To Advendure στο Salomon Cappadocia Ultra Trail 2017!

© goshots.net © goshots.net

Ήταν αρχές του 2015 όταν πρώτοι εμείς εδώ στο Advendure είχαμε συστήσει τον Cappadocia Ultra Trail στο ελληνικό κοινό. Όπως είχαμε αναφέρει τότε «Ίσως το βασικότερο χαρακτηριστικό που κάνει έναν αγώνα ultra-trail να ξεχωρίζει είναι η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα της διαδρομής του. Αν κάποιος προσθέσει και το τυχόν ιστορικό στοιχείο που συνυπάρχει μερικές φορές, δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές που θα δοκιμάσουν τα όρια τους σ’ αυτόν» Αν μη τι άλλο, η περιοχή της Καππαδοκίας εκπληρώνει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις για να αποτελέσει θέλγητρο για τους απανταχού δρομείς οι οποίοι θα θελήσουν να συνδυάσουν το … τερπνόν μετά του ωφελίμου. Μία επίσκεψη σε μια περιοχή με τεράστιο πολιτιστικό, ιστορικό και γεωλογικό ενδιαφέρον συνδυασμένη με την συμμετοχή σε έναν αγώνα παγκοσμίου κλάσης.

Τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς οι έλληνες δρομείς που έτρεξαν σε κάποιον από τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης γύρισαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες απίστευτες εικόνες και αξέχαστες εμπειρίες. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Έπρεπε να ζήσουμε και εμείς την εμπειρία της Καππαδοκίας. Όπερ και εγένετο λοιπόν αφού πέρυσι τέτοιες μέρες τρέξαμε και εμείς στην «Γη των Όμορφων Αλόγων» μένοντας με ανοικτό το στόμα από την ομορφιά του τοπίου, την φιλοξενία των ανθρώπων και την οργάνωση του αγώνα.

 

 

Αυτή την εμπειρία λοιπόν έπρεπε να την μοιραστούμε με όλη την ελληνική κοινότητα ορεινού τρεξίματος. Η γνωριμία μας με τον Koray Murmann – επικεφαλής του Salomon Cappadocia Ultra Trail –η οποία έχει εξελιχθεί και σε μία όμορφη φιλία, μας οδήγησε στο να ψάξουμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα φέρναμε τους έλληνες δρομείς πιο κοντά στην εμπειρία της Καππαδοκίας. Οι ιδέες ευδοκίμησαν και δουλεύοντας μαζί με τον Koray καταλήξαμε σε κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Να προσφέρουμε σε συνεργασία με τους διοργανωτές του αγώνα μέσω του Advendure ένα πολύ ελκυστικό πακέτο συμμετοχής έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους φίλους και συναθλητές να ζήσουν κι αυτοί μαζί μας μία μοναδική εμπειρία! Η παρέα λοιπόν που σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει στην Ανατολία, μαζεύτηκε και απαριθμεί πάνω από 30 μέλη!

 

 

Cappadocia Ultra Trail - 114K, 3.340 m+

Για τους αγώνες του Salomon Cappadocia Ultra Trail έχουμε αναφερθεί εκτενώς και στο παρελθόν. Το Salomon Cappadocia Ultra Trail είναι ο μεγάλος αγώνας της διοργάνωσης, με μήκος 114 χιλιόμετρα και 3.340 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Ξεκινά στις 07:00 το πρωί από την πόλη Urgup  στην οποία και τερματίζει, ενω έχει 24 ώρες χρονικό όριο τερματισμών με 10 ενδιάμεσους σταθμούς ανεφοδιασμού. Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής βρίσκεται στα 1.600 μέτρα περίπου και αν παρατηρήσει κανείς το προφίλ θα δει ότι παρότι δεν ανεβαίνει σε μεγάλα υψόμετρα έχει πολλές και συνεχείς υψομετρικές διακυμάνσεις, ομοιόμορφα κατανεμημένες στην διαδρομή. Ο αγώνας δίνει 5 πόντους για πρόκριση στο UTMB®, ενώ η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την ITRA, κριτήριο πρόκρισης για το Western States και αποτελεί σταθμό της δημοφιλέστερης σειράς αγώνων στον κόσμο, του Ultra Trail World Tour στο οποίο το Advendure φέτος είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας.

 

Ένας σπουδαίος διεθνής αγώνας δεν θα μπορούσε να μην έχει στις τάξεις του και μερικούς σπουδαίους διεθνείς αθλητές. Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στα "γρήγορα πιστόλια" που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος (πατώντας το link του ονόματος, βλέπετε συνοπτικά το προφίλ του στην ITRA).


Άντρες

Gediminas Grinius (Team Vibram-Suunto): Ο νικητής του Ultra Trail World Tour δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αποφάσισε φέτος να μην τρέξει πολλούς αγώνες και όσους έκανε ήταν πιο πολύ προπονητικού χαρακτήρα. Ακόμα και έτσι όμως οι εμφανίσεις του είναι αξιοσημείωτες. Ξεκίνησε την χρονιά με νίκη στο Hong Kong Ultra Ultra Trail Tai Mo Shan (UTMT) 100Mile/9000+ με 20:04:11. Στην συνέχεια έτρεξε στους Tarawera Ultra, Antelope Island Buffalo Run, Madeira Island Ultra, Lavaredo Ultra Trail, Eiger Ultra 51K, La Villars60 και τελευταία στον UTMB όπου τερμάτισε 8ος με 21:24:19. Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τον αγώνα. Του αρέσουν βέβαια οι κούρσες μεγαλύτερες των 120 χλμ οπότε θα δούμε κατά πόσο σε μια γρήγορη διαδρομή μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία.

Robbie Britton (Profeet/TomTom): Ο Βρετανός γνωρίζει τον αγώνα αρκετά καλά αφού το 2015 ενώ πήγαινε για την πρωτιά, κάποια στρατηγικά λάθη του τον οδήγησαν στην καθόλου άσχημη 3η θέση. Έκτοτε έχει βελτιωθεί αρκετά με πιο πρόσφατη καλή επίδοση το 05:46:06 στον OCC του UTMB. Σε μια γρήγορη κούρσα όπως αναμένεται να είναι η φετινή ο Robbie Britton μπορεί να πλασαριστεί αρκετά ψηλά.

Harry Jones (Runivore / HOKA ONE ONE) : Τον Jones τον γνωρίσαμε από κοντά στο Mozart 100 όπου και είχε τερματίσει 2ος. Ξεκίνησε την χρονιά δυνατά τρέχοντας στον Vibram Hong Kong (8ος) και έπειτα κέρδισε στον TNF Thailand 100 και στον Translantu 100K. Στον CCC δεν πήγε όπως ίσως θα ήθελε αφού το 12:10:12 τον άφησε 23ο αλλά είναι ένας αθλητής ο οποίος ευνοείται από πιο «τρεξιματικές» διαδρομές όπως είναι αυτή στην Καππαδοκία.

Andrey Gridin (Marathon Plovdiv-Garmin): Τον Andrey Gridin εμείς εδώ στην Ελλάδα τον γνωρίζουμε πολύ καλά! Ο νικητής του Olympus Mythical Trail 2016 και του Lost 2017 είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής. Αθλητής κορυφαίου επιπέδου, έρχεται από τον κόσμο του Cross Country Ski αφού είχε εκπροσωπήσει την χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi. Ξέρει τον αγώνα αφού πέρυσι τερμάτισε 3ος και αν είναι στην καλή του φόρμα μπορεί άνετα να πάρει τη νίκη!

Radu Milea (CompresSport Romania, SportGuru): Ο σπουδαίος Ρουμάνος δρομέας επιστρέφει για 3η φορά στην Καππαδοκία. Πέρυσι κάποια προβλήματα τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει. Φέτος έχει κάνει κάποια καλά αποτελέσματα και δεν θα εκπλαγούμε αν τον δούμε στην πρώτη πεντάδα.

Modestas Bacys:  Το όνομά του δεν είναι γνωστό αλλά είναι ένας πολύ καλός δρομέας υπεραποστάσεων μεσαίου μήκους όπως ο Salomon Cappadocia Ultra Trail. Αποδίδει καλά στο 2ο μισό κάθε αγώνα του και περιμένει το λάθος από τους αντιπάλους του. Σημειώστε τον!

William Mcmillan (Team McIho): Δυνατός αθλητής που δεν αποκλείεται να κάνει κάποια έκπληξη. Μπορεί να δει δεκάδα.

Ahmet Zeren (MaxAerobic): Ο 37χρονος Τούρκος πέρυσι κατετάγη 6ος αλλά φέτος είναι ακόμη δυνατότερος και πιο προσηλωμένος στον αγώνα. Υποψηφιότητα για 6άξα και πάλι.

Aykut Çelikbaş (Salomon Türkiye): Τον πολύ καλό φίλο μας Aykut τον γνωρίζουμε από το Σπάρταθλον και τις τρεις πετυχημένες του συμμετοχές το 2014-2016. Ο Aykut θα τρέξει για πρώτη φορά στον Salomon Cappadocia Ultra Trail αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν τον δούμε στην δεκάδα μιας και πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς Τούρκους δρομείς στον χώρο (1ος Iznik Ultra Trail 2016, 3ος Iznik Ultra Trail 2015 κλπ)

Utkuer Yaşar (Salomon Türkiye): Ο 47χρονος Τούρκος φέτος επιστρέφει να πάρει το αίμα του πίσω. Πέρυσι είχε ξεκινήσει τον αγώνα πολύ γρήγορα κάτι που του στοίχισε. Φέτος αν δεν επαναλάβει το ίδιο λάθος μπορεί να πλασαριστεί αρκετά ψηλά στην κατάταξη.

Hüseyin Temizsoy (Suunto Türkiye): Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις που του έχουν χαρίσει βάθρα όπου έχει τρέξει φέτος. Παρότι είχε μερικά προβλήματα με το υψόμετρο στον Aladaglar Ultra τον Αύγουστο, στην Καππαδοκία δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα. Αν χρησιμοποιήσει έξυπνα την ενέργειά του θα τα πάει αρκετά καλά.

 

Gediminas Grinius

 

Γυναίκες

Amy Sproston: Το μεγάλο φαβορί! Η 43χρονη Αμερικανίδα με την τεράστια εμπειρία σε μεγάλους αγώνες τερμάτισε φέτος 8η στο UTMB, 2η στο Silver State 50/50 ενώ πέρυσι βέβαια η μεγάλη της κορύφωση ήταν η 2η θέση στο Western States. Ένα από τα πολύ δυνατά φετινά χαρτιά!

Ester Alves Alves: Η δυνατή Πορτογαλίδα θα δώσει το παρών! Η Alves είχε εκπροσωπήσει την χώρα της στο World Trail Championship Ultra. Της αρέσουν πιο πολύ οι μεσαίες αποστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα πάει καλά και στις μεγαλύτερες (Marathon des Sables 2017, 10η). Φέτος στο UTMB αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οπότε τώρα έρχεται με φόρα στον αγώνα!

Cristiana Follador: Η 40χρονη Ιταλίδα φέτος δεν έχει σταματημό! Ο Salomon Cappaodocia Ultra Trail θα είναι ο 23ος της αγώνας φέτος! 4η πέρυσι στο Lavaredo Ultra Trail αν βρεθεί ξεκούραση είναι ικανή για πολλά!

Mariya Nikolova: Την 35χρονη Βουλγάρα την ξέρουμε πολύ καλά! Πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα στο VFT το 2011 όπου είχε καταλάβει την 5η θέση ενώ έκτοτε έχει μερικά πολύ καλά αποτελέσματα και σε άλλους αγώνες στην Ελλάδα όπως στον Corfu Trail και βέβαια στον Olympus Mythical Trail με μία 4η, μία 2η και μία νίκη φέτος! Στον UTMB τερμάτισε 9η κάτω σε 29 ώρες οπότε ας την έχουμε στα υπόψη μας!

Elene Polyakova (Salomon Türkiye): Νικήτρια του πρώτου Cappadocia Ultra Trail και το 2016 του αγώνα των 60 χιλιομέτρων προσπαθεί να βρει την φόρμα της. Ξεκίνησε δυνατά την χρονιά με νίκη στον Iznik Ultra 2017 η συνέχεια όμως δεν ήταν όπως θα την ήθελε (Olympus Marathon - 7:30:46, UTMB - 43:13:53). Είναι όμως μια πολύ ικανή αθλήτρια και αν βρεθεί στην μέρα της σίγουρα θα την δούμε να πλασάρεται καλά.

 

Amy Sproston

 

Στον μεγάλο και σπουδαιότερο αγώνα του Salomon Cappadocia Ultra Trail θα τρέξουν όμως και οκτώ έλληνες αθλητές: 

- ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ Γιάννης

- ΜΙΛΙΛΗΣ Αλέξανδρος

- ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ Κώστας

- ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσης

- ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ Παύλος

- ΜΠΑΓΙΟΣ Ιωάννης

- ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ Γιώργος

- ΑΡΚΟΥΔΗΣ Προκόπης

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Cappadocia Trail 60K - 61 km, 1810 m+

Ο μεσαίος αγώνας της διοργάνωσης, το Cappadocia Trail έχει μήκος 61 χιλιόμετρα και 1.810 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Μέγιστο υψόμετρο τα 1.600 μέτρα και 5 σταθμούς ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής του. Όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι 12 ώρες. Και αυτός είναι πιστοποιημένος από την ITRA δίνοντας 3 βαθμούς στην νέα κλίμακα βαθμολογίας, ενώ αποτελεί και αγώνα κριτήριο για το UTMB®. Βάση του αγώνα είναι και σε αυτή την περίπτωση η πόλη Urgup. Η διαδρομή κινείται κυρίως σε single-track μονοπάτια και χωματόδρομους. Το έδαφος αλλού είναι εύκολο για τρέξιμο και αλλού πιο τεχνικό και βραχώδες, αλλά κύριο χαρακτηριστικό που δυσκολεύει ίσως την προσπάθεια είναι ότι είναι αμμώδες και ηφαιστειογενές. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την σκληρότητα κάποιων κομματιών που διασχίζουν τις κοιλάδες και ιδιαίτερα των πέτρινων καλντεριμιών και σκαλοπατιών  μέσα στα χωριά και τις πόλεις ανεβάζει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.

 

Οι έλληνες στον αγώνα

- ΞΥΓΓΗ Χρύσα

- ΤΕΛΛΗΣ Νίκος  

- ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Γρηγόρης

- ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ Σπύρος

- ΒΑΛΒΗΣ Σωκράτης

- ΤΡΟΥΠΗΣ Δημήτρης

- ΤΣΟΓΚΑΡΑΚΗΣ Τάκης

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Salomon Cappadocia Trail 30K - 35 km, 940 m+

Η διοργάνωση έχει και έναν μικρό – εισαγωγικό – αγώνα, μήκους 35 χιλιομέτρων και 940 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς. Οι αθλητές υποστηρίζονται από μόλις δυο σταθμούς ανεφοδιασμού, ο αγώνας ξεκινά στις 10:00 το πρωί και το όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι 6 ώρες. Ο Cappadocia Trail 30K δίνει 2 πόντους ITRA και συγκεντρώνει την μεγαλύτερη προτίμηση των ελλήνων δρομέων αφού στη λίστα συμμετοχών θα δούμε ούτε λίγο ούτε πολύ 13 έλληνες φίλους!

 

 

- ΚΟΥΚΑΚΗ Κατερίνα

- ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ Ασπασία

- ΚΟΝΤΟΝΗ Χριστίνα

- ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Βίκυ

- ΝΤΕΒΕΤΖΗ Αναστασία

- ΚΡΗΤΙΚΟΣ Πέτρος

- ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Πέτρος

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης

- ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Άγγελος-Παναγιώτης

- ΜΠΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης

- ΤΣΟΛΑΚΗΣ Δημήτρης

- ΓΙΤΣΑΣ Κώστας

- ΜΠΑΛΑΣ Κώστας

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Τις μέρες των αγώνων μπορείτε να ενημερώνεστε για την έκβασή τους μέσα από το κορυφαίο σύστημα live μετάδοσης αποτελεσμάτων στον κόσμο, σύστημα που έχουμε γνωρίσει και σε μεγάλες διεθνείς συναντήσεις όπως στο UTMB, Lavaredo Ultra Trail κλπ, το livetrail.net. Ένα σύστημα το οποίο μακάρι να βλέπαμε κάποια στιγμή και σε μία ελληνική διοργάνωση. Φυσικά θα ενημερώνεστε και μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις του Advendure σε Facebook και Twitter!

 

 

Οι μέρες λοιπόν έχουν φτάσει και η προσμονή να βρεθούμε σε έναν σπουδαίο διεθνή αγώνα σε μια περιοχή καταπληκτικής φυσικής ομορφιάς με πλούσιο πολιτιστικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον μαζί με δεκάδες έλληνες συναθλητές είναι αν μη τι άλλο μεγάλη! Ραντεβού στην μεγάλη γιορτή του Salomon Cappadocia Ultra Trail!

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ