×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Αποτελέσματα Αγώνων Βουνού, ένα βήμα παραπέρα

Η Κεντρική Σελίδα Αποτελεσμάτων Η Κεντρική Σελίδα Αποτελεσμάτων

Η συντακτική ομάδα του Advendure είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της νέας έκδοσης του "Πίνακα Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος", ένα πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό τώρα με αφορμή την ανάγκη για καταγραφή όλων των στοιχείων και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το Ορεινό Τρέξιμο στην Ελλάδα. Η ανάγκη για ολοκληρωτική αλλαγή της δομής και της παρουσίασης του Πίνακα Αποτελεσμάτων ήταν τον τελευταίο καιρό κάτι παραπάνω από εμφανής. αφού ο όγκος των δεδομένων, αγώνων αλλά και αθλητών, ήταν πια αρκετά μεγάλος και όχι εύκολα διαχειρίσιμος με τον τρόπο που αυτός παρουσιαζόταν.

Στην νέα του, απλουστευμένη αλλά και πιο φιλική μορφή, δόθηκε έμφαση στην εύκολη ανεύρεση κάποιου αθλητή ή κάποιου αγώνα του παρελθόντος. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην εξαγωγή και παρουσίαση κάποιων στατιστικών δεδομένων του εκάστοτε αγώνα ή συνολικά της χρονιάς στην οποία διεξήχθη ο αγώνας.

Η κεντρική σελίδα των Αποτελεσμάτων την πρώτη φορά που την "ανοίγουμε" φέρνει τα αποτελέσματα του πιο πρόσφατου αγώνα. Η σελίδα έχει χωριστεί σε 4 βασικά μέρη:

  1. Συνοπτικά δεδομένα Αγώνα:Εδώ βλέπουμε όλα τα χαρακτηριστικά δεδομένα ενός αγώνα, από τα πιο βασικά όπως απόσταση και θετική υψομετρική διαφορά, έως και πιο σύνθετα όπως η μέση επίδοση. Ας εξηγήσουμε λίγο τι σημαίνουν κάποια από αυτά:
    • Πόντοι: Οι πόντοι ενός αγώνα είναι αντιπροσωπευτικοί της δυσκολίας του. Υπολογίζονται από τον λόγο της υψομετρικής διαφοράς του αγώνα διαιρώντας την με το 100 και προσθέτοντας την χιλιομετρική απόσταση.
    • Δείκτης Ανάβασης: Ο λόγος της υψομετρικής διαφοράς ως προς την απόσταση
    • Μέση Επίδοση: Πολύ χρήσιμο στατιστικό στοιχείο για αγώνες που σε βάθος χρόνου έχουν την ίδια διαδρομή. Προφανώς λαμβάνονται υπόψην μόνον οι έγκυροι τερματισμοί
  2. Στατιστικά Έτους:Εμφανίζονται χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το έτος διεξαγωγής του αγώνα που εμφανίζεται στην σελίδα.
    • Αθλητές: Συνολικά πόσοι αθλητές αγωνίστηκαν μέσα στην χρονιά, άντρες και γυναίκες. Ο αριθμός αναφέρεται σε μοναδικό αριθμό αθλητών που συμμετείχαν σε έναν έστω αγώνα την συγκεκριμένη χρονιά
    • Νέοι Αθλητές: Πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές την συγκεκριμένη χρονιά. Οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν είχαν αγωνιστεί ξανά σε αγώνα από καταβολής τήρησης του αρχείου αποτελεσμάτων (1986).
    • Αγώνες: Πόσοι αγώνες στην Ελλάδα ή αγώνες στο εξωτερικό στους οποίους αγωνίστηκαν Έλληνες αθλητές περιλαμβάνονται στο Αρχείο.
    • Max Αγώνες: Οι αθλητές με τους περισσότερους αγώνες μέσα στην χρονιά (άντρες και γυναίκες ξεχωριστά)
    • Max Πόντοι: Οι αθλητές με τους περισσότερους πόντους (ο υπολογισμός αναφέρεται παραπάνω) μέσα στην χρονιά (άντρες και γυναίκες ξεχωριστά)
  3. Block Αναζήτησης:Η αναζήτηση αθλητών ή αγώνων γίνεται με δύο τρόπους.
    • Στο μπλοκ "Ελεύθερη Αναζήτηση" μπορούμε να αναζητήσουμε στο αρχείο οποιονδήποτε αθλητή ή αγώνα. Πατώντας "Αναζήτηση" στο πεδίο "Αναζήτηση Αγώνα", μας εμφανίζεται συνοπτικός πίνακας με τους σχετικούς αγώνες οι οποίοι είναι και link για να εμφανιστούν τα αποτελέσματά του. Πατώντας "Αναζήτηση" στο πεδίο "Αναζήτηση Αθλητή", μας εμφανίζεται συνοπτικός πίνακας με σχετικούς αθλητές. Πατώντας πάνω στο όνομα κάποιου αθλητή που είναι και link μας εμφανίζεται πίνακας με τους αγώνες στους οποίους έχει τρέξει ταξινομημένος πάντα με φθίνουσα χρονολογική σειρά (ο πιο πρόσφατος πρώτα).
    • Στο μπλοκ "Μετάβαση σε Αγώνα" τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Δύο αναδυόμενες λίστες μας βοηθούν να επιλέξουμε βάσει χρονιάς κάποιον συγκεκριμένο αγώνα και να δούμε τα αποτελέσματά του.
  4. Αποτελέσματα Αγώνα: Ο πίνακας μπορεί να ταξινομηθεί ανά επίδοση (default) ή ανά όνομα. Τα ονόματα των αθλητών είναι και εδώ link και μας οδηγούν σε συνοπτικό πίνακα αγώνων που έχει τρέξει ο συγκεκριμένος αθλητής.

Πιστεύούμε ότι με την νέα του μορφή είναι πιο εύχρηστος και φιλικός στην αναζήτηση κάποιου αγώνα ή των αγώνων κάποιου αθλητή. Προσθέτοντας και την εμφάνιση στατιστικών στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας προχωράμε ένα βήμα παραπέρα στην ενημέρωση του κοινού αγώνων ορεινού τρεξίματος και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Στο μέλλον θα προστεθούν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να εξαχθούν, όπως Τοπ λίστες αθλητών με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (πλήθος αγώνων, πόντοι, συντελεστής απόδοσης κ.α) και θα εμφανίζονται δυναμικά ανα έτος.

Βεβαίως, μετά τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα που παραδοσιακά κλείνει την σεζόν αγώνων βουνού κάθε χρονιάς, η Έκθεση του Advendure θα βγάλει στην επιφάνεια όλα τα στατιστικά στοιχεία που πλέον έχουμε στην διάθεσή μας για να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας ως προς το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των αγώνων Ορεινού Τρεξίματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο της καταγραφής των αγώνων όλων αθλητών είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο, καθώς η διαθέσιμη στην ομάδα του Advendure πληροφόρηση είναι πολλές φορές ελλιπής ή περιέχει λάθη ορθογραφικά ή άλλου είδους. Προκειμένου να συμπληρωθούν κενά και να διορθωθούν αναπόφευκτα λάθη, το Advendure καλεί κάθε φίλο, κάθε Έλληνα αθλητή του ορεινού τρεξίματος και κάθε διοργανωτή, να συνδράμουν το πρωτοπόρο αυτό έργο, που θα βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον κάθε άνθρωπο που ασχολείται στην Ελλάδα με το ορεινό τρέξιμο. Έτσι λοιπόν, για οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη διαπιστώσετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected].

Το Advendure παραμένει ανοιχτό σε προτάσεις του κοινού, που θα έχουν στόχο την πιθανή βελτίωση του Πίνακα στο μέλλον. Ο Πίνακας θα έχει διαρκή ενημέρωση στο εξής, με στόχο την άμεση πληροφόρηση των αθλητών.

Ο Πίνακας βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.advendure.com/index.php/component/results/?view=raceview

Η συντακτική ομάδα του Advendure

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ