Η C.A.M.P. χορηγός του Arc’teryx Alpine Academy!

By 25 Ιουλ 2022

Το Arc’teryx Alpine Academy διοργανώθηκε για 11η φορά μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου 2022, με έδρα το εμβληματικό για το outdoor Chamonix Mont- Blanc. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ορεινά φεστιβάλ στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει μια πληθώρα ορεινών δράσεων, εργαστηρίων, ταινιών, μουσικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και δοκιμών υλικών στο πεδίο, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Σε συνεργασία με την Compagnie des Guides De Chamonix-Mont-Blanc, την Chamonix Experience (CHAMEX) και Βρετανούς οδηγούς βουνού, η Arc'teryx προσέφερε και φέτος σε περίπου 1.000 συμμετέχοντες, τουλάχιστον 40 διαφορετικές δράσεις στον ορεινό όγκο του Mont-Blanc και στην κοιλάδα του Chamonix, με επικεφαλής τους καλύτερους οδηγούς βουνού.

Ενδεικτικά, υπήρξαν προγράμματα εισαγωγής για αρχάριους στην αναρρίχηση με το "Grimpe & Nuit En Portaledge", μέχρι τη βελτίωση σε εμβληματικές αναρριχήσεις όπως το "l'Arête des Papillons", για τους πιο έμπειρους. Για τους αρχάριους, το νέο πρόγραμμα "Acclimatisation et bases de l'alpinisme" (Εγκλιματισμός και βάσεις της ορειβασίας) αποτελεί το θεμέλιο των βασικών γνώσεων του βουνού. Δύο εργαστήρια απευθύνονται ακόμη και σε παιδιά (εισαγωγή στην αναρρίχηση και ορειβασία επιπέδου 1), ενώ πιο εξειδικευμένα εργαστήρια, όπως "Φωτογραφία σε κατακόρυφο περιβάλλον" ή "φωτογράφιση σε παγετώνες", βοήθησαν αυτούς που ασχολούνται με την outdoor φωτογραφία. Φυσικά δεν έλειψαν και οι δραστηριότητες που αφορούν το ορεινό τρέξιμο.

Μεταξύ των αθλητών που βρέθηκαν και παρουσίασαν στο φεστιβάλ ήταν μεγάλα ονόματα του βουνού, όπως η ορειβάτης Ashima Shiraishi (ΗΠΑ), ο νικητής του Μαραθωνίου 90 χιλιομέτρων του Mont Blanc 2021 Martin Kern (Γαλλία) και οι θρύλοι της ορειβασίας και της αναρρίχησης στον πάγο Ines Papert (Γερμανία) και Will Gadd (Καναδάς).

Η Ιταλική δημοφιλής εταιρεία εξοπλισμού για αθλήματα βουνού C.A.M.P ήταν χορηγός του 11ου Arc’teryx Alpine Academy, στο οποίο συμμετείχε ενεργά και με την παρουσίαση του ακόλουθου βίντεο:

 

Η ιστορία της C.A.M.P (Concezione Articoli Montagna Premana) ξεκινάει το 1889 σε ένα μικρό εργαστήριο στην Premana, κοντά στα ριζά των βουνών γύρω από το Lecco, πλάι στη λίμνη Como της Βόρειας Ιταλίας. Από τότε και περνώντας από γενιά σε γενιά, το όνομα της CAMP ολοένα και μεγάλωνε για να φτάσει σήμερα με τις τρεις θυγατρικές της (CAMP, CASSIN, CAMP SAFETY) να αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες κατασκευής ορειβατικού εξοπλισμού και εξοπλισμού ασφαλείας με παρουσία σε 80 χώρες στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές βέβαια και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια μέσω της POLO, όπου όντας συνώνυμο της ποιότητας αλλά και των ανταγωνιστικών τιμών έχει εξοπλίσει και μυήσει στον κόσμο της ορειβασίας εκατοντάδες έλληνες φίλους του βουνού.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ