Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Παπούτσια>Η συλλογή παπουτσιών SALEWA για ορεινό τρέξιμο


Η συλλογή παπουτσιών SALEWA για ορεινό τρέξιμο

Η μακρά ιστορία της SALEWA ξεκινά πίσω στο 1935 και το Μόναχο όπου ο Josef Liebhart στις 8 Ιουλίου ξεκινά την οικογενειακή τότε επιχείρηση κατασκευής σελών και δερμάτινων ταπετσαριών Saddler and Leather Wares: SA (Sattler / Saddler) LE (Leder / Leather) WA (Waren / Wares). Με έδρα σήμερα στην καρδιά των Δολομιτών, στο Μπολζάνο του Ν. Τιρόλου έχει μια τεράστια παράδοση στην κατασκευή ποιοτικού τεχνικού εξοπλισμού και ρουχισμού εξολοκλήρου προσανατολισμένο σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων βουνού, από μία απλή πεζοπορία έως τις πιο απαιτητικές αποστολές. Αντίσκηνα, υπνόσακοι, σακίδια, μπότες, τεχνικά ρούχα και κάθε λογής ορειβατικός εξοπλισμός έχουν γαλουχήσει γενεές ορειβατών σε όλον τον κόσμο χαρίζοντας στην SALEWA την εξέχουσα θέση την οποία κατέχει στην αγορά. Ακολουθώντας την γενικότερη τάση της αγοράς τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να μην στρέψει το ενδιαφέρον της και στο ορεινό τρέξιμο, κατασκευάζοντας μοντέλα τα οποία απέσπασαν ιδιαίτερα καλές κριτικές.

Φανερώνοντας τις γνήσια βουνίσιες καταβολές της, η Salewa ονομάτισε την πρώτη της σειρά παπουτσιών για τρέξιμο στο βουνό ως “Speed Hiking” ενσωματώνοντας όμως χαρακτηριστικά τα οποία παραπέμπουν σαφώς σε παπούτσια ορεινού τρεξίματος. Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα Multi Track, Multi Track GTX, Ultra Train, Ultra Train GTX, Lite Train και το πιο «πεζοπορικό» Ultra Flex Mid GTX. Σημαντικότερο χαρακτηριστικό όλων των παπουτσιών της σειράς δεν είναι άλλο από την ενσωμάτωση σόλας Michelin® η οποία έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε αποκλειστική συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ελαστικών. Όλα τα μοντέλα βρίθουν χαρακτηριστικών προστασίας και υποστήριξης σε όλη την περίμετρό τους ενώ ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο «υβριδικό» μοντέλο Multi Track το οποίο παντρεύει τρεις κόσμους: της ορεινής ποδηλασίας, του ορεινού τρεξίματος και της πεζοπορίας.

Ας δούμε μερικά κοινά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων


Σόλα Michelin®


Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των παπουτσιών της Salewa για ορεινό τρέξιμο. Με διαφορετικές σχεδιάσεις σε κάθε μοντέλο ανάλογα με τον προσανατολισμό του, οι σόλες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε αποκλειστική συνεργασία με την Michelin υπόσχονται τόσο πολύ καλή πρόσφυση όσο και αντοχή στον χρόνο. Ενδεικτικό των προθέσεων της εταιρείας είναι άλλωστε και το γεγονός ότι επέλεξε να συνεργαστεί με την Michelin® μόνο στην γραμμή παραγωγής της Speed Hiking σειράς, ενώ σε όλα τα άλλα μοντέλα της ενσωματώνει σόλες Vibram. Μένει λοιπόν να δούμε και στην πράξη τα αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής ενσωμάτωσης της τεχνολογίας ελαστικών σε παπούτσια ορεινού τρεξίματος!

 

3F

Σε όλα της τα παπούτσια η SALEWA έχει ενσωματώσει το πατενταρισμένο σύστημα 3F το οποίο υπόσχεται πολύ καλή πλευρική στήριξη της φτέρνας και του αστραγάλου. Η πλευρική στήριξη ειδικά σε μονοπάτια με μεγάλη πλάγια κλίση είναι ένα πεδίο στο οποίο πάσχουν αρκετά μοντέλα παπουτσιών της αγοράς. Το 3F αποτελείται από επικαλύψεις από καουτσούκ σε σημεία κλειδιά κάτω από τον αστράγαλο ενώ μία παραλλαγή του, το 3F Total εκτείνεται μέχρι και τις θηλιές των κορδονιών για ακόμη καλύτερη εφαρμογή και στήριξη.

 

Motion Guidance

Σύστημα κατά το οποίο η σόλα και η εσωτερική σόλα «συνεργάζονται» για την υποστήριξη της φυσικής κίνησης του ποδιού και παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια σε οποιοδήποτε έδαφος.


Adaptive Eyelets

Οι θηλιές των κορδονιών συνδέονται με το 3F Total σύστημα πλευρικής στήριξης για την αύξηση της συνολικής εφαρμογής και την άνεση του μέσου του ποδιού.

 

 

GORE-TEX® Extended Comfort

Οι αδιάβροχες εκδόσεις των Multi Track και Ultra Train ενσωματώνουν την μεμβράνη Extended Comfort της κυρίαρχης στην αγορά αδιάβροχων μεμβράνων GORE-TEX®. H Extended Comfort είναι σχεδιασμένη για εσωτερική και εξωτερική χρήση σε ήπιες και θερμότερες συνθήκες ή σε υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας όπως είναι άλλωστε και το ορεινό τρέξιμο. 


Παρουσίαση παπουτσιών

Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των τριών μοντέλων της SALEWA για τρέξιμο, των Ultra Train - Ultra Train GTX, Lite Train και Multi Track - Multi Track GTX.


Ultra Train


Παρόλη την ονομασία του η οποία παραπέμπει σε βαρύ παπούτσι για μεγάλες αποστάσεις, μια προσεκτικότερη ματιά στα χαρακτηριστικά του θα μας δείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο γρήγορους αγώνες και προπονήσεις. Με 8mm drop, μέτριο προφίλ και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος για την κατηγορία του που φτάνει στα 285 γραμμάρια έχει ένα ευρύ πεδίο χρήσης. Η μεσόσολα ισορροπεί ανάμεσα στην καλή απορρόφηση κραδασμών και στην καλή απόκριση προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο αυτών που θέλουν καλή προστασία όσο και αυτών που επιθυμούν να «διαβάζουν» το τερέν κάτω από τα πόδια τους όσο καλύτερα γίνεται. Η σόλα Michelin® με τις όχι πολύ υψηλές τάπες υπόσχεται καλή πρόσφυση σε όλα τα τερέν.


- Drop: 8mm
- Προφίλ: 23mm πίσω – 15mm μπροστά
- Βάρος - Αντρικό: 285 γρ (GTX: 335 γρ)
- Βάρος - Γυναικείο: 270 γρ (GTX: 275 γρ)
- Τιμή: 148,50 €
- Τιμή GTX: 168,50 € 

 

 

View this photo set on Flickr

 

Ultra Train GTX

View this photo set on Flickr


Lite Train

 

Το ελαφρύ και επιθετικό παπούτσι της σειράς. Επιθετικό drop 5mm για όσους πατούν γρήγορα με το μπροστινό μέρος του πέλματος, επιθετικό προφίλ 17mm – 12mm, μόλις 260 γραμμάρια βάρος (αντρικό), μαλακή EVA μεσόσολα και αντίστοιχου ύφους σχεδίαση στην Michelin® σόλα με 4mm τάπες υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες και καλή πρόσφυση σε μαλακά ως επί τω πλείστον τερέν.

- Drop: 5mm
- Προφίλ: 17mm πίσω – 12mm μπροστά
- Βάρος - Αντρικό: 285 γρ
- Βάρος - Γυναικείο: 270 γρ
- Τιμή: 138,50 €

 

 

View this photo set on Flickr


Multi Track

Μια νέα και διαφορετική πρόταση της Salewa στα παπούτσια βουνού. Η «υβριδική» σχεδίασή του ικανοποιεί τις απαιτήσεις τριών διαφορετικών αθλημάτων: πεζοπορία, τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία. Το Multi Track υπόσχεται να προσφέρει τη σταθερότητα ενός παπουτσιού πεζοπορίας, την απορρόφηση κραδασμών ενός παπουτσιού τρεξίματος και την συμβατότητα με πετάλια στο ειδικά σχεδιασμένο σχέδιο πέλματος το μπροστινό μέρος της σόλας. Η σόλα της Michelin® με την ιδιαίτερη πυκνή σχεδίαση, τις υψηλές τάπες πίσω και τις χαμηλές μπροστά υπόσχεται καλή πρόσφυση σε βρεγμένα αλλά όχι λασπώδη τερέν.

- Drop: 10mm
- Βάρος - Αντρικό: 270 γρ (GTX: 320 γρ)
- Βάρος - Γυναικείο: 255 γρ (GTX: 260 γρ)
- Τιμή: 150,00 €
- Τιμή GTX: 138,50 € 

 

View this photo set on Flickr


Multi Track GTX

View this photo set on Flickr

 

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SALEWA στην Ελλάδα είναι η POLO ΑΒΕΕ, Συντ. Ζησιμοπούλου 62, 175 64, Π.Φάληρο – Αθήνα 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Western States Endurance Run 2018!

  Μάνος Κυριακάκης, 11/07/2018 18:11
  Μπραβο ρε Χαρη ! ωραιος, μας ταξιδεψες και μας εκανες να ζηλεψουμε ! Ευχαριστουμε.
   
 • Επικές στιγμές και ρεκόρ στον 7ο Faethon Olympus ...

  Χρήστος Κατσιρόπουλος, 11/07/2018 09:40
  Πολύ όμορφος αγώνας σε μία πλευρά του Ολύμπου διαφορετική από τις υπόλοιπες. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση, και του χρόνου! Ακούστηκε από δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα ότι η διαδρομή του FOM ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες χρονιές, υποθέτω λόγω κ ...

  Ολόκληρο...

   
 • Που πήγε η μαγεία;

  Χαρα Λειβαδιτη, 06/07/2018 12:25
  Ευχομαι να ξαναγυρίσεις στον ολυμπο χωρις αγχος και χρονους να τρεχουν την επομενη φορα και να απολαυσεις κάθε εικονα και αρωμα του βουνου ! και φωτογραφιες !πολλες φωτογραφιες ! Συγχαρητηρια για τον αθλο σου #Χαρα Λειβαδιτη
   
 • Salewa Olympus Mythical Trail: Πλησιάζει η ώρα το ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 02/07/2018 07:54
  Γειά σου ρε Δημήτρη! Ο Μύθικαλ του 2012, ο 1ος που διοργανώθηκε και βέβαια θα μου μείνει αξέχαστος. Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτές οι στιγμές, αυτές οι εμπειρίες!
   
 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Syrrako Trail Run 2018: Τρέχοντας στα Βουνά …

Syrrako Trail Run 2018: Τρέχοντας στα Βουνά των Χρυσαετών!

Ξημέρωμα Κυριακής και ο Θεός Ύπνος αρνείται πεισματικά να περάσει από το κρεβάτι μου και βέβαια ούτε λόγος να μου στείλει τον γιο του, τον Μορφέα. Άλλωστε αυτοί “ταξιδεύο...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration