Η προκήρυξη του 3ου αγώνα 'Υψάριο Μονοπάτι' στην Θάσο

08 Μάι 2014

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Χ”ΓΙΩΡΓΗΣ σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές, σας καλούν στο νησί της Θάσου την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014  στον 3ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία "ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΥΨΑΡΙΟΥ".

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ: Η διαδρομή των 29 περίπου χιλιομέτρων, έχει αφετηρία και τερματισμό στο πνευματικό κέντρο του Θεολόγου. Ως χρονικό όριο καθορίζονται οι 7 ώρες.



Ξεκινάει στις 9.00 π.μ. με κατεύθυνση την «Χαλατσούκα», από όπου το μονοπάτι διασχίζει μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους, με αποκλειστική δασοκάλυψη άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπαρισιού ), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’.



Περνάει από την  κορυφογραμμή  Πρ. Ηλία- Ψαριό με μοναδική θέα και την ύπαρξη των σπάνιων δέντρων ίταμου, που είναι υπεραιωνόβια και αποτελούν μνημεία της φύσης. Στη συνέχεια φθάνει  στην κορυφή του Υψάριου(1204μ.) όπου και ακολουθεί το μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου.



Κατόπιν κατηφορίζει μέσα από δασωμένο μονοπάτι προς την Ποταμιά. Ακολουθούν περίπου 6χλμ. βατoύ χωματόδρομου για να φθάσουμε στις Τρείς Πηγές. Από εκεί, διαμέσου του ιστορικού μονοπατιού «Καγκέλια», που παλαιότερα ένωνε το Θεολόγο με τον κάμπο της Ποταμιάς, αρχίζει η τελευταία ανηφόρα που το τέλος της καταλήγει στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Τα τελευταία 6 χλμ. πριν τον Θεολόγο είναι κατηφορικός συνδυασμός μονοπατιού και χωματόδρομου μέχρι τον τερματισμό.



Η απόσταση που διανύει είναι περίπου 28 χιλ. σε πλαγιά βουνού, μονοπάτια και χωματόδρομους, με 1506 μ. υψομετρικά.



Θα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία της διαδρομής που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και μεγάλη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.



Περισσότερες πληροφορίες καθώς και υψομετρικά θα ακολουθήσουν στο site του αγώνα www.mtb-thassos.com τις επόμενες ημέρες.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής είναι 10 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, καθώς και αναμνηστικά.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: ανδρών 19-39, 40+, 50+ και γυναικών.


Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 100 αθλητές. Έγκυρη θεωρείται εγγραφή εφόσον κατατεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος εγγραφής στον παρακάτω λογαριασμό:

KΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ-ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 260/946456-57
ΙΒΑΝ: GR6701102600000026094645657


μέχρι τις 10/9/2014, συμμετοχές που δεν έχουν εξοφληθεί δεν θα θεωρούνται έγκυρες μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας.



ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.


ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για τους τρεις πρώτους άντρες κάθε κατηγορίας και τις τρεις πρώτες γυναίκες.            

    

Η Οργανωτική επιτροπή
www.mtb-thassos.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ