Αρχική>Αγώνες>MOUNTAIN>Αγωνιστική δράση σε Κόζιακα, Αμοργό, Γρεβενά, Όλυμπο!


Αγωνιστική δράση σε Κόζιακα, Αμοργό, Γρεβενά, Όλυμπο!

Μετά την αγωνιστική πανδαισία των προηγούμενων τριών εβδομάδων, όσο περνάν οι εβδομάδες και πλησιάζουν οι μεγάλοι αγώνες της περιόδου σε Μέτσοβο και κυρίως στον Όλυμπο, τόσο ο αριθμός των αγώνων πλησιάζει στο φυσιολογικό. Ανέκδοτο όχι πολλά χρόνια πριν το «φυσιολογικό» όταν αναφερόμαστε σε τέσσερις διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά εξίσου ενδιαφέροντες! Ο Koziakas Mountain Race συνεχίζει την ανοδική πορεία του, το Amorgos Trail Challenge συνεχίζει το κρεσέντο των αγώνων στα Κυκλαδονήσια μας, ο ΑηΓιώργης Γρεβενών, σταθερή αξία στο καλεντάρι και ο North Olympus Trail Vrontou ο οποίος τις προηγούμενες δύο χρονιές άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ορεινών δρομέων!

Koziakas Mountain Race

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Τρικάλων ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ διοργανώνει φέτος τον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με την ονομασία KOZIAKAS MOUNTAIN RACE. Οι δύο διαδρομές του αγώνα, η μεγάλη συνολικού μήκους 20χλμ και υψομετρικής ανάβασης 1300μ και η μικρή 9χλμ με ανάβαση 500μ θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα μέσα από την ποικιλία των τερέν που κινούνται να γνωρίσουν ένα σχετικά άγνωστο βουνό τον Κόζιακα, το αρχαίο Κερκέτιο, με τα δάση ελάτης και την πλούσια πανίδα, μέρος της οποίας και ο χρυσαετός που απεικονίζεται στο λογότυπο του αγώνα!

 

 

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 20/05/2018. Και οι δύο (2) διαδρομές θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Ελάτη Τρικάλων. Ώρα εκκίνησης του αγώνα των 20 χλμ είναι η 9:30π.μ. και του αγώνα των 9 χλμ η 9:45 π.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.koziakasmountainrace.gr/

 

 

Amorgos Trail Challenge

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Amorgos Trail Challenge αναμένεται να μαγέψει όσους ταξιδέψουν μέχρι το γραφικό Κυκλαδονήσι, προσφέροντας άπλετη θέα στο Απέραντο Γαλάζιο του Αιγαίου μέσα από παραδοσικά μονοπάτια, πλακόστρωτα και γραφικούς οικισμούς. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις όπως ο κάθετος αγώνας «Spike» που συμπληρώνει το μενού των αγώνων της διοργάνωσης:

 

 

Amorgos Trail Challenge. Το γεγονός θα λάβει χώρα για δεύτερη χρονιά στο νησί της Αμοργού και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο μέρος της κορυφογραμμής της. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 19 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 1000 μέτρα.

Αγώνας 5,5χλμ: Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 5,5 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 100 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 85% παραδοσιακά μονοπάτια, 12% πλακόστρωση οικισμών, 2% άμμο και 1% άσφαλτο. Η εκκίνηση θα δοθεί στο χωριό Λαγκάδα και ο τερματισμός θα γίνει στον Όρμο της Αιγιάλης, μπροστά από το Diving Center.

Spike: Ένας νέου τύπου αγώνας θα διεξαχθει για δεύτερη φορα στην Ελλάδα κ φέρει την ονομασία “Spike”. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα θα ξεκινήσουν την ανάβαση τους από το επίπεδο της θάλασσας και με κατεύθυνση μία απο τις κορυφές της νησίδας Νικουριά. Αφού φτάσουν στο σημείο “Checkpoint” θα λάβουν από υπεύθυνο της διοργάνωσης ειδική σφραγίδα και θα ξεκινήσουν την κάθοδο τους πάλι μέχρι το σημείο του τερματισμού. Ο αγώνας “Spike” δεν έχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο ενδεδειγμένο “checkpoint”!

 

Διαβάστε περισσότερα στο: http://amorgostrailchallenge.gr


Αγώνες Αγίου Γεωργίου Γρεβενών

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών οι 9οιαγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνονται από την Αδελφότητα των Απανταχού Αϊγιωργιτών «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, τον Αθλητικό Σύλλογο «Κεραυνός» Αγίου Γεωργίου και την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες περιλαμβάνουν και φέτος το «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» (αγώνα ορεινού τρεξίματος) μήκους 24 χιλιομέτρων, τον «Τσούρχλειο Δρόμο» (αγώνα για δρομείς και περιπατητές) μήκους 11,5 χιλιομέτρων και μια Περιπατητική Διαδρομή μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων.

 «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» - Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος: Μήκος 24 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 1150 μέτρα.

«Τσούρχλειος Δρόμος»: Μικρότερος σε απόσταση δρόμος για όσους είναι αρχάριοι στο ορεινό τρέξιμο ή για όσους δε θέλουν να καταπονηθούν με τη μεγάλη διαδρομή. Στον «Τσούρχλειο Δρόμο» μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι θέλουν να περιπλανηθούν τρέχοντας ή και περπατώντας στα μονοπάτια του Αγίου Γεωργίου σε μια γνωριμία με τη φύση μέσα στην καρδιά της άνοιξης.

«Περιπατητική διαδρομή»: Μετά την καθολική αποδοχή των τελευταίων δύο χρόνων και την επίμονη απαίτηση πολλών χωριανών κυρίως αλλά και συνοδών αθλητών, θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά φέτος και η περιπατητική διαδρομή 5 περίπου χιλιομέτρων που θα αφορά αποκλειστικά περιπατητές και δεν θα έχει χρονομέτρηση και σειρά κατάταξης.

 

 

North Olympus Trail Vrontou

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, αγώνα ορεινού τρεξίματος, μήκους 20 χιλ., με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο αγώνα, μήκους 6 χιλ., με την επωνυμία "Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης", στα άγρια μονοπάτια του Βορειοανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας. Στόχος των αγώνων είναι η ανάδειξη και προβολή της βορειοανατολικής πλευράς του Ολύμπου.

Αφετηρία και τερματισμός οι Αγ. Απόστολοι, σε υψόμετρο 320μ. στους πρόποδες του Ολύμπου, 4 χιλ. δυτικά του χωριού Βροντού, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Βροντούς, οι οποίες διαθέτουν: χώρο στάθμευσης 400 θέσεων, σύγχρονες τουαλέτες, σνακ μπαρ, χώρους αναψυχής κ.α.

 Χαρακτηριστικά του αγώνα των 20km: Ο αγώνας είναι απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 18.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια του Ολύμπου και μόνο 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

Χαρακτηριστικά του αγώνα των 6km: Ο αγώνας είναι απόστασης 6 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 4.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια και 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 640μ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/description

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Western States Endurance Run 2018!

  Μάνος Κυριακάκης, 11/07/2018 18:11
  Μπραβο ρε Χαρη ! ωραιος, μας ταξιδεψες και μας εκανες να ζηλεψουμε ! Ευχαριστουμε.
   
 • Επικές στιγμές και ρεκόρ στον 7ο Faethon Olympus ...

  Χρήστος Κατσιρόπουλος, 11/07/2018 09:40
  Πολύ όμορφος αγώνας σε μία πλευρά του Ολύμπου διαφορετική από τις υπόλοιπες. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση, και του χρόνου! Ακούστηκε από δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα ότι η διαδρομή του FOM ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες χρονιές, υποθέτω λόγω κ ...

  Ολόκληρο...

   
 • Που πήγε η μαγεία;

  Χαρα Λειβαδιτη, 06/07/2018 12:25
  Ευχομαι να ξαναγυρίσεις στον ολυμπο χωρις αγχος και χρονους να τρεχουν την επομενη φορα και να απολαυσεις κάθε εικονα και αρωμα του βουνου ! και φωτογραφιες !πολλες φωτογραφιες ! Συγχαρητηρια για τον αθλο σου #Χαρα Λειβαδιτη
   
 • Salewa Olympus Mythical Trail: Πλησιάζει η ώρα το ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 02/07/2018 07:54
  Γειά σου ρε Δημήτρη! Ο Μύθικαλ του 2012, ο 1ος που διοργανώθηκε και βέβαια θα μου μείνει αξέχαστος. Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτές οι στιγμές, αυτές οι εμπειρίες!
   
 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Francois D’ Haene: Συνέντευξη με ένα φίλο του…

Francois D’ Haene: Συνέντευξη με ένα φίλο του "μικρού πρίγκηπα"!

Στην επιστροφή μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να προσγειώσω το αεροπλάνο μου στην έρημο Σαχάρα. Μη με ρωτήσετε πώς βρέθηκα εδώ, ο προορισμός μου μετά το Western St...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration