτερος ήταν ο Γεώργιος Νικολετάκης του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 2:11.19 και τρίτος ο Ιωάννης Κοτσώνης από τον Πύργο Ηλείας, με χρόνο 2:14:19. 

 

   Στην κατηγορία των ανδρών από 50 έως 59 χρονών, πρώτος τερμάτισε ο Stephen Matthews από το Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο 2:33:48, δεύτερος ήταν ο Εμμανουήλ Κληρονομάκης του Συλλόγου Παλαιόχωρα TRT, με χρόνο 2:40:04 και τρίτος ο Roar Holtedahl του Συλλόγου Telenor, από τη Νορβηγία, με χρόνο 2:40:14. 

 

   Τέλος στην κατηγορία των ανδρών από 60 χρονών και πάνω, πρώτος τερμάτισε ο Θεοφάνης Κουκούσουλας του Ε.Ο.Σ. Χανίων, με χρόνο 2:59:38, δεύτερος ήταν ο Robert Bell από την Μεγάλη Βρετανία, που ζει στα Χανιά, με χρόνο 3:10:54 και τρίτος ο Μιχαήλ Πετακάκης, ανεξάρτητος από τα Χανιά, με χρόνο 3:36:35.

 

View this photo set on Flickr  

 

   Στην κατηγορία των γυναικών έως 39 ετών, πρώτη τερμάτισε η Helena Feddersen του Συλλόγου Rouvas Forest Trail - Σ.Μ.Κ., με χρόνο 2:28:13, δεύτερη ήρθε η Hayley Wolcott του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου, με καταγωγή από την Αυστρία, με χρόνο 2:47:10 και τρίτη ήταν η Σοφία Μανιατάκου του Συλλόγου Outdoor Trainers, από την Αθήνα, με χρόνο 2:53:52, ενώ στην κατηγορία των γυναικών από 40 ετών και άνω, πρώτη τερμάτισε η Satu Niskavaara των Vaskyla Trail Runners από την Φινλανδία, με χρόνο 2:49:41, δεύτερη ήρθε η Ελένη Γαλεράκη του Σ.Δ.Υ. Χανίων, με χρόνο 2:58:54 και τρίτη ήταν η Αγγελική Πελεκανάκη, των Χανιώτικων ομάδων Κότινος και marTEAMnos, με χρόνο 3:28:00.

 

   Οι ακούραστοι εθελοντές - μέλη του Συλλόγου παρακολουθούσαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από τα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου και τροφοδοτούσαν τους αθλητές με νερό και τα απαραίτητα ισοτονικά ροφήματα. Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σ. ήταν για άλλη μία χρόνιά παρόντες και βοήθησαν πολύ με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Η Κλινική ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ Α.Ε.-Θεραπευτήριο IASIS διέθεσε ένα από τα ασθενοφόρα της, το οποίο στάθμευσε στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της διοργάνωσης, για ενδεχόμενη αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού ατυχήματος.

 

   Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Η Εταιρεία Ανάπτυξης Λάκκων – Ομα-λού διευκόλυνε την διοργάνωση, διαθέτοντας χώρους από τις εγκαταστάσεις της. Η επιχεί-ρηση 'KARISTIANIS - Outdoor Apparel & Footwear Co.' με τις εταιρείες THE NORTH FACE, SALOMON, COLUMBIA και NEW BALANCE τις οποίες αντιπροσωπεύει ήταν ο χορηγός, που έδωσε τα δώρα για τους νικητές όλων των κατηγοριών του αγώνα. 

        . Επίσης η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. προσέφερε νερό σε μικρά μπουκάλια, απαραίτητα για τους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα, ενώ οι εταιρείες Γεράνι Αναψυκτικά Α.Ε.,  Δρακουλάκης Α.Ε. - Νέος Ομαλός και Καπνισάκης - Μπουλιτσάκης Ο.Ε., βοήθησαν στην τροφοδοσία  συμμετεχόντων και εθελοντών. Τα ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε. μετέφεραν δωρεάν με λεωφορείο τους, τους συμμετέχοντες, στο οροπέδιο Ομαλού.   

 

   Η μικρή γιορτή με τις απονομές στους νικητές του αγώνα, έγινε στις 13:00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής και συγκέντρωσε εκτός από τους συμμετέχοντες και αρκετούς φίλους του βου-νού και της φύσης. Στην εκδήλωση των απονομών παραβρέθηκαν η προϊσταμένη της Διεύ-θυνσης Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη με τον δασολόγο κ. Εμμ. Παπαδάκη.  

 

Τα αποτελέσματα

 

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα εδώ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Anniversary, 10th @mozart100_run : Like an excellent red wine that improves as the years go by - read the postrace… https://t.co/0YPt6Ffr9A
@OlympusMarathon | H χαρτογραφική εταιρία ROUTE διαθέτει χάρτες σε όλους τους συμμετέχοντες: https://t.co/6xyScOpYk7 https://t.co/sh5djWC8r6
"Scarpa Infinity & Spin 2.0 by Panaras", νέο review στο @Advendure_Net : https://t.co/F1LWy4i3Jf #scarpa… https://t.co/TqJQn4oTEJ
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Στην εξαιρετική 15η θέση και 2ος στην κατηγορία του ο Κώστας Παραδεισόπουλος στο Marathon du Mont Blanc!

Zach Miller: Kατάθεση ψυχής, σε μια μεγάλη επιστροφή ενός κορυφαίου αθλητή!

Οι Adam Peterman & Ruth Croft μεγάλοι νικητές στο Western States Endurance Run 2022!

Ο Hannes Namberger με ρεκόρ και η γνώριμη στη χώρα μας Mimmi Kotka νικητές στο LUT 2022!

Miguel Angel-Heras Hernandez και Μαρία Μαλάι οι νικητές στον Olympus Marathon 2022! Ο Ιταλός Rota Donatello νικητής στο Olympus Ultra!

Επετειακό, 10ο mozart100 by UTMB®: Σαν ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί που βελτιώνεται καθώς περνούν τα χρόνια!

La Sportiva Lavaredo Ultra Trail by UTMB: Iσπανική επικράτηση και στο Cortina Trail!

O Ισπανός Antonio Martinez Perez και η Ιταλίδα Alice Gaggi νικητές στο  Cortina Skyrace 2022!

Scarpa Infinity & Spin 2.0 by Panaras!

Στις 18 Ιουνίου το 10o Mozart100 by UTMB και με ελληνικές συμμετοχές!

Denali 2022 – Proof of Dreams!

Zegama Aizkorri 2022 – Kilian Jornet: Veni, Vidi, Vici !