Αρχική>Άρθρα>Εξοπλισμός>Παπούτσια>La Sportiva Mutant: Παρουσίαση και Δοκιμή!


La Sportiva Mutant: Παρουσίαση και Δοκιμή! Προτεινόμενο

Mutant … δηλαδή μεταλλαγμένο! Μετά το Akasha που παρουσιάσαμε πρόσφατα στο Advendure έρχεται ένα άλλο μοντέλο της δημοφιλούς Ιταλικής εταιρείας να μας καταπλήξει καταρχάς με την ονομασία του. Περίεργη ονομασία για ένα παπούτσι ορεινού τρεξίματος, η οποία μας κίνησε το ενδιαφέρον καταρχάς από πού προέρχεται και φυσικά αν η “μετάλλαξη” που υποστηρίζει είναι .. στο σωστό δρόμο! Η La Sportiva είναι πολύ σημαντικό και διαχρονικό όνομα στον χώρο της ορειβασίας και της αναρρίχησης, αλλά φυσικά και στο ορεινό τρέξιμο και το Skyrunning. To Mutant λοιπόν, αποτελεί ένα υβρίδιο (μετάλλαξη κατά το όνομα που του έδωσαν οι Ιταλοί), που επιχειρεί να “παντρέψει” κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά ορειβατικών παπουτσιών με αυτά των ελαφριών παπουτσιών για ορεινό τρέξιμο.

Το Mutant ακολουθεί την γραμμή της εντυπωσιακής και πολύ επιθετικής εξωτερικής εμφάνισης που έχουν τα παπούτσια ορεινού τρεξίματος της εταιρείας, είναι ουδέτερο (neutral) και συνδυάζει διάρκεια, εξαιρετικές αντικραδασμικές ιδιότητες και κορυφαία πρόσφυση σε οποιοδήποτε έδαφος. Το εξωτερικό μέρος, η γλώσσα, το σύστημα των κορδονιών και του κολάρου της φτέρνας έρχονται απευθείας από ορειβατικές σχεδιάσεις, αλλά το βάρος, η ευλυγισία, η άνεση και η πρόσφυση στο έδαφος βγαίνουν από γρήγορα μοντέλα ορεινού τρεξίματος. Θα λέγαμε ότι ξεκινώντας από το βαρύ πυροβολικό της εταιρείας, το Ultra-Raptor, πάμε στο ενδιάμεσο Akasha για να καταλήξουμε στο ελαφρύτερο Mutant και τελικά στο Bushido που κλείνει το μπουκέτο των παπουτσιών της la Sportiva για ορεινό τρέξιμο και θα αποτελέσει αντικείμενου επόμενου άρθρου μας.

 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επιθετική η γραμμή του Mutant!Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και επιθετική η γραμμή του Mutant! 

 

Ξεκινώντας από το εξωτερικό τμήμα του Mutant μπορούμε να πούμε ότι παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον και συγκεντρώνει ίσως τις περισσότερες από τις καινοτομίες της σχεδίασης του παπουτσιού. Το μεγαλύτερο τμήμα του είναι φτιαγμένο από νάιλον ύφασμα με πυκνές κυψελίδες (AirMesh), υψηλής πυκνότητας, ώστε να παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και να έχει υψηλή διαπνοή σύμφωνα με τις προδιαγραφές της la Sportiva. Η πυκνότητα του αποτρέπει την είσοδο σκόνης, βελόνων από δέντρα κτλ. Δεν παρουσιάζει ραφές εσωτερικά για την αποφυγή ερεθισμών του δέρματος.

 

Μπροστά ο θάλαμος των δαχτύλων είναι ευρύχωρος και ικανοποιητικά ψηλός ώστε να εξασφαλίζεται άνεση στα δάκτυλα, ιδιαίτερα χρήσιμη μετά από πολύωρους αγώνες. Το σκληρό πλαστικό μπροστά στα δάκτυλα σε συνδυασμό με το σκληρό τμήμα της σόλας που ανεβαίνει μπροστά εξασφαλίζουν προστασία από χτυπήματα των δακτύλων σε πέτρες και κλαδιά. Αντίστοιχη προστασία υπάρχει και στο μέρος της φτέρνας από το σκληρό TPU υλικό που την διατρέχει περιμετρικά.

 

Ύφασμα νάιλον μεγάλης αντοχής και πυκνότητας με πολύ καλή διαπνοή. Ευρύχωρος θάλαμος δακτύλων και σκληρό πλαστικό μπροστά που σε συνδυασμό με το σκληρό τμήμα της εξωτερικής σόλας προστατεύουν τα δάκτυλα από χτυπήματα!Ύφασμα νάιλον μεγάλης αντοχής και πυκνότητας με πολύ καλή διαπνοή. Ευρύχωρος θάλαμος δακτύλων και σκληρό πλαστικό μπροστά που σε συνδυασμό με το σκληρό τμήμα της εξωτερικής σόλας προστατεύουν τα δάκτυλα από χτυπήματα! 

 

Η σχεδίαση της γλώσσας είναι καινοτομική, με την La Sportiva να την ονομάζει Spyral Tongue™. Στην πραγματικότητα η γλώσσα είναι επέκταση του πλάγιου εσωτερικού τμήματος στο κέντρο του ποδιού, ενώ είναι ελεύθερη από την άλλη (εξωτερική) πλευρά. Καθώς φοράμε το παπούτσι η γλώσσα ανοίγει σαν σπιράλ και μετά την φέρνουμε στην θέση της αγκαλιάζοντας πλήρως το πόδι. Το ελεύθερο τμήμα της γλώσσας συγκρατείται από μια θηλιά που περνάει το κορδόνι για μεγαλύτερη σταθερότητα όταν αυτό σφίξει. Ουσιαστικά κοιτάζοντας κάποιος εξωτερικά το παπούτσι δεν βλέπει ξεχωριστά την γλώσσα αλλά ενιαία το ύφασμα να “τυλίγει” το πόδι.

 

 Η γλώσσα (SpyralTongue™) είναι επέκταση του πλάγιου εσωτερικού τμήματος στο κέντρο του ποδιού, ενώ είναι ελεύθερη από την άλλη (εξωτερική) πλευρά. Παρατηρείστε την θηλιά του κορδονιού που την σταθεροποιεί!Η γλώσσα (SpyralTongue™) είναι επέκταση του πλάγιου εσωτερικού τμήματος στο κέντρο του ποδιού, ενώ είναι ελεύθερη από την άλλη (εξωτερική) πλευρά. Παρατηρείστε την θηλιά του κορδονιού που την σταθεροποιεί!

 

Τα σύστημα της γλώσσας έρχεται να ολοκληρωθεί από τα κορδόνια, που αποτελούν και αυτά καινοτομία του παπουτσιού (FusionGateLacing System). Εδώ πραγματικά η σχεδίαση είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα λειτουργική και πρωτότυπη, αφού έχουμε κορδόνια που δένουν πάνω σε θηλιές από … κορδόνια! Όλο το πλαϊνό τμήμα – εσωτερικά και εξωτερικά – διατρέχεται από δομικά κορδόνια που είναι κολλημένα κατά μήκος τους επάνω στο ύφασμα με διαφανές εξαιρετικά λεπτό πλαστικό (σαν επίστρωση – πρακτικά αόρατο αφού είναι διαφανές), και τα κανονικά κορδόνια περνούν από τις θηλιές που έχουν αυτά στο επάνω μέρος τους. Το όλο σύστημα των δομικών κορδονιών εξασφαλίζει ευστάθεια και δένει το πόδι σταθερά, ενώ το τελευταίο επάνω δομικό κορδόνι διατρέχει το παπούτσι μέχρι το πίσω μέρος του για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της σταθερότητας. Οι δυο επάνω θηλιές δένουν με τα κορδόνια με πλαστικό δακτύλιο μιας και δέχονται και την μεγαλύτερη πίεση. Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού και το δέσιμο γίνεται με πρωτότυπο τρόπο. Και τα δυο κορδόνια περνούν εσωτερικά από το επάνω μέρος στην εξωτερική πλευρά, όπου αφού τα σφίξουμε, περνάμε τον κόμπο μέσα από μια υφασμάτινη θήκη που υπάρχει στο επάνω μέρος εξωτερικά. Σκοπός, εκτός του να μην είναι εκτεθειμένα, είναι να δένουν καλύτερα το πόδι και να μην αφήνουν ερεθισμούς στους τένοντες του αστραγάλου. Τα κορδόνια είναι σχετικά σκληρά σαν υλικό ώστε να έχουν ανθεκτικότητα.

 

 Από αριστερά προς τα δεξιά οι τρεις φάσεις δεσίματος των κορδονιών που τελικά "κρύβονται" μέσα στην πλάγια υφασμάτινη θήκη!Από αριστερά προς τα δεξιά οι τρεις φάσεις δεσίματος των κορδονιών που τελικά "κρύβονται" μέσα στην πλάγια υφασμάτινη θήκη!

 

Η φτέρνα είναι υπερυψωμένη με το πλάγιο τμήμα να είναι παχύτερο εσωτερικά μέχρι τα 2/3 περίπου του ύψους (TPU υλικό) και μετά να γίνεται αρκετά λεπτότερο. Όλος ο συνδυασμός ψηλού κολάρου στην φτέρνα και γλώσσας έχει σχεδιαστεί ώστε να μην μπορούν εύκολα να μπουν στο παπούτσι άμμος, λάσπη, μικρά κλαδάκια και σκόνη. Όπως και στα Akasha, περιμετρικά της φτέρνας το υλικό είναι σημαντικά σκληρότερο (TPU υλικό από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη, συνδυασμός δηλαδή 2 υλικών: σκληρού πλαστικού και μαλακής σιλικόνης). Αυτό ενισχύεται από την επίσης σκληρή λωρίδα TPU Stabilizer που φέρει η ενδιάμεση σόλα εξωτερικά, ώστε να υπάρχει ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή του αστραγάλου.

 

 Η υπερυψωμένη φτέρνα περιμετρικά είναι κατασκευασμένη από σκληρό TPU υλικό και ενισχύεται από την επίσης σκληρή λωρίδα TPU Stabilizer που φέρει η ενδιάμεση σόλα εξωτερικά (κίτρινη πλαινή λωρίδα)!Η υπερυψωμένη φτέρνα περιμετρικά είναι κατασκευασμένη από σκληρό TPU υλικό και ενισχύεται από την επίσης σκληρή λωρίδα TPU Stabilizer που φέρει η ενδιάμεση σόλα εξωτερικά (κίτρινη πλαινή λωρίδα)!

 

Η ενδιάμεση σόλα είναι κλασσικού τύπου (Ιnjection molded EVA), κατά την οποία δημιουργείται το υλικό με έγχυση (injection) και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο της συμπίεσης, ενώ ο αφρός EVA διατρέχει το σύνολο του παπουτσιού εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα αντικραδασμικής προστασίας σύμφωνα με την εταιρεία. Όπως ακριβώς και στα Akasha δεν υπάρχει Rock Plate, αλλά αυτό αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος και την πυκνότητα του υλικού της εξωτερικής σόλας. Εξωτερικά της ενδιάμεσης σόλας υπάρχει επίσης μια σκληρή λωρίδα TPU Stabilizer, ώστε να υπάρχει ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή του αστραγάλου. Το Mutant έχει υψηλό drop (10 mm), με το ύψος στη φτέρνα να είναι 26 mm και στην μπάλα του ποδιού 16mm. Ο πάτος του Mutant, όπως και του Akasha,  είναι πατέντα της La Sportiva, ονομάζεται Ortholite Mountain Running Ergonomic Insole και με πάχος 4mm συντείνει στην μαλακή αίσθηση και στην αντικραδασμικότητα του παπουτσιού.

 

Η εξωτερική σόλα του Mutant βασίζεται στην τεχνολογία Frixion® XF της La Sportiva η οποία προέρχεται απευθείας από .. τα ορειβατικά παπούτσια της εταιρείας. Αν προσέξει κανείς το γράμμα “X” στο λογότυπο της εξωτερικής σόλας των παπουτσιών της εταιρείας θα δει ότι μπορεί να είναι κόκκινο ή πράσινο. Στο Mutant είναι πράσινο, που σημαίνει ότι τι μείγμα του υλικού εξασφαλίζει την μέγιστη πρόσφυση (κόλλημα) στο έδαφος. Επιπρόσθετα, τα επιθέματα ύψους 6 mm είναι από τα ψηλότερα που έχουμε δει, ενώ ακολουθούν την σχεδίαση Impact Brake System που σημαίνει ότι έχουν αντίθετες κατευθύνσεις μπροστά-πίσω ώστε το φρενάρισμα του πέλματος να μην γίνεται μόνο με την κάθετη δύναμη του ποδιού αλλά και από την τριβή των αντίθετα προσανατολισμένων επιθεμάτων. Η εξωτερική σειρά είναι και αυτή διαφορετικής κατεύθυνσης και μάλιστα τα επιθέματα έχουν διαφορετική μορφή και κοιλότητες ανάλογα με την θέση τους.

 

Δοκιμή και Συμπεράσματα

Εκτός των προπονήσεων σε μια ποικιλία από τερέν, τα Mutant αποτέλεσαν και τα παπούτσια με τα οποία έτρεξα το Rodopi Challenge 50 miles 2016. Δοκιμασία σκληρή με ποικιλία εδαφών, περάσματα από ποτάμια και πολύ λάσπη. Ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε έναν αγώνα που ανέδειξε πολλά από τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους, αλλά και κάποια πιο αδύνατα σημεία τους.

 

Ο ιδιαίτερος τρόπος που δένουν στο πόδι (σύστημα γλώσσας/κορδονιών) και το ευρύχωρο τμήμα μπροστά στα δάχτυλα, θέλουν λίγο προσοχή στην επιλογή του νούμερου αν το πόδι μας είναι εκτός του μέσου όρου. Εγώ φόρεσα ακριβώς το νούμερο που συνήθως επιλέγω χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Η εξωτερική σόλα του Mutant βασίζεται στην τεχνολογία Frixion® XF της La Sportiva, με επιθέματα ύψους 6 mm, τα οποία ακολουθούν την σχεδίαση Impact Brake System™ που σημαίνει ότι έχουν αντίθετες κατευθύνσεις μπροστά-πίσω για χρήση της τριβής στο φρενάρισμα!Η εξωτερική σόλα του Mutant βασίζεται στην τεχνολογία Frixion® XF της La Sportiva, με επιθέματα ύψους 6 mm, τα οποία ακολουθούν την σχεδίαση Impact Brake System™ που σημαίνει ότι έχουν αντίθετες κατευθύνσεις μπροστά-πίσω για χρήση της τριβής στο φρενάρισμα! 

 

Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που δένουν τα κορδόνια και προσαρμόζεται η γλώσσα στο πόδι. Φοριούνται εύκολα και γρήγορα, συγκρατούν άψογα το πόδι και βάζοντας τον κόμπο των κορδονιών στην πλαϊνή θηκούλα ξεμπερδεύεις μια και καλή, χωρίς να χαλαρώνουν εύκολα. Το ότι σφίγγουν στο πλάι αποτρέπει τους ερεθισμούς μπροστά στους τένοντες του αστραγάλου. Αν βέβαια χρειαστεί να τα αλλάξουμε, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος …

 

Εξαιρετική η αντικραδασμική τους προστασία, η La Sportiva έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ενδιάμεση σόλα, τον πάτο αλλά και το υλικό της εξωτερικής σόλας. Μετά από 80 χιλιόμετρα δεν ένιωσα να έχουν “κάτσει” σχεδόν καθόλου. Θα ήθελα μικρότερο drop από τα 10 mm που έχουν, αλλά αυτό θα μας απασχολήσει όσους πατάμε στο μέσο ή μπροστά και όχι με τη φτέρνα. Στα μονοπάτια άλλωστε δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Πάντως, μερικές φορές μου έδωσαν την αίσθηση χαμηλότερου drop …

 

Η απουσία του Rock Plate σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της ενδιάμεσης σόλας και το δέσιμο σαν “γάντι” από το σύστημα των κορδονιών και της γλώσσας δίνουν χαρακτηριστικά ευελιξίας και κάνουν το παπούτσι να φαίνεται ελαφρύτερο από ότι είναι πραγματικά. Η μη ύπαρξη Rock Plate δημιουργεί κάποια ερωτηματικά στο κατά πόσο “νιώθεις” το έδαφος, αλλά αυτό αντισταθμίζεται όπως διαπίστωσα από την πυκνότητα της εξωτερικής σόλας τους. Παρότι η εταιρεία το προτείνει ως καθαρόαιμο βουνίσιο μοντέλο θα το πρότεινα και για πιο ήπιες διαδρομές trail running. Το ύψος του παπουτσιού στον αστράγαλο σε συνδυασμό με το TPU υλικό περιμετρικά της φτέρνας, το σύστημα γλώσσας/κορδονιών και το TPU Stabilizer στην ενδιάμεση σόλα ενισχύουν πολύ την σταθερότητα ενώ και η προστασία από χτυπήματα σε πέτρες είναι σε κορυφαία επίπεδα.

 

Τα κορδόνια αποτελούν καινοτομία του παπουτσιού (FusionGate™ Lacing System) αφού έχουμε κορδόνια που δένουν πάνω σε θηλιές από … κορδόνια!Τα κορδόνια αποτελούν καινοτομία του παπουτσιού (FusionGate™ Lacing System) αφού έχουμε κορδόνια που δένουν πάνω σε θηλιές από … κορδόνια! 

 

Το ύφασμα του εξωτερικού μέρους (Airmesh) δεν επιτρέπει να μπει σκόνη, αλλά η διαπνοή ενώ είναι καλή αυτή την εποχή μένει να δοκιμαστεί στις σκληρές υψηλές θερμοκρασίες του Ελληνικού καλοκαιριού. Το πέρασμα αρκετές φορές μέσα από ποτάμια στην Ροδόπη έδειξε ότι έχουν καλή και γρήγορη απομάκρυνση του νερού.

 

Η πρόσφυση τους είναι από τις καλύτερες στην αγορά, σε οποιοδήποτε έδαφος και συνθήκες. Γραπώνουν στην λάσπη αλλά και σε σαθρό έδαφος, ενώ το Impact Brake System™ έδειξε την δύναμη του στις παρατεταμένες και διαφορετικού τερέν κατηφόρες του Θεολόγου και της Οξιάς στο Rodopi Challenge 50 miles 2016. Τα επιθέματα της εξωτερικής σόλας είναι αραιά τοποθετημένα, τόσο ώστε μέσα σε 2-3 βήματα να έχει απομακρυνθεί η λάσπη, και στην Ροδόπη συναντήσαμε φέτος πολλή λάσπη! Ένα ερώτημα είναι η αντοχή των επιθεμάτων στον χρόνο (ιδιαίτερα των περιμετρικών) μιας και είναι πολύ ψηλά (6 mm). Μένει να φανεί, αν και μετά από περίπου 200 χιλιόμετρα και έναν μεγάλο και σκληρό αγώνα δεν έχω δει καμία φθορά.

 

Συμπερασματικά, το Mutant είναι ένα εξαιρετικό παπούτσι για ορεινό τρέξιμο, που συνδυάζει χαρακτηριστικά και τεχνολογίες από ορειβατικά αλλά και ελαφρύτερα παπούτσια για τρέξιμο στο βουνό. Είναι ένα υβρίδιο που σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική λύση από ημιμαραθώνιες αποστάσεις μέχρι και ultra-trail, παρέχοντας ευστάθεια, άνεση, εξαιρετική αντικραδασμική προστασία και πρόσφυση.

 

 


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:


Βάρος: 303 gr (Νο. 42)

Drop: 10 mm (26 mm φτέρνα / 16 mm μπάλα ποδιού)

Κατηγορία: Ουδέτερο (Neutral)

Εξωτερικό Τμήμα: AirMesh ύφασμα / TPU

Κορδόνια: FusionGate™ Lacing System

Γλώσσα: SpyralTongue™

Ενδιάμεση σόλα: Injection molded EVA, TPU Stabilizer

Εξωτερική σόλα: Frixion® XF, Impact Brake System™

Fit: Medium/Wide – Tempo 2 Ergo

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: 132€

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των La Sportiva στην Ελλάδα είναι η Active Point ΑΕΒΕ την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την διάθεση των Mutant για τις ανάγκες της δοκιμής.

 

Δημήτρης Τρουπής


View this photo set on Flickr

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Σχόλια   

 
0 0 # Θάνος Κουλτούκης 26-05-2016 08:19
Τάκη επειδή λέω να δοκιμάσω την La Sportiva σαν εταιρεία, τι προτείνεις? Ultra Raptor ή αυτό?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 0 # Τάκης Τσογκαράκης 26-05-2016 08:44
Καλημέρα Θάνο!

Αν θέλεις ένα παπούτσι για φουλ προστασία και πολλές ώρες, για την δική σου περίπτωση θα πήγαινα στο Ultra Raptor ;) Για προπονήσεις και αγώνες μέχρι 4-5 ώρες θα μπορούσες να πάρεις και το Mutant.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 0 # Θάνος Κουλτούκης 26-05-2016 08:55
Ωραία. Και εγώ προς το ultra Raptor πήγαινα, αλλά μιας και ξέρεις την "περίπτωση μου" :) είπα να πάρω την πολύτιμη συμβουλή σου.
Ευχαριστώ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 0 # Τάκης Τσογκαράκης 26-05-2016 09:05
Να 'σαι καλά Θάνο :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Ελληνική αποστολή στο Youth Skyrunning World Cham ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 18/04/2018 12:19
  Πολύ καλή πρωτοβουλία τόσο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Skyrunning όσο και του Tihio Race που χρηματοδοτεί την αποστολή! Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που φέρνουν νέα ταλέντα στο ορεινό τρέξιμο! Εντούτοις, η επιλογή του αγώνα πρόκρισης μάλλον δεν είναι η ...

  Ολόκληρο...

   
 • Nitecore NU25: Πανάλαφρος και λιλιπούτειος!

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 17/04/2018 09:01
  Ευχαριστώ πολύ!
   
 • Παράταση εγγραφών για το Taygetos Challenge by Sa ...

  Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, 13/03/2018 07:27
  Περίεργη η ανακοίνωση... Αφού στην ιστοσελίδα αναφέρεται σαν τελευταία ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 19 Mαρτίου 2018, πώς παρατάθηκε μέχρι και την 16 Μαρτίου 2018; :o http://www.taygetoschallenge.com/routes/entry-rules.html
   
 • Suunto Spartan Ultra: Ultra ποιότητα, σχεδίαση κα ...

  Πέτρος, 09/03/2018 09:06
  Στις ειδοποιήσεις δεν εμφανίζει ελληνικούς χαρακτήρες οπότε εκτός και αν όλη η λίστα επαφών σου είναι σε Greeklish (όπως το μήνυμα του αντικειμενικού reviewer :P ) δεν εμφανίζει ΤΙΠΟΤΑ! πραγματικά επίτευγμα για το 2018..!!
   
 • Ορεινό Τρέξιμο 2017, Ετήσιος Απολογισμός Advendure

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ, 01/03/2018 08:07
  Αν και λόγω ηλικίας (>50) και γενικότερου αθλητικού προσανατολισμού , η πορεία των σκέψεών μου πλησιάζει περισσότερο αυτή του κ.Τρουπή παρά αυτή του κ.Λεζπουρίδη, αντιμετωπίζοντα ς το ορεινό τρέξιμο ως ένα χόμπυ, μια διαφυγή από μια λιγότερο ή περισ ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xειμερινή αναρρίχηση στην Τύμφη, 15 Χρόνια Μο…

Xειμερινή αναρρίχηση στην Τύμφη, 15 Χρόνια Μοναξιάς

Ιανουάριος 2003  μεσάνυχτα και κάτι, ο Πάνος Αθανασιάδης παλεύει στο σκοτάδι με τα ασταθή χιόνια. Τις τελευταίες ώρες η νύχτα μας έχει τυλίξει στην παγωμένη της αγκάλη. Β...

Link Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration