Η Fernanda Maciel κάνει FKT στο Aconcagua (6.962μ) σε 14h10m!

Ο πολυπόθητος στόχος επετεύχθη για την Βραζιλιάνα δρομέα της The North Face Fernanda Maciel η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει την ανάβαση και κατάβαση από την κορυφή του Aconcagua (6.962μ) σε 14 ώρες και 10 λεπτά, χρόνο που αποτελεί και το πρώτο καταγεγραμμένο γυναικείο ρεκόρ του συγκεκριμένου FKT.

Η Maciel αποφάσισε να μην ξεκινήσει από το Horcones την πόλη που αποτελεί και είσοδο στο μονοπάτι που οδηγεί στο Aconcagua αλλά από το base camp που βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή του βουνού. Ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθειά της μιας και πάλεψε με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία να φτάνει τους -12C.

 

H Fernanda Maciel στο Nido de Condores, στα 5.530μ | © Gustavo Cherro / Red Bull Content Pool

 

Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε την 2η της μέσα σε λίγες μέρες από τα τέλη Δεκέμβρη που βρίσκεται στην περιοχή για εγκλιματισμό και προετοιμασία. Η πρώτη έπρεπε να ακυρωθεί λόγω κατολισθήσεων στην διαδρομή αλλά ισχυρών πονοκεφάλων που ένιωθε πάνω από τα 6.000 μέτρα. Να αναφέρουμε εδώ ότι και πέρυσι τέτοια εποχή η γνωστή Βραζιλιάνα υπερμαραθωνοδρόμος είχε κάνει κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες πραγματοποίησης του FKT αυτού.

 

Το ανδρικό ρεκόρ ανάβασης / κατάβασης στο Aconcagua κατέχει ο Karl Egloff (διαβάστε περισσότερα εδώαπό τις 19 Φεβρουαρίου του 2015 όπου ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που ακολούθησε και ο Kilian δύο μήνες πριν, συνέτριψε το ρεκόρ του ολοκληρώνοντας την διαδρομή των 60 χιλιομέτρων σε 11 ώρες και 52 λεπτά, σχεδόν μία ώρα γρηγορότερα από τον Καταλανό! Να σημειώσουμε εδώ ότι το ρεκόρ του Egloff σημειώθηκε με σημείο εκκίνησης / τερματισμού το Horcones κάτι που σημαίνει ότι διένυσε μεγαλύτερη απόσταση από την Fernanda Maciel.

 

Κατά την διάρκεια προπόνησης και εγκλιματισμού | © Gustavo Cherro / Red Bull Content Pool

 

Η προσπάθεια αυτή της Maciel, μετά την διάσχιση του Camino de Santiago (860 χλμ σε 10 μέρες), το White Flow Favela da Rocinha όπου έτρεξε στην μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη φαβέλα της Βραζιλία και το Everest Trail Race στο Νεπάλ, ήταν η τέταρτη από μία σειρά προσπαθειών της στα πλαίσια της φιλανθρωπικής εκστρατείας της White Flow μέσω της οποίας υποστηρίζει τον αγώνα κατά της φτώχειας στην Βραζιλία.

 

Άλλη μια σπουδαία προσπάθεια λοιπόν στον χώρο των FKTs παγκοσμίως από εκπρόσωπο του γυνακείου φύλου, συνεχίζει στον δρόμο που χάραξαν οι Anna Frost και Missy Gosney μετά την σπουδαία ολοκλήρωση των Nolan's 14, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να δούμε ακόμη σπουδαιότερα πράγματα από τις υπερμαραθωνοδρόμους που θέλουν να ολοκληρώσουν κάτι διαφορετικό και πιο προσωπικό. Πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν!

 

Πηγή: carreraspormontana.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ