Συσκευή Θερμικής Απεικόνισης Pulsar AXION XQ38!

Από 19 Απρ 2021

Οι συσκευές θερμικής απεικόνισης αποτελούν εξειδικευμένα και πολύ χρήσιμα εργαλεία που παρέχουν “όραση” στον άνθρωπο σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού και βρίσκουν εφαρμογή σε σώματα ασφαλείας, ομάδες διάσωσης, εξερευνητές και ανθρώπους της περιπέτειας, παρατηρητές / επιστήμονες που μελετούν την άγρια φύση αλλά και σε ταξιδευτές που επιχειρούν περιπέτειες / διασχίσεις στις θάλασσες. Η τεχνολογία τους έχει φτάσει πλέον σε εξαιρετικά επίπεδα, αφού ξεπερνούν εμπόδια όπως η ομίχλη, η καταχνιά, το χιόνι, και η βροχή. Για την Pulsar, η οποία είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο, ήδη έχουμε κάνει στο Advendure αναλυτική παρουσίαση για τρία από τα μοντέλα της, τα AXION XM30S, KEY XM22 και ΧΜ30. Σειρά παίρνει σήμερα η AXION XQ38 η οποία λειτουργεί με μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία (APS5) και είναι αδιάβροχη σύμφωνα με το πρότυπο IPX7 για να μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο εξαιρετικός αισθητήρας 17μm με ανάλυση 384x288 και NETD 40mK εξασφαλίζει την αναλυτική αναγνώριση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ενώ σε συνδυασμό με τον φακό F38/1.2 μπορεί να εντοπίσει αντικείμενο ύψους 1,8m μέχρι και στα 1350 μέτρα απόσταση. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της και ένα βίντεο που περιγράφει με πολύ παραστατικό τρόπο τις δυνατότητες της στο πεδίο!

 

 

 

 

Αισθητήρας θερμικής απεικόνισης υψηλής ευαισθησίας: Ο αισθητήρας θερμικής απεικόνισης 384x288 @ 17 μm της Axion XQ με NETD 40mK εξασφαλίζει τέλεια αναγνώριση λεπτομερειών ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες όταν η θερμική αντίθεση είναι χαμηλή. Οι μικρότερες διαφορές θερμοκρασίας θα είναι ορατές κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, της ομίχλης ή του κρύου πρωινού στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη θερμική απεικόνιση.

 

 

 

Ελαφρύ και ανθεκτικό περίβλημα μαγνησίου: Το περίβλημα από ελαφρύ κράμα μαγνησίου εξασφαλίζει υψηλή δομική ακαμψία και ανθεκτικότητα. Το μικρό βάρος την καθιστά ιδανική επιλογή για μεγάλα εξωτερικά ταξίδια, όταν απαιτείται μία ελαφριά αλλά ικανή συσκευή θερμικής παρατήρησης.

 

 

 

Απόσταση ανίχνευσης που ξεπερνά τα 1300 μέτρα απόσταση: Ένας ισχυρός φακός F38 / 1.2 σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικά ευαίσθητο αισθητήρα θερμικής απεικόνισης 384x288 @ 17 μm παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες ανίχνευσης. Ένα τυπικό αντικείμενο ύψους 1,8 μέτρων μπορεί να ανιχνευθεί έως και 1350 μέτρα μακριά σε απόλυτο σκοτάδι.

 

 

Εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών: Η ενσωματωμένη συσκευή εγγραφής βίντεο παρέχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα όσον αφορά τη μαγνητοσκόπηση ή τη λήψη φωτογραφιών από εμπειρίες στη φύση που είναι σπάνιες και θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα. Με ένα πάτημα του κουμπιού REC η συσκευή καταγράφει βίντεο που μπορεί κάποιος να μοιραστεί εύκολα με συναδέλφους, φίλους και συγγενείς. Η συσκευή έχει 16 GΒ  εσωτερικής μνήμης, τα οποία παρέχουν πολλές ώρες εγγεγραμμένου βίντεο και χώρο για χιλιάδες φωτογραφίες.

 

Τεχνολογία ενίσχυσης εικόνας: Η ιδιόκτητη τεχνολογία Image Boost της Pulsar αποτελείται από αλγόριθμους λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τη σαφήνεια και τη συνολική λεπτομέρεια της εικόνας. Το Image Boost οδηγεί σε ευκρινέστερο, πιο λεπτομερές οπτικό πεδίο και βελτιωμένες δυνατότητες αναγνώρισης αντικειμένων.

 

Η συσκευή είναι αδιάβροχη σύμφωνα με το πρότυπο IPX7: H Axion XQ38 παρέχει αδιάβροχη προστασία επιπέδου IPX7από ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνι. Η μονάδα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί άψογα, ακόμη και μετά από βύθιση σε έως ένα μέτρο νερού για έως και 30 λεπτά!

 

 

Πλήρως έγχρωμη οθόνη, HD AMOLED: Η νέα οθόνη HD προσφέρει ευκρινές, πλούσιο σε αντίθεση, έντονα χρωματικό οπτικό πεδίο. Η τεχνολογία AMOLED εξασφαλίζει άψογη, ρευστή απεικόνιση υψηλής ανάλυσης και εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Σύστημα Μπαταρίας B-Pack mini APS5: Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion υψηλής χωρητικότητας και γρήγορης αλλαγής προσφέρει 6 ώρες χρόνου λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Η γρήγορη και εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας, σε συνδυασμό με την άμεση εκκίνηση, εξασφαλίζουν συνεχή παρακολούθηση χωρίς διακοπές. Ένα συνηθισμένο Power Bank μπορεί να συνδεθεί μέσω της υποδοχής USB Type-C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερική πηγή τροφοδοσίας.

 

 

 

Τρόποι παρατήρησης: Η βελτιστοποίηση εικόνας πρέπει να πραγματοποιείται ανάλογα με την περιβαλλοντική τοποθεσία και τις συνθήκες. Τα βουνά, οι πόλεις και τα δάση έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας, ορισμένες ρυθμίσεις έχουν βελτιστοποιηθεί και συγκεντρωθεί σε προφίλ. Ως αποτέλεσμα, η βελτιστοποιημένη απεικόνιση σε διάφορες συνθήκες είναι ευκολότερη. Η προεπιλογή αναγνώρισης είναι μια άλλη επιλογή βέλτιστης απεικόνισης που καθιστά την αναγνώριση ευκολότερη, ακόμη και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.


Μεταβλητή ψηφιακή μεγέθυνση ΑΠΟ x3,5 ΕΩΣ  x14: H ψηφιακή μεγέθυνση, έως και 14x, παρέχει βελτιωμένη εστίαση και καλύτερη συνολική αναγνώριση αντικειμένων σε σημαντικές αποστάσεις. Το ζουμ αλλάζει είτε σταδιακά σε βήμα 2x είτε συνεχώς για ένα πραγματικά βέλτιστο, προσαρμοσμένο οπτικό πεδίο για συγκεκριμένη κατάσταση.Λειτουργία εικόνας μέσα στην εικόνα: Το Picture-in-Picture εμφανίζει μια μεγεθυμένη εικόνα στο πάνω-κέντρο 10% του συνολικού οπτικού πεδίου, για ακριβή μεγέθυνση σε ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος.


Παλέτες χρώματος: Η παλέτα 8 χρωμάτων της Axion XQ38 βελτιώνει την προβολή σε διάφορες συνθήκες. Ενώ η κλασική λειτουργία White Hot είναι εξαιρετικά ευέλικτη, το Hot Black συχνά προτιμάται για την ανίχνευση άγριας ζωής τη νύχτα. Το Red Monochrome βοηθά στη μείωση ή την αποτροπή της εξόδου του φωτισμού από τον προσοφθάλμιο. Η σέπια βελτιώνει συχνά την παρατήρηση μεγάλης εμβέλειας, ενώ το Red Hot, το Rainbow και το Ultramarine ενισχύουν τις διαφορές θερμοκρασίας διαφόρων χαρακτηριστικών αντικειμένων. Το Violet βοηθάει στον ταχύτερο εντοπισμό αντικειμένων.


Σταδιαμετρικό αποστασιόμετρο: Ο σταδιαμετρικός ανιχνευτής απόστασης είναι μια δυναμική κλίμακα εύρεσης της απόστασης και αποσκοπεί στον προσδιορισμό της κατά προσέγγιση εμβέλειας σε αντικείμενα με γνωστό ύψος, π.χ. 1,7 m (ελάφια), 0,7 m (αγριογούρουνο) και 0,3 m (κουνέλι).

 

Τιμή λιανικής: 1.990 ευρώ

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

 • Υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας θερμικής απεικόνισης
 • Ελαφρύ και ανθεκτικό περίβλημα κράματος μαγνησίου
 • Η απόσταση ανίχνευσης ξεπερνά τα 1300 μέτρα
 • Εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών
 • Τεχνολογία ενίσχυσης εικόνας Γρήγορη εκκίνηση 5 δευτερολέπτων
 • Αδιάβροχο σύμφωνα με το πρότυπο IPX7
 • Οθόνη Full-Color, HD AMOLED
 • Σύστημα μπαταρίας B-Pack mini APS5 
 • 4 Τρόποι παρατήρησης 
 • 8 Παλέτες χρωμάτων
 • Μεταβλητό ψηφιακό ζουμ από 3,5x έως 14x
 • Λειτουργία Picture-in-Picture
 • Wi-Fi. Ενσωμάτωση με συσκευές iOS και Android
 • Σταδιαμετρικό σύστημα μέτρησης της απόστασης

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των συσκευών θερμικής απεικόνισης PULSAR στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα PULSAR διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

FROZEN PEAKS 2022: Μια διοργάνωση μοναδική στην Ελλάδα - το post race άρθρο του @Advendure_Net για το μπουκέτο αγών… https://t.co/BeIRBsQP8o
@SCARPAspa Ribelle Run: Μια εξαιρετική πρόταση για αγωνιστικό τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια:… https://t.co/XOvuWYuKH1
Πεζοπορικά μπατόν COBER: Αναλυτική παρουσίαση / review στο @Advendure_Net : https://t.co/DUXTbbZFLi #hiking #cober… https://t.co/7NSUKHkTQz
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

FROZEN PEAKS 2022: Μια διοργάνωση μοναδική στην Ελλάδα!

Scarpa Ribelle Run: Μια εξαιρετική πρόταση για αγωνιστικό τρέξιμο σε τεχνικά μονοπάτια!

Πεζοπορικά μπατόν COBER

Φακός κεφαλής NITECORE UT27 Pro 520Lumens + 2x HBL1300Lion Battery

"Λατρεύω τις προκλήσεις που με τρομάζουν" - Μια συζήτηση με την Jo Manta, δυο μήνες πριν το Badwater 135!

Υπάρχει βιώσιμος τουρισμός;

Fjällräven, Hanwag, Primus & Royal Robbins: Τα κορυφαία σουηδικά outdoor brands παρουσιάζουν τις συλλογές τους για το Καλοκαίρι 2022!

Η πεζοπορία γίνεται πλέον KAI γυναικεία υπόθεση, με το νέο Abisko Trekking Tights PRO από τη Fjällräven!

Fjällräven Keb Agile, ένα καινοτόμο παντελόνι πεζοπορίας!

Suunto 5 Peak - Μικρό στο μάτι ...

Πεζοπορικά μπατόν COBER ZetaAlu: Κορυφαία σχέση ποιότητας / τιμής!

Λίστα εξοπλισμού για Πολυήμερες πεζοπορικές διασχίσεις!