Περιμένοντας την Καρδαμύλη και τον Taygetos Challenge by Salomon!

Να πρέπει να γράψεις ένα pre-race άρθρο για τον αγώνα Taygetos Challenge by Salomon και να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις. Πάμε τα βασικά, λοιπόν! Θα είμαστε εκεί 24-25 Μαρτίου. Την πρώτη μέρα έχουμε το γνωστό Vertical Speed των 650 μέτρων με 150 υψομετρική. Ο αγώνας ξεκινάει στις 14.00 με εκκινήσεις 4-5 αθλητών. Το πιο σωστό είναι να αφήσεις το αμάξι και να κάνεις ένα ζέσταμα 2 χιλιόμετρα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Είναι αυτό που λέμε στο χωριό μου Quick and Dirty. Όταν φτάσεις πάνω δεν θα χεις ανάσα ούτε για να σβήσεις κερί.

Την επόμενη μέρα στις 8 το πρωί, θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις μαζί από την πλατεία της Καρδαμύλης. Το Taygetos Marathon των 37 χιλιομέτρων (2154 υψ.), το Taygetos Experience των 20 χιλιομέτρων (1089 υψ.) και το Taygetos Fun των 5 χιλιομέτρων. (201 υψ).

 

Τώρα τι να λέμε για αυτό τον αγώνα. Είναι μεγάλη χαρά να μπαίνει η άνοιξη, να είσαι στην Καρδαμύλη (Καρδαμυλάρα μου) και να αγωνίζεσαι παρέα με τους καλύτερους και τις καλύτερες. Τα μαγουλάκια μας να κοκκινίζουν από τον ήλιο, η ζέστη να θυμίζει την κόλαση που ζούμε στους αγώνες του καλοκαιριού. Το Taygetos Challenge είναι σαν reunion των βουνίσιων δρομέων. Οι στόχοι έχουν μπεί, όλοι κάνουν προπονησάρες και περιμένουν την περίοδο Μάιου – Σεπτεμβρίου αλλά να που αυτός ο μεγάλος αγώνας μας κατεβάζει σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Νιώθεις…σαν υποχρέωση ρε παιδί μου. Σαν πάρτυ που δεν μπορείς να λείψεις. Και από ότι φαίνεται, αυτό το πάρτυ είναι καλά οργανωμένο μιας και οι καλεσμένοι έρχονται και ξανάρχονται αν κρίνω από τις δηλώσεις συμμετοχής του 2018.

 

 

Να πω για το vertical που πρόπερσι το φοβήθηκα. Μην πιαστώ, μην το ένα , μην το άλλο. Είναι σαν αυτό που ρωτάμε στη θάλασσα «Είναι κρύα;» «Μπες να δεις» σου λέει ο άλλος. Πέρσι που μπήκα, λοιπόν, το κατευχαριστήθηκα το vertical. Μη το φοβηθείτε! Βασικά, στον αγώνα αυτό δεν έχεις να φοβάσαι. Υπάρχουν σταθμοί, υπάρχει σηματοδότηση, όλα είναι εκεί. Απλά θα πρέπει να προσέχετε τα σημεία που γλιστράνε και να κάνετε μια καλή διαχείριση του νερού σας όπως και των δυνάμεων σας, ειδικά στο 37άρι. Θυμάμαι τώρα σαν εφιάλτη ένα καρφί στο πρώτο μισό του αγώνα αλλά και ένα προς το τέλος. Το 20αρι το θυμάμαι σαν μια απίθανη παιδική χαρά που δεν προλαβαίνεις να κουραστείς ενώ το 5αρι είναι fun και κινείται σε όλο το χωριό της Καρδαμύλης.

 

 

Οι περσινές πέτρες θα είναι και πάλι εκεί παρέα με τα δύο περάσματα από τα φαράγγια του Διρού και του Φονέα. Θα είναι εκεί και η κατηφόρα-θάνατος μέχρι το Μοναστήρι του Σωτήρος όπως και τα τραβερσαρίσματα στις πλαγιές, οι ωραίοι χωματόδρομοι και τα χωριουδάκια. Η βλάστηση της Ντουμπίτσιας, τα νερά, η θέα θα είναι η παρέα μας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Advendure, πριν και μετά θα υπάρχουν και πάλι τα ταβερνάκια, οι παρέες και οι μπύρες. Η θάλασσα, τα χωριά της Μάνης, η ζέστη αυτού του υπέροχου τόπου.

 

 

Το κατάστημα 2407 έχει ότι μπορεί να χρειαστείτε και δεν το πήρατε από το σπίτι. Από τζελ μέχρι είδη ρουχισμού. Ρωτήστε αν νοικιάζουν ποδήλατα. Πέρσι προσωπικά είχα εξυπηρετηθεί πάρα πολύ.

 

Θα τα πούμε στην Καρδαμύλη σε λίγες μέρες. Θα ευχαριστηθούμε χιλιόμετρα.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ