Αρχική>Αγώνες>TRAIL>Naxos Trail Race 2017: Στα μονοπάτια του Απόλλωνα και του Διόνυσου!


Naxos Trail Race 2017: Στα μονοπάτια του Απόλλωνα και του Διόνυσου! Προτεινόμενο

Έχουμε διασχίσει μαζί με τον Νίκο και τον Πρόεδρο (Μάκη) τις Μέλανες, μέσα από δαιδαλώδη χωμάτινα μονοπάτια σε καταπράσινο τοπίο και κατηφορίζουμε σε κακοτράχαλο έδαφος προς μια ακόμη ποταμιά, την οποία διασχίζουμε και αρχίζουμε μια δύσκολη  ανάβαση σε σκαλοπάτια. Ξαφνικά, ένας ήχος έντονος, που έρχεται και φεύγει, αποσπά την προσοχή μου από την κουβέντα μας. Το τρίξιμο των πυκνών καλαμιών που στέκονται πανύψηλα δεξιά και αριστερά, δημιουργεί ένα απόκοσμο “ψιθύρισμα” που παρόμοιο δεν είχα ακούσει πάλι. Εδώ, στην Νάξο, ο αγέρας παίζει τα παιχνίδια του είτε με τον παφλασμό των κυμάτων, είτε με τον ήχο του νερού στις ποταμιές και τους μικρούς καταρράκτες, είτε με το τρίξιμο των καλαμιών και το “σφύριγμα ” του καθώς περνάει μέσα από τους βράχους και τις κορφές του νησιού. Το ορεινό τρέξιμο διεγείρει τις αισθήσεις, αλλά μετά από τόσα χρόνια στα μονοπάτια, για πρώτη φορά ένιωσα έτσι έντονα τους ήχους μιας διαδρομής.

 

 

Έχοντας επισκεφτεί την Νάξο πριν χρόνια, ήξερα ότι πηγαίνω στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, κυριολεκτικά στο κέντρο του Αιγαίου, με σημαντική ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου έχοντας όμως αφήσει τα σημάδια της έντονα ορατά στο νησί, καθώς και με ορεινό τοπίο και βλάστηση που είναι ασυνήθιστα για τις Κυκλάδες. Ήμουν σίγουρος λοιπόν ότι η αισθητική των διαδρομών του Naxos Trail Race θα ήταν υψηλού επιπέδου και όχι μόνο δεν διαψεύστηκα, αλλά είδα και “άκουσα” πράγματα που επιβεβαίωσαν αυτό που γράψαμε στην Ετήσια Έκθεση Ορεινού Τρεξίματος 2016, δηλαδή ότι ο παλμός του αθλήματος περνάει πλέον δυνατά και στα νησιά μας που αποτελούν ένα “πεδίο δόξης λαμπρό” για τους διοργανωτές που θα θελήσουν να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους.

 

 

Οι εικόνες που θα δει ο αθλητής που θα τρέξει κάποιον από τους δυο αγώνες της διοργάνωσης είναι πανέμορφες και τα τοπία ποικίλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα πρώτα χιλιόμετρα (αλλά και το τελευταίο ενάμιση περίπου των δυο αγώνων) καθώς διασχίζαμε τα χωριά της Ποταμιάς διατρέχουν παραδοσιακό καλντερίμι και είναι πνιγμένα στο πράσινο και στο νερό, με το ποτάμι να κυλάει δίπλα στην διαδρομή και τεράστια πλατάνια να κάνουν σκιά και παιχνίδια με το φώς.

 

Το ιστορικό και επιβλητικό εκκλησάκι του Αγίου Μάμα,  σίγουρα αποτελεί το επόμενο σημείο της μεγάλης διαδρομής που θα σταθούν τα βλέμματα των αθλητών. Η καταπράσινη λαγκάδα στην μέση της οποίας βρίσκεται εντείνει ακόμη περισσότερο την επιβλητικότητα του ιστορικού μνημείου, όπως και λίγο αργότερα το όμορφο μικρό πευκοδάσος στο Άνω Σαγκρί που αλλάζει το τοπίο ριζικά για λίγη ώρα.

 

  

Για μερικά χιλιόμετρα και καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε από μακριά το βουνό που βρίσκεται το εντυπωσιακό κάστρο του Τσικαλαριού - αμυντικό οχυρό από την αρχαιότητα μέχρι την Ενετοκρατία - την προσοχή μας αποσπά το θέαμα των εκατοντάδων ογκόλιθων διαφόρων μεγεθών, που στέκονται σκόρπιοι σε όλη την περιοχή τριγύρω από το κάστρο. Αλλόκοτο τοπίο, σεληνιακό, το οποίο διασχίζει ανηφορικά το μονοπάτι μέχρι να φτάσει σε σημείο εξαιρετικής θέας τόσο προς την χώρα της Νάξου, όσο και την Πάρο. Μου θύμισε έντονα τον Βώλακα στην Τήνο. Το σημείο αυτό είναι πολύ διαφορετικό και από τα εντυπωσιακότερα της διαδρομής του μεγάλου αγώνα.

 

 Μετά από περίπου 14 χιλιόμετρα η διαδρομή του αγώνα φτάνει και πάλι στην Άνω Ποταμιά που ξεκίνησε ο αγώνας (ακριβώς στην εκκίνηση υπάρχει μια πανέμορφη χτιστή πηγή με γάργαρο νερό βάλσαμο μετά από την έντονη προσπάθεια) και ξεκινάει ένας δεύτερος κύκλος 11 χιλιομέτρων που αποτελεί παράλληλα και τον μικρό αγώνα της διοργάνωσης. 

 

Μεγάλες βελανιδιές και στενά χωμάτινα μονοπάτια σε πράσινο τοπίο οδηγούν περνώντας από τα χωριά των Μύλων και το Κουρονοχώρι στις Μέλανες, που είναι από τα ομορφότερα σημεία της διαδρομής, καθώς το μονοπάτι κατεβαίνει χαμηλά διασχίζοντας ένα πέτρινο γεφύρι με θέα μικρούς καταρράκτες στα δεξιά μας, ενώ αμέσως μετά μας ανεβάζει μέσα σε καταπράσινο πεδίο με δέντρα και χλόη ψηλά στο χωριό, για να μας κατεβάσει πάλι μετά απότομα στην ποταμιά και να “ακούσουμε τους ψιθύρους” από τον ψηλό καλαμιώνα που οδηγεί ψηλά στην απέναντι πλαγιά. Εκεί, η πανέμορφη θέα της διαδρομής που διανύσαμε στην περιοχή που βρίσκονται οι Μέλανες γεμίζει κυριολεκτικά το μάτι με εικόνες.

 

Η διαδρομή – που για αρκετή ώρα είναι κοινή πλέον στον μικρό και τον μεγάλο αγώνα της διοργάνωσης - διασχίζει χωματόδρομους και λιβάδια, χωρίς να ακολουθεί συγκεκριμένο ίχνος σε κάποια σημεία αλλά με όμορφη, “ανοιχτή” θέα, και μετά κατηφορίζει για το εντυπωσιακό τελείωμα της που ξεκινάει από την Κάτω Ποταμιά για να τερματίσει στην Άνω Ποταμιά. Νερό, πολύ νερό και πολύ πράσινο καθώς τρέχουμε για 1-1.5 χιλιόμετρο δίπλα στο ποταμάκι και κάτω από οργιώδη βλάστηση και την σκιά των πλατάνων. Νεραιδοχώρα πραγματική! Ότι καλύτερο για τις τελευταίες εικόνες πριν τον τερματισμό!

 

 

Υψηλής αισθητικής αξίας οι διαδρομές, με πολλές εναλλαγές τοπίων και με όμορφη θέα σε πολλά σημεία. Πολλά νερά, πολύ πράσινο – σπάνιο για Κυκλαδίτικο νησί – τοπία βραχώδη και αλλόκοτα, η θέα του Αιγαίου και ιστορικών μνημείων αλλά και η διάσχιση όμορφων χωριών της ενδοχώρας της Νάξου, σίγουρα προσφέρουν κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό σε αυτό τον νέο αγώνα ορεινού τρεξίματος.

 

Μια μεγάλη έκπληξη ήταν ότι τρέχοντας τις διαδρομές του “Απόλλωνα” και του “Διόνυσου” που αποτελούν το μπουκέτο αγώνων του Naxos Trail Race, διαπίστωσα ότι θα μπορούσα να τις τρέξω ακόμη και μόνος μου, χωρίς την συνοδεία των παιδιών της διοργάνωσης, μιας και τα μονοπάτια – σχεδόν στο σύνολο τους – όχι μόνο προϋπήρχαν, αλλά ήταν άψογα σηματοδοτημένα με πολύ καλαίσθητες ταμπέλες και σήματα αρίθμησης και σε εξαιρετική κατάσταση για την καρδιά του χειμώνα στην οποία επισκέφτηκα το νησί! Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στην Νάξο στην ανάδειξη και διατήρηση των μονοπατιών του νησιού, και με τον επερχόμενο αγώνα αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

 

Σε τεχνικό επίπεδο, η μεγάλη διαδρομή του αγώνα (Apollon Race) έχει μήκος 25 χιλιόμετρα με +1.000 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Η μικρή διαδρομή (Dionysos Race)έχει μήκος 10,8 χιλιόμετρα με +500 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ουσιαστικά η μεγάλη διαδρομή κάνει έναν μεγάλο κύκλο ξεκινώντας από την Άνω Ποταμιά στην οποία καταλήγει μετά από 14,2 χιλιόμετρα για να συνεχίσει για τα υπόλοιπα 11,8 ταυτιζόμενη με την μικρή διαδρομή, η οποία είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα. Συγκεντρώνει σχεδόν την ίδια υψομετρική με το πρώτο τμήμα, αλλά σε λιγότερα χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει σαφώς πιο τεχνικά μονοπάτια.

 

Οι διαδρομές – ιδιαίτερα η μεγάλη – είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να δίνουν την ευκαιρία στον κάθε αθλητή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τα δυνατά του σημεία, αφού έχουν και τεχνικά μονοπάτια για πολύ έμπειρους αθλητές ορεινού τρεξίματος, αλλά και χωματόδρομους  ή εύκολα χωμάτινα μονοπάτια που ευνοούν τους πιο δρομικούς αθλητές ή προσφέρουν ξεκούραση από τα πιο τεχνικά κομμάτια. Με την εμπειρία που αποκόμισα τρέχοντας επί ένα διήμερο τις διαδρομές, θα έλεγα ότι χρειάζεται πολύ σωστός καταμερισμός δυνάμεων και υπομονή στο πρώτο κομμάτι των 14,2 χιλιομέτρων, μιας και το δεύτερο (μικρή διαδρομή) είναι πολύ πιο απαιτητικό και θα έχει αρχίσει να επέρχεται και η κούραση των χιλιομέτρων.  Στο τέλος δε υπάρχουν και 2 ανηφόρες – μικρές αλλά “θαυματουργές” - που σίγουρα θα δοκιμάσουν τα πόδια του κάθε αθλητή. Πάντως, οι διαδρομές του Naxos Trail Race, όπως μπορεί να δει κανείς και από τα υψομετρικά διαγράμματα (Apollon και Dionysos), είναι ένα roller coaster, με συνεχείς αναβάσεις και καταβάσεις που είναι μεν μικρές σε μήκος αλλά απαιτούν πολύ καλή διαχείριση και φυσική κατάσταση.

 

  

Επτά σταθμοί ανεφοδιασμού στον Apollon Race και τρείς στον Dionysos Race θα υποστηρίξουν τους αθλητές, ενώ νομίζουμε ότι με μια μικρή μόνο προσθήκη σηματοδότησης για τις ανάγκες του αγώνα, αλλά και δεικτών (εθελοντών) σε κρίσιμες διασταυρώσεις, το Νaxos Trail Race δεν θα έχει κανένα πρόβλημα χασίματος της διαδρομής, αφού ήδη το πεζοπορικό δίκτυο μονοπατιών που χρησιμοποιεί είναι πολύ καλά σηματοδοτημένο.

 

Όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το ορεινό τρέξιμο και ιδιαίτερα για περιοχές όπως τα νησιά μας, είναι το να συνδυάσουν την αγωνιστική δραστηριότητα με μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική και εκδρομική εμπειρία, αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός. Δύσκολα θα ταξιδέψει κάποιος πολλές ώρες με το πλοίο απλά για να τρέξει έναν αγώνα. Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι αυτές που κάνουν πιο θελκτική την κάθε διοργάνωση και φυσικά οι χορηγικές παροχές για την μείωση του κόστους.

 

 

Από τις συζητήσεις μας με τους ανθρώπους του Naxos Trail Race είδαμε ότι αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν και να προσφέρουν, συνδυάζοντας τις όμορφες αγωνιστικές διαδρομές με την πεζοπορία για τους συνοδούς των αθλητών, τις βόλτες στα σοκάκια του παλιού κάστρου της χώρας, την γαστρονομία που προσφέρει απλόχερα το νησί – πιστέψτε με, το φαγητό είναι καταπληκτικό στην Νάξο και κυρίως από ντόπια παραγωγή (κρέατα, τυριά, λαχανικά, κρασί κτλ…) – την παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων.

 

Η τεχνική ενημέρωση και το pasta party της διοργάνωσης θα γίνουν στο υψηλότερο σημείο της μεσαιωνικής συνοικίας του Κάστρου, στο επιβλητικό αναπαλαιωμένο κτίριο της παλαιάς σχολής των Ουρσουλίνων το οποίο προσφέρει εκπληκτική, πανοραμική θέα στο Αιγαίο, στον Ναό του Απόλλωνα και στα γύρω νησιά (Πάρο, Μύκονο, Σύρο) και θα έχει εκπλήξεις, όπως μας ανέλυσαν στην περιήγηση μας στον χώρο ο Μιχάλης και η Χριστίνα. Στην όμορφη και προφυλαγμένη αυλή του κτιρίου που κάποτε λειτουργούσε ως ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα γευτούμε τοπικά πιάτα από μάγειρες του νησιού, συνοδεία παραδοσιακής νησιωτικής μουσικής από τον σύλλογο παραδοσιακής μουσικής και χορών “Ζευς”. Το πώς θα τρέξουμε την επόμενη μέρα είναι ένα ζήτημα, αλλά .. χαλάλι του! Σίγουρα κάτι το διαφορετικό και πρωτότυπο για pasta party αγώνα. 

 

 

Νωρίτερα το Σάββατο θα γίνει δωρεάν ξενάγηση στο Ιστορικό Κάστρο της Χώρας από ξεναγό που θα παρέχει ο Δήμος Νάξου. Ευκαιρία να γνωρίσουμε καλά τα όμορφα σοκάκια της χώρας της Νάξου και ίσως να θαυμάσουμε το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα που στέκεται στην είσοδο του λιμανιού για αιώνες δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο βύθισμα του ήλιο στο Αιγαίο.


Το Naxos Trail Race πραγματοποιείται το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οπότε το σχέδιο που έχουν κάνει οι διοργανωτές για πεζοπορία την Δευτέρα μετά τον αγώνα, στην ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων (όρος Ζα, γνωστό ως βουνό του Δία, 1.004 μέτρα υψόμετρο) αποτελεί σίγουρα μια πολύ ελκυστική επιλογή ακόμη και για τους αθλητές του αγώνα και όχι μόνο τους συνοδούς. Και σίγουρα μια πρόκληση για επέκταση του αγώνα στο μέλλον, όπως συζητήσαμε κατά την παραμονή μας στο νησί! Την πεζοπορία θα οργανώσει και οδηγήσει η ομάδα Naxos Trekking.

 

Μηδενικό κόστος συμμετοχής (bib), έκπτωση 30% για αθλητές, συνοδούς και οχήματα από την Blue Star Ferries και την Hellenic Seaways, η παροχή της Vodafone που με το ένα εισιτήριο δίνει άλλο ένα δώρο, αποτελούν τις μέχρι στιγμής διευκολύνσεις της διοργάνωσης προς τους συμμετέχοντες στον αγώνα και είναι σίγουρα σημαντικές.

 

Η Χριστίνα, ο Μιχάλης, ο Νίκος και όλη η παρέα της Νάξου, οραματίστηκαν έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα αναδεικνύει τα μονοπάτια και την ομορφιά του νησιού τους. Σχεδίασαν παράλληλα και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να δώσουν την ευκαιρία στους αθλητές και τους συνοδούς τους να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο Πρωτομαγιάς. Μια ολοκληρωμένη αθλητική και ταξιδιωτική εμπειρία. Στην επίσκεψη μας όμως στο νησί νιώσαμε επίσης πόσο φιλόξενη είναι αυτή η παρέα και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο στο να κάνει όλους εμάς που θα τρέξουμε στο Naxos Trail Race να νιώσουμε ζεστά και όμορφα. Η Νάξος μπαίνει δυνατά στο καλεντάρι των αγώνων ορεινού τρεξίματος και είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές θα φύγουν με όμορφες εικόνες, γεμάτοι και χαρούμενοι από το νησί.

 

  

Το Naxos Trail Race 2017 που αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Cyclades Trail Cup 2017, διοργανώνεται από την  ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. Active Land με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Δήμος Νάξου) και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2017. Οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν και γίνονται μέσα από το πολύ όμορφο web-site της διοργάνωσης. Το Advendure είναι ο αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας και θα καλύψει το Naxos Trail Race 2017 με αρθρογραφία πριν και μετά τον αγώνα, αλλά θα συμμετέχει επίσης και στο αγωνιστικό τριήμερο της Νάξου, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα αλλά και τις εντυπώσεις μας από το την διοργάνωση και τις εκδηλώσεις της.

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo ©: Fish & Olive, Μαρία Παπαμιχαήλ (Marigo Melissa)


View this photo set on Flickr

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

   
 • Αργύρης Παπαθανασόπουλος, Τρέχοντας στον Βόρειο Π ...

  Κωνσταντίνος Χατζηθωμάογλου, 30/04/2018 09:14
  Αργύρη καταπληκτική η ιστορία σου ! Πολλά συγχαρητήρια για τον άθλο σου και ακόμα περισσότερα για το μήνυμα που πέρασες στο τέλος του άρθρου ! Κώστας

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03
  • Ραχιαλγία: Τι είναι και τι κρύβει (1 Δημοσιεύσεις)
  • Tο συχνότερο ποσοστό εμφάνισης του πόνου είναι συνήθως μηχανικής αιτιολογίας. Ο όρος ραχιαλγία είναι η σύνθεση των λέξεων ράχη και άλγος. Σημαίνει πόνος στην πλάτη και είναι συνώνυμη του όρου θωρακ
  • stibens1967
  • 16/05/2018 10:11
  • Σακίδιο Trail Running Kalenji 10 L. - Παρουσίαση (2 Δημοσιεύσεις)
  • Καλησπέρα, Απέκτησα το συγκεκριμένο γιλέκο εδώ και λιγες μέρες και σε 2 long run που το χρησιμοποίησα έμεινα με πολύ καλές εντυπώσεις. H Kalenji είναι μάρκα της Γαλλικής εταιρίας Decathlon https:
  • flaming arrow
  • 14/05/2018 21:05

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο έλληνες στην 3η ψηλότερη κορφή του κόσμου…

Δύο έλληνες στην 3η ψηλότερη κορφή του κόσμου Kangchenjunga (8.586μ)

Ο Αντώνης Συκάρης ο οποίος πέρυσι τέτοιες μέρες είχε πατήσει το πόδι του στην Στέγη του Κόσμου και ο Φώτης Θεοχάρης τον οποίο έχετε γνωρίσει από τα άρθρα του στο Advend...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration