
ADVENDURE is the leading web portal in Greece about Mountain Running, Adventure, Endurance and other Mountain Sports
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το 2014 ο Διεθνής Έλληνας ορειβάτης Νικόλαος Μαγγίτσης και ο ορειβάτης \ αθλητής Κώστας Παναγιώτου θα λάβουν μέρος σε ποδηλατική αποστολή στη Σαχάρα και στην χώρα του Μαρόκου. Οι δύο Έλληνες αθλητές θα διασχίσουν 1080 ποδηλατικά χιλιόμετρα από ανατολικά στα σύνορα με την Μαυριτανία προς τα νοτιοδυτικά μέχρι της ακτές του Ατλαντικού σε 8 ποδηλατικές ημέρες. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδρομής (ερημικό περιβάλλον, εναλλαγή υψομετρικών, δυνατοί άνεμοι σε ζεστό και ξηρό κλίμα) κάνουν την προσπάθεια των 1080 χλμ ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.
Η εμπειρία του Βολιώτη ορειβάτη – αναρριχητή, τα 20 τελευταία χρόνια (32 αποστολές αθλητικής επιβίωσης), ο μόνος Έλληνας με ανάβαση στις «7 summits» την ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου στον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ 8850 μέτρα στις 17/5/2004, δίνει τις προϋποθέσεις για μια πετυχημένη και ασφαλή αποστολή στη Μαροκινή Σαχάρα. Οι δύο Βολιώτες αθλητές θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο από 25 Μαρτίου μέχρι 5 Μαρτίου 2014. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο Νικόλαος Δημοτάκης αθλητής / πρωταθλητής ποδηλασίας στο παρελθόν για να προσφέρει τεχνική κάλυψη και στην ευθύνη της ομάδας υποστήριξης.
Από τον Οκτώβριο του 2013, με ιδιαίτερη έμφαση στην φυσική κατάσταση και προετοιμασία του, ο Νίκος Μαγγίτσης και ο Κώστας Παναγιώτου προπονούνται εντατικά στο ποδήλατο για να έχουν τις καλύτερες δυνατές προσαρμογές.
Την τεχνική / ταξιδιωτική υποστήριξη της όλης προσπάθειας έχει αναλάβει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «True Adventure» στο Βόλο. Ακολουθεί βιογραφικό του Βολιώτη ορειβάτη – αναρριχητή Νίκου Μαγγίτση που συντονίζει την προσπάθεια.
Βιογραφικό του Νίκου Μαγγίτση
Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε στο Βόλο το 1968 και κατοικεί στην Αγριά Πηλίου μέχρι και σήμερα, είναι παντρεμένος με τη Συνοδή Αθανασίου και έχουν μία κόρη την Μαρία. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές και έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια πάνω στο χώρο του αθλητισμού, του αθλητικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων. Από το 1984 ασχολείται με την αναρρίχηση και την ορειβασία στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, όπου και αναλαμβάνει από το 1992 προπονητής στην αθλητική / αγωνιστική αναρρίχηση, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΈΜΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ στους ΝΕΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.
Γίνεται δάσκαλος, προπονητής, συναθλητής. αγαπητός μέντορας και λαμπρό παράδειγμα σε πολλά παιδιά, νέους αθλητές και πρωταθλητές.
Από το 1990 οργανώνει - συνοδεύει περιπατητές και φίλους του βουνού και της φύσης στο Πήλιο και σε όλο τον κόσμο και από το 1994 επεκτείνετε με το να διοργανώνει και υλοποιεί ορειβατικές αποστολές, αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον κόσμο (πεζοπορικές διασχίσεις ερήμων, διάπλους θαλασσών με θαλάσσιο καγιάκ κλπ). Αναλαμβάνει γυμναστής στην Κοινότητα Αγριάς (προγράμματα μαζικού Αθλητισμού) το 1996, 1997, και 1998 και προπονητής χειροσφαίρισης στην Α.Γ.Ε. ΒΟΛΟΥ για 4 χρόνια εκτελώντας χρέη κλιμακιακού προπονητής της περιοχής Θεσσαλίας χειροσφαίρισης το 1996, παραμένοντας όλα αυτά το χρόνια και προπονητής στον ΕΟΣ Βόλου ( αγωνιστική αναρρίχηση) .
Τελικά όλες αυτές η δραστηριότητες για τον 29χρόνο τότε Νίκο Μαγγίτση ήταν το προπύλαιο του μεγάλου του ονείρου, το να είναι ο πρώτος Έλληνας, που θα ολοκλήρωνε το project των «7 summits», την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου του πλανήτη μας. Μέσα σε όλη αυτή την πορεία, προς την επίτευξη αυτού του στόχου, έδωσε την ευκαιρία και σε νέα άτομα να βιώσουν και να μάθουν μαζί του. Όπως για παράδειγμα με την κατάκτηση το 1998 του Τσιμποράζο (Chimborazo) στα 6320 μέτρα, στο Εκουαδόρ, (με τον 19χρονο Γιάννη Γιαννάτο) για να φτάσουμε μετά από 10 χρόνια στις 17 Μαρτίου του 2008 με την ανάβαση στην κορυφή του Κάρστενζ στην Παπούα 4884 μέτρα (Carstensz Pyramid) της Ωκεανίας να ολοκληρώσει το όνειρο του. Το project των «7 summits». Στη διαδρομή για τον πιο πάνω τίτλο ο Νίκος Μαγγίτσης πραγματοποιεί ακόμα ένα Όνειρο του. Την κατάκτηση του Έβερεστ. 9 Έλληνες σε 3 ημέρες , 16, 17, 18 Μαΐου 2004 φτάνουν στα 8848 μέτρα. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική σημαία κυματίζει στην υψηλότερη κορυφή του Πλανήτη μας.
Η δέσμευση του Βολιώτη ορειβάτη του χαρίζει και άλλες πρωτιές. Όπως να είναι ο Πρώτος Έλληνας πεζοπόρος, που κατακτά το Βόρειο Πόλο στην Αρκτική 12 Απριλίου 2000, και άλλα. Η πείρα, η άριστη κατάρτιση, η προσεκτική προετοιμασία, η ακεραιότητα, έμπνευσαν συλλόγους και δεκάδες γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στα χέρια του σε πραγματικά δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές. Για παράδειγμα: Αύγουστος 1999 Λενένα (Lennana) 4985 μέτρα, στην Κένυα της Αφρικής - με 10 Έλληνες νεαρούς ορειβάτες και τον 13χρονο Κώστα Ζαμπά ) η 2007 Κιλιμάντζαρο (Kilimanjaro) 5895 μέτρα, στην Τανζανία, στην Αφρικής με τον 16χρονο Γιώργο Ράιο και την 17χρονη Αποστολία Κοντογιάννη) και 2008 Ακονκάγκουα (Aconcagua) 6962 μέτρα, στην Αργεντινή με τον Γιώργο Ράιο 17 ετών και την Αποστολία Κοντογιάννη 18 ετών, οι νεότεροι άνδρας και γυναίκα Έλληνες στα 6962 μέτρα υψόμετρο.
Επίσης, ως Πρεσβευτής του Ολυμπιακού Εθελοντισμού για την «ΑΘΗΝΑ 2004» επί 4 χρόνια μετέφερε την ιδέα του Ολυμπιακού Πνεύματος σε ολόκληρο τον Κόσμο. Έτσι η Σημαία των Ολυμπιακών αγώνων 2004 έφτασε με την πρώτη Ελληνική πεζοπορία στη ιστορία, το Φεβρουάριος 2003, στο Νότιο Πόλο στην Ανταρκτική. Την Σημαία είχε παραδώσει στο Νίκο Μαγγίτση η ίδια η Πρόεδρος των Ολυμπιακών αγώνων 2004, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.
Στα τελευταία 20 χρόνια οδήγησε τους νέους μας σε απίστευτες κατακτήσεις, σε συνεργασία με διεθνείς αποστολές, προάγοντας πρακτικά την παγκόσμια ειρήνη, κατανόηση και συνεργασία των λαών. Από τις 40 αποστολές, πάνω από 10 είναι με νέους και νέες πχ: 13χρονών Κώστας Ζάμπας και τους 15χρονους Ζήση Κρατήρα, Βασίλη Λέτσιο στη Κένυα.
Αποστολές που έχει οργανώσει και υλοποιήσει σε μοναδικές περιοχές σε όλο τον πλανήτη:
Πηγή: Δελτίο Τύπου www.trueadventure.gr
Φωτό ©: orbea.com
Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...
www.advendure.com