Φακός LED Nitecore TINI 3, Orange: Μικροσκοπικός, αλλά με Πολλαπλές Θερμοκρασίες Χρώματος και ισχυρό Φωτισμό!

Εδώ και αρκετό καιρό η Nitecore έχει ενσωματώσει στους φακούς της την τεχνολογία UHE (Ultra High Efficiency), μια πρωτοποριακή εξέλιξη της NiteLab που αφορά LED με εξαιρετικά υψηλή απόδοση, ειδικά σχεδιασμένα για εξοπλισμό υψηλών επιδόσεων. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, η εταιρεία μπορεί να κατασκευάζει φακούς που προσφέρουν πολλαπλές θερμοκρασίες χρώματος, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη χρήση τους. Ήδη έχουμε παρουσιάσει στο Advendure μοντέλα όπως οι HC65 UHE, HC75 UHE, NU27 και HA23 UHE, τα οποία δίνουν στον χρήστη αυτή τη δυνατότητα. Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Nitecore κατάφερε να ενσωματώσει την ίδια τεχνολογία σε έναν εξαιρετικά μικρoσκοπικό φακό τύπου μπρελόκ (keychain), ο οποίος, εκτός από την επιλογή θερμοκρασιών χρώματος, διαθέτει και πλήθος άλλων ισχυρών και “έξυπνων” λειτουργιών. Ο λόγος για τον LED Nitecore TINI 3.

 

 

 

Ξεκινώντας την παρουσίαση του από το πιο ξεχωριστό του χαρακτηριστικό, ο LED Nitecore TINI 3 δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις θερμοκρασίες χρώματος:

  • Θερμό φως (3000K)
  • Ουδέτερο λευκό (4500K)
  • Ψυχρό λευκό (6500K)

 Η επιλογή αυτή προσφέρει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια, επιτρέποντας στον χρήστη να προσαρμόζει τον φωτισμό ανάλογα με το περιβάλλον: σε ομίχλη, απόλυτο σκοτάδι, μικτές συνθήκες φωτισμού ή όταν απαιτείται περισσότερη λεπτομέρεια. Για μια αναλυτική παρουσίαση σχετικά με το ποια θερμοκρασία χρώματος είναι κατάλληλη για κάθε outdoor συνθήκη, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας για τον LED HA23 UHE.

Πώς καταφέρνει όμως ο LED Nitecore TINI 3 να προσφέρει τέτοια ευελιξία και ισχύ; Το μυστικό βρίσκεται στα LED 8 πυρήνων MCT UHE, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές θερμοκρασίες χρώματος και εξασφαλίζουν +20% υψηλότερη φωτεινή απόδοση σε σχέση με τα συνηθισμένα LED φακών.

 

 

Το αποτέλεσμα; Ένας μικροσκοπικός φακός που αποδίδει έως 600 lumens, φωτίζοντας αποτελεσματικά αποστάσεις μέχρι και 90 μέτρων. Και όλα αυτά μέσα σε ένα “σώμα” με διαστάσεις μόλις 47,2 × 25,4 × 14 mm και βάρος 20 γραμμάρια! Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση για φακό μπρελόκ.

 

 

 

Εντυπωσιακή όμως σε σχέση με το μέγεθος του είναι και η χωρητικότητα της ενσωματωμένης μπαταρίας του, η οποία είναι τύπου Li-ion 330 mAh με φόρτιση μέσω USB-C και πλήρη φόρτιση σε περίπου μιάμιση ώρα. Μάλιστα ο φακός μπορεί να λειτουργεί ενώ φορτίζεται.

Ο LED Nitecore TINI 3 διαθέτει 5 επίπεδα φωτεινότητας (+ στιγμιαίο Turbo) με τις εξής προδιαγραφές (κατά ANSI FL1):

 

 

Η λετουργία Turbo είναι στιγμιαία και δεν μένει ενεργή για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Σε κατάσταση Ultralow παρέχει εντυπωσιακή αυτονομία άνω των 3 ημερών.

Παρά το μικρό μέγεθος του διαθέτει OLED panel το οποίο δείχνει σε πραγματικό χρόνο την ένταση, το υπόλοιπο της μπαταρίας, τη θερμοκρασία φωτός, αν είναι σε λειτουργία κλειδώματος, καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο λειτουργίας.

Όπως σχεδόν σε όλους τους φακούς της Nitecore η λειτουργία πραγματοποιείται με μόλις δυο κουμπιά, ενώ δίνει τη δυνατότητα προεπιλεγμένης θερμοκρασίας χρώματος και επιπέδου φωτεινότητας. Διαθέτει επίσης τόσο λειτουργία μισού, όσο και πλήρους κλειδώματος.

 

 

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με στρατιωτικό (HA III) σκληρό ανοδίωμα και διαθέτει αντοχή σε πτώσεις έως από 2 μέτρα. Επίσης έχει βαθμονομηθεί με IP54 σε σχέση με την ανθεκτικότητα του σε νερό και σκόνη.

 

 

Τέλος, στον προαιρετικό εξοπλισμό του LED Nitecore TINI 3 περιλαμβάνεται μια εύκαμπτη βάση φόρτισης (καλώδιο), η οποία τον μετατρέπει εύκολα σε μικρό φωτάκι νυχτός ή ακόμα και σε επιτραπέζιο φωτιστικό. Μια κομψή λεπτομέρεια που λειτουργεί σαν το… κερασάκι στην τούρτα!

 

 

Τιμή με ΦΠΑ: 49,90 €

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

Συνέντευξη στην ET1:

https://www.youtube.com/watch?v=3iyn3QmFlyE

Podcast "Γιατί Τρέχουμε" - s2 #09"

https://www.youtube.com/watch?v=2LTrKZ8PyWc

https://open.spotify.com/episode/3fh6hrfPU1lV8rMeJFwu4K?fbclid=IwY2xjawIIXc1leHRuA2FlbQIxMAABHcgV9oGV5267G_FMpYrdiTQvYeD-CHcKdwl87X6PcJAHPVJ1MMD7jsi0zA_aem_BamBteVv_iyujN0SoxVdyg

www.advendure.com