Ραντεβού στην Κέρκυρα!

Από 10 Απρ 2019

Όχι, δεν πρόκειται να δούμε για πολλοστή φορά την δημοφιλή ελληνική ταινία. Αυτή τη φορά κυριολεκτούμε μιας και πράγματι το ραντεβού μας το Σαββατοκύριακο 13/14 Απρίλη θα δοθεί στο νησί των Φαιάκων και σε μία διοργάνωση κόσμημα τόσο για το νησί όσο και για το ελληνικό καλεντάρι αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον Κάσσιο Δία!

Είμαστε τυχεροί φέτος που επιστρέφουμε μετά από δύο χρόνια στον Κάσσιο Δία μιας και την φετινή χρονιά η διοργάνωση εμφανίζεται ανανεωμένη και αναβαθμισμένη σε μεγάλο βαθμό! Η διαδρομή των 23 χιλιομέτρων η οποία ήταν ήδη απαιτητική μεγαλώνει και «σοβαρεύει» φτάνοντας τα 35 χιλιόμετρα με 2.100 μέτρα θετικής υψομετρικής δίνοντας και 2 βαθμούς ITRA. Προστίθεται διαδρομή 19 χιλιομέτρων με 960μ υψομετρικής, η μικρότερη διαδρομή μεγάλωσε ελάχιστα, κρατώντας όμως τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της ενώ βέβαια δεν θα λείψουν οι παιδικοί αγώνες και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα δώσουν έναν όμορφο εκδρομικό τόνο σε μία διοργάνωση που μας έχει καλομάθει!

 

Kassios Twin Peaks | 35KM, +2100

Για πρώτη φορά θα κάνει φέτος την εμφάνισή του ο συγκεκριμένος αγώνας που θα έχει απόσταση 35 χλμ. και 2100 μ. θετικής υψομετρικής και θα συνδέσει την Β.Α πλευρά, από την ακτογραμμή  έως τις δύο ψηλότερες κορυφές του νησιού. Οι δρομείς, με αφετηρία  στο γραφικό λιμάνι της Κασσιώπης, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές σε έναν απαιτητικό αγώνα, σε ένα πολύ τεχνικό τερέν με συνεχείς εναλλαγές κλίσεων, να περάσουμε από το εκπληκτικό οικοσύστημα του Ερημίτη με τις διαδοχικές λίμνες, να διασχίσουμε γραφικούς οικισμούς αλλά και να θαυμάσουμε τις ομορφιές της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. «Πανέμορφα δασικά χωμάτινα μονοπάτια, δύο κορυφογραμμές με εκπληκτική θέα, αλπικού τύπου μονοπάτια με χαμηλή βλάστηση, καλντερίμια μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς( Ρου, Μέγγουλα, Παλιές Σινιές) και 4 χιλιόμετρα μονοπάτι που κινείται σε ακτογραμμή, συνθέτουν ένα κολάζ από εναλλαγές εικόνων και συναισθημάτων.» όπως άλλωστε μας είχαν αναφέρει με ενθουσιασμό τα παιδιά του Κάσσιου. Με τον ίδιο ενθουσιασμό περιμένουμε και εμείς να τρέξουμε εκεί!!!

 

 

Kassios Dias “Erimitis” | 19KM, +960

Ένας μοναδικός αγώνας Trail Run που ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαλλοντολογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή NATURA απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Μία διαδρομή η οποία αναδεικνύει όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς μέσα από κρυφά μονοπάτια που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μάστιζαν στο Ιόνιο  οι πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην Ενδοχώρα του Νησιού  σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από την θάλασσα.

 

 

H διοργάνωση του Κάσσιου Δία υποστηρίζει ενεργά την ομάδα προστασίας του «Ερημίτη», SAVE ERIMITIS, η οποία έχει σαν κύριο σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής. Το οικοσύστημα Ερημίτης βρίσκεται στη ΒΑ Κέρκυρα σε μια παράκτια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας. Εκτείνεται από τον ορμίσκο του Αγίου Στεφάνου Σινιών έως την παραλία Αυλάκι καταλαμβάνοντας συνολική έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων. Ένας καταπράσινος παράδεισος με καταγάλανα νερά, πολυδαίδαλη ακτογραμμή στην οποία σχηματίζονται παραλίες, ορμίσκοι και ακρωτήρια και τρεις λίμνες!

 

 

Φιλανθρωπικός αγώνας 9ΚΜ

5€ από κάθε συμμέτοχη των 9χλμ (10€) θα πάνε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον φιλανθρωπικό αγώνα των 9km θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, ώστε να διανεμηθούν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες του Νησιού μας.

Ο ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ κάθε χρόνο χάρη στην μαζική συμμετοχή σας έχει καταφέρει να μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια κάτι παραπάνω από 5000€ που έχουν μοιραστεί στο Χαμόγελό του Παιδιού, Φλόγα και εθελοντικές ομάδες διάσωσης για αγορά εξοπλισμού και φαρμακευτικού υλικού.

 

 

Φέτος το ενδιαφέρον για τον αγώνα ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά καθώς ήδη σχεδόν 500 δρομείς από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάποια από τις διαδρομές του. Ο συναγωνισμός δεν θα λείψει και φέτος καθώς στον μεγάλο αγώνα των 35 χλμ φιγουράρουν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Δημήτρης Σελέτης, ο Νίκος Καλοφύρης, ο Βαγγέλης Νούλας, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, η Βούλα Κατσαβού ενώ στον αγώνα των 19 χλμ βλέπουμε τους Γιώργο Διαλεκτό, Κοσμά Ντάφα κ.α

Στην τελευταία μας επικοινωνία με τους ανθρώπους του αγώνα οι οποίοι έχουν δουλέψει πυρετωδώς όλον τον χρόνο μας είπαν ότι όλα είναι στη θέση τους και μας περιμένουν. Η αγωνιστική σεζόν προχωράει αργά αλλά σταθερά προς την κορύφωσή της και ο Κάσσιος Δίας αναμφίβολα και φέτος αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους προορισμούς!

Ραντεβού στην Κέρκυρα!

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Το Σαββατοκύριακο που άλλαξε τα δεδομένα στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου, ένα άρθρο - ανάλυση του Ιωάννη Δαγκόγλ… https://t.co/2uloNxeib5
@INEOS159 challenge: Θα καταφέρει ο Eliud Kipchoge να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στο μαραθώνιο; Άρθρο του Ιωάννη Δ… https://t.co/mHefpABskV
RT @Rout100miles: Preparations for the @Rout100miles 10 years anniversary. Reconstruction of the bridge at Agia Varvara check POINT #Ult…
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

X-Ultra Tihio Race, 10ος Rodopi Ultra Trail 100 miles: Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός όμως είναι αλλιώς!

Το Σαββατοκύριακο που άλλαξε τα δεδομένα στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου!

Γράφτηκε ιστορία με το 1:59:40 του Eliud Kipchoge στην Βιέννη!

INEOS 1:59 challenge: Θα καταφέρει ο Eliud Kipchoge να σπάσει το φράγμα  των 2 ωρών στο μαραθώνιο;

Κανόνες καλής συμπεριφοράς ...

ATR 2019, Άνδρος, ανεμογεννήτριες, αναρρίχηση και σχέδια για το μέλλον - Μια συζήτηση με την Αριάνα Μασέλου!

Μποτάκια πεζοπορίας SCARPA - SALEWA

O ασταμάτητος Kilian κοντά στην 3η ανάβασή του στο Έβερεστ!

FUTURELIGHT™, η τεχνολογία της The North Face που υπόσχεται ότι θα αλλάξει το μέλλον του outdoor ρουχισμού