Αρχική>Αγώνες>MOUNTAIN>Αγωνιστική δράση σε Κόζιακα, Αμοργό, Γρεβενά, Όλυμπο!


Αγωνιστική δράση σε Κόζιακα, Αμοργό, Γρεβενά, Όλυμπο!

Μετά την αγωνιστική πανδαισία των προηγούμενων τριών εβδομάδων, όσο περνάν οι εβδομάδες και πλησιάζουν οι μεγάλοι αγώνες της περιόδου σε Μέτσοβο και κυρίως στον Όλυμπο, τόσο ο αριθμός των αγώνων πλησιάζει στο φυσιολογικό. Ανέκδοτο όχι πολλά χρόνια πριν το «φυσιολογικό» όταν αναφερόμαστε σε τέσσερις διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας, διαφορετικές μεταξύ τους αλλά εξίσου ενδιαφέροντες! Ο Koziakas Mountain Race συνεχίζει την ανοδική πορεία του, το Amorgos Trail Challenge συνεχίζει το κρεσέντο των αγώνων στα Κυκλαδονήσια μας, ο ΑηΓιώργης Γρεβενών, σταθερή αξία στο καλεντάρι και ο North Olympus Trail Vrontou ο οποίος τις προηγούμενες δύο χρονιές άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ορεινών δρομέων!

Koziakas Mountain Race

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Τρικάλων ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ διοργανώνει φέτος τον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με την ονομασία KOZIAKAS MOUNTAIN RACE. Οι δύο διαδρομές του αγώνα, η μεγάλη συνολικού μήκους 20χλμ και υψομετρικής ανάβασης 1300μ και η μικρή 9χλμ με ανάβαση 500μ θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα μέσα από την ποικιλία των τερέν που κινούνται να γνωρίσουν ένα σχετικά άγνωστο βουνό τον Κόζιακα, το αρχαίο Κερκέτιο, με τα δάση ελάτης και την πλούσια πανίδα, μέρος της οποίας και ο χρυσαετός που απεικονίζεται στο λογότυπο του αγώνα!

 

 

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 20/05/2018. Και οι δύο (2) διαδρομές θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Ελάτη Τρικάλων. Ώρα εκκίνησης του αγώνα των 20 χλμ είναι η 9:30π.μ. και του αγώνα των 9 χλμ η 9:45 π.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.koziakasmountainrace.gr/

 

 

Amorgos Trail Challenge

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Amorgos Trail Challenge αναμένεται να μαγέψει όσους ταξιδέψουν μέχρι το γραφικό Κυκλαδονήσι, προσφέροντας άπλετη θέα στο Απέραντο Γαλάζιο του Αιγαίου μέσα από παραδοσικά μονοπάτια, πλακόστρωτα και γραφικούς οικισμούς. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις όπως ο κάθετος αγώνας «Spike» που συμπληρώνει το μενού των αγώνων της διοργάνωσης:

 

 

Amorgos Trail Challenge. Το γεγονός θα λάβει χώρα για δεύτερη χρονιά στο νησί της Αμοργού και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο μέρος της κορυφογραμμής της. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 19 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 1000 μέτρα.

Αγώνας 5,5χλμ: Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 5,5 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 100 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 85% παραδοσιακά μονοπάτια, 12% πλακόστρωση οικισμών, 2% άμμο και 1% άσφαλτο. Η εκκίνηση θα δοθεί στο χωριό Λαγκάδα και ο τερματισμός θα γίνει στον Όρμο της Αιγιάλης, μπροστά από το Diving Center.

Spike: Ένας νέου τύπου αγώνας θα διεξαχθει για δεύτερη φορα στην Ελλάδα κ φέρει την ονομασία “Spike”. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα θα ξεκινήσουν την ανάβαση τους από το επίπεδο της θάλασσας και με κατεύθυνση μία απο τις κορυφές της νησίδας Νικουριά. Αφού φτάσουν στο σημείο “Checkpoint” θα λάβουν από υπεύθυνο της διοργάνωσης ειδική σφραγίδα και θα ξεκινήσουν την κάθοδο τους πάλι μέχρι το σημείο του τερματισμού. Ο αγώνας “Spike” δεν έχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο ενδεδειγμένο “checkpoint”!

 

Διαβάστε περισσότερα στο: http://amorgostrailchallenge.gr


Αγώνες Αγίου Γεωργίου Γρεβενών

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών οι 9οιαγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνονται από την Αδελφότητα των Απανταχού Αϊγιωργιτών «Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, τον Αθλητικό Σύλλογο «Κεραυνός» Αγίου Γεωργίου και την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες περιλαμβάνουν και φέτος το «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» (αγώνα ορεινού τρεξίματος) μήκους 24 χιλιομέτρων, τον «Τσούρχλειο Δρόμο» (αγώνα για δρομείς και περιπατητές) μήκους 11,5 χιλιομέτρων και μια Περιπατητική Διαδρομή μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων.

 «Αϊγιωργίτικο Μονοπάτι» - Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος: Μήκος 24 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά 1150 μέτρα.

«Τσούρχλειος Δρόμος»: Μικρότερος σε απόσταση δρόμος για όσους είναι αρχάριοι στο ορεινό τρέξιμο ή για όσους δε θέλουν να καταπονηθούν με τη μεγάλη διαδρομή. Στον «Τσούρχλειο Δρόμο» μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι θέλουν να περιπλανηθούν τρέχοντας ή και περπατώντας στα μονοπάτια του Αγίου Γεωργίου σε μια γνωριμία με τη φύση μέσα στην καρδιά της άνοιξης.

«Περιπατητική διαδρομή»: Μετά την καθολική αποδοχή των τελευταίων δύο χρόνων και την επίμονη απαίτηση πολλών χωριανών κυρίως αλλά και συνοδών αθλητών, θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά φέτος και η περιπατητική διαδρομή 5 περίπου χιλιομέτρων που θα αφορά αποκλειστικά περιπατητές και δεν θα έχει χρονομέτρηση και σειρά κατάταξης.

 

 

North Olympus Trail Vrontou

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς διοργανώνει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, αγώνα ορεινού τρεξίματος, μήκους 20 χιλ., με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), καθώς και έναν μικρότερο αγώνα, μήκους 6 χιλ., με την επωνυμία "Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης", στα άγρια μονοπάτια του Βορειοανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας. Στόχος των αγώνων είναι η ανάδειξη και προβολή της βορειοανατολικής πλευράς του Ολύμπου.

Αφετηρία και τερματισμός οι Αγ. Απόστολοι, σε υψόμετρο 320μ. στους πρόποδες του Ολύμπου, 4 χιλ. δυτικά του χωριού Βροντού, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Βροντούς, οι οποίες διαθέτουν: χώρο στάθμευσης 400 θέσεων, σύγχρονες τουαλέτες, σνακ μπαρ, χώρους αναψυχής κ.α.

 Χαρακτηριστικά του αγώνα των 20km: Ο αγώνας είναι απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 18.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια του Ολύμπου και μόνο 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

Χαρακτηριστικά του αγώνα των 6km: Ο αγώνας είναι απόστασης 6 περίπου χιλιομέτρων, από τα οποία τα 4.5 χιλ. είναι σε μονοπάτια και 1.5 χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 640μ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/description

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)
   
 • Salomon Sense Ride: Ενα προσιτό "SLAB Sense Ultra ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 08/06/2018 06:42
  Αν το συγκρίνεις με τα 180 ευρώ (αρχικές τιμές λιανικής και οι δύο) του SLAB Sense Ultra έτσι νομίζω! "Street price" με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις και τα δύο φθηνότερα ;)
   
 • Grouse Creek® Lite Tracker, μια καινούργια βουνίσ ...

  Γιώργος Καλλιμάνης, 07/06/2018 17:40
  οποιαδήποτε ομοιότητα με το SAUCONY PEREGRIN 6 είναι εντελώς συμπτωματική; https://www.startfitness.co.uk/saucony-peregrine-6-mens-running-shoes-blue-s20302-2.html
   
 • ΒΡΥΣΕΑΔΑ 2018: Άνοιγμα εγγραφών!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 31/05/2018 06:43
  O αγώνας των 30 χλμ τι απέγινε;
   
 • FROZEN PEAKS: Νέο φεστιβάλ αγώνων βουνού στο Νευρ ...

  Παύλος Κραγιόπουλος, 29/05/2018 10:54
  Ο Frozen Peaks Panorama 265KM είναι πλέον ο κατά τεκμήριο δυσκολότερος και ποιο απαιτητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Η διοργάνωση άψογη σε όλα τα επίπεδα με τους διοργανωτές να λείνουν άμεσα κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που παρουσιάστηκε. Οι ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Compressport® V3 Trail Shirt: Νέα σχεδίαση κα…

Compressport® V3 Trail Shirt: Νέα σχεδίαση και λειτουργικά χαρακτηριστικά σε ένα best seller προϊόν!

Η Ελβετική εταιρεία Compressport® έχει δημιουργήσει πλέον παράδοση στα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας ρούχα – κυρίως συμπίεσης – για ορεινό τρέξιμο. Σχεδίαση και παραγω...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration